Connect with us

Lifestyle

Website Launch για την Ενώση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας!

Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, ο επίσημος θεσμός που προωθεί την ανάπτυξη της Ελληνικής βιομηχανίας μόδας στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, προβάλλοντας, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας το έργο των μελών της, είναι μία πρωτοβουλία που, μετά από εμπόδια και δυσκολίες χρόνων, απέκτησε πριν από μερικούς μήνες νομικό πρόσωπο και ουσιαστική υπόσταση.
Οι σχεδιαστές-μέλη της συμμετέχουν ισότιμα στις συζητήσεις με επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους  του χώρου όπως τεχνίτες και προμηθευτές, όλοι πολύτιμοι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα.  Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεκδίκηση κρατικών και κοινοτικών επιχορηγήσεων, την επίτευξη πιο βιώσιμων και αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων, τη δια βίου μάθηση, αλλά και θέματα κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου.   Όνειρο και απώτερος στόχος της Ένωσης είναι η δημιουργία Ελληνικής Ακαδημίας Μόδας.

Ο διαδικτυακός τόπος https://hfda.gr/,το ψηφιακό πρόσωπο της νεοσύστατης Ένωσης, μόλις ανέβηκε στον «αέρα» και δίνει τον ζωντανό παλμό της Ελληνικής Μόδας. Με συστηματική προβολή των μελών, των θέσεων αλλά και των δράσεων της Ένωσης καθώς και με όλα τα τελευταία νέα, το site φιλοδοξεί να γίνει ο no1 προορισμός για όποιον αναζητά το αυθεντικό πρόσωπο της δυναμικής ελληνικής δημιουργίας. Το site λειτουργεί επίσης και σαν ανοιχτή σελίδα επικοινωνίας με στόχο την προσέλκυση νέων μελών που μπορούν εδώ, στο πεδίο Γίνε Μέλος, να υποβάλλουν αίτηση. 

Εφαρμοσμένος πολιτισμός

Η Ελλάδα δεν είναι ένα εφήμερο trend. Οι Έλληνες σχεδιαστές, μέσα από την ΕΕΣΜ αποκτούν μία σταθερή βάση, ένα ασφαλές εφαλτήριο για να ξεδιπλώσουν όλους εκείνους τους κόσμους που κατοικούν στη φαντασία τους και βρίσκουν διέξοδο στο ταλέντο τους. Η ελληνική μόδα γίνεται, με τη σειρά της, ένα κομμάτι ζωντανού πολιτισμού, που αποκτά δημόσιο βήμα και σοβαρές αξιώσεις σε διοργανώσεις κι εκδηλώσεις μόδας: Οι σχεδιαστές-μέλη της Ένωσης έλαβαν μέρος στην πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση Hautes Grecians, που μεταμόρφωσε, στις 7 Ιουνίου του 2023, το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας σε ένα τεράστιο catwalk. Σε μία ιδιαίτερη σύνθεση από δημιουργίες με ασπρόμαυρα στοιχεία, συνέθεσαν ομαδικά ένα τοπίο-installation «από το σκοτάδι στο φως», εμπνευσμένo από τον μύθο της Περσεφόνης. Κάθε σχεδιαστής του Συλλόγου παρουσίασε μια δημιουργία, ενδεικτική του στιλ και της αισθητικής του σε ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα, αποκλειστικά για το Hautes Grecians. H παρουσία της Ένωσης στήριξε  και την 32η εβδομάδα μόδας της Αθήνας, που διοργανώθηκε στο «The Ellinikon Experience Park», από τις 8-12 Ιουνίου. Η 32η AFW ξεκίνησε με ένα installation από 14 σχεδιαστές της Ένωσης, ενώ στα πλαίσια της διοργάνωσης είδαμε κάποιες μεμονωμένες επιδείξεις των μελών.

Οι συλλογές.

Η prêt-à-porter συλλογή Garden Euphoria (χειμώνας 23-24) του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια για τον οίκο Maison Zoulias που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας, αναδεικνύει τη σύγχρονη εικόνα μίας γυναίκας που επιθυμεί να είναι μοναδική, μέσα από τα στοιχεία που υφαίνουν τη γοητεία μίας άλλης εποχής: Twin sets με pencil και φαρδιές φούστες με μεγάλα, εξπρεσιονιστικά λουλούδια, αλλά και μπροκάρ λεπτομέρειες σε τολμηρούς συνδυασμούς με jeans. Κρεπ και ζορζέτα για το γραφείο, cocktail φορέματα με μικρές ανατροπές για το βράδυ, μετάξι σε μωβ, πράσινο, και καφέ. Τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου από κρύσταλλα χάρισαν στη συλλογή την glam διάσταση που της ταιριάζει πάντα.

Ο οίκος dassios του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου, έδειξε χειροποίητες δημιουργίες και αέρινες φιγούρες που κατασκευάστηκαν με την τεχνική του μουλάζ, signature denim με παγιέτες και πληθωρικά κεντήματα, animal prints και θηλυκές διαφάνειες. Σε μία ιδιοφυή κίνηση βιώσιμης κομψότητας, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε υφάσματα παλαιότερων συλλογών για να δημιουργήσει νέες φούστες και παντελόνια, σε αυτή τη συλλογή που ανέδειξε το πάντα φρέσκο πρόσωπο του Δημήτρη Ντάσιου. Η επιτυχημένη καριέρα του σχεδιαστή στην Εθνική Λυρική Σκηνή χρωμάτισε το φινάλε του σόου, για το οποίο περπάτησε παρέα με την πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής Αγγελική Βαενά, και τον συνεργάτη του, Γιάννη Λεμπέση.

Η Ορσαλία Παρθένη παρουσίασε τη συλλογή Winterlude για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 23-24, σαν ένα διάλειμμα περισυλλογής και επαναπροσδιορισμού, όπου τα basics ξαναγράφονται και η λιτή αισθητική του normcore επανασυστήνεται. Τα μάλλινα πλεκτά, τα χυτά σατέν και τα βελούδινα του οίκου Parthenis, χρωματίστηκαν με ήσυχες και δυναμικές αποχρώσεις, όπως βαθύ πράσινο, σκονισμένο ροζ, χειμωνιάτικο μπεζ και φυσικά τα κλασικά σκούρα μπλε και μαύρα του οίκου. Denim σύνολα, μαλακά bomber jackets, βελούδινα κομμάτια σε athlux αισθητική, χαλαρά jogger pants. Τετράγωνες εξωτερικές τσέπες πάνω σε καπιτονέ υφές, unisex πουκάμισα, κασμιρένια πανωφόρια και statement κάπες, μονόχρωμα ζιβάγκο και boxy γιλέκα, μπλούζες και φορέματα από πλεκτά punto di roma. Η συλλογή Winterlude παρουσίασε μια γκαρνταρόμπα για το αστικό τοπίο, ιδανική για όποιον θέλει να κινείται άνετα μέσα σε αυτό, με μια απόλυτη και ξεκάθαρη αισθητική ταυτότητα.

Ο οίκος Kathy Heyndels και ο Μάριος Τόγκος παρουσίασαν για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2024 μία συλλογή γεμάτη από χρώματα, υφές, γραμμές και σχήματα. Ένα cocktail  υφασμάτων, από κρεπ και σατέν μέχρι ταφτά και μουσελίνα, απογειώθηκαν με λεπτομέρειες από οργάνζα, φίδι και μέταλλο, σε παστέλ και έντονα χρώματα από πράσινο, ροζ, μωβ, γαλάζιο, φιστικί, κίτρινο, λευκό, μαύρο, λιλά, πορτοκαλί, και lime. Χειροποίητα αλπικέ υφασμάτινα λουλούδια, patches ζωγραφισμένα στο χέρι, περίτεχνα κεντήματα και 3D όγκοι από ταφτά και οργάνζα ανέσυραν αναμνήσεις που γεννιούνται στο παρελθόν για να ζήσουν στο μέλλον, ρούχα από διαφορετικές κουλτούρες κι εποχές, όλα με κοινό άξονα την αρμονία, την ομορφιά και τη μοναδικότητα.

Η Κ7 Konstantinos Tsigaros έδειξε μία νέα gender free συλλογή με τον τίτλο Sustainability που εστίασε στη δημιουργία απλών, λειτουργικών, και διαχρονικών αστικών ρούχων καθημερινής χρήσης, κάτι που αποτελεί, εξάλλου, τον κεντρικό άξονα δημιουργίας του σχεδιαστή. Η βιωσιμότητα, υπό τις επιταγές της αργής μόδας και της συνειδητής κατανάλωσης, απέκτησε ουσία στη συγκεκριμένη συλλογή, καθώς ο σχεδιαστής Κωνσταντίνος Τσιγαρός συνεργάστηκε με την Athos Pallas P.C, ελληνική εταιρία  που παρέχει βιώσιμες λύσεις, διατηρώντας  την ποιότητα των προϊόντων με το πλήρως ιχνηλατίσημο εγχείρημα Greek Cotton. Για τη συλλογή χρησιμοποιήθηκαν όπως πάντα η τοπική ελληνική παραγωγή μικρής κλίμακας με πράσινες τεχνικές, η χρήση τεχολογίας εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και η εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρησης κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονόμησης νερού και μείωσης εκπομπών άνθρακα, για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη.

Ο οίκος Angelos Bratis μας χάρισε το Solstice, ένα θεαματικό fashion show που εκτυλίχθηκε στο αέρινο τούνελ του Santiago Calatrava στο ΟΑΚΑ. Ο σχεδιαστής Άγγελος Μπράτης εμπνέεται από το βίωμα ενός ανατέλλοντος καλοκαιρινού ηλίου στις Κυκλάδες, για μία συλλογή που περνάει από τα sportswear σε abstract γεωμετρικές και ασύμμετρες φόρμες, που ρέουν με κίνηση πάνω στο σώμα. Η signature τεχνική των a single-piece-of-silk φορεμάτων του επιβεβαιώνεται, ενώ ο σχεδιαστής πειραματίζεται και με παλιά λάθη (φορέματα που κόπηκαν κάποτε απευθείας σε μετάξι και δεν λειτούργησαν), ιδωμένα τώρα μέσα από μια ελεύθερη ματιά. Φορέματα καθρέπτες, αντίστροφα δομημένα προς τον θεατή, αλλά όχι σ’ αυτόν που τα φοράει, βλέποντας την αντανάκλασή τους. Kinetic prints σε μετάξι που αναπαριστούν αφαιρετικά τις ακτίνες του ηλίου, το φάσμα του φωτός ή ένα δίσκο βινυλίου που περιστρέφεται. Χειροποίητα πλεκτά σε μετάξι και high-tech υλικά για τα αγόρια σε μια αντρική capsule collection.

Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας δηλώνει δυναμικά το παρόν μέσα από έμπνευση, δημιουργία και ομορφιά, παραδίδοντας μαθήματα εφαρμοσμένου πολιτισμού. 

Official Site: https://hfda.gr/
Facebook: Hellenic Fashion Designers Association
Instagram: hfda.gr

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

H Enterprise Greece στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου της γεωργικής παραγωγής & τεχνολογίας

GREEN – TECH 2024

Η Enterprise Greece οργάνωσε και υποστήριξε για πρώτη φορά
την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση GREEN TECH στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η
οποία διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο RAI.

Πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα παγκοσμίως και σημείο συνάντησης για τους
επαγγελματίες των κλάδων της γεωργικής παραγωγής & τεχνολογίας, της ανθοκομίας, της
κηπουρικής και της φυτολογίας, με έμφαση στην καινοτομία: ρομπότ συλλογής καρπών,
αυτοματοποιημένες μηχανές διαλογής, drone για την επίβλεψη των καλλιεργειών.
Η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά δυναμική συμμετοχή στην έκθεση και έκανε αισθητή την
παρουσία της με τη συμμετοχή 7 εταιρειών, οι οποίες έχουν σημαντική διεθνή παρουσία,
έχοντας καταφέρει με τις καινοτομίες που παρουσιάζουν, να ανταγωνίζονται με επιτυχία
χώρες με παράδοση στον κλάδο, όπως είναι η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.

Η έκθεση περιελάμβανε 5 εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι επέτρεπαν την παρουσίαση
των πρόσφατων τεχνολογικών επιτευγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις ηγέτιδες
εταιρίες του κλάδου.
Οι χώροι αυτοί ήταν:

  1. Κατακόρυφη καλλιέργεια (Vertical Farming)
  2. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Renewables Hub)
  3. Τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομπότ (AI & Robotics)
  4. Φαρμακευτικά φυτά (Medicinal Plants)
  5. Νεοφυείς επιχειρήσεις (Start-ups)

Επίσης, στις πολλές παράλληλες παρουσιάσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης με τη
συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών απ΄ όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις σε
προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις τελευταίας τεχνολογίας σε τομείς όπως ο έξυπνος
φωτισμός, η υγεία των φυτών, η ανθεκτική καλλιέργεια και η ρομποτική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφτηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Χάγη κα
Kατερίνα Γκίνη, ο Γενικός Σύμβουλος Α΄ του Γραφείου ΟΕΥ στη Χάγη κος Ευάγγελος
Δαϊρετζής καθώς και η επιστημονική σύμβουλος στο γραφείο ΟΕΥ στη Χάγη κα Αντιγόνη
Μπάμπη και σε συνεργασία με την εκπρόσωπο της Enterprise Greece, είχαν σειρά
συναντήσεων με τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην GREEN TECH. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική συμμετοχή για την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο δυναμική.

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.)
είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την
προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να
προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά
εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Continue Reading

Trending