Connect with us

Γαστρονομία

Σούπα σοκολάτας με Samos Nectar

Σούπα σοκολάτας με Samos Nectar:
Ένα γευστικό ζευγάρι για τον
Άγιο Βαλεντίνο από τον ΕΟΣ Σάμου και τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Την ημέρα που εδώ και χρόνια είναι αφιερωμένη στον έρωτα, διάλεξαν ο ΕΟΣ Σάμου και η σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου να μας προτείνουν ένα υπέροχο γλυκό. Φτιάξτε στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας μία μοναδική σούπα σοκολάτας και συνδυάστε τη άψογα με το λιαστό Samos Nectar, για να απογειωθεί η βραδιά!

Το λιαστό Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, είναι ένα κρασί που ταξιδεύει τις αισθήσεις μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μιας μεστής γλυκύτητας ώστε να αφήσει ως αίσθηση τη μοναδική ισορροπία και τη μακρά, αξέχαστη επίγευσή του. Ένα κρασί με τέτοια πολυπλοκότητα σε γεύση και αρώματα που ο συνδυασμός του με το κατάλληλο επιδόρπιο δεν μπορεί παρά να ανεβάζει την απόλαυση στους επτά ουρανούς!

Τα αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας του Samos Nectar ταιριάζουν αρμονικά με τα αρώματα της κουβερτούρας και των καραμελωμένων φουντουκιών της ξεχωριστής αυτής σούπας σοκολάτας, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό «ερωτικό» ζευγάρι…

Επιλέξτε για το κλείσιμο της βραδιάς τη σούπα σοκολάτας της σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου παρέα με ένα ποτήρι υπέροχο Samos Nectar. Η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων υπόσχεται να γλυκάνει ακόμη περισσότερο την καρδιά σας αλλά και την ερωτική σας διάθεση.

Η συνταγή αναλυτικά:

Υλικά
500 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. φρέσκο γάλα 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση
σαντιγί

Για τα καραμελωμένα φουντούκια
200 γραμμ. φουντούκια
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με ένα πλάστη.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σούπα σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και ταο πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ με μια τεράστια μπάλα σαντιγί.Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ παράγεται στην Θεσσαλονίκη και ήρθε για να μας γεμίσει με άρωμα και γεύση

Θεσσαλονίκη –  Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 – Την κυκλοφορία της στην Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα γιόρτασε η μπύρα ΝΥΜΦΗ με ένα μεγάλο open-air πάρτι, στην Προβλήτα 1 του παλιού λιμανιού της πόλης. Την Τετάρτη 19/6 πλήθος κόσμου καλωσόρισε τη νέα γεύση της Θεσσαλονίκης στο πιο ηλεκτρονικό αλλά και funky πάρτι της πόλης, παρτάροντας όπως αυτή παράγεται: Σαλονικιώτικα.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα στο λιμάνι, όταν ένας γερανός έβγαλε κιβώτια ΝΥΜΦΗ από τη θάλασσα μέσα σε ένα μεγάλο δίχτυ όπου ντόπιοι ψαράδες τα μοίρασαν στους περαστικούς για να δοκιμάσουν τη νέα γεύση της πόλης. 

Το όνομα και το σύμβολο της ΝΥΜΦΗΣ, βασισμένο στο μύθο της γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου, εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Η ΝΥΜΦΗ κουβαλάει θρύλους που δεν τους ξέρεις ακριβώς αλλά τους νιώθεις στο γεμάτο σώμα της, στο ανθώδες άρωμά της, στα τοπικά υψηλής ποιότητας συστατικά και στην ήπια πικράδα των 5 λυκίσκων. Είναι τόσο οικεία και απρόσμενη μαζί που κάθε φορά σε παρασύρει να την ανακαλύψεις από την αρχή… όπως την Θεσσαλονίκη. 

Το παρών στο πάρτυ έδωσαν μεταξύ άλλων γνωστών προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Μαυρίδης, Γιάννης Σερβετάς, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη και Χρήστος Κιούσης. Φυσικά σε ένα επικό ΛΟΚΑΛ ΠΑΡΤΥ σαν αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτερες street food καντίνες της πόλης που είχαν στηθεί από νωρίς στον χώρο της προβλήτας και συνόδευσαν γευστικά την ΝΥΜΦΗ με ιδανικό τρόπο.

Η ομάδα Μάρκετινγκ της ΝΥΜΦΗ, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, και κ. Θοδωρής Γκανάτσιος, Jr.Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, δήλωσε σχετικά: « Η ΝΥΜΦΗ είναι μια μπύρα που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Ευελπιστούμε οι κάτοικοι της πόλης να την αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργήθηκε».

Η ΝΥΜΦΗ είναι μια χρυσαφένια hoppy lager μπύρα με 5 λυκίσκους και 5% αλκοόλ που παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Χαρακτηρίζεται από ανθώδη αρώματα, φρουτώδη γεύση και μία ήπια πικρή επίγευση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Κυκλοφορεί σε μπουκάλι των 330ml και των 500ml καθώς και σε βαρέλι των 20L. Παράγεται και διανέμεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

 

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Διεθνής Προβολή Ελληνικών Προϊόντων

Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial

 

Ημερίδα με διεθνές ενδιαφέρον για την προώθηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στις 12 Ιουνίου. Το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece».

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις-επαφές που πραγματοποιήθηκαν  στο Grecotel Larissa Imperial, συμμετείχαν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ οι 22 ξένοι αγοραστές προέρχονταν από τη Β. Αμερική, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζοντας στον υποκλάδο των Τυροκομικών Προϊόντων σηματοδότησε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής και προώθησης των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων της χώρας, με εξωστρεφή προσανατολισμό και ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών οικονομιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.

 

Σημειώνεται ότι το Grecotel Larissa Imperial, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με διεθνή standards ξενοδοχείων 5 αστέρων, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Λάρισας. Σε ιδανική τοποθεσία, στα περίχωρα της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, μέσα σε καταπράσινη έκταση με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και bungalows, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους λειτουργικούς χώρους με φυσικό φως, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υψηλής εμβέλειας διοργανώσεων δυναμικότητας έως και 800 ατόμων. Το καλοκαίρι μάλιστα οι πανέμορφοι κήποι που δροσίζονται από εντυπωσιακή πισίνα και οι κομψές βεράντες μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικά events με εκλεκτά μενού και ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Η άρτια υποδομή, τα πολυτελή δωμάτια και το σύγχρονο Imperial Health Spa σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό και τις υψηλές γαστρονομικές επιδόσεις της Grecotel αποτελούν εγγύηση για την άψογη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

 

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

ΣΤΙΓΜΕΣ PIZZA FAN ΜΕ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς μπαμπάδες και μαμάδες ετοιμαστείτε για νέο μαραθώνιο παιδικών πάρτι. Κι αν ψάχνετε ιδέες για το δικό σας, η Pizza Fan έχει αυτό που ζητάτε. Μόνο με 30 ευρώ τα παιδιά θα απολαύσουν τις αγαπημένες τους πίτσες, που θα συνοδεύονται και με δώρο για τo μικρό σας. Όσο για τη διασκέδαση τους, έμπειροι διασκεδαστές θα αναλάβουν να κάνουν το πάρτι αξέχαστο.

Αν πάλι οργανώνετε πάρτι για τους δικούς σας φίλους, τώρα μπορείτε να το κάνετε εύκολα και πολύ οικονομικά. Γενέθλια, γιορτές και κάθε συγκέντρωση, στο σπίτι ή έξω από το σπίτι, γίνονται με ένα τηλεφώνημα και με κόστος από 2,5 ευρώ το άτομο ή για ακόμα καλύτερη πρόταση περάστε από ένα κατάστημα για παραλαβή happytake. Τέλος, επειδή πάρτι σημαίνει μουσική, επιλέξτε τον dj που προτιμάτε και θα είναι μαζί σας για 3 ώρες με όλο τον ηχητικό του εξοπλισμό.

Είστε από σχολείο ή από αθλητικό σύλλογο και οργανώνετε κάποια εκδήλωση; Εξασφαλίστε την επιτυχία της με το πολύ ευρύ πρόγραμμα χορηγιών της Pizza Fan, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει στηρίξει χιλιάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μπείτε στο pizzafan.gr ή καλέστε στο 18111 και ενημερωθείτε σήμερα για το πρόγραμμα «Γεύση Συμμετοχής».

Continue Reading

Trending