Connect with us

Γαστρονομία

Άρτος και Αγάπη!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο παρασκευής pizza

του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη» και της Academia Pizzaioli

Αθήνα, 17 Απριλίου 2019 – Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 16 Απριλίου το σεμινάριο παρασκευής pizza για τους ενήλικες ωφελούμενους του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη». Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής της «Άρτος και Αγάπη» για στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στη Σχολή ιταλικής γαστρονομίας Accademia Pizzaioli, στη Δάφνη, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους της περιοχής να μάθουν την τέχνη παραγωγής αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» που συμμετείχαν στο σεμινάριο, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, τις σωστές αναλογίες των υλικών και τις τεχνικές ανοίγματος ζύμης, καθώς και τη διαδικασία του ιδανικού ψησίματος. Όλοι οι συμμετέχοντες παρασκευάσαν και απόλαυσαν τις δημιουργίες τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έλαβαν ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης – σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, ιδρυτής της Ανεξάρτητης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  «Άρτος και Αγάπη» δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του σεμιναρίου και ευχαριστούμε θερμά την ακαδημία πίτσας Accademia Pizzaioli που μας υποστήριξε σε άλλη μία επιτυχημένη δράση του οργανισμού μας. Η ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων του οργανισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της δράσης μας. Τα μέλη μας δεν λαμβάνουν παθητικά την υποστήριξη που τους παρέχεται, αλλά διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή».

Σήμερα, ο οργανισμός στηρίζει με τρόφιμα περίπου 80 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τις κοινωνικές τους υπηρεσίες. Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της «Άρτος και Αγάπη» παίζουν οι υποστηρικτές της, που αποτελούνται από ένα δίκτυο αναγνωρισμένων εστιατορίων που παραγγέλνουν και προσφέρουν τα τρόφιμα που χρειάζεται ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενών της. Τα εστιατόρια που είναι ενεργοί υποστηρικτές της πρωτοβουλίας από την πρώτη στιγμή είναι: το «Vezené», η «Cookoovaya». το «Malconi’s», το nice n easy, το «Φιλίππου», το «It», το «Βασίλαινας», το «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» και το «Σπύρος και Βασίλης».  Ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η εταιρεία Biz Courier που βοηθά σε όλες τις μεταφορές των τροφίμων.

Κάθε μήνα οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» με τη βοήθεια εθελοντών και της κοινωνικής υπηρεσίας κάθε δήμου, αναλαμβάνουν την ισόποση μεριδοποίηση των τροφίμων που λαμβάνουν από τους υποστηρικτές και έτσι παίζουν ενεργό ρόλο στην εξασφάλιση του φαγητού τους δίνοντας παράλληλα το σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους που συχνά παρακολουθούν και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Σχετικά με την «Αρτος και Αγάπη»

Η Ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αρτος και Αγάπη» δραστηριοποιείται από το 2016 μοιράζοντας αγάπη και τρόφιμα σε οικογένειες, ενισχύοντας το ρόλο των γονέων και αλλάζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Στόχος του οργανισμού αποτελεί η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την κατανόηση της ανάγκης για φαγητό και τη διανομή τροφίμων. Μέχρι σήμερα ο οργανισμός έχει υποστηρίξει με το έργο του 125 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού. Η πρωτοβουλία έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

Όραμα της «Άρτος και Αγάπη» είναι να  ενεργοποιήσει γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν βρεθεί σε μια παθητική στάση ζωής, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χεριά τους, να δώσουν ένα σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους και να γίνουν ξανά ενεργά μέλη της κοινωνίας.

O στόχος είναι να ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της, τελικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυναμώσης για τους γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων γονιών στις δράσεις του οργανισμού.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να δράσουμε και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη μείωση των συνεπειών της φτώχειας και στην ενεργοποίηση των γονιών που μας έχουν ανάγκη.

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Pizza Fan MyBurger του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Tα νέα extreme burgers, της σειράς MYBURGER, που δημιούργησε ο ταλαντούχος Δημήτρης Σκαρμούτσος για την Pizza Fan, είναι γεγονός. Συναρπαστικές γεύσεις και απίστευτες συνταγές αλλάζουν τα δεδομένα για τους λάτρεις των νόστιμων burgers που έχουν πάντα φανατικό κοινό.  

Απολαύστε νέο Cheeseburger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τυρί cheddar. Bacon Dream Burger με ξεροψημένες φέτες μπέικον. The Italian με pesto mayo sauce, σαλάμι αέρος και παρμεζάνα. Smokey BBQ: με τυρί Cheddar, μπέικον και crispy onion και Chicken Avocado με μπιφτέκι κοτόπουλου και αβοκάντο. Κι ακόμα:Hollywood, The Mexican Βurger, Truffle Burger, Chicken Ceasars, Hangover και βέβαια Veggie Burger. Επιλέξτε συνοδευτικές πατάτες crosscut και ψωμάκι με σουσάμι ή brioche.

Η νέα σειρά MYBURGER της Pizza Fan από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο με εξαιρετικές πρώτες ύλες και τις πιο πρωτότυπες συνταγές από όλο τον κόσμο, υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις όλες της ώρες της ημέρας.

Continue Reading

Συνταγές

Φουντουκόπιτα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

Ένα γλυκάκι που γίνεται σε χρόνο dt και δένει αρμονικά με το τσάι ή τον καφέ. Γίνεται με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο και ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Χρόνος παρασκευής  / Πολύ εύκολο

Φουντουκόπιτα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4-6 άτομα

150 γρ. καστανή ζάχαρη

25 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό

160 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, πολύ λεπτοκομμένα ή σε σκόνη

3 αυγά

1 κ.γ μαγιά χημική

1 πρέζα ανθό αλατιού

10 γρ. βούτυρο για τη φόρμα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε λαδόκολα στη φόρμα μας και μετά τη βουτυρώνουμε.

Πασπαλίζουμε ελαφρά με καστανή ζάχαρη, είναι το μυστικό που θα δώσει τραγανότητα στο γλυκό μας.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, τη μαγιά και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις για 20-25.

Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε σωστά με ένα μαχαιράκι, που βυθίζουμε στη μέση. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι έχει γίνει, αν όχι το αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η φουντουκόπιτα.

Κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Μελιτζάνες κοκκινιστές πολίτικες

Mια υπέροχη γευστική δημιουργία με μελιτζάνες που σιγομαγειρεύονται μέχρι να μελώσουν. Οι πολίτισσες συνήθως αρωματίζουν τις μελιτζάνες με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή κόλιανδρου ή ακόμα και καυκαλήθρες ή παπαρούνα αν είναι της εποχής.

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με αρωματισμένο γιαούρτι ή τυρί φέτα και είναι όνειρο με πιτούλες αραβικές ή ζεστό ψωμί…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Μελιτζάνες κοκκινιστές πολίτικες

Από το περίφημο restaurant Οtantik, Κωνσταντινούπολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κόκκινες πιπεριές, σε κύβους

6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 400 ml ζεστό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κόκκους μπαχάρι

3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.σ. κόλινδρο, σε σκόνη

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια τους τις κόβουμε σε φέτες και μετά στη μέση.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, πασπαλισμένο με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μελώσει.

Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον πελτέ αραιωμένο στο ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπαχάρι και προσθέτουμε τις σοταρισμένες μελιτζάνες και πιπεριές.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και δέσει καλά η σάλτσα.

Αν θέλουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί ή πιτούλες αραβικές,  τυρί φέτα ή γιαούρτι

Πηγή :https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending