Connect with us

Γαστρονομία

Άρτος και Αγάπη!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο παρασκευής pizza

του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη» και της Academia Pizzaioli

Αθήνα, 17 Απριλίου 2019 – Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 16 Απριλίου το σεμινάριο παρασκευής pizza για τους ενήλικες ωφελούμενους του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη». Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής της «Άρτος και Αγάπη» για στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στη Σχολή ιταλικής γαστρονομίας Accademia Pizzaioli, στη Δάφνη, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους της περιοχής να μάθουν την τέχνη παραγωγής αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» που συμμετείχαν στο σεμινάριο, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, τις σωστές αναλογίες των υλικών και τις τεχνικές ανοίγματος ζύμης, καθώς και τη διαδικασία του ιδανικού ψησίματος. Όλοι οι συμμετέχοντες παρασκευάσαν και απόλαυσαν τις δημιουργίες τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έλαβαν ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης – σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, ιδρυτής της Ανεξάρτητης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  «Άρτος και Αγάπη» δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του σεμιναρίου και ευχαριστούμε θερμά την ακαδημία πίτσας Accademia Pizzaioli που μας υποστήριξε σε άλλη μία επιτυχημένη δράση του οργανισμού μας. Η ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων του οργανισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της δράσης μας. Τα μέλη μας δεν λαμβάνουν παθητικά την υποστήριξη που τους παρέχεται, αλλά διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή».

Σήμερα, ο οργανισμός στηρίζει με τρόφιμα περίπου 80 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τις κοινωνικές τους υπηρεσίες. Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της «Άρτος και Αγάπη» παίζουν οι υποστηρικτές της, που αποτελούνται από ένα δίκτυο αναγνωρισμένων εστιατορίων που παραγγέλνουν και προσφέρουν τα τρόφιμα που χρειάζεται ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενών της. Τα εστιατόρια που είναι ενεργοί υποστηρικτές της πρωτοβουλίας από την πρώτη στιγμή είναι: το «Vezené», η «Cookoovaya». το «Malconi’s», το nice n easy, το «Φιλίππου», το «It», το «Βασίλαινας», το «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» και το «Σπύρος και Βασίλης».  Ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η εταιρεία Biz Courier που βοηθά σε όλες τις μεταφορές των τροφίμων.

Κάθε μήνα οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» με τη βοήθεια εθελοντών και της κοινωνικής υπηρεσίας κάθε δήμου, αναλαμβάνουν την ισόποση μεριδοποίηση των τροφίμων που λαμβάνουν από τους υποστηρικτές και έτσι παίζουν ενεργό ρόλο στην εξασφάλιση του φαγητού τους δίνοντας παράλληλα το σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους που συχνά παρακολουθούν και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Σχετικά με την «Αρτος και Αγάπη»

Η Ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αρτος και Αγάπη» δραστηριοποιείται από το 2016 μοιράζοντας αγάπη και τρόφιμα σε οικογένειες, ενισχύοντας το ρόλο των γονέων και αλλάζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Στόχος του οργανισμού αποτελεί η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την κατανόηση της ανάγκης για φαγητό και τη διανομή τροφίμων. Μέχρι σήμερα ο οργανισμός έχει υποστηρίξει με το έργο του 125 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού. Η πρωτοβουλία έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

Όραμα της «Άρτος και Αγάπη» είναι να  ενεργοποιήσει γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν βρεθεί σε μια παθητική στάση ζωής, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χεριά τους, να δώσουν ένα σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους και να γίνουν ξανά ενεργά μέλη της κοινωνίας.

O στόχος είναι να ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της, τελικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυναμώσης για τους γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων γονιών στις δράσεις του οργανισμού.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να δράσουμε και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη μείωση των συνεπειών της φτώχειας και στην ενεργοποίηση των γονιών που μας έχουν ανάγκη.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

3η Συνάντηση Κινούμενων Κτηνοτρόφων

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων καιοι φορείς Asvir Mol Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy απο την Ιταλία.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino απο Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 – Κεντρική πλατεία Αγράφων
Παρασκευή φέτας και ιταλικού τυριού Pecorino, δοκιμές τυριών και γνωριμία με την μετακινούμενη κτηνοτροφία.

18:00 Προσέλευση επισκεπτών στο χώρο της Πλατείας Αγράφων.
18:30 Έναρξη της διαδικασίας παρασκευής φέτας – τσαλαφούτι και παράλληλα της παρασκευής του ιταλικού τυριού Pecorino απο ιταλούς κτηνοτρόφους.
20:00 Χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Αφραφιωτών Σαρακατσαναίων
21:00 Συνέχεια της γιορτής, παραδοσιακό γλέντι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 – Σχολείο Αγράφων
Ημερίδα μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

10:30 Προσέλευση στο χώρο του Σχολείου – Εγγραφές.
10:45 Έναρξη – Σύντομη χαιρετισμοί
11:00 Μπαμπαλής Θεόφωρος
Δήμαρχος Αγράφων
Ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αγράφων.
12:15 Βασιλική Λάγκα
τ.Καθηγήτρια ΤΕΙ
Πρόεδρος Δικτύου Μετα/νων Κτηνοτρόφων
Το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων – Δράσεις και όραμα
12:30 Nicola di Niro
Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal Αναπτυξιακή εταιρεία Περιφέρεια Μολιζέ Ιταλία.
Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ιταλία.
12:45 Αθανάσιος Ράγκος
Δόκιμος Ερευνητής ΙΝΑΓΡΟΚ,
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα: Διάρθρωση, οικονομικότητα και προοπτικές.
13:00 Διάλειμμα – Καφές
13:15 Αντώνιος Ζδράγκας
Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας.
13:30 Αντώνης Κομινάκης
Αν. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιπο Αθηνών
Ο ρόλος των αυτοχθόνων φυλών στη μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία.
13:45 Θωμάς Παπαχρήστου
Δασολόγος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Εφαργμογές της λιβαδοπονικής στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
14:00 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαχείριση της αναπαραγωγής στα μετακινούμενα κοπάδια.
14:15 Θεόδωρος Σδρούλιας
Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Μετακινούμενη κτηνοτροφία και πολιτιστική κληρονομιά: Στον δρόμο των κοπαδιών (Βλαχόστρατα-διαβα-καθ’οδόν) ο δρόμος προς την Ουνέσκο.
14:30
Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη ημερίδας

Continue Reading

Γαστρονομία

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ παράγεται στην Θεσσαλονίκη και ήρθε για να μας γεμίσει με άρωμα και γεύση

Θεσσαλονίκη –  Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 – Την κυκλοφορία της στην Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα γιόρτασε η μπύρα ΝΥΜΦΗ με ένα μεγάλο open-air πάρτι, στην Προβλήτα 1 του παλιού λιμανιού της πόλης. Την Τετάρτη 19/6 πλήθος κόσμου καλωσόρισε τη νέα γεύση της Θεσσαλονίκης στο πιο ηλεκτρονικό αλλά και funky πάρτι της πόλης, παρτάροντας όπως αυτή παράγεται: Σαλονικιώτικα.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα στο λιμάνι, όταν ένας γερανός έβγαλε κιβώτια ΝΥΜΦΗ από τη θάλασσα μέσα σε ένα μεγάλο δίχτυ όπου ντόπιοι ψαράδες τα μοίρασαν στους περαστικούς για να δοκιμάσουν τη νέα γεύση της πόλης. 

Το όνομα και το σύμβολο της ΝΥΜΦΗΣ, βασισμένο στο μύθο της γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου, εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Η ΝΥΜΦΗ κουβαλάει θρύλους που δεν τους ξέρεις ακριβώς αλλά τους νιώθεις στο γεμάτο σώμα της, στο ανθώδες άρωμά της, στα τοπικά υψηλής ποιότητας συστατικά και στην ήπια πικράδα των 5 λυκίσκων. Είναι τόσο οικεία και απρόσμενη μαζί που κάθε φορά σε παρασύρει να την ανακαλύψεις από την αρχή… όπως την Θεσσαλονίκη. 

Το παρών στο πάρτυ έδωσαν μεταξύ άλλων γνωστών προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Μαυρίδης, Γιάννης Σερβετάς, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη και Χρήστος Κιούσης. Φυσικά σε ένα επικό ΛΟΚΑΛ ΠΑΡΤΥ σαν αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτερες street food καντίνες της πόλης που είχαν στηθεί από νωρίς στον χώρο της προβλήτας και συνόδευσαν γευστικά την ΝΥΜΦΗ με ιδανικό τρόπο.

Η ομάδα Μάρκετινγκ της ΝΥΜΦΗ, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, και κ. Θοδωρής Γκανάτσιος, Jr.Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, δήλωσε σχετικά: « Η ΝΥΜΦΗ είναι μια μπύρα που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Ευελπιστούμε οι κάτοικοι της πόλης να την αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργήθηκε».

Η ΝΥΜΦΗ είναι μια χρυσαφένια hoppy lager μπύρα με 5 λυκίσκους και 5% αλκοόλ που παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Χαρακτηρίζεται από ανθώδη αρώματα, φρουτώδη γεύση και μία ήπια πικρή επίγευση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Κυκλοφορεί σε μπουκάλι των 330ml και των 500ml καθώς και σε βαρέλι των 20L. Παράγεται και διανέμεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

 

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Διεθνής Προβολή Ελληνικών Προϊόντων

Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial

 

Ημερίδα με διεθνές ενδιαφέρον για την προώθηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στις 12 Ιουνίου. Το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece».

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις-επαφές που πραγματοποιήθηκαν  στο Grecotel Larissa Imperial, συμμετείχαν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ οι 22 ξένοι αγοραστές προέρχονταν από τη Β. Αμερική, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζοντας στον υποκλάδο των Τυροκομικών Προϊόντων σηματοδότησε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής και προώθησης των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων της χώρας, με εξωστρεφή προσανατολισμό και ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών οικονομιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.

 

Σημειώνεται ότι το Grecotel Larissa Imperial, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με διεθνή standards ξενοδοχείων 5 αστέρων, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Λάρισας. Σε ιδανική τοποθεσία, στα περίχωρα της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, μέσα σε καταπράσινη έκταση με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και bungalows, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους λειτουργικούς χώρους με φυσικό φως, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υψηλής εμβέλειας διοργανώσεων δυναμικότητας έως και 800 ατόμων. Το καλοκαίρι μάλιστα οι πανέμορφοι κήποι που δροσίζονται από εντυπωσιακή πισίνα και οι κομψές βεράντες μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικά events με εκλεκτά μενού και ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Η άρτια υποδομή, τα πολυτελή δωμάτια και το σύγχρονο Imperial Health Spa σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό και τις υψηλές γαστρονομικές επιδόσεις της Grecotel αποτελούν εγγύηση για την άψογη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

 

Πηγή

Continue Reading

Trending