Connect with us

Γαστρονομία

Άρτος και Αγάπη!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο παρασκευής pizza

του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη» και της Academia Pizzaioli

Αθήνα, 17 Απριλίου 2019 – Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 16 Απριλίου το σεμινάριο παρασκευής pizza για τους ενήλικες ωφελούμενους του οργανισμού «Άρτος και Αγάπη». Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσής της «Άρτος και Αγάπη» για στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στη Σχολή ιταλικής γαστρονομίας Accademia Pizzaioli, στη Δάφνη, έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους της περιοχής να μάθουν την τέχνη παραγωγής αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» που συμμετείχαν στο σεμινάριο, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, τις σωστές αναλογίες των υλικών και τις τεχνικές ανοίγματος ζύμης, καθώς και τη διαδικασία του ιδανικού ψησίματος. Όλοι οι συμμετέχοντες παρασκευάσαν και απόλαυσαν τις δημιουργίες τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έλαβαν ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης – σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, ιδρυτής της Ανεξάρτητης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  «Άρτος και Αγάπη» δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του σεμιναρίου και ευχαριστούμε θερμά την ακαδημία πίτσας Accademia Pizzaioli που μας υποστήριξε σε άλλη μία επιτυχημένη δράση του οργανισμού μας. Η ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων του οργανισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της δράσης μας. Τα μέλη μας δεν λαμβάνουν παθητικά την υποστήριξη που τους παρέχεται, αλλά διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή».

Σήμερα, ο οργανισμός στηρίζει με τρόφιμα περίπου 80 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τις κοινωνικές τους υπηρεσίες. Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της «Άρτος και Αγάπη» παίζουν οι υποστηρικτές της, που αποτελούνται από ένα δίκτυο αναγνωρισμένων εστιατορίων που παραγγέλνουν και προσφέρουν τα τρόφιμα που χρειάζεται ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενών της. Τα εστιατόρια που είναι ενεργοί υποστηρικτές της πρωτοβουλίας από την πρώτη στιγμή είναι: το «Vezené», η «Cookoovaya». το «Malconi’s», το nice n easy, το «Φιλίππου», το «It», το «Βασίλαινας», το «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» και το «Σπύρος και Βασίλης».  Ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η εταιρεία Biz Courier που βοηθά σε όλες τις μεταφορές των τροφίμων.

Κάθε μήνα οι ωφελούμενοι της «Άρτος και Αγάπη» με τη βοήθεια εθελοντών και της κοινωνικής υπηρεσίας κάθε δήμου, αναλαμβάνουν την ισόποση μεριδοποίηση των τροφίμων που λαμβάνουν από τους υποστηρικτές και έτσι παίζουν ενεργό ρόλο στην εξασφάλιση του φαγητού τους δίνοντας παράλληλα το σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους που συχνά παρακολουθούν και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Σχετικά με την «Αρτος και Αγάπη»

Η Ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αρτος και Αγάπη» δραστηριοποιείται από το 2016 μοιράζοντας αγάπη και τρόφιμα σε οικογένειες, ενισχύοντας το ρόλο των γονέων και αλλάζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Στόχος του οργανισμού αποτελεί η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την κατανόηση της ανάγκης για φαγητό και τη διανομή τροφίμων. Μέχρι σήμερα ο οργανισμός έχει υποστηρίξει με το έργο του 125 οικογένειες και δραστηριοποιείται στους Δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης-Υμηττού. Η πρωτοβουλία έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

Όραμα της «Άρτος και Αγάπη» είναι να  ενεργοποιήσει γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν βρεθεί σε μια παθητική στάση ζωής, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χεριά τους, να δώσουν ένα σωστό παράδειγμα στα παιδιά τους και να γίνουν ξανά ενεργά μέλη της κοινωνίας.

O στόχος είναι να ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της, τελικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυναμώσης για τους γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων γονιών στις δράσεις του οργανισμού.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να δράσουμε και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη μείωση των συνεπειών της φτώχειας και στην ενεργοποίηση των γονιών που μας έχουν ανάγκη.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Νέες γεύσεις Pizza Crosscut από την Pizza Fan!

Οι νέες πίτσες Crosscut της Pizza Fan, με βάση από τραγανές πατάτες crosscut ήδη έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές και σχόλια για τα πλούσια υλικά που κρύβουν μέσα τους, λόγω σχήματος, αλλά και για την ιδιαιτερότητα των γεύσεων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Μετά τις δημοφιλείς Pizza Crosscut Meatmix, Crosscut Νuggets και Crosscut Γύρος  η Pizza Fan παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά από γεύσεις που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια πραγματικά πρωτότυπη σειρά πίτσας που κανείς μας δεν είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Υποδεχτείτε λοιπόν τη νέα Pizza Crosscut Cheeseburger με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τυρί gouda, την Pizza Crosscut Ηangover με αυγά μάτια και bacon, την Pizza Crosscut Spicy Chicken με κοτόπουλο, 3 τυριά και πικάντικη σως και την Pizza Crosscut Vegan με φυτικό τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι και μανιτάρια.

Καλωσήρθατε σε μια εντελώς νέα εμπειρία γεύσης που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, ειδικά αυτές τις μέρες που μένουμε στο σπίτι περισσότερο και αναζητάμε κάτι διαφορετικό.

Continue Reading

Γαστρονομία

Πρασόρυζο: Μια γευστική δημιουργία αποτοξίνωσης

Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη κάποιες φορές, να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί από το κρέας, τα λιπαρά και τα γλυκά. ΄Αλλωστε όλοι κάνουμε διατροφικά ατοπήματα, κυρίως την περίοδο των γιορτών και λίγο πρέπει να επανέλθουμε.

Τα πράσα είναι μια τροφή που προσφέρει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει αποδειχθεί μετά από έρευνα ότι έχει και αντικαρκινική δράση. Επίσης τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, οι ντομάτες που συνθέτουν το πρασόρυζο, είναι τροφές που ωφελούν τον οργανισμό μας.

Το πρασόρυζο είναι νόστιμο, πολύ θρεπτικό και πολύ εύκολο να γίνει. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και κόκκινη πιπεριά, που είναι επίσης αντιοξειδωτική ή λάχανο ή ακόμα και καρότο τριμμένο ή κομμένο σε ροδέλες.

Από τα μπαχαρικά του πάει πολύ ο κουρκουμάς, η πάπρικα, το γλυκάνισο και ότι άλλο σας αρέσει. Αν θέλουμε διακοσμούμε και με σχοινόπρασο.

Στη μέση μπορούμε ακόμα να βάλουμε μια κουταλιά γιαούρτι ή μια κουταλιά κρεμώδες τυρί που του πάει πολύ και οπωσδήποτε ψωμάκι ολικής άλεσης γιατί το λαδερό φαγητό το ζητά…   

Πρασόρυζο

Από την Έφη Μαρκοζάνες

Υλικά

1 κιλό πράσα φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια μόνον το λευκό μέρος

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα

500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε  2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας, δημιουργώντας χώρο ώστε να φθάσει  στον πάτο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά και να μοσχομυρίσει το φαγητό μας.  

Προσθέτουμε και την ντομάτα και συμπληρώνουμε δύο ποτήρια με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και το αφήνουμε να πάρει βράση για 10 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το ρύζι και πάλι ανακατεύουμε ελαφρά και συμπληρώνουμε ζωμό καυτό,  ώστε να σκεπάσει το φαγητό μας και 2-3 εκατοστά ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα το πρασόρυζο για 30 λεπτά.  Θέλει προσοχή να μην πιάσει το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό ζεστό ακόμα.

Ανακινούμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο «να σταθεί» όπως έλεγαν οι μανάδες μας και σερβίρουμε φινίροντας επιλεκτικά το πιάτο με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και μια κουταλιά γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Σίσσυ Νίκα

Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος

Continue Reading

Γαστρονομία

Φρέσκο Sauerkraut (ψυγείου)

Το Sauerkraut είναι ζωντανή τροφή και θα συνεχίσει να είναι ζωντανό μόνο όταν διατηρηθεί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (ψυγείο). 

Για το λόγο αυτό, το RIGHT STUFF πωλείται συνήθως στο τμήμα ψυγείων των καταστημάτων υγιεινής διατροφής. 

Τα περισσότερα sauerkraut των υπεραγορών, δεν πρόκειται να είναι πλήρη σε  εκείνα τα θαυμάσια ισχυρά προβιοτικά που ψάχνετε. 

Αν είναι σε ένα ράφι κάτω από έναν από τους διαδρόμους ή είναι μια κονσέρβα – τα πράγματα είναι νεκρά – αφήστε το στο ράφι! 

Ναι, ένα προϊόν ραφιού, είναι ευκολότερο να το διαχειριστεί, για την επιχείρηση που φτιάχνει sauerkraut και για το κατάστημα, αλλά η υγεία σας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, από την ευκολία διαχείρισης προϊόντος. 

Μην εκπλαγείτε αν το πραγματικά καλό προϊόν που ψάχνετε δεν πωλείται στο ράφι. Το raw sauerkraut λοιπόν, είναι ένα ζωντανό τρόφιμο που αναπνέει και επειδή μόνο αυτό μπορεί να σας δώσει τα προβιοτικά που ψάχνετε, πηγαίνετε κατευθείαν στο τμήμα των ψυγείων των καταστημάτων.

Τα περισσότερα sauerkraut  που βρίσκονται σε ένα κατάστημα τροφίμων ή υπεραγοράς, είναι  παστεριωμένα στη συνέχεια κονσερβοποιημένα, για να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Η παστερίωση, ενώ μια σημαντική διαδικασία για τη διατήρηση πολλών τροφίμων, κάνει όμως περισσότερο κακό παρά καλό για το sauerkraut. Η διαδικασία lacto-ζύμωσης του λάχανου, δημιουργεί τα ζωντανά βακτηρίδια lactobacillus και άλλα ευεργετικά μικρόβια, τα οποία πεθαίνουν όταν θερμαίνεται το sauerkraut.

 Τα προβιοτικά βακτήρια lactobacillus που βρίσκονται σto sauerkraut και που είναι τόσο απαραίτητα για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος – σκοτώνονται κατά τη διάρκεια της παστερίωσης. 

Ελέγξτε τη συσκευασία και αναζητήστε λέξεις ΦΡΕΣΚΟ-ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ, ΖΗΜΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ sauerkraut για να έχετε ΟΛΑ τα οφέλη αυτής πραγματικής ΥΠΕΡΤΡΟΦΗΣ.

Continue Reading

Trending