Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Έλενα Κάρουλα: Η Αρχιτέκτων -Designer που επηλέχτηκε για τα βιβλία του Amazon

Παρατηρώντας τις κατασκευές  ανά τον κόσμο της Έλενας Κάρουλα τόσο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, όσο και από πλευράς διακόσμησης και design, αντιλαμβανόμαστε αμέσως τον λόγο που ξεχώρισε στο Τop Award for the Best Residential Property Interior το 2011, καθώς και  το γιατί κάποιες δουλειές της επιλέχτηκαν από την Amazon και συμπεριλήφθηκαν στα βιβλία της.

Διακρίνουμε αναμφίβολα την υψηλού επιπέδου αισθητική και την λειτουργικότητα τους, την αρμονική ένταξη τους στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την λειτουργική δομή των έργων, καθώς και την λειτουργική ενότητα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου έχοντας πάντα κεντρικό σημείο αναφοράς τον χρήστη.

Όσο για την διακόσμηση του εσωτερικών χώρων, η Κάρουλα επιλέγει τους κατάλληλους εικαστικούς δημιουργούς που τα έργα τους ταιριάζουν τόσο στο χώρο, όσο και στην ιδιοσυγκρασία και αισθητική του ιδιοκτήτη.

Εμείς συναντήσαμε την Έλενα Κάρουλα και μιλήσαμε για τις διακρίσεις της και τη δουλειά της.

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

-Έχετε κατασκευάσει άρτιες κατοικίες τόσο δομικά όσο και σχεδιαστικά τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό. Πού υπάρχουν κατασκευές σας;

-Η σχεδιαστική μου πορεία ξεκίνησε στο Λονδίνο, μετά τις σπουδές μου εκεί. Μέχρι σήμερα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί έργα μου στο Λονδίνο, στο Κουβέιτ, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ενδεικτικές της επιτυχούς εφαρμογής της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας είναι πολυάριθμες αναφορές των σχεδίων μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Top Award for the Best Residential Property Interior.

-Τι προσέχετε κυρίως στην κατασκευή μιας οικίας και πώς την ενσωματώνετε στο περιβάλλον; Ανακυκλώνετε υλικά;

-Στις βασικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψιν στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται  η ένταξη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, η βιοκλιματική συνοχή και λειτουργική δομή των έργων, η λειτουργική ενότητα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με κεντρικό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο χρήστη.

Οι κατασκευές πρέπει επίσης να ταυτίζονται με αναγνωρίσιμη προσωπικότητα, αρμονική ένταξη στο χώρο και αισθητική αρτιότητα.

Η ανακύκλωση χώρων θα έλεγα ότι είναι ένα από τα κύρια αντικείμενα μελέτης του γραφείου μου, με την έννοια της ανακαίνισης παλαιών ακινήτων, κυρίως διαμερισμάτων στο κέντρο μεγάλων πόλεων, όπως Λονδίνο και Αθήνα. Επαναπροσδιορίζοντας τα διαθέσιμα τετραγωνικά και διατηρώντας το κέλυφος, οι νέοι χώροι που σχεδιάζουμε έχουν ταυτόχρονα αναφορές στην ιστορία του κτηρίου και με τον νέο, σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό αποκτούν την διάσταση του νέου τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής ανακυκλώνονται υλικά του υφιστάμενου χώρου, όπως ξύλινα δάπεδα, πλάκες από ορθομαρμαρώσεις, τα οποία μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα/έπιπλα.

ST.RAPHAEL RESORT

-Κυκλοφορούν σε παγκόσμια κλίμακα δύο βιβλία μέσω του Amazon, στα οποία παρουσιάζονται δουλειές σας. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

-Κάποια από τα έργα μου επιλέχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στα βιβλία “ANOTHER ESCAPE, Designing the Modern Guest House II” και “FANTASTIC ESCAPES, Architecture and Design for Stylish Stays” της Images Publishing, που κυκλοφορούν διεθνώς μέσω της Amazon.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά την ευγενική πρόσκληση από τους εκδότες των βιβλίων, οι οποίοι έχουν την έδρα τους στο Hong Kong. Την επιλογή τους την προσλαμβάνω ως μια τιμητική αναγνώριση της ποιότητας του σχεδιαστικού μας έργου.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 επίκειται η κυκλοφορία διεθνώς και τρίτου βιβλίου, το οποίο περιέχει υλοποιηθέντα σχέδιά μας.

APARTMENT AT KOLONAKI

-Τι είδους κατασκευές επιλέχτηκαν για τα βιβλία αυτά; Γιατί πιστεύετε Amazon διάλεξε αυτές οι κατασκευές;

Στο πρώτο βιβλίο, που φέρει τον τίτλο “ANOTHER ESCAPE”, οι εκδότες έχουν συλλέξει  από όλον τον κόσμο εξοχικές οικίες υψηλής αισθητικής, οι οποίες προσφέρουν στους ιδιώτες τους την πολυτέλεια της φυγής από τα σφικτά δομημένα αστικά περιβάλλοντα. Η δική μας συμμετοχή παρουσιάζει μια εξοχική κατοικία σε νησί του γαλάζιου Αιγαίου.

Στο δεύτερο βιβλίο “FANTASTIC ESCAPES” η δική μας συμμετοχή παρουσιάζει παραλιακή κατοικία σε προνομιακή παραλία της Κύπρου.

ST.RAPHAEL RESORT

-Εκτός από την κατασκευή, αναλαμβάνετε και την διακόσμηση. Τι είδους έργα επιλέγετε;

Το σχεδιαστικό μας έργο ασχολείται με τη δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων για το εσωτερικό περιβάλλον των κατασκευών. Οι λύσεις αυτές, όποτε και όπου αποκτούν την ενσωμάτωση έργων τέχνης, δεν επιλέγουν μόνο έργα επώνυμων αλλά και νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών, τα οποία εντάσσονται αρμονικά στο σύνολο του σχεδιασμού.

AB BANK

-Τι πιστεύετε για την αγορά real estate στην Ελλάδα;

-Το real estate είναι μια καταξιωμένη επενδυτική πρακτική ανά τον κόσμο. Ο επιτυχής σχεδιασμός από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου για την υλοποίηση ενός έργου, προσφέρουν πάντοτε προστιθέμενη αξία στα ακίνητα, βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομική απόδοση της επένδυσης.

Οι ευκαιρίες των επενδύσεων στο real estate εξαρτώνται από τις οικονομικές υπεραξίες, όχι μόνο σε έργα νέων κατασκευών, αλλά και σε αναπαλαιώσεις υφιστάμενων κατασκευών.

OFFICES

-Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας από ξένα funds και επενδυτές. Βλέπετε ότι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα;

 

 

 

 

Τη συνέχεια της συνέντευξης θα τη βρείτε εδώ

Πηγή

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | First Cold Brew (Μάνος Αποστολόπουλος)

Μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος Θεοδωρής, ο Φώτης Σπίνος και ο Μάνος Αποστολόπουλος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία προσπαθούσαν από πάντα να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή γεύση του καφέ. Έτσι, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ που μπορείς να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.

Κύριε Αποστολόπουλε Μάνο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Οι σπουδές μου ήταν στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν καθώς εκείνο τον καιρό προτίμησα να εργαστώ, αργότερα δεν υπήρχε ο χρόνος και ιδίως η διάθεση να τις συνεχίσω. Παρ όλα αυτά, το γεγονός πως δεν σπούδασα δεν με απέτρεψε να κάνω τα βήματα που ήθελα. Ομοίως οι συνεταίροι μου σπούδασαν σε διαφορετικά πεδία, όπως η ψυχολογία και η μηχανική αυτοκινήτων.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Και οι τρεις μας εργαστήκαμε από πολύ νωρίς στον χώρο της εστίασης και στον καφέ, στην πορεία καθώς εξειδικευτήκαμε με αφοσίωση μας στο να σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα. Προσωπικά ασχολήθηκα με το κομμάτι της κρύας εκχύλισης το 2013 και ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε αυτή την μέθοδο. Έξι χρόνια αργότερα, είδα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ποιοτικά  εμφιαλωμένα προϊόντα καφέ, καθώς μέχρι τότε υπήρχαν μόνο παρασκευάσματα καφέ με γάλα συντηρητικά και ζάχαρη. Όταν έγινε η πρόταση από τον Φώτη να κάνουμε την δική μας επιχείρηση, πρότεινα να κάνουμε την First Cold Brew δηλαδή την πρώτη και την μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένων καφέδων κρύας εκχύλισης.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Οι συμβουλές που έχουμε πλέον είναι αναρίθμητες, αρχικά σε πρακτικά κομμάτια και διαδικασίες, δεν θα σταθώ όμως σε αυτές.

Αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του, είναι αρχικά να διαλέξει με σύνεση τους ανθρώπους που θα ξεκινήσει την κοινή αυτή πορεία, να μοιράζετε τις ιδέες του και να μην φοβάται ότι θα τις κλέψουν γιατί δεν είναι η ιδέα το ζήτημα αλλά η ομάδα που την κάνει πραγματικότητα και τέλος να έχει πίστη στο εγχείρημα και υπομονή.


Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;

Προσπαθούμε ιδιαίτερα να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια. Σε αυτό βοηθάει και η κρύα εκχύλιση καθώς χρειάζονται λιγότεροι πόροι για να την παραγωγή μας, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας πιο «πράσινος» καφές, παράλληλα επιλέγουμε συσκευασίες οι οποίες ανακυκλώνονται και σε κάθε μας στάδιο έχουμε ελαχιστοποιήσει τις φύρες. Το υπόλειμμα του καφέ το πετάμε σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν, όπως για καλλυντικά σαπούνια και οργανικά λιπάσματα.  


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Πρωτοπορία, καινοτομία και αφοσίωση για αυτό που κάνουμε,

Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.


Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;

Στα σχέδια μας είναι να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές, για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε επιπλέον την μονάδα παραγωγής.

Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και να γίνει η εταιρεία μας, ένας σταθμός ζωής για περισσότερους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Μάνος Αποστολόπουλος

Συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του First Cold Brew


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα

Το “Naughty Dogs” είναι μια εταιρεία που προέκυψε μέσα από τις φυλακές όσο οι ιδρύτριες της Αντρέα και Κική έμαθαν να δημιουργούν κρέμες και άλλα προϊόντα καλλωπισμού από συνταγές που μοιράζονταν. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει αξέχαστα αρώματα μέσα από ποικίλα προϊόντα που κάθονται πάνω στο σώμα με αγάπη και σεβασμό.

Κυρία Κική και κυρία Αντρέα, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Κική: Έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δημόσιο ΙΕΚ. Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι στιγμής ξεκινάει από το δημοτικό, όπου αγόραζα ζελεδάκια από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσα ακριβότερα σε
μικρές συσκευασίες στους συμμαθητές μου. Έπειτα αναβάθμισα τη δραστηριότητα μου με αξεσουάρ από χάντρες που τα έφτιαχνα μόνη μου σπίτι και τα εμπορευόμουν. Με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα λάπτοπ στο οποίο έγραφα CD τα οποία πουλούσα στους συμμαθητές μου . Έπειτα στην Αθήνα δούλευα ως σερβιτόρα και παράλληλα πουλούσα τσαντάκια. Λέγοντας αστείες ιστορίες από τη
δουλειά μου ως σερβιτόρα έγινα γνωστή , κατάφερα να κάνω επιτυχημένες παραστάσεις και να βγάζω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ύστερα αφού μάζεψα κάποια χρήματα αποφάσισα να τα επενδύσω ανοίγοντας το naughty dogs με την καλή μου φίλη Αντρέα.


Αντρέα: Έχω σπουδάσει χημικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρουμάνια. Στα 26 μου αποφάσισα να μεταναστεύσω στην Ελλάδα για να κάνω κάτι καλύτερο για μένα. Η προσαρμογή μου και η επαγγελματική μου πορεία ήταν δύσκολη,δουλεύοντας αρκετά χρόνια στην εστίαση και παράλληλα
μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη μου. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την κολλητή μου φίλη Κική.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Επιλέξαμε μαζί με την φίλη μου Κική να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση από την επιθυμία μας για ανεξαρτησία. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» την οποία τελικά δημιουργήσαμε, με τα άτομα που εμείς επιλέξαμε να είναι κοντά μας σε αυτό το ταξείδι. Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής μας πορείας ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Να ρισκάρουν , και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ήττες, παρά μόνο μαθήματα.
Μην κάνετε κάτι εφήμερο αλλά χτίστε τη δική σας ιστορία!


Ποια η έμπνευση πίσω από το ιδιαίτερο design και τις ιδιαίτερες ονομασίες των προϊόντων σας;

Καθημερινά παρατηρούμε την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί ελεύθερα. Η ιδέα
μας ήταν αφού όλοι τα σκεφτόμαστε από μέσα μας, γιατί να μη τα βγάλουμε προς
τα έξω;

Οι ονομασίες των προϊόντων δείχνουν και την άποψη μας για τη ζωή, δεν
χρειάζεται να την παίρνουμε στα σοβαρά , όλα εμπεριέχουν χιούμορ μέσα τους, αν
έχει κανείς τα μάτια να το δει. Σίγουρα αυτή η πινελιά έλειπε από την αγορά όπως και
αποδείχθηκε.


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Μία λέξη μας εμπνέει: Η αγάπη


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες για την εταιρεία σας;

Στα επόμενα δυο χρόνια θα ανοίξουμε δυο φυσικά κατάστημα, ένα στο κέντρο της Αθήνας
και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα λανσάρουμε 20
νέους κωδικούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν οπότε… αναμείνατε στις θέσεις
σας!

Andreea Boboc | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Κική Λιτσάκη | Συνιδρυτής Naughty Dogs


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…

Η κυρία Παναγιώτα Μαθιουδάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Στην πορεία της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο τομέα της κοσμητολογίας και της αισθητικής , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Κυρία Μαθιουδάκη μπορείτε να μας πείτε ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα; Τι σας έκανε να θέλετε να ακολουθήσετε αυτό τον δρόμο;

Η φροντίδα. Η φροντίδα και η περιποίηση του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη μας αφορά ακριβώς αυτό.
Καθημερινά βιώνουμε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον χρόνο. Ο ρόλος της αισθητικού είναι να μας βοηθήσει με την φροντίδα της, να διατηρήσουμε την νεανικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Για αυτό και η σχέση αισθητικού – πελάτισσας είναι πολύ δυνατή, είναι μία σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης που σπάνια την συναντάς.


Ποια είναι η εξειδίκευση σας στον χώρο της κοσμητολογίας και ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή σε νέες τάσεις στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Αγαπάω πολύ το πρόσωπο. Είναι ο καθρέφτης μας, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν μας συναντήσει, λέει την αλήθεια για εμάς. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις νέες τάσεις, νέα δραστικά συστατικά, νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Κάθε χρόνο προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε όλα τα σημαντικά διεθνή συνέδρια , ώστε να ανακαλύπτω από τους πρώτους τις καινοτομίες και το που οδηγούνται η αισθητική και η κοσμητολογία. Θεωρώ σημαντικό να μην μένεις πίσω, ειδικά σε μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα προόδου.


Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το κέντρο αισθητικής σας; Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;

Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στον συνδυασμό της καινοτομίας και της διαχρονικότητας. Θα επιλέξουμε το μοντέρνο αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το κλασικό, το δοκιμασμένο, το αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παρά την εξέλιξη στην κοσμητολογία τα στάδια του παραμένουν ίδια. Η κύρια μας προτεραιότητα είναι η επιστημονική προσέγγιση στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τις συνεργασίες μας. Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα μηχανήματα και προϊόντα, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που υπόσχονται. Επιπλέον, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες μας τις διαδικασίες..


Ούσα ειδικός, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι τελευταίες και πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της κοσμητολογίας;

Το νέο trend είναι τα εξωσώματα. Τα εξωσώματα είναι νανοκυστίδια που παράγονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Χρησιμεύουν ως ένα φυσικό σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων. Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, στέλνοντας σήματα στα κύτταρα και πυροδοτώντας την αναγέννηση των κουρασμένων και ανενεργών κυττάρων του δέρματος. Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στις φόρμουλές τους, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες και σκευάσματα που βασίζονται στις ιδιότητες τους.


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες που οραματίζεστε;

Πρόσφατα επενδύσαμε επιχειρηματικά στον κλάδο του φαρμακείου. Είναι μία διαχρονική , αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Με τους συνεργάτες μου και μία ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου σειράς δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ανανεώσιμα υλικά. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας πω περισσότερα για αυτό στο μέλλον.

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,

Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Επιχειρηματίας.

Ιδιοκτήτρια των Laserskin Solutions (www.laserskin.gr)


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending