Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αλέξια Τραυλού ‘»Ακολουθεί τα όνειρα και τολμά»

  • Ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας ;

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές. Οι σπουδές μου συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία και εξέλιξη της επιχείρησης μου, καθώς μου έδωσαν τα πρώτα εφόδια και μέσω της σχολής μου έγινε η πρώτη επαφή με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

  • Τι θα προτείνατε σε μια νέα γυναίκα επιχειρηματία που κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα στον χώρο παροχής υπηρεσιών ;

Αναμφίβολα, η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ωστόσο, για έναν νέο, ο οποίος έχει πίστη στις ικανότητες του, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες, οι οποίες μπορεί να αξιοποιηθούν στο μέγιστο. Για το λόγο αυτό, θα συνέστηνα στις υποψήφιες επιχειρηματίες ν’ ακολουθήσουν το όνειρό τους και να τολμήσουν.

  • Θεωρείται πως η έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας εμποδίζει την χώρα μας στην ανάπτυξη της ;

Είναι αλήθεια πως στη χώρα υπάρχει έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας, όμως δε θεωρώ πως αυτό είναι η κυριότερη τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, υπάρχουν άλλα εμπόδια, όπως η γραφειοκρατία κλπ, τα οποία αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την εξέλιξη της Ελλάδος.

  • Χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσθήκη των προϊόντων σας ;

Σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα των επιχειρήσεων, δε θα μπορούσα να μην χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, τα μέσα αυτά αποτελούν ένα ανέξοδο και εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο διαφήμισης.

  • Ανταγωνισμός υπάρχει;

Φυσικά και υπάρχει, όμως, μόνο οι σοβαρές και υπεύθυνες επιχειρήσεις κατορθώνουν να επιβιώσουν

  • Θεωρείται τη σημερινή εποχή δελεαστικό το επάγγελμα του συμβούλου ;

Το επάγγελμα του συμβούλου είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό επάγγελμα, το οποίο προϋποθέτει συνεχή ενημέρωση.
Ο σύμβουλος πρέπει να ακολουθεί τις εξελίξεις, να είναι ενημερωμένος για διάφορα θέματα, όπως εργασιακά, νομικά, λογιστικά, οικονομικά ζητήματα κ.α.. Θα έλεγα, λοιπόν, πως για έναν επαγγελματία, στον οποίο αρέσουν οι προκλήσεις είναι ένα πολύ δελεαστικό επάγγελμα.

  • Ποια είναι η πορεία και το μέλλον του επαγγέλματός σας ;

Mε την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ2014-2020», το μέλλον του συμβούλου επιχειρήσεων διαγράφεται λαμπρό με συνεχή ανάπτυξη, καθώς οι εν δυνάμει επενδυτές ολοένα και αυξάνονται.

  • Μελλοντικά σχέδια;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η επέκταση της εταιρείας και σε περιοχές εκτός Αττικής, όπως η Θεσσαλονίκη και το Νότιο Αιγαίο. Επίσης, ήδη συνεργάζομαι με εταιρείες συμβουλών επιχειρήσεων και μεσιτικά γραφεία του εξωτερικού για την εκπόνηση προγραμμάτων με διεθνή χαρακτήρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επίκαιρα Πρόσωπα

Παρή Ράπτη: «Active Woman»

Η Ιατρός Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, κυρία Παρή Ράπτη γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας με γονείς την Κωνσταντίνα Γκιώνη και τον Ιωάννη Ράπτη και  είναι η πρώτη γυναίκα γιατρός στο δημοτολόγιο Λουτρακίου. Η Δρ. Πάρη Ράπτη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου με βαθμό άριστα. Έπειτα, υπηρέτησε στο αγροτικό ιατρείο Ομαλών Κεφαλληνίας και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στη Β΄ Κλινική του Νοσοκομείου «Ελπίς» και στην Β΄ Παθολογική Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε, αφού μετεκπαιδεύτηκε στην ευρωπαϊκή σχολή ογκολογίας στην Ιταλία με υποτροφία και στο Institute of Endocrinology University στο Santa Casa di Misericordia στο Rio de Janeiro με μετεκπαίδευση στο μεταβολισμό. Έλαβε, ακόμη την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Δρ. Παρή Ράπτη έχει πετύχει πολλά στον τομέα της υγείας και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Είναι Επίτιμο μέλος, καθώς και υπεύθυνη του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημών (ΕΟΠΕ) σε θέματα υγείας και πολιτισμού που έχουν σχέση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Ο.Η.Ε. και συνεργάτης του εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά ΠΑ.ΠΕΙ.

Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να ασχολείται με την φωτογραφία, ενώ έχει υπάρξει και πρωταθλήτρια στο κολύμπι και στο τρέξιμο. Τέλος, είναι μεγάλη συλλέκτρια σπάνιων βιβλίων και αντικειμένων.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Βάσια Μαυράκη: «Το Αποτύπωμα Μας Στο Σύμπαν»

Η Βάσια Μαυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Έχει ταξιδέψει και ζήσει σε πολλά κράτη, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας, καθώς το απαιτούσαν οι υποχρεώσεις του συζύγου της(στρατιωτικός πιλότος). Είναι ευγνώμων για τα ταξίδια της αυτά, διότι αποτελούν γι’αυτήν πηγές της έμπνευσης της και συχνά συνδέονται με τις συγγραφικές αναφορές της.
Αυτή την χρονική περίοδο ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα, όπου διδάσκει αστρολογία ως Tropical and Astral Expert στην Εναλλακτική Παιδεία την πρώτη σχολή αστρολογίας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα,  ειδικεύεται στο Human Design, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει έντονα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και αρθρογραφεί σε site και περιοδικά.
Έχει σπουδάσει ψυχολογία, όμως τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική αστρολογία σε έναν καινοτόμο κλάδο της, τον κλάδο του Empathetic Astrological Approach, και έτσι έχει καταφέρει να συνδυάσει επιτυχώς και τις 2 επιστήμες.
Πέρα από την επιτυχία της στον κλάδο της Αστρολογίας, η Βάσια Μαυράκη είναι και εκπλητική συγγραφέας, καθώς το καλοκαίρι του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα »Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια» από τις εκδόσεις Ιβίσκος, ενώ το καλοκαίρι του 2019 ακολούθησε η έκδοση του δεύτερου βιβλίου της ‘’Ο Καπήλαρης’’ το οποίο και έγινε πρέσβης της ‘’Ελπίδας’’ για τη Δωρεά Μυελού των Οστών από τις εκδόσεις Ιβίσκος και πάλι.
Έχει δηλώσει πως η μεγαλύτερη αγάπη της μετά την οικογένεια της είναι η Αστρολογία και το ατελείωτο ταξίδι εξερεύνησης του Σύμπαντος μέσα από αυτήν. 
Το μότο που ακολουθεί σε όλη τη ζωή της είναι το εξής: «“Tο σχέδιο του Θεού για εμάς, το γενέθλιο κοσμόγραμμά μας, το μοναδικό αυτό αποτύπωμά μας στο Σύμπαν και η ελεύθερη βούληση διαχείρισής του, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να εξελίσσει και να προάγει τη ζωή του.”
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω του e-mail της: [email protected]

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Τσιπέλη Μαρία: «Όσο ζεις μαθαίνεις»

Η Τσιπέλη Μαρία από μικρή ηλικία κατάλαβε ότι η ζωή της θα ανήκει στο χώρο της τέχνης. Έψαξε αρκετά για να δει τι της ταιριάζει. Από χορό έως  ζωγραφική. Στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά, τερμάτισε η ζωγραφική. Από εκεί και πέρα άρχισε να σκέφτοται το πώς μπορεί να τη βάλει στη ζωή της πιο επαγγελματικά.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι που λέγεται ΜΟΔΑ.

Το 2017 αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή μόδας PANSIK στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη. Μέσα στη σχολή αυτή διδάχτηκε το τι θα πει μόδα και μακιγιάζ. Μία αξέχαστη εμπειρία, μας εξομολογείται,  θα παραμείνει το μάθημα με τον κο. Γαβαλά από τον οποίο έμαθε πράγματα που δεν θα σταματήσουν να την συντροφεύουν κάθε μέρα στη δουλειά της.

Το 2019 αποφοίτησε επιτυχώς από τη σχολή Αισθητικής. Σκοπός της ήταν να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για το χώρο της ομορφιάς και συγκεκριμένα για την τέχνη μακιγιάζ που τόσο αγαπά.

Παράλληλα με τις σπουδές της, συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες, φωτογράφους του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, πρακτορεία μοντέλων, περιοδικά, καταστήματα γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος της μόδας τρέχει συνεχώς και η Μαρία Τσιπέλη από τη μεριά της φροντίζει να μην μένει πίσω. Φροντίζει να μορφώνοται και να μαθαίνει νέα πράγματα συστηματικά πάνω στον τομέα της. Διαρκώς παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια, διαβάζει πολλά βιβλία και περιοδικά διότι.. όσο ζεις μαθαίνεις!

Σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα της αποτέλεσαν η φωτογράφισή της στην εφημερίδα Espresso News, στο Ιταλικό περιοδικό Mob Journal καθώς και η διάκριση δύο φωτογραφιών στην Vogue Italia.

Όλο αυτό το διάστημα γνώρισε και είχα τη χαρά, όπως μας λέει, να συνεργαστεί με εξαιρετικούς επαγγελματίες που την βοήθησαν να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

«Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!», δηλώνει.

Continue Reading

Trending