Connect with us

Γαστρονομία

Από την Ελληνικά Κελλάρια: Τα Φρέσκα του Γενάρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν.

Ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

 

Ο πρώτος μήνας του έτους φέρνει μαζί του αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτόν που σχετίζεται με τη γαστρονομία και τις μαγειρικές μας συνήθειες. Η καλύτερη αρχή που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλέγουμε τα εποχικά, ολόφρεσκα ψάρια, φρούτα και λαχανικά, αφού έτσι απολαμβάνουμε στο μέγιστο τη γεύση και την φρεσκάδα τους. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσετε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Γενάρη.

Μετά τα γιορτινά πιάτα με κρέας χρειάζεται σε όλους ένα καλό διάλειμμα με ψάρια και θαλασσινά. Και ακόμα καλύτερα αν μιλάμε για φρέσκα ψάρια, τα οποία έχουν μια αξεπέραστη νοστιμιά. Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για να απολαύσουμε λαυράκι, γόπες, τσιπούρες, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σφυρίδα, γλώσσα, λυθρίνια, συναγρίδα, μαρίδα, γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδι. Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης ή ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου.

Τα φρέσκα λαχανικά, ιδανικοί συνοδοί σε κάθε γεύμα, προσφέρουν έξτρα νοστιμιά και ισορροπία στη διατροφή μας. Τον Γενάρη μπορούμε να γευτούμε φρέσκα αντίδια, καρότα, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο, πράσο, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι, φινόκιο. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή για τους λάτρεις του ροζέ, μια υπέροχη Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα ως μέρος μια υγιεινής διατροφής. Ο Ιανουάριος μας χαρίζει απλόχερα ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, αβοκάντο, περγαμόντα, μήλα, πορτοκάλια. Ιδανικό συνοδευτικό για τα φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. 

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών  της Πελοποννήσου και σύγκριση με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (σημαντικά, top news).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 2710 227141-2 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. 

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Πόσο συχνά βάζεις τις Φρυγανιές στην καθημερινότητα;

Εύκολο να παραχθεί, εύκολο να συντηρηθεί. Τις βρίσκουμε σε κάθε σπίτι και ντουλάπι. Ο λόγος για τις φρυγανιές που μας έσωσαν ουκ ολίγες φορές από την πείνα. Αποτελούν ένα γρήγορο σνακ είτε σκέτη είτε συνοδευόμενη.

Στο παρακάτω άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για τις φρυγανιές και τη διατροφική τους αξία:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/oikogeneia/16617-poso-syxna-vazeis-tis-fryganies-stin-kathimerinotita?utm_source=newsletter_1562&utm_medium=email&utm_campaign=

Continue Reading

Γαστρονομία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

To Ιδρύμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιήσουν “Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου”, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου , ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. 

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μιλήσει ο διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και Πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro, ο οποίος επισκέπτεται και φέτος τη Μεσσηνία  για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα  “Ποιο είναι το μέλλον του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας” 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:30-19:00 Προσέλευση

19:00-21:00

–    Χαιρετισμός Τσουμάνης Γεώργιος, Γεωπόνος Msc, Υπεύθυνος ΚΔ Κυπαρισσίας

–    Χαιρετισμός Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας

–    Ομιλία, Dr Antonio Giuseppe Lauro

– Δοκιμή και σχολιασμός διεθνών μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελαιολάδων

–    Συζήτηση

 

Για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλέφωνο: 27230 28353

Email: [email protected]   όπου στέλνετε το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Με την υποστήριξη:

LIÁ Premium Extra Virgin Olive Oil

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών 

FILIATRA AGROVISION

Continue Reading

Trending