Connect with us

Συνεντεύξεις

«Αφιέρωμα» Η Κρήτη επιχειρεί: Χριστίνα Τριποδιανάκη

Η Χριστίνα ως εκ φύσεως ανήσυχο πνεύμα που είχε την διάθεση διαρκούς εξέλιξης και προσπαθεί να μην περιορίζεται σε μια ασχολία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μέσω της ατομικής της επιχείρησης www.christinatripodianaki.com, προσφέρει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας, marketing, social media marketing, branding, event planning,  image making, & consultation σε άτομα με ή χωρίς εταιρική ταυτότητα, ομάδες, επιχειρήσεις ή οργανισμούς, με σκοπό να δομείται μια άρτια επιχειρησιακή και ψηφιακή εικόνα συμβατή με τα δεδομένα και τις ανάγκες της αγοράς .

Συνεργάζεται με άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να δομήσουν το εταιρικό ή το ατομικό προφίλ τους, μέσα από σεμινάρια, ομιλίες, και consultation one-to-one ή online.

Στόχος της είναι μια ιδέα να μπορέσει να εξελιχθεί σε επιτυχημένη επιχείρηση!

  • Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση;

Το βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης επιχείρησης ή μιας ιδέας που τείνει να μετατραπεί σε επιτυχημένη επιχείρηση είναι η θετική νοητική στάση απέναντι σ΄αυτή.

Στοιχεία που την συναπαρτίζουν και την οδηγούν μακροπρόθεσμα στην επιτυχία είναι η αγάπη για το δημιούργημά σου, η πίστη, η αδιάκοπη έρευνα, η στοχοπροσήλωση, η διαλογή των κατάλληλων συνεργατών και η ακατάπαυστη διάθεση για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη!

  • Ποιους κλάδους προβλέπετε ότι θα κατακτήσουν ή σε ποιους εκτιμάτε ότι θα διαπρέψουν οι γυναίκες εργαζόμενες στο μέλλον;

Οι εποχές και οι ανάγκες αλλάζουν συνεχώς! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει έναν επαγγελματικό κύκλο και πλέον έχουμε κατασταλάξει τί είναι αυτό που θα μας κάνει χαρούμενους στο τέλος της ημέρας. 

Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η γυναίκα εκ φύσεως είναι μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσωπικότητα ως τέτοια που με ό,τι κι αν αποφασίσει να καταπιαστεί θα το φέρει εις πέρας στον ανώτατο βαθμό που μπορεί.

Ωστόσο, προσωπική εκτίμηση, η λάμψη των γυναικών θα φανεί ακόμα περισσσότερο μελλοντικά τόσο στο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι, όσο και στο πολιτικό.

  • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να
    ασχοληθεί με το αντικείμενο σας. Ποιες δυσκολίες και προκλήσεις καλείτε να αντιμετωπίσει;

Σε μια εν δυνάμει συνάδελφο που θα επιθυμήσει να ασχοληθεί με το ίδιο ή παρόμοιο αντικείμενο θα ξεκινούσα λέγοντας να είναι ο εαυτός της από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να επιτρέψει σε τίποτα και κανέναν να την αλλοιώσει ή να την αλλάξει. Να φροντίσει να αφήσει το στίγμα της τιμιότητας, της σκληρής δουλειάς και της ενσυναίσθησης στο διάβα της επαγγελματικής της πορείας.

 Όπως και σε κάθε χώρο, έτσι και στον δικό μας οι δυσκολίες και οι προκλήσεις υφίστανται, αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, η καλή συμπεριφορά, η διπλωματία και η ευεληξία είναι οι λέξεις που δεν πρέπει να ξεχνά, για να προσπερνά τα εμπόδια με αξιοπρέπεια.

  • Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Θεωρώ ότι είναι ένα συνονθύλευμα στοιχειών με πρωταρχικό τον προσγειωμένο εαυτό μας, να μην θεωρήσουμε ποτέ ότι η επιτυχία ήρθε και θα μείνει για πάντα. Η επιτυχία δεν έχει ταβάνι, έχει πορεία με μονοπάτια εύκολα και δύσβατα. Οφείλουμε λοιπόν, ό,τι κάνουμε να είναι μια συνειδητή επιλογή για την οποία θα καταβάλουμε προσπάθεια να την φέρουμε εις πέρας σε όσο το δυνατό καλύτερο βαθμό. Η συνειδητή επιλογή είναι το εφαλτήριο του στόχου μας, η γνώση είναι δύναμη για την πραγμάτωση του σκοπού μας, το πάθος είναι διαβατήριο για την εξέλιξή μας και το networking συμβάλει καταλυτικά στην βελτίωση των επικοινωνιακών μας δεξιοτήτων, δημιουργεί κύκλο γνωριμιών, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να προστατεύουμε και ανοίγει δίαυλο νέων συνεργασιών. Η ακεραιότητα όμως του χαρακτήρα μας είναι το κλειδί για το NEXT BIG THING στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι πολλά και κάθε φορά προσθέτω και κάτι ακόμα, ωστόσο φροντίζω ό,τι κάνω να μην είναι βιαστικό και να είναι στο σωστό χωροχρόνο για να μπορεί να είναι επιτεύξιμο και βιώσιμο. Με γνώμονα την πίστη και την ελπίδα μου για υγεία θα προσπαθώ να βοηθάω ουσιαστικά ανθρώπους, επιχειρήσεις ή οργανισμούς με όραμα που είναι έτοιμοι και θέλουν να βγούμε στα ανοιχτά μαζί!

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Ελενα Μπλιάμη

Κυρία Μπλιάμη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Έχω τελειώσει ΑΤΕΙ Λογιστικής στην Θεσσαλονίκη και Bookkeeping IV στην Μελβούρνη Αυστραλίας.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Μετα από αρκετά χρόνια στο λογιστήριο εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχω ανοίξει το δικό μου λογιστικό γραφείο Boutique Accounting και ως Regional Supervisor της ομάδας Quantum Bits στην Θεσσαλονίκη υποστηρίζω μικρό μεσαίες επιχειρήσεις, εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Mentor στην ομάδα της Women on Top και συντονίστρια της ομάδας Women on Top Thess Hub.

Co Founder της επιχείρησης Nine Muses Studios Καλαμίτσι Χαλκιδικής .


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι το επιχειρείν ,έχει καθημερινές δοκιμασίες που σου δίνουν το κίνητρο να συνεχίζεις και να δημιουργείς. Σε μια γυναίκα που φιλοδοξεί να ανοίξει την δική της επιχείρηση θα της έλεγα να θέσει τον υψηλότερο στόχος της και με μικρές καθημερινές νίκες και αποτυχίες να κατευθύνεται προς τα εκεί. Χωρίς στόχο, πλάνο και χωρίς κατάλληλους συνεργάτες τίποτα δεν πετυχαίνετε.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Don’t give up ,great things take time!


Ποια είναι τα βασικά φορολογικά καθήκοντα που πρέπει να αντιμετωπίζει μια επιχείρηση ή ένα άτομο.

Πλέον η τήρηση των βιβλίων είτε ατομικών επιχειρήσεων είτε νομικών μορφών εταιρείας όπως ΙΚΕ ΟΕ ΕΠΕ κτλ είναι μηνιαία καθώς υπάρχει υποχρέωση αποστολής των εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων στο my data .

Από εκεί και πέρα μια ατομική επιχείρηση ή επιχειρήσεις με βιβλία Β κατηγορίας  έχουν υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ κάθε τρίμηνο. Ενώ στις εταιρείες με βιβλία Γ κατηγορίες (ΙΚΕ ΑΕ και εταιρείες με τζίρο ανω του 1.500.000€ υποβάλλουν και αποδίδουν ΦΠΑ κάθε μήνα .

Επίσης για τις ατομικές επιχειρήσεις υπάρχει υποχρέωση του τέλος επιτηδεύματος 650€ για τα πρώτα 5 χρόνια όμως της επιχείρησης το τέλος αυτό είναι 0 (με την ελπίδα της κατάργησης). Για τις ΟΕ ,ΕΠΕ ΑΕ και ΙΚΕ το τέλος είναι 1000€

Ο φόρος για τις νέες ατομικές επιχειρήσεις είναι  9% (και αν ο τζίρος είναι μέχρι 10.000€ γίνεται ο φόρος 4,5%) και προκαταβολή φόρου 55% του προϋπολογισθέντος φόρου .

Για τις ΟΕ ,ΕΠΕ και ΙΚΕ είναι 22% και προκαταβολή φόρου 80% και για τα πρώτα 3 χρόνια των ΟΕ &ΕΠΕ 50%


Ποιες είναι οι συνήθεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όσον αφορά τη φορολογική τους διαχείριση και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω βασικό στοιχείο μίας επιχείρησης είναι το οικονομικό πλάνο. Με σωστό πλάνο και προγραμματισμό και σωστή ενημέρωση  τα φορολογικά καθήκοντα είναι πιο ξεκάθαρα. Και αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι η μη ξεκάθαρη διαχείριση της ρευστότητας της επιχείρησης, συχνά μπερδεύουν τα πορτοφόλια τους με τα χρήματα της επιχείρησης .


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αποστολή μου είναι με τις κατάλληλες λογιστικές και επιχειρηματικές μου συμβουλές να βοηθώ τους πελάτες μου να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να ανθίζουν επαγγελματικά και προσωπικά. Όραμα μου είναι ένας κόσμος «πλούσιος» σε εμπειρίες με σεβασμό στους συνανθρώπους και στη φύση χωρίς οικονομικό άγχος.

Έλενα Μπλιάμη, Λογίστρια/Φοροτεχνικός

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Συνεντεύξεις

Επάγγελμα ή καριέρα;

Η έννοια και ο ρόλος της υγιούς εργασίας ανέκαθεν αποτελούσε τη βάση για την πρόοδο, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική καταξίωση, αλλά και την επίτευξη προσωπικών στόχων και απολαύσεων.Η επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου το άτομο αποκτά γνώσεις, αναπτύσσει ικανότητες και δεξιότητες και εφαρμόζει αξίες και αρχές, βοηθά στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα τη διαρκή και αυξανόμενη αποδοτικότητά τους στην εργασία και την απόλαυση υγιούς και επιτυχημένης οικογενειακής ζωής.

Η απόφαση

Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του ο κάθε άνθρωπος την παίρνει στην ηλικία της εφηβείας του. Είναι η απόφαση της επιλογής του επαγγέλματος, ή τουλάχιστον της κατεύθυνσης σπουδών που θα τον οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα.


Κατά τη διαδικασία αυτής της απόφασης, πολλές φορές ο έφηβος δε λαμβάνει υπόψη του αν το επάγγελμα που επιλέγει του ταιριάζει, αν είναι σε αρμονία με την προσωπικότητά του ή τον τρόπο ζωής του, ή αν εκπληρώνει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα όνειρά του. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι επιλογές του εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τα ενδιαφέροντα και την επιρροή του οικογενειακού ή του κοινωνικού περιβάλλοντός του.


Τα ενδιαφέροντα δεν καλλιεργούνται ούτε αναπτύσσονται στον ίδιο βαθμό σε όλους τους ανθρώπους, γιατί εξαρτώνται από το ύψος των ερεθισμάτων που δεχόμαστε αλλά και από τις έμφυτες κλίσεις που έχουμε, θεωρείται ευτυχής συγκυρία και μέθεξη, να συνδυάσει κανείς τα ενδιαφέροντα με τις σπουδές του και τη μελλοντική επαγγελματική του ενασχόληση, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη εργασιακή, ψυχική εφορία και συναισθηματική ασφάλεια.

Διλήμματα

Παρόλα αυτά, η επαγγελματική επιλογή σε πολλούς νέους δημιουργεί άγχος και μεγάλα διλήμματα. Αφενός μεν οι μεταβολές που προέκυψαν στην τεχνολογία, στην οικονομία και στις κλιματολογικές συνθήκες, αφετέρου δε το φαινόμενο της δημογραφικής γήρανσης δημιούργησαν πολλές παραμέτρους, που συνδέονται με την τελική κατεύθυνση σπουδών, την επιλογή του επαγγέλματος και τον εργασιακό χώρο ενασχόλησης. Από την άλλη πλευρά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μάς βομβαρδίζουν με εικόνες επιτυχημένων ανθρώπων και γλαφυρότατες περιγραφές του τρόπου ζωής τους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ποικίλες επιλογές και αποφάσεις.

Σύνδεση

Άλλωστε, είναι πλέον δεδομένο ότι η συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μειώνονται δραματικά επωφέλεια του τριτογενή τομέα με αποτέλεσμα να φθίνουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα και να ανθούν νέα, τα οποία σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας και αυτόν της παροχής υπηρεσιών.


Εκείνο που βασικά ζητείται από τους νέους είναι μεγαλύτερη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαιδευτική εξειδίκευση. Παρόλο, λοιπόν, που η σύγχρονη εκπαίδευση θα πρέπει να εστιάζεται στην αγορά εργασίας, εν τούτοις πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η παρεχόμενη παιδεία δεν ανοίγει τις πύλες της για την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Προϋποθέσεις

Κάθε φορά, λοιπόν, που αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα επιλογής επαγγέλματος ή θέσης εργασίας σε έναν επαγγελματικό χώρο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του εκτός των άλλων και κατά πόσο του παρέχονται τα παρακάτω:
1 Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη μέσα από την εργασία.
2 Συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση.
3 Εργασιακή ασφάλεια.
4 Προνόμια και ευκαιρίες που τυχόν παρέχονται για περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη.
5 Ευελιξία και ελευθερία κινήσεων χωρίς πιεστικούς ελέγχους.
6 Ελαστικό ωράριο και ικανοποιητικό εισόδημα.
7 Ανθρώπινες σχέσεις.


Άρθρο αρχείου

Ρούλα Κωτούδη

Continue Reading

Trending