Γαστρονομία
Γαλλική Σπιτική Κρέμα Καραμελέ


Γαλλική Σπιτική Κρέμα Καραμελέ
Από την Dominique Vember, Paris
Η κλασσική συνταγή που αρέσει πολύ…
Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας
Ένα γλυκάκι που αρέσει σε όλους και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι σας με αγνά υλικά από το να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κρέμες καραμελέ σε σκόνη. Αρέσει σε όλους είναι ιδιαίτερα απολαυστική και μάλιστα οι Γάλλοι στην αυθεντική τους συνταγή χρησιμοποιούν πορτοκάλι στο σιρόπι καραμέλας. Η φυσική βανίλια δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά αλλά αν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε βανιλίνη, που θα βρείτε σε όλα τα super market. Επίσης το σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ δίνει ένα τουίστ στη γεύση όπως ακόμα και το ξύσμα πορτοκαλιού που βάζουν στην Νότια Γαλλία, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Η παιδική μου φίλη Dominique μου έδωσε την συνταγή και την εφαρμόζω κατά γράμμα και πάντα απολαμβάνω μια νόστιμη κρέμα καραμελέ με ωραία υφή και όσο τρεμουλιαστή χρειάζεται, που λένε οι Γάλλοι.
Αν θέλουμε σερβίρουμε βάζοντας δίπλα στην κρέμα καραμελέ και λίγο σαντιγί με δύο σταγόνες καραμέλα.
Γαλλική Σπιτική Κρέμα Καραμελέ
Από την Dominique Vember, Paris
Υλικά
600 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
4 κρόκοι αυγών
1 stick βανίλιας φυσικής
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ
Για το σιρόπι της καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
80 ml νερό
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε η ζάχαρη να πάρει αυτό το σκούρο καστανό χρώμα και να γίνει σαν σιρόπι.
Μοιράζουμε τη καραμέλα σε ατομικά μπολάκια.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Ρίχνουμε μέσα το στικ βανίλιας, που το έχουμε ανοίξει στη μέση.
Σε ένα μπολ στεγνό και καθαρό χτυπάμε δυνατά με το σύρμα, τα αυγά και τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το σφηνάκι κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε το στικ βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους στο γάλα και ανακατεύουμε. Τον φλοιό βανίλιας τον πετάμε.
Στο μείγμα των αυγών ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Το γάλα δεν πρέπει να είναι καυτό για να μην αλλοιωθεί η υφή των αυγών.
Ανακατεύουμε καλά και με την κρέμα γεμίζουμε τα φορμάκια, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 cm από το χείλος της φόρμας.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα φορμάκια μας. Ρίχνουμε νερό που θα φθάσει μέχρι τη μέση της φόρμας. Δημιουργούμε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C στην κάτω σχάρα, για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε για 25 λεπτά στον πάγκο να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Τα ξεφορμάρουμε περνώντας ένα λεπτό μαχαιράκι περιμετρικά και γυρίζουμε την κρέμα στο πιάτο μας.
You may like
Γαστρονομία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης


By:Έφη Βαλίλα
Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.


Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!


Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!




Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.
Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!


Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.


Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους βιώσαμε τις φανταστικές διηγήσεις με μια συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.


Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!


Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα


Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.
Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.
Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ


Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα;
Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.
Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .
Kατηγορίες
- Editorial
- Lifestyle
- Magazine
- Online Dating
- Online Stories
- Videos
- Αστρολογία
- Αυτοκίνητο
- Βιβλία
- Γαστρονομία
- Διαγωνισμοί
- Διακόσμηση
- Διατροφή
- Εκδηλώσεις
- Εναλλακτικός τουρισμός
- Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)
- Επίκαιρα Πρόσωπα
- Επιχειρηματικότητα
- Έρευνες
- Εστιατόρια-χώροι εκδηλώσεων
- Θέατρο
- Κινηματογράφος
- Μόδα
- Ξενοδοχεία
- Οικογένεια
- Ομορφιά
- Παιδί
- Παρουσίαση
- Προγράμματα
- Προϊόντα
- Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό
- Συνέδρια
- Συνεντεύξεις
- Συνταγές
- Τεύχη
- Τέχνη πολιτισμός
- Τουρισμός
- Υγεία
- Φορολογικά
- Ψυχαγωγήσου
- Ψυχολογία
BusinessWoman Facebook
Trending
-
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ
-
Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα
-
Τουρισμός
Epsilon Hospitality : σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2022
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Τουρισμός
Η GRECOTEL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ