Γαστρονομία
Γερμανικό χοιρινό κότσι και πατάτες


Γερμανικό χοιρινό κότσι και πατάτες
Δυο αυθεντικές συνταγές από την μπυραρία Schumacher 1838
Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας
Το Dusseldorf είναι μια όμορφη κοσμοπολίτικη πόλη, που συνδυάζει το χθες με το σήμερα μοναδικά. Καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς αλλά ξαναγεννήθηκε πιο σύγχρονη. Στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, μας μύησαν στις αυθεντικές γεύσεις και μας έδωσαν τις συνταγές. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή ατμόσφαιρα, χαμόγελα όμορφα βιτρώ μας άλλης εποχής, ζωγραφιστά πλακάκια και ξύλινη διακόσμηση και τα ποτήρια μπύρας γεμίζουν και αδειάζουν με ταχύτητα φωτός. Εδώ δοκιμάσαμε την περίφημη σκούρα μπύρα Altbier. Η μπύρα παράγεται από τον καλύτερο λυκίσκο, βύνη πρώτης ποιότητας και καθαρό δροσερό νερό. Ζυμώνεται σε μέτρια θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ζύμη κορυφαίας ζύμωσης, που χαρίζει φρεσκάδα αλλά ωριμάζει σε ψυχρότερη θερμοκρασία και αποκτά καθαρή και ζεστή γεύση. Δοκιμάστε λουκάνικα, κότσι και σνίτσελ αυθεντικό από εξαιρετικό χοιρινό κρέας. Η παράδοση θέλει η τεχνική του ψωμιού και του τηγανίσματος του σνίτσελ να αποδίδεται στους Ρωμαίους το 1ο π.Χ. Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές του Schnitzel είναι το Jägerschnitzel (“schnitzel hunter”, με άγρια μανιτάρια), το Zigeunerschnitzel (“schnitzel” με σάλτσα πιπεριάς) και με παραδοσιακά σπιτικά ζυμαρικά spatzle, σαν
Αυθεντικό χοιρινό κότσι(schweinshaxe)
Από την περίφημη μπυραρία «Schumacher Alt»
Υλικά
1-2 χοιρινά κότσια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι βοτάνων με εστραγκόν, θρούμπι, ρίγανη, θυμάρι
φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών
1 μεγάλο μπουκάλι καστανής μπίρας και λίγο ακόμα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σπόρους κριθαριού και κύμινου
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε όρθια τα κότσια σε ταψί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Την επομένη, τα τρίβουμε με το σκόρδο, πιο δυνατά το κάτω μέρος τους. Τα βάζουμε σε τηγάνι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά γυρίζοντάς τα.
- Μεταφέρουμε τα κότσι σε ταψί μαζί με τα υγρά του, ρίχνουμε λίγη μπίρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τους σπόρους. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4 ώρες. Μετά την πρώτη ώρα περιλούζουμε τα κότσια με λίγη μπίρα και, μόλις αρχίσει το δέρμα να γίνεται τραγανό, ρίχνουμε ανά 45 λεπτά μπίρα για να υγραίνεται το δέμα και να γίνεται ακόμα πιο τραγανό.
Σημείωση: Το σωστό κότσι πρέπει να «σπάει» και να κόβεται εύκολα μέχρι το κόκκαλο, το τέλειο κότσι κόβεται με το πιρούνι.
- Σερβίρουμε με πατάτες και με φρέσκες φέτες μήλου ή με γλυκό και ξινό κόκκινο λάχανο.
Bratkartoffeln
Οι γερμανικές πατάτες που πάνε με όλα.
Υλικά
πατάτες σε φέτες ή κύβους
θαλασσινό αλάτι
καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
ξερά λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
Tρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τις πατάτες σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο]. Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε από την άλλη.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις περιχύνουμε με το νερό και αφήνουμε να το απορροφήσουν, ανακινώντας το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
You may like
Γαστρονομία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης


By:Έφη Βαλίλα
Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.


Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!


Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!




Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.
Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!


Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.


Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους βιώσαμε τις φανταστικές διηγήσεις με μια συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.


Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!


Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα


Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.
Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.
Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ


Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα;
Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.
Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .
Kατηγορίες
- Editorial
- Lifestyle
- Magazine
- Online Dating
- Online Stories
- Videos
- Αστρολογία
- Αυτοκίνητο
- Βιβλία
- Γαστρονομία
- Διαγωνισμοί
- Διακόσμηση
- Διατροφή
- Εκδηλώσεις
- Εναλλακτικός τουρισμός
- Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)
- Επίκαιρα Πρόσωπα
- Επιχειρηματικότητα
- Έρευνες
- Εστιατόρια-χώροι εκδηλώσεων
- Θέατρο
- Κινηματογράφος
- Μόδα
- Ξενοδοχεία
- Οικογένεια
- Ομορφιά
- Παιδί
- Παρουσίαση
- Προγράμματα
- Προϊόντα
- Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό
- Συνέδρια
- Συνεντεύξεις
- Συνταγές
- Τεύχη
- Τέχνη πολιτισμός
- Τουρισμός
- Υγεία
- Φορολογικά
- Ψυχαγωγήσου
- Ψυχολογία
BusinessWoman Facebook
Trending
-
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ
-
Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα
-
Τουρισμός
Epsilon Hospitality : σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2022
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Τουρισμός
Η GRECOTEL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ