Διαγωνισμοί
Διαγωνισμός Innovation Prizes με Μεγάλα Χρηματικά Έπαθλα

Χρηματικά έπαθλα 11.000€ στον τελικό του διαγωνισμού Innovation Prizes
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από το EIT Food και το EIT Food Hub Greece
που υλοποιείται στην Ελλάδα από τους Industry Disruptors – Game Changers
Με τη συμμετοχή 7 startups που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής, o τελικός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 12:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ΕΙΤ Food στο YouTube. Οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κοινό και κριτική επιτροπή με στόχο να κατακτήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν σε χρηματικά έπαθλα 5.000€, 3.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.
Φέτος, για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την startup που θα λάβει τιμητική διάκριση κοινού και χρηματικό έπαθλο 2000€.
Μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού τελικού είναι οι κ. κ Γιάννης Γεωργακέλος, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Σωτήρης Μπαντάς, CEO της Centaur Analytics και Παναγιώτης Σκανδάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Tην εκδήλωση του τελικού θα συντονίσει η Carla Tanas, Συνιδρύτρια της διεθνούς πλατφόρμας για της αγροδιατροφική καινοτομία Future Agro Challenge & και του οργανισμού Industry Disruptors-Game Changers.
Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στο YouTube και να ψηφίστε τη startup της επιλογής σας απαιτείται προηγουμένως εγγραφή εδώ.
Διαγωνισμοί
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε ο Μεγάλος Διαγωνισμός των Ελληνικών Start-up!

By:Έφη Βαλίλα
Στο μεγάλο διαγωνισμό των Ελληνικών start-up επιχειρήσεων, «WMF Worldwide Event Greece» στη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε πρώτη επιχείρηση η «Along Route»
Διάκριση τριών καινοτόμων start-up επιχειρήσεων
Τρεις πρωτοποριακές και καινοτόμες start-up επιχειρήσεις διακρίθηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού, WMF Worldwide Event Greece, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα
Πρώτη η επιχείρηση Along Route, με αντικείμενο την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, που επιτρέπουν την ακριβή πρόβλεψη των θαλάσσιων καιρικών συνθηκών προς όφελος των θαλασσίων μεταφορών, κατατάχθηκε πρώτη.
Δεύτερη η Agro U, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της απασχόλησης-εύρεσης εργασίας στον αγροτικό κλάδο
Τρίτη η Vivestia, που ασχολείται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας στο πεδίο της εύρεσης τουριστικού καταλύματος-ξενοδοχείου.
Φορείς Διοργάνωσης
Το WMF Worldwide Event Greece συνδιοργανώθηκε από:
- το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,
- το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
- και το We Make Future Festival του Ρίμινι (Ιταλία).
Έναρξη Εργασιών
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος σημείωσε ότι: η Ευρώπη χρειάζεται μια επανάσταση δεξιοτήτων, τονίζοντας ότι το 2023 θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Ά Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο CEO του WMF, και ο Managing Director της Cisco Greece, Cyprus, Portugal και Μάλτα.

Ακροτελεύτια
Οι ανωτέρω ελληνικές start-up επιχειρήσεις που έλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο του WMF! Festival στο Rimini της Ιταλίας στις 15,16 και 17 Ιουνίου 2023, με δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας τους, σε διεθνή διαγωνισμό και κοινό επιχειρηματικών παραγόντων, εκπροσώπων επενδυτικών εταιρειών και business angels.
Κορυφαίες Προσωπικότητες
Εκτός από τους εκπροσώπους των start-up επιχειρήσεων, στο WMF Worldwide Event Greece συμμετείχαν και κορυφαίες προσωπικότητες από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
**Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!
Διαγωνισμοί
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Happy Choices Journal Ευγνωμοσύνη

Κέρδισε και εσύ ένα Happy Choices Journal Ευγνωμοσύνη!
Μαζί με τις εκδόσεις Μύρτος δίνουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερούς να κερδίσουν ένα journal!
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό journal, το οποίο υπόσχεται να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας εξασκώντας την τέχνη της ευγνωµοσύνης µέσα σε 90 µόνο ηµέρες. Απαντώντας καθηµερινές ερωτήσεις μας βοηθάει να εξασκηθούμε στην ευγνωµοσύνη, να αποκτήσουμε µεγαλύτερη συνειδητότητα αφιερώνοντας χρόνο σε όσα ήδη διαθέτουμε και όχι σε όσα πιστεύουμε ότι μας λείπουν.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες στο άναλογο post στο facebook!
Οι 2 τυχεροί νικητές θα ανακοινωθούν 15/7!
Καλή τύχη!!!
Διαγωνισμοί
ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Καλή τύχη το 2022!!!

Με συνεργασία με τις εκδόσεις «Μύρτος» 2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα Ημερολογίο Καλοτυχίας 2022!
Ένα ξεχωριστό ηµερολόγιο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μύρτος, αφιερωµένο στις Κυράδες της Μικράς Ασίας, µε αφορµή τη συµπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, στις γυναίκες εκείνες που µας δίδαξαν την αγάπη για τη ζωή, µοιράστηκαν τα µυστικά τους και αποτελούν πηγή έµπνευσης και δηµιουργίας µέχρι και σήµερα. Ένας ακούραστος συνταξιδιώτης που θα µας ταξιδέψει στο παρελθόν, θα µας συγκινήσει και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα πολύτιµο δώρο για τη νέα χρονιά.
Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας ζωντανεύουν µέσα από τις σελίδες του ηµερολογίου Καλοτυχίας 2022, µε εικόνες από το παρελθόν που δεν χάθηκαν γιατί η λεβεντιά της ψυχής τους άφησε τα χνάρια τους παντού. Ήταν γυναίκες µε πάθος, δύναµη και αξιοπρέπεια, γυναίκες άξιες,
ΔΩΡΟ ένα γούρι για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
γενναιόδωρες, γαλαντόµες, κοµψές και κιµπάρισσες, αρχόντισσες, ξεχωριστές.
∆ίδαξαν παραµύθια, τραγούδια, χορούς, γιατροσόφια, γλυκοµαγειρέµατα και υπερασπίστηκαν µε σθένος τις αξίες τους. Μας γοήτευσαν µε την αυθεντικότητά τους, την αγάπη και την περηφάνεια που είχαν για τον τόπο και τις ρίζες τους.
Θα µάθουµε όλα τα µυστικά τους, τις δικές τους ιστορίες από τον τόπο που γεννήθηκαν, εµπειρίες και γεγονότα που έζησαν εδώ στη νέα τους πατρίδα, κάθε τι σχετικό µε την καλή τύχη, τραγούδια και γλυκονανουρίσµατα, αυθόρµητες κουβέντες από τη γη και τον αέρα της Ανατολής, όλα µαζί συνδυασµένα σε ένα γοητευτικό γαϊτανάκι περιγραφών και συναισθηµάτων. Θα πάρουµε µαθήµατα ζωής και θα κρατήσουµε όλο αυτό τον ανεκτίµητο θησαυρό στις καρδιές µας να µας καθοδηγεί, να µας εµπνέει και να µας κρατάει συντροφιά σε κάθε στιγµή της ζωή µας.
Τι λέτε θα ταξιδέψουµε µαζί τους;
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία
Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected], www.myrtosbooks.gr
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Γαστρονομία
Εβδομάδα γαστρονομίας για τα άτομα με διαβήτη από το FNL με την υποστήριξη του FreeStyle Libre της Abbott
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour