Γαστρονομία
Διεθνής Προβολή Ελληνικών Προϊόντων

Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial
Ημερίδα με διεθνές ενδιαφέρον για την προώθηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στις 12 Ιουνίου. Το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece».
Στις επιχειρηματικές συναντήσεις-επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Grecotel Larissa Imperial, συμμετείχαν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ οι 22 ξένοι αγοραστές προέρχονταν από τη Β. Αμερική, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.
Η φετινή διοργάνωση εστιάζοντας στον υποκλάδο των Τυροκομικών Προϊόντων σηματοδότησε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής και προώθησης των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων της χώρας, με εξωστρεφή προσανατολισμό και ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών οικονομιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.
Σημειώνεται ότι το Grecotel Larissa Imperial, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με διεθνή standards ξενοδοχείων 5 αστέρων, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Λάρισας. Σε ιδανική τοποθεσία, στα περίχωρα της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, μέσα σε καταπράσινη έκταση με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και bungalows, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους λειτουργικούς χώρους με φυσικό φως, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υψηλής εμβέλειας διοργανώσεων δυναμικότητας έως και 800 ατόμων. Το καλοκαίρι μάλιστα οι πανέμορφοι κήποι που δροσίζονται από εντυπωσιακή πισίνα και οι κομψές βεράντες μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικά events με εκλεκτά μενού και ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Η άρτια υποδομή, τα πολυτελή δωμάτια και το σύγχρονο Imperial Health Spa σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό και τις υψηλές γαστρονομικές επιδόσεις της Grecotel αποτελούν εγγύηση για την άψογη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.
Γαστρονομία
<<Αφιέρωμα>> Στις γεύσεις της Ελλάδας: Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια που γίνονται εύκολα και είναι νόστιμα πολύ. Μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ, το τσάι ή να τα πάρουν τα παιδιά σαν snack στο σχολείο.
Τα κουλουράκια προσφέρονται για διασκεδαστική μαγειρική με τα παιδιά σας, θα υπάρχει μια ακαταστασία στην κουζίνα … αλλά δεν πειράζει.
Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1-2 ώρες / Εύκολο
Κουλουράκια κανέλας
Από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου, Κυπαρισσία
Yλικά για 40 κουλουράκια
Μισό πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ γάλα
¾ κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης
Για το φινίρισμα
Λίγο γάλα εβαπορέ
Σουσάμι
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
Στη μέση δημιουργούμε ένα κενό και ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, την κανέλα και ζυμώνουμε δυνατά.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στρογγυλά, μπαστουνάκια ή σε σχήμα S.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.
Με ένα πινέλο τα περνάμε με γάλα εβαπορέ.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα κουλουράκια από το φούρνο και τα βάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνει υγρασία.
Διατηρούμε τα κουλουράκια σε μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο.
Γαστρονομία
Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και μελομακάρονα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Food Program, το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση παγκοσμίως χάνεται ή πετιέται. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως! Όλη η τροφή που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται ποτέ θα αρκούσε για να ταΐσει δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αυτός είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα Χριστούγεννα, μειώνουμε την σπατάλη τροφίμων δίνοντας νέα ζωή σε αγαπημένες τροφές! Τι καλύτερο από τα αγαπημένα μελομακάρονα, τα οποία με λίγη φαντασία γίνονται νέες και εύκολες δημιουργίες! Σε αυτό το βίντεο η βραβευμένη Pastry Chef, Ντάρια Περεβέρζεβα απο το ΙΕΚ μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, φτιάχνει cookies κομματάκια σοκολάτας και μελομακάρονα! Ανακάλυψε όλη την σειρά “5 συνταγές με μελομακάρονα” και γίνε εσύ ο νικητής των γιορτών!
Υλικά για τα μπισκότα
• 100 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 25 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 αβγό (50 γρ.)
• 4 γρ. αλάτι
• 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 130 γρ. κομματάκια κουβερτούρα μπίτερ
• 175 γρ. αλεύρι
• 135 γρ. μελομακάρονα σπασμένα
Εκτέλεση για τα μπισκότα
- Αφρατεύουμε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αβγό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε όλο στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και ανακατεύουμε στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα κομματάκια μελομακάρονο ανακατεύοντας στην ίδια ταχύτητα.
- Ζυγίζουμε μπαλάκια των 60 γρ. και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1,5 ώρα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και ψήνουμε άμεσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 12 λεπτά.
Δες το video της συνταγής εδώ!

Tsimiski str., Thessaloniki
www.lachef.gr
Γαστρονομία
Cheesecake με μελομακάρονα και oreos! Δημιουργούμε με νόημα!

Cheesecake με Oreos και μελομακάρονα
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Food Program, το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση παγκοσμίως χάνεται ή πετιέται. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως! Όλη η τροφή που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται ποτέ θα αρκούσε για να ταΐσει δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αυτός είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα Χριστούγεννα, μειώνουμε την σπατάλη τροφίμων δίνοντας νέα ζωή σε αγαπημένες τροφές! Τι καλύτερο από τα αγαπημένα μελομακάρονα, τα οποία με λίγη φαντασία γίνονται νέες και εύκολες δημιουργίες! Σε αυτό το βίντεο η βραβευμένη Pastry Chef, Ντάρια Περεβέρζεβα απο το ΙΕΚ μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, φτιάχνει ένα διαφορετικό cheesecake χρησιμοποιώντας ως βάση τα μελομακάρονα συνδυάζοντας τις αγαπημένες γεύσεις με μπισκότα oreos.
Υλικά για την βάση του cheesecake
- 250 γρ. μπισκότα Oreos τριμμένα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση για την βάση του cheesecake
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μέσα σε ένα τσέρκι 16 εκ. στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου σαν βάση.
Υλικά για την κρέμα του cheesecake
- 400 γρ. κρέμα τυρί
- 100 γρ.κρέμα γάλακτος
- 100 γρ.ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- 200 γρ. μελομακάρονα τρίμμα
Εκτέλεση για την κρέμα του cheesecake
- Μέσα στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα τυρί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και έπειτα την κρέμα γάλακτος σε ροή.
- Στρώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από την βάση μπισκότου και βάζουμε μια στρώση από τα μελομακάρονα τρίμμα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό της κρέμας.
- Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 1.5 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, με κομματάκια από τα μελομακάρονα και με σπασμένα Oreos.
Δες το video της συνταγής εδώ!

Tsimiski str., Thessaloniki
www.lachef.gr
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη