Connect with us

Οικογένεια

Επιστροφή Στην Κανονικότητα

Ποιο και πώς θα είναι τελικά αυτό το «κανονικό» στο οποίο προσπαθούμε όλοι σταδιακά να επιστρέψουμε; Τι παίρνουμε μαζί μας από την εποχή της καραντίνας και πώς προετοιμάζουμε τις καλύτερες μέρες που έρχονται;

Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να δούμε τι κερδίσαμε, να κάνουμε απολογισμό για ποια πράγματα είμαστε αληθινά περήφανοι. 

Προσωπικά, βρήκαμε το χρόνο που ψάχναμε τόσο καιρό για να φροντίσουμε το σπίτι και το γραφείο μας, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά. Φροντίσαμε ακόμα περισσότερο το ανοσοποιητικό και τη διατροφή μας, βοηθώντας το μυαλό και το σώμα μας να είναι πιο ξεκάθαρα έτσι. Με την καλή διατροφή αποκτήσαμε καλύτερη ενέργεια, θυμώναμε λιγότερο, αγαπήσαμε περισσότερο τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Κάναμε γυμναστική μέσω υπολογιστή και μέσω κινητού, αποδεικνύοντας πως όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Δουλέψαμε με ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει κι έχουν πετύχει στη ζωή τους αυτό που ζητάμε και εμείς.  Διαχειριστήκαμε αλλιώς τις σχέσεις μας μέσα στο σπίτι με το να χαμηλώνουμε τον τόνο της φωνής, να είμαστε πιο ήρεμοι, με την ενέργειά μας να είναι πιο χαμηλή από την ένταση που έχουν τα παιδιά. 

Ακόμα κι αν αναγκαστήκαμε να κάνουμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα από ό,τι είχαμε συνηθίσει και παρά τη γενική πεποίθησή μας πως πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, η ευκαιρία φάνηκε χρυσή να φύγουμε λίγο από το «δεν είναι ο σωστός τρόπος, δεν είναι το ίδιο» και να μπούμε στο πώς θα μπορούσα να το κάνω όσο πιο κοντά γίνεται, ίσως και καλύτερα με βάση τις προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Αξίζουν σε όλους μας συγχαρητήρια για όλα όσα καταφέραμε και για τη νίκη που φαίνεται πως προς το παρόν σημειώνουμε. 

Ας συγκρατηθούμε, όμως, λίγο ακόμα. Αν δεν πάρουμε το μάθημα κι αν δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε και να αναζητήσουμε τις λύσεις, πιθανόν το μάθημα να επανέλθει.Ήταν όμορφη αυτή η πειθαρχία και η λογική που επιδείξαμε. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να τεστάρουμε τα όριά μας και να απαλλαγούμε από τις δικαιολογίες «δεν έχω χρόνο/χρήματα/αυτοκίνητο». Ας την προσαρμόσουμε ως χαρακτηριστικά της κανονικότητας, γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα, πέρα από το άγχος και την αγωνία, υιοθετήσαμε και την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη και ωριμάσαμε λίγο περισσότερο. 

Το online Masterclass «Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου μέσα από το Life Coaching; Η διαδρομή από τον πόνο στην Ευτυχία και την Επιτυχία!», στις 15 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της φετινής International Coaching Week, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κρατήσουμε αυτή την ενέργεια, γιατί το life coaching αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο από ποτέ ο βατήρας ενέργειας, σταθερότητας και έμπνευσης που χρειαζόμαστε (δηλώστε έγκαιρα και δωρεάν τη συμμετοχή σας στο https://www.jillandnikolas.com/masterclass.html) .

Στις επόμενες μέρες που ξημερώνουν δώστε την καλή ενέργειά σας, δώστε αγάπη, δώστε ηρεμία, δώστε κάτι από όλα όσα μάθατε όλες αυτές τις μέρες. 

Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως τη ζωή μας την ελέγχουμε εμείς. 

Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, εμείς πάντα παίρνουμε τις τελικές αποφάσεις.

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com

Αυτό είναι το Masterclass που θα σου δείξει πώς και πόσο λειτουργεί το life coaching στη ζωή σου! Περισσότερα εδώ: https://www.jillandnikolas.com/masterclass.html

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες, που πραγματοποιούμε, για να μη βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρεάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψυχολογία

ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος για να αλλάξεις επίπεδο!

Όλοι θέλουν να αλλάξουν επίπεδο. Σημασία δεν έχει, όμως, να θέλω, αλλά να έχω συνείδηση σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι τώρα και για ποιον λόγο πρέπει να αλλάξω. Ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγω και πότε είμαι πραγματικά έτοιμος να περάσω στην… επόμενη πίστα.

Ρόλο κλειδί στην αλλαγή επιπέδου έχουν, λοιπόν, οι εξωτερικές συνθήκες. Ας πάρουμε τον έλεγχο από το Εγώ, που τις χρησιμοποιεί για να μας συνθλίβει συναισθηματικά και να μας αποθαρρύνει. Αν τις καλλιεργήσουμε υπέρ μας, αν κάνουμε μάθημα τις αστοχίες μας, αν προσέξουμε τον εαυτό μας, αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο τώρα μας, τότε μόνο θα αλλάξουμε επίπεδο. 

Σκέψου, λοιπόν, με σύνεση, μέτρο και συνέπεια τι είναι αυτό που θέλεις να αναστήσεις μέσα σου για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής σου. Αφέσου με ταπεινότητα, με κατάνυξη στα ερεθίσματα που σε κατακλύζουν, πάρε το χρόνο σου και νιώσε πως πλημμυρίζεις από αυτό το χαρακτηριστικό. Νιώσε κάθε κύτταρό σου να φορτίζει με τη θετική του ενέργεια. Και όταν το οραματιστείς, θα κάνεις τα πάντα για να το ζήσεις. 

Σταμάτα να φοβάσαι και να συγκρίνεσαι. Μη δέχεσαι εκπτώσεις στην αλλαγή σου. Μην αναπαράγεις ό,τι σε τραβά πίσω. Μην υπεραπλουστεύεις τους στόχους σου, γιατί χωρίς ξεβόλεμα και πειθαρχία, δεν θα προχωρήσεις πολύ μακριά. 

 

Νικόλας Ουρανός, ACC

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής, Life & Relationship Coach

Continue Reading

Ψυχολογία

Χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Έχετε παρατηρήσει κάποιους ανθρώπους ή και εσάς τον ίδιο να λέτε :
Δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό. – Είμαι άχρηστη. – Κανείς δεν νοιάζεται για μένα. – Ποιό είναι το νόημα; – Είμαι ηλίθιος. – Φταίω εγώ για τα πάντα.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εξουθενωτικά, καταστροφικά πράγματα που λέμε στον εαυτό μας όταν υποφέρουμε από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν χαμηλή αυτοεκτίμηση εάν μεγαλώσουν ή υπόκεινται σε υπερβολικά δυσλειτουργικό ή καταχρηστικό περιβάλλον.

Άλλοι μπορεί απλά να τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο σε δυσάρεστες και αρνητικές στιγμές στη ζωή τους – συμπεριλαμβανομένων των αντιληπτών «αποτυχιών» από την πλευρά τους – παραβλέποντας τις επιτυχίες τους και τις θετικές πτυχές της ζωής τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, αυτή η χαμηλή αίσθηση αυτοπεποίθησης μπορεί να είναι εγγενής, παιδιά ηλικίας μικρότερης των 3 ετών μπορούν να εκφράσουν τέτοιες αρνητικές και αυτοκαταστροφικές σκέψεις, ακόμη και όταν μεγαλώνουν σε ένα υποστηρικτικό, θετικό περιβάλλον.
Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τεχνικές γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT) και ευφυΐας . Με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτονται για τον εαυτό τους, να προκαλέσουν αντιπαραγωγικές και αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις και να λάβουν ενεργά μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αυξημένης αίσθησης αυτοπεποίθησης.

Continue Reading

Οικογένεια

Ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της διασκέδασης!

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό μας Μουσείο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6-12 ετών… σε νέες απολαυστικές, γεμάτες κέφι και δημιουργία συναντήσεις!!! Με γνώμονα την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, την ανακάλυψη των ικανοτήτων τους, και την καλλιέργεια της έμφυτης ανάγκης τους για δημιουργία και μάθηση, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου σχεδίασε τις νέες καινοτόμες και βιωματικές δράσεις των εργαστηρίων του Σαββάτου.

Η φιλόξενη, καθαρή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου ανοίγει και πάλι για το “Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής”! Ο έμπειρος σεφ-παιδαγωγός και οι μικροί μας μάγειρες φορούν και πάλι τις ποδιές τους και ετοιμάζονται για τις πιο δημιουργικές μαγειρικές περιπέτειες της πόλης. Με την καθοδήγηση του σεφ μας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και θα μαγειρέψουν νόστιμες και ιδανικές για υγεία και ευεξία, αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές. Μαθαίνουμε να προστατεύουμε την υγεία μας, μέσα από τη σωστή επιλογή και επεξεργασία των τροφών, δημιουργώντας τους ιδανικούς διατροφικούς συνδυασμούς, στις πιο ευφάνταστες και απολαυστικές γαστρονομικές συνταγές.

Το φανταστικό ταξίδι στη γνώση και την διασκέδαση συνεχίζεται με το “Εργαστήριο Μικροί Εξερευνητές εν Δράσει”, όπου η πλούσια συλλογή του Ολυμπιακού μας Μουσείου γίνεται πηγή έμπνευσης, δράσης και ανακάλυψης για τους μικρούς μας φίλους!! Αθλητικές δοκιμασίες, εικαστικές δράσεις, πειράματα, δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής, γρίφοι και παιχνίδια εξερεύνησης, προσφέρουν πλούσια ερεθίσματα, που εξάπτουν τη φαντασία και εξοικειώνουν τα παιδιά με τον κόσμο του αθλητισμού, της τέχνης και των επιστημών, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!!!

Λάβετε Θέσεις!!

Έναρξη Εργαστηρίων:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Continue Reading

Trending