Connect with us

Γαστρονομία

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα & Φασκόμηλο

Ποιος δεν αγαπάει τα πιάτα ζυμαρικών, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται με γευστικά τυριά; Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με γαλοπούλα και γκορκοντζόλα σε μία πλούσια σάλτσα με κρέμα γάλακτος. Χάρη στην προσθήκη γαλοπούλας, το πιάτο αυτό συνδυάζει μια πηγή υδατανθράκων (μακαρόνια) με μια πηγή πρωτεΐνης (γαλοπούλα), κάνοντάς το έτσι πιο πλήρες, ειδικά αν συνδυαστεί με μια σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ gorgonzola
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 
  • 250 γρ στήθος γαλοπούλας ψητό 
  • 500 γρ ζυμαρικά
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
  2. Παράλληλα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα τη γαλοπούλα και τη γκοργκοντζόλα.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και προχωράμε με τη σάλτσα.
  4. Στην ίδια  κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη γκοργκοντζόλα. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η γκοργκοντζόλα και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη γαλοπούλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία και σερβίρουμε αμέσως.
  6. Σε κάθε μερίδα από μακαρόνια με γκοργκοντζόλα και γαλοπούλα προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινοπρασσο και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

Για περισσότερες συνταγές:

https://www.mednutrition.gr/portal/syntages/zymarika

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Umami Festival στη Λάρισα

Το Umami Festival 2019- Λάρισα, σε συνεργασία με την  Genius in Gastronomy, προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο φεστιβάλ στους σπουδαστές και για τις 2 ημέρες.

Παρακαλούνται όσοι σπουδαστές και απόφοιτοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν την δωρεάν πρόσβαση στο φεστιβάλ, να αποστείλουν email στο [email protected] με τα παρακάτω στοιχεία:

Όνομα

Επώνυμο

Email

Πόλη

Επάγγελμα

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: https://www.tuevents.gr/events/umami-festival-thessaly-19/

Σε ότι αφορά το master class που θα κάνει ο κ. Λούκας, από 30,00€ θα κοστίσει για τους απόφοιτους και τους σπουδαστές της Genius in Gastronomy, 25,00€.

Continue Reading

Γαστρονομία

Βιωματικό εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους με θέμα την υγιεινή διατροφή

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του 2 ου δημοτικού σχολείου Αριδαίας είχαν μια ευχάριστη, αλλά και πολύτιμη έκπληξη που εμπλούτισε τις γνώσεις τους για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με το μέλος της Σεφ κ. Λαζαρίδη, σε συνεργασία με το σχολείο και το δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ διοργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο: Πώς λειτουργούν τα υγιεινά τρόφιμα στη ζωή μας; Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που ενθαρρύνει εκπαιδευτικές ενέργειες σχετικές με την υγιεινή διατροφή στα σχολεία όλου του κόσμου. Η εκδήλωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του σχολείου (μαγειρείο και βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο) με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 μαθητών/τριών. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, κ. Γιόρτσο, και το Support Team του Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, σχετικά με τα οφέλη των επιλεγμένων φρούτων και λαχανικών στην ανάπτυξη του οργανισμού, τη διατήρηση της καλής υγείας καθώς και για τα κύρια θρεπτικά συστατικά τους. Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε την άμεση επαφή της με την εκτέλεση συνταγών που περιείχαν τις επιλεγμένες τροφές (μπρόκολο, μάνγκο, blueberries, φράουλες, βρώμη, μπανάνα, καρότο κλπ) υπό τις οδηγίες του Σεφ κ. Λαζαρίδη. Εν τω μεταξύ, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε κουίζ ερωτήσεων σχετικά με το ποια τρόφιμα ευνοούν τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Γνώρισαν εξωτικά φρούτα, όπως το mango, ενώ απομυθοποίησαν την κακή σχέση τους με λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι ή δημητριακά όπως η βρώμη. Τα παιδιά αντάλλαξαν ρόλους και σύντομα οι 30 μαθητές από το αναγνωστήριο έβαλαν τα σκουφάκια και μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Σεφ κ. Λαζαρίδη. Οι μαθητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής μέσω μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ συγχρόνως, διασκέδασαν πολύ! Θερμές ευχαριστίες στο 2 ο δημοτικό σχολείο ΑΡΙΔΑΙΑΣ που φιλοξένησε την πρωτοβουλία δίνοντας της ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν ένα τόσο ανταποδοτικό εργαστήριο.

Continue Reading

Γαστρονομία

«Επιστημονικά Μαγειρέματα»

  • Έχετε δοκιμάσει «χαβιάρι» από φρούτα;
  • Παγωτό με υγρό άζωτο;
  • Τι είναι αυτό που κάνει το ψημένο κρέας να μυρίζει τόσο χαρακτηριστικά;
  • Όταν αδυνατίζουμε, πού πάνε τα κιλά;

 

Ανακαλύψτε τον ρόλο που παίζει η επιστήμη… στην κουζίνα μας κάθε Σάββατο και Κυριακή στα «Επιστημονικά Μαγειρέματα» τις εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων που διοργανώνει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς (12  ετών+) αλλά και μεγάλους ανακαλύπτουμε την επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα μας. Βλέπουμε τις ιδιότητες που έχουν διάφορες ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά και γνωρίζουμε τα μυστικά της σωστής διατροφής, όπως γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε τις ίνες των λαχανικών και γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων.

 

Ελάτε να δούμε πώς μπορεί ένας δοκιμαστικός σωλήνας να μυρίζει σαν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, πώς το γάλα μετατρέπεται σε παγωτό, πώς το ζελέ γίνεται χαβιάρι αλλά και να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανταποκρίνεται στην… μοριακή κουζίνα!

 

Απαραίτητα συστατικά της συνταγής μας είναι μία δόση Χημείας, μία δόση Βιολογίας και… μία ακόμη Φυσικής!

Continue Reading

Trending