Connect with us

Lifestyle

Ζώδια-Μάθε τι θα συμβεί.

ΚΡΙΟΣ
Για εσένα αυτή η εβδομάδα έχει ερωτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, όμως τα προβλήματα στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου παραμένουν και ακανθώδη αλλά και στάσιμα. Στα μέσα της εβδομάδας πρόσεξε τις εξελίξεις στην εργασία σου ή τυχόν ενοχλήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στην υγεία σου. Μην αναλαμβάνεις υποχρεώσεις τρίτων και μην υπόσχεσαι συμπαράσταση σε προβλήματα δικών σου ανθρώπων, διότι μπορεί να αποδειχθούν δυσκολότερα από όσο νομίζεις και στην τελική είναι κρίμα να αναλώνεις τη ζωή σου στο βωμό της υπέρμετρης ευαισθησίας σου που σε παρασέρνει σε δύσβατα μονοπάτια. Λόγω της εύνοιας που δέχεσαι από το πλανητικό σκηνικό στο ζώδιό σου, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η εξέλιξη μία καινούριας ερωτικής γνωριμίας και θα σου δοθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσεις παρεξηγήσεις τόσο στον αισθηματικό όσο και στο φιλικό τομέα.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου μπορείς να κάνεις διάφορα ξεκαθαρίσματα και να συνεχίσεις με ανθρώπους που πραγματικά εμπιστεύεσαι. Θα ασχοληθείς περαιτέρω με ότι αφορά στο αντικείμενό σου και ο φόρτος εργασίας που θα υποστείς στο τέλος θα σε αποζημιώσει. Οικονομικά φρόντισε να είσαι συνετή στη διαχείριση των χρημάτων σου και να μην κάνεις σπατάλες που μελλοντικά θα σε αγχώσουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΟΧΕΣ??? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ???

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…10,19,22,34.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Η εβδομάδα αυτή εντείνει την καλή αλλά και τη δύσκολη πλευρά στον τομέα των σχέσεών σου με τους άλλους. Ωστόσο το πλανητικό σκηνικό δημιουργεί μία σειρά εκρηκτικών περιστατικών τόσο ερωτικής όσο και κοινωνικής φύσης. Χρειάζεται λοιπόν να προσέχεις τις αντιδράσεις σου, να αποφύγεις τη δημιουργία αντιθέσεων και αν δεν είσαι εξοπλισμένη σωστά, να προτιμήσεις μία συνθηκολόγηση παρά μία ανοιχτή αντιπαράθεση είτε με τους συνεργάτες σου είτε με τους οικείους σου. Κατά τα άλλα, η εβδομάδα σε εξυπηρετεί πολύ στη δρομολόγηση των σχεδίων σου και καθιστά τους οιωνούς ιδιαίτερα φιλικούς για την εξέλιξη των αισθηματικών σου σχέσεων. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται εξαρτάται κατά πολύ από τη δική σου αντιμετώπιση και στην επιλογή των ανθρώπων που θα συναναστραφείς.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα αλλά η θετική σου στάση θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις όλα με τον καλύτερο τρόπο. Μην κάνεις οικονομικά ανοίγματα και συνέχισε να μειώνεις τα έξοδά σου που είναι ήδη πολλά. Η αλήθεια είναι ότι ήδη βλέπεις τα θετικά αποτελέσματα και είναι κρίμα να βγεις τώρα εκτός προϋπολογισμού για μία στιγμή αδυναμίας. Πρόσεχε λοιπόν για να έχεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ –ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ-…ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΘΙΖΕΙ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…2,17,31,39.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αυτή η εβδομάδα είναι περίοδος απόδρασης και ανανέωσης τόσο για τα επαγγελματικά σου θέματα όσο και για τα αισθηματικά. Μικρές εμπλοκές και καθυστερήσεις δεν θα σου λείψουν, μπορείς όμως να τις ξεπεράσεις εύκολα. Στηρίξου στο περιθώριο που έχεις από οικονομικής πλευράς και προγραμμάτισε τις κάθε λογής μετακινήσεις και αγορές σου. Τα γεγονότα που θα εξελιχθούν αυτές τις μέρες θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις νέα κίνητρα και να νιώσεις δημιουργική και ικανοποιημένη από τις εξελίξεις που θα πραγματοποιηθούν. Από εκεί και μετά μη βιαστείς να καταλήξεις σε συμπεράσματα, ακολούθησε το ρεύμα των γεγονότων και μάθε να περιμένεις την εξέλιξή τους χωρίς άγχος και προκαταλήψεις κάθε είδους.

Επαγγελματικές
Στον επαγγελματικό σου χώρο, οι ιδέες και οι προτάσεις που θα έχεις θα σε πάνε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Θα απολαμβάνεις την εκτίμηση των συναδέλφων και των ανωτέρων σου και ίσως κιόλας καταφέρεις να αυξήσεις τώρα και το μισθό σου. Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο στα άτομα που εμπιστεύεσαι γιατί με τις τόσες επιτυχίες που θα έχεις θα προκαλέσεις άθελα σου τη ζήλια και τον ανταγωνισμό κάποιων συνεργατών σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…KAI ΛΙΓΗ ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ….ΤΟΣΗ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,22,36,40.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Νευρικές στιγμές και καθυστερήσεις δεν θα λείψουν την περίοδο αυτή, αλλά τίποτα δεν θα είναι ικανό να χαλάσει τη γενικότερη κατάσταση και το κέφι σου. Μην ανησυχείς τόσο πολύ για το μέλλον της δουλειάς σου, ψάξε να βρεις τις κατάλληλες λύσεις ή τις νέες εκδοχές και θα εδραιώσεις καλύτερα τη θέση σου για το χρόνο που έρχεται. Το Σαββατοκύριακο ίσως προβληματιστείς με ένα οικογενειακό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί αλλά μην του δώσεις μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί θα είναι περαστικό. Κατά τα άλλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η αισθηματική και κοινωνική σου ζωή. Τώρα μπορείς να δώσεις υποσχέσεις ή να κάνεις όνειρα για το μέλλον και στους δύο τομείς, με πολλές ελπίδες πραγμάτωσής τους.

Επαγγελματικές
Η εργατικότητα είναι αυτή που θα σε διακρίνει αυτήν την εβδομάδα στον επαγγελματικό σου χώρο. Μπορείς να μιλήσεις με τους συνεργάτες σου και να τακτοποιήσεις εργασιακά θέματα που σε κρατάνε πίσω στην υλοποίηση των σχεδίων σου. Καινούρια ξεκινήματα θα είναι στα σκαριά και θα απαιτούν από εσένα τις σωστές κινήσεις για να πάρουν ζωή. Τα οικονομικά σου αρχίζουν και καλυτερεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να ανοιχτείς και να κάνεις έξοδα. Κινήσου με σύνεση και προσοχή για να μην βγεις και πάλι εκτός προϋπολογισμού, όπως συνηθίζεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ Η ΜΑΧΑΙΡΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,13,28,35.

 

ΛΕΩΝ
Αν αυτήν την εβδομάδα οργανώσεις σωστά τις υποχρεώσεις σου και καλύψεις τα νώτα σου, παραμένοντας διακριτική και λιγάκι μυστικοπαθής, μπορείς να περάσεις ένα ευχάριστο διάστημα. Απόφυγε τους πολυσύχναστους χώρους, τους αδιάκριτους ανθρώπους και μην εμπλέκεσαι σε σχόλια και κουβέντες άνευ σημασίας. Επικεντρώσου στα ενδιαφέροντά σου, μετάθεσε τα όποια προβλήματά σου που είναι σίγουρο ότι μπορούν να περιμένουν τη λύση και πείσε τον εαυτό σου ότι έχει δικαίωμα στην ξεκούραση και στη χαλάρωση αυτές τις μέρες. Έτσι κι αλλιώς ανοίγεται μπροστά σου ένα ιδιαίτερα θετικό διάστημα που μπορείς και να εξελιχθείς επαγγελματικά, αλλά και να δημιουργήσεις κάτι νέο στην αισθηματική σου ζωή.

Επαγγελματικές
Από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας πολλά θέματα που είναι στάσιμα στη δουλειά σου θα αρχίσουν να αλλάζουν. Μπορείς να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδια που έχεις τόσο καιρό στο μυαλό σου και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Τα οικονομικά σου αρχίζουν και παίρνουν μια καλή πορεία και θα μπορέσεις να καλύψεις πολλές από τις υποχρεώσεις που έχεις. Πρόσεχε να μην κάνεις καινούρια ανοίγματα και αποταμίευσε κάποια, έστω και λιγοστά χρήματα, για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ…ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,18,24,32.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Την εβδομάδα αυτή μπορείς να ησυχάσεις λίγο από τις σκοτούρες της καθημερινότητας που σε έχουν παιδέψει τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο προσπάθησε να απομακρυνθείς από εστίες πολέμου ή εντάσεων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε αισθηματικό επίπεδο. Θα έχεις όμως την ευκαιρία να ερωτευτείς και να εισπράξεις μία σπουδαία επιτυχία, σύμφωνα με τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Προς το τέλος της εβδομάδας οι μέρες προβλέπονται λίγο φορτισμένες και το κλίμα τελικά που θα επικρατήσει εξαρτάται πολύ από το πώς εσύ θα τις διαχειριστείς. Στα οικονομικά σου, αρκέσου στα χρήματα που μπορεί να έχεις, μη στηρίζεσαι σε υποσχέσεις τρίτων και μην ξεφεύγεις από τα επιτρεπτά όρια των βασικών τομέων της ζωής σου, όπου τα εξωτερικά γεγονότα από μόνα τους έχουν από καιρό επιβάλλει.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό που ήδη δουλεύεις και είσαι πολύ κοντά στην επιτυχία. Μπορείς να κάνεις συνεργασίες, καινούρια ξεκινήματα και ξεκαθαρίσματα για να πάει ακόμα καλύτερα η δουλειά σου αν πρώτα έχεις σκεφτεί και υπολογίσει όλες τις παραμέτρους. Τα οικονομικά σου αρχίζουν και ισορροπούν και θα μπορέσεις από αυτήν την περίοδο να τα αυξήσεις κιόλας. Πρόσεξε να μην παρασυρθείς σε αγορές που στην πορεία δεν θα μπορείς να καλύψεις και κινήσου με γνώμονα το μέτρο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ…ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…15,22,34,36.

 

ΖΥΓΟΣ
Αυτήν την εβδομάδα θα έχεις πολλές εξελίξεις τόσο στην προσωπική σου ζωής όσο και στην επαγγελματική. Η ατμόσφαιρα που θα σε περιβάλλει θα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη και ίσως κιόλας ανατραπούν αρκετά από τα προγράμματά σου. Επειδή δεν είσαι συνηθισμένη σε κάτι τέτοιο και επειδή γενικότερα από τη φύση σου δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς, χρειάζεται να επιδείξεις υπομονή, ψυχραιμία και να βρίσκεις εναλλακτικές λύσεις στα επείγοντα θέματα που θα παρουσιαστούν -κάποιες φορές ίσως με τη βοήθεια πολύτιμων φίλων και συνεργατών σου. Έχοντας όλα αυτά, εξασφαλίζεις άμυνα και προστασία και θα διανύσεις με ασφάλεια το ηλεκτρισμένο διάστημα που θα ακολουθήσει για το ζώδιό σου. Κατά τα άλλα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φρόντισε να περάσεις χρόνο με την οικογένεια και το σύντροφό σου και επανέφερε με ευκολία τις χαμένες ισορροπίες στις μεταξύ σας σχέσεις.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου οι αλλαγές είναι τόσες πολλές που δεν προλαβαίνεις ίσως να αντιδράσεις. Κράτα το μυαλό στο κεφάλι σου, να είσαι μετρημένη και συνετή στις κινήσεις και στις αποφάσεις σου και η άνοδος στην καριέρα σου δεν θα αργήσει. Τα οικονομικά σου χρειάζονται λίγη προσοχή γιατί η παρορμητικότητά σου σε βάζει σε έξοδα που θα μπορούσες να αποφύγεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.. ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…13,29,32,34.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η εβδομάδα αυτή είναι ενδιαφέρουσα και θετική για εσένα, όμως οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου διαταράσσονται εξαιτίας των συμπεριφορών των γύρω σου. Το πλανητικό σκηνικό αμβλύνει τις προσδοκίες σου και τονίζει ιδιαίτερα τον παράγοντα της τύχης. Μπορείς να αξιοποιήσεις την κρίση σου ή η γενικότερη κρίση που κυριαρχεί να γίνει τώρα η αιτία να σου δοθεί μία προσωπική ευκαιρία επιτυχίας. Όλα αυτά όμως εξαρτώνται από τη θέση, την αντίληψη και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι. Ωστόσο για όλες τις μέρες λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι  πρόσεχε τις κακοτοπιές και μην αφήσεις καμία ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί σε συναισθηματικό και αισθηματικό επίπεδο, ανεκμετάλλευτη.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου ευνοούνται οι δυναμικές πρωτοβουλίες και οι πρωτότυπες ιδέες που θα σε βγάλουν από τη στασιμότητα. Θα έχεις τη δυνατότητα να προωθήσεις τις ιδέες και τα συμφέροντά σου και θα απολαμβάνεις την εκτίμηση των προϊσταμένων και των συνεργατών σου. Τα οικονομικά σου πάλι είναι στάσιμα χαμηλά και χρειάζονται την προσοχή σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ…ΑΠΛΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…14,20,35,42.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι δυσκολίες παραμένουν στη ζωή σου και αυτήν την εβδομάδα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε δραστικό για να τις αποτρέψεις αλλά μόνο υπομονή για να περάσουν. Το πλανητικό σκηνικό θα σε επιβαρύνει με επιπλέον άγχος εξαιτίας εμπλοκών ή καθυστερήσεων που δεν περίμενες. Να είσαι ψύχραιμη και υπομονετική και οι καλές στιγμές δεν είναι μακριά σου. Προσοχή χρειάζεται να δείξεις στα οικονομικά σου, γιατί από τη μία θα έχεις την ευκαιρία να τα ενισχύσεις αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να ανταποκριθείς σε υποχρεώσεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα γίνουν απαιτητικές. Από την Κυριακή και μετά ηρεμεί κάπως το ηλεκτρισμένο κλίμα που επικρατεί και σε διευκολύνει κάπως για να περάσεις λίγο καλύτερα, αποφεύγοντας όμως τις επιπολαιότητες

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου θα έχεις πολλές προτάσεις και θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν αποδεχτείς οποιαδήποτε. Έλεγξε προσεκτικά κάθε τύπου συμφωνία και συνεργασία και συζήτησε με τα άτομα που εμπιστεύεσαι ώστε να κάνεις την ορθότερη και πιο συμφέρουσα επιλογή. Όσο για τα οικονομικά σου, τα έξοδά σου πρέπει να περιοριστούν για να μην νιώθεις ανασφάλεια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ , ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΚΑΘΑΚΙΑ…Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ… 

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…12,19,26,33.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η εβδομάδα αυτή τονίζει τη δημιουργικότητα, την κινητικότητα, μαζί όμως και τη νευρικότητά σου. Προσοχή στο χειρισμό καταστάσεων, γιατί τα πράγματα θα γίνουν έντονα στις σχέσεις σου με τους άλλους. Αυτά που θα προκύψουν τώρα στη ζωή σου αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες για το μετά της καθημερινής σου ζωής. Κατά τα άλλα εκμεταλλεύσου το πλανητικό σκηνικό για να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο, να έρθεις κοντά με αξιόλογους ανθρώπους και μην ξοδεύεις το χρόνο σου στα ίδια και τα ίδια.

Επαγγελματικές
Μην απογοητεύεσαι από κάποια ζητήματα που παραμένουν κολλημένα στον επαγγελματικό σου χώρο γιατί με λίγο διπλωματία από τη μεριά σου όλα μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα και οι επιδιώξεις σου να πάρουν σάρκα και οστά. Οι συνεργάτες σου θα εκτιμήσουν τη βοήθειά σου και θα στην ανταποδώσουν την κατάλληλη στιγμή. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ζητήματα οικονομικού περιεχομένου και λογαριασμών απέναντι σε τρίτους και σε δημόσιους φορείς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ… ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ  ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…16,24,38,43.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Παρά τις γενικότερες δυσκολίες που επικρατούν, εσύ είσαι λιγότερο εκτεθειμένη στο μεγάλο ρεύμα των ταλαιπωριών που θα επικρατήσουν αυτήν την εβδομάδα. Το πλανητικό σκηνικό για εσένα λειτουργεί τόσο προστατευτικά όσο και δημιουργικά. Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα αυξήσουν την κινητικότητα γύρω σου και θα σε ωθήσουν σε μετακινήσεις ή θα γίνουν αιτία ευχάριστων συναντήσεων και γνωριμιών. Σε επαγγελματικό επίπεδο να είσαι συνεπής στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σου και υπεύθυνη στις συναλλαγές σου με τους συνεργάτες σου. Εάν ταξιδέψεις ή μετακινηθείς το Σαββατοκύριακο φρόντισε να είσαι οργανωμένη και μην αλλάξεις το πρόγραμμά σου παρασυρόμενη από κάποιες περιστασιακές εντυπώσεις. Από την Κυριακή και μετά τα πράγματα γύρω σου δεν θα είναι όπως φαίνονται και χρειάζεται να είσαι προσεχτική στις εκτιμήσεις σου τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά σου.

Επαγγελματικές
Τα επαγγελματικά σου προσφέρουν πολλές νέες ευκαιρίες για να πας ένα βήμα πιο πέρα την καριέρα σου. Σκέψου καλά τις προτάσεις που θα προκύψουν και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Συζήτησε με τα άτομα που εμπιστεύεσαι και με πιο καθαρό μυαλό πάρε τις αποφάσεις σου. Οικονομικά πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση και να μην παρασυρθείς από επιπόλαιες αγορές που μπορεί να σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ…ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ , Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…14,27,38,47.

 

ΙΧΘΕΙΣ
Μία σειρά από γεγονότα γίνονται αιτία να επικεντρώσεις την προσοχή σου στο στενό σου περιβάλλον και στον οικογενειακό σου χώρο αυτήν την εβδομάδα. Οι μέρες θα κυλήσουν αισιόδοξα για εσένα αν και δεν θα λείψουν κάποιες καθυστερήσεις σε πρακτικά θέματα και συναλλαγές λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από το πλανητικό σκηνικό . Ωστόσο το τέλος της εβδομάδας θα ενισχύει το ηθικό σου μέσα από αιφνίδιες και ιδιαίτερα αξιόλογες κατακτήσεις.

Επαγγελματικές
Αυτή η εβδομάδα είναι καλή για να στρωθείς στη δουλειά, να διεκπεραιώσεις μισοτελειωμένες υποθέσεις του προηγούμενου διαστήματος και να καταστρώσεις τα νέα σου σχέδια που θα σε εξελίξουν και θα σε πάνε πιο ψηλά στη δουλειά σου. Τα οικονομικά σου θέλουν φρένο σε ότι αφορά στα έξοδα σου, για αυτό μην κάνεις το λάθος να πας αυτές τις ημέρες για ψώνια, γιατί πολύ εύκολα θα παρασυρθείς σε περιττές αγορές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΙΑΣΗΣ  , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ…Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ…ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…17,24,39,40

ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση ΠΟΠ, ισχυρό εργαλείο για τα προϊόντα της περιοχής

Σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για την ποιότητα και την θρεπτική αξία των ΠΟΠ μήλων Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί το πρόγραμμα «EUPDO DELICIOUS APPLES» και στο πλαίσιο αυτού συμμετείχε στη πρόσφατη διοργάνωση της FOODEXPO 2024 στην Αθήνα, ενώ τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κι άλλες δράσεις στη πρωτεύουσα όπως δωρεάν δειγματοδιανομές σε σχολεία και σε καταναλωτές εντός καταστημάτων από αλυσίδες Sυper-Market. Παράλληλα ενημέρωσε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μήλων Ζαγοράς αλλά και για τις παραγωγικές συνθήκες στη περιοχή, ενώ έγινε και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού δικτύου του Συνεταιρισμού, οι οποίοι στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη προώθηση των ελληνικών ποιοτικών μήλων. Στην εκδήλωση ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κος. Ταβουλάρης παρουσίασε τη γενικότερη πολιτική της Ελλάδας για την προώθηση ελληνικών ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της FOODEXPO από το Υπουργείο, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπως και εκπρόσωποι από τρία ακόμα συνεργατικά σχήματα της Νάξου, του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης.

Για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ο Συνεταιρισμός ετοιμάζει αποστολή στη Κύπρο, με δράσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ενώ εντός Απριλίου θα γίνουν παρόμοιες δράσεις με αυτές της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση FRESKON 2024. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αποκλειστικά τα κατοχυρωμένα προϊόντα με πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης ή Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σημαντικό βήμα για το κάστανο Πηλίου

Ταυτόχρονα με τη προώθηση των ΠΟΠ μήλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ενέργειες και για τη κατοχύρωση των καστάνων. Εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αίτημα που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, για την ενίσχυση κατάθεσης φακέλου που θα κατοχυρώνει συνολικά το κάστανο Πηλίου ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων χωριών του Πηλίου, κυρίως του Ανατολικού όπου βρίσκεται το 80% των καστάνων, αλλά και του Δυτικού όπως η Δράκεια και έχει θεωρηθεί από τους παραγωγούς πολύ σημαντικό βήμα για τα πασίγνωστα κάστανα της περιοχής. Πλέον ο φάκελος τεκμηρίωσης είναι έτοιμος για υποβολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετέπειτα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, παράλληλα με το μήλο επενδύει και στο κάστανο που συνδέεται με τη περιοχή από τα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με πάμπολλες πηγές που ξεκινούν από την εποχή του Ηρόδοτου.

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ότι τα Π.Ο.Π. προϊόντα μπορούν να αναδείξουν τη ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αποτελώντας εργαλεία για φορείς όπως οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που μπορούν να αιτηθούν σχετικές κατοχυρώσεις και να εκτελέσουν αντίστοιχα προγράμματα προώθησης.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO ΤΡΙΠΟΛΗ

Continue Reading

Trending