Connect with us

Lifestyle

Ζώδια-Μάθε τι θα συμβεί..

ΚΡΙΟΣ
Καλό είναι να κινηθείς με ενθουσιασμό για να ξεκινήσεις εκείνες της δημιουργικές δραστηριότητες που έχεις κατά νου, καθώς η Δευτέρα θα είναι αρκετά ευνοϊκή. Κινήσου άμεσα και μεθοδικά και φρόντισε να αποφύγεις τις κακοτοπιές που μπορεί να προκύψουν λίγο πριν το τέλος της εβδομάδας. Το Σαββατοκύριακο πάντως αναμένεται πολύ πιο αισιόδοξο και χαρούμενο, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να περάσεις καλά με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Γέμισε τις μπαταρίες σου και άδειασε το μυαλό σου από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις την Τρίτη.  Δείξε ψυχραιμία και μην παρασύρεσαι από τον εκνευρισμό σου. Το τέλος της εβδομάδας θα έρθει για να σε αποζημιώσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στα οικονομικά σου θα υπάρξει κάποια μικρή βελτίωση που αν δεν κάνεις σπατάλες θα επιφέρει ισορροπία στη γενικότερη κατάσταση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ… ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…9,11,24,42.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Η εβδομάδα αυτή θα φέρει σκαμπανεβάσματα στην καθημερινότητά σου. Ο λόγος είναι ότι οι μετακινήσεις των πλανητών δημιουργούν εναλλασσόμενες συνθήκες που σε επηρεάζουν αντίστοιχα. Οπότε, αν θέλεις να προωθήσεις τα σχέδιά σου καλό είναι να εκμεταλλευτείς τη Δευτέρα και την Τετάρτη για να κάνεις αποφασιστικά βήματα. Από την άλλη, η Τρίτη και η Πέμπτη φαίνεται να μην σε ωφελούν τόσο, για αυτό κράτησε μια ουδέτερη στάση με ότι καταπιάνεσαι. Κινήσου με επιφυλακτικότητα και μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος της εβδομάδας σου επιφυλάσσει όμορφες στιγμές και ειδικά την Κυριακή . Μπορείς να προγραμματίσεις ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις τη μέρα αυτή με αγαπημένα πρόσωπα ή μια ρομαντική εξόρμηση για εσένα και το ταίρι σου.

Επαγγελματικές
Η εργασία σου πηγαίνει καλά, αλλά θα πρέπει να κανονίσεις να βρεις χρόνο για εσένα όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο πιεστικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα χρειαστεί να πάρεις δυνάμεις για να συνεχίσεις. Ευτυχώς, το πλανητικό σκηνικό θα σου δώσει στιγμές ηρεμίας που θα μπορέσεις να ασχοληθείς και με τις απλές, καθημερινές σου υποχρεώσεις. Στα οικονομικά, καλό είναι να διευθετήσεις πιο φλέγοντα ζητήματα, τη Δευτέρα ή την Τετάρτη που οι συνθήκες θα σε ευνοούν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΣΑΙ  ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…6,12,34,39.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Βρίσκεσαι σε μια φάση που είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις ότι θεωρείται γνώριμο και να κάνεις το επόμενο βήμα που θα φέρει την αλλαγή στη ζωή σου. Η Δευτέρα είναι μια ιδανική ημέρα για να ξεκινήσεις το εγχείρημα αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς δεν θα είναι δύσκολο να δημιουργηθούν αναποδιές και εντάσεις. Επίσης, η Πέμπτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα για εσένα . Θα κληθείς να κάνεις κάποιες επιλογές που θα έχουν αντίκτυπο στο άμεσο μέλλον. Το Σαββατοκύριακο πάντως, θα είναι πολύ καλύτερο, καθώς το πλανητικό σκηνικό θα σου χαρίσει τις ιδανικές συνθήκες για διασκέδαση και χαλάρωση. Απόλαυσέ το!

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά θα υπάρξει αρκετή πίεση αυτήν την εβδομάδα και θα πρέπει να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να προγραμματίσεις το χρόνο σου σωστά. Επίσης, η Τρίτη αναμένεται μια δύσκολη ημέρα για αυτό θα πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να μην έρθεις σε αντιπαράθεση με συναδέλφους ή συνεργάτες. Στα οικονομικά σου θα ταλαιπωρηθείς λίγο, αλλά το τελείωμα της εβδομάδας θα σου δώσει την αισιοδοξία που ψάχνεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΣ??? ΕΠΕΜΕΝΕΣ ΑΡΚΕΤΑ Η ΟΧΙ???

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,15,36,48.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Την εβδομάδα αυτή θα είσαι σε θέση να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου που θα βρίσκεται σε οίστρο. Ειδικά τη Δευτέρα θα μπορέσεις να δρομολογήσεις σχέδια και να κοιτάξεις το μέλλον με πολλή αισιοδοξία. Οι ιδέες που θα έχεις θα πρέπει οπωσδήποτε να καταγραφούν και να ενσωματωθούν στις επόμενες κινήσεις σου. Δώσε ωστόσο λίγη προσοχή στο υπόλοιπο της εβδομάδας, καθώς θα είναι εύκολο να παρασυρθείς από την υπεραισιοδοξία σου. Δεν χρειάζεται βιασύνη, για αυτό ρίξε τους ρυθμούς. Το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδανικό για οικογενειακές στιγμές και μικρές εξορμήσεις. Ειδικά η Κυριακή δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα θα ήταν κρίμα να πάει χαμένη! Ένας περίπατος στη φύση θα σε αναζωογονήσει.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου καλά θα κάνεις να κινηθείς αποφασιστικά αυτήν την εβδομάδα, θέτοντας τους κανόνες σου και ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις σου. Κάποια πρόσωπα του εργασιακού σου περιβάλλοντος θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την αναστάτωση που θα φέρει την Πέμπτη το πλανητικό σκηνικό .Για αυτό μην είσαι αμέριμνη και καλοπροαίρετη εκείνη την ημέρα. Τα οικονομικά σου διατρέχουν κινδύνους, αλλά φαίνεται πως οι τελευταίες ημέρες τις εβδομάδας θα λειτουργήσουν πολύ θετικά για αυτά. Πιο αισιόδοξες ημέρες σε περιμένουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟ… ΕΤΣΙ ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ… ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ???

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ….3,10,26,44.

ΛΕΩΝ
Αυτήν την εβδομάδα αναμένονται καθυστερήσεις σε θέματα που σε απασχολούν και αυτό θα δημιουργήσει κάποια αισθήματα θυμού και απογοήτευσης. Καλά θα κάνεις να τα διαχειριστείς ψύχραιμα και να μην τα αφήσεις να σε παρασύρουν σε παράλογες κινήσεις. Βάλε μπροστά το πείσμα σου και εξωτερίκευσε τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Ειδικά στα μέσα της εβδομάδας θα καταφέρεις να βρεις την ενέργεια και το δυναμισμό σου για να κάνεις αποφασιστικά βήματα. Το τέλος της εβδομάδας, φαίνεται πως θα λειτουργήσει πολύ υπέρ σου, τόσο που θα καταφέρεις να αντιστρέψεις την απαισιοδοξία που θα σε διακατέχει και θα μπορέσεις να καταστρώσεις τα σχέδιά σου και πάλι με αισιοδοξία.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου από την άλλη τα πράγματα θα είναι αρκετά θετικά και τις ευνοϊκές ημέρες της εβδομάδας θα μπορέσεις να τις εκμεταλλευτείς για να κλείσεις συμφωνίες και να προωθήσεις την καριέρα σου. Στα οικονομικά, αν και θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες φαίνεται πως δεν θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ. Πολύ σύντομα θα ανακάμψουν και θα μπορέσεις να αναπνεύσεις με ικανοποίηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ… ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,14,28,37.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Παρ’ όλο που η εβδομάδα δεν θα είναι καθόλου μονότονη, για το δικό σου ζώδιο φαίνεται να υπερτερεί ένα αίσθημα απαισιοδοξίας. Έχει να κάνει περισσότερο με τη δική σου εσωτερική διάθεση, παρά με τα δεδομένα που σε περιβάλλουν. Οπότε προσπάθησε να δεις τα καλά που σου φέρνει η ζωή και μην μένεις προσηλωμένη σε αυτά που δεν μπορείς να έχεις ή που νιώθεις ότι σου λείπουν. Επίσης, προσπάθησε να κοινωνικοποιηθείς λίγο περισσότερο, έτσι ώστε με τις κατάλληλες γνωριμίες να κάνεις βήματα πιο κοντά στην επιτυχία. Το τέλος της εβδομάδας θα είναι κατάλληλο για διασκέδαση ή ξεκούραση. Σίγουρα, όμως, δεν θα είναι κατάλληλο για υποχρεώσεις. Για αυτό μην αφήσεις τίποτα σε εκκρεμότητα για τότε.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου θα είσαι σε θέση να προωθήσεις τις ιδέες σου και να κάνεις προτάσεις που θα είναι ικανοποιητικές και για τους συνεργάτες σου, αλλά και για εσένα. Καλό είναι, λοιπόν, να επιμείνεις με διακριτικότητα στις απόψεις σου ακόμη και αν δείξεις ότι υποχωρείς προσωρινά. Στα οικονομικά σου θα πρέπει να λάβεις σημαντικές αποφάσεις, αλλά φρόντισε να μην το κάνεις στις αρχές τις εβδομάδας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…7,10,28,41.

ΖΥΓΟΣ
Kατά την εβδομάδα αυτή τα σχέδιά σου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα αρχίσεις να σκέφτεσαι περισσότερο τις επόμενες κινήσεις σου. Καλό είναι να είσαι αρκετά προσεκτική και να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του. Το καλό είναι ότι οι προσπάθειές σου πιάνουν τόπο και όλα προοδεύουν με σταθερότητα και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Φρόντισε να αποφύγεις τις κακοτοπιές που θα υπάρχουν μέχρι λίγο πριν το τέλος της εβδομάδας. Από εκεί και πέρα όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά και με λιγότερη προσπάθεια. Πρόσωπα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον την Κυριακή, γεμίζοντας την ημέρα σου με χαρά και ξεγνοιασιά!

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου δεν θα λείψουν οι αλλαγές που περίμενες εδώ και καιρό. Βέβαια, δεν θα είναι όλα τόσο εύκολα όσο θα το ήθελες, αλλά τουλάχιστον «έχει μπει το νερό στο αυλάκι» και οι εξελίξεις θα είναι προς όφελός σου. Πρόσεξε μόνο λίγο πριν τα μέσα της εβδομάδας που θα είναι πιο εύκολο να υπάρξουν παρεξηγήσεις με τους συνεργάτες. Δεν θέλεις κάτι τέτοιο την περίοδο αυτή, οπότε κράτα χαμηλό προφίλ. Στα οικονομικά θα υπάρξουν ανακατατάξεις που θα θέσουν τις υποχρεώσεις σου σε μια σειρά. Όλα καλό θα γίνουν, για αυτό δείξε υπομονή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…6,15,27,32.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Φαίνεται πως διανύεις μια δύσκολη περίοδο και δεν θα ήταν έκπληξη αν τις μέρες αυτές αντιμετώπισες μεγάλες δυσκολίες, ακόμη και μεγάλες απώλειες σε προσωπικό ή υλικό επίπεδο. Η εβδομάδα αυτή, όμως, θα είναι σε γενικές γραμμές πιο ισορροπημένη και θα μπορέσει να σου δώσει την αισιοδοξία που αναζητάς. Αγαπημένα πρόσωπα είναι σε θέση να σε στηρίξουν και να σε βγάλουν από την απελπισία. Το τέλος ειδικά της εβδομάδας θα σου χαρίσει στιγμές ανακούφισης και ξεγνοιασιάς που τόσο ανάγκη έχεις αυτήν την περίοδο. Πέρνα χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους και βάλε στην άκρη ότι σε αγχώνει, σε πιέζει ή απλά σε χαλάει.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου θα υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις την εβδομάδα αυτή και μάλιστα, ενώ η εβδομάδα ξεκινάει θετικά, η Τρίτη θα σου φέρει καθυστερήσεις και εμπόδια. Η αρνητική αυτή θέση του πλανητικού σκηνικού θα είναι παροδική και πολύ γρήγορα θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα προβλήματα. Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη στις αντιδράσεις σου. Τα οικονομικά σου είναι σε σταθερή πορεία, ενώ θα πρέπει να αποφύγεις τις σπατάλες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΥΠΟΣΧΕΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ… ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…7,16,28,43.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Την εβδομάδα αυτή θα έχεις τη δύναμη και το θάρρος που χρειάζεσαι για να δώσεις ώθηση στα σχέδιά σου. Η δύναμη της σκέψης σου θα είναι ξεχωριστή και θα καταφέρει να ανοίξει το δρόμο προς την επιτυχία σου σε κάθε επίπεδο. Φαίνεται, ακόμη, προς η εξουσία που θα έχεις στα χέρια σου, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, θα είναι ένα ανεκτίμητο όπλο στα χέρια σου για να καταφέρεις να κάνεις πράξη τις επιδιώξεις σου. Μια καλή ημέρα για δραστηριοποίηση θα είναι η Δευτέρα που θα σου προσφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις και το ιδανικό περιβάλλον για να κάνεις την αρχή σε ότι και αν είναι αυτό. Πρόσωπα εμπιστοσύνης στέκονται διακριτικά στο πλευρό σου και αυτό σου προσφέρει ένα στήριγμα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Επαγγελματικές
Στην εργασία σου αυτήν την εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εντάσεις και λογομαχίες. Επομένως, φρόντισε να είσαι πιο συγκρατημένη για να μην βάλεις τις συνεργασίες σου σε κίνδυνο. Επίσης, θα πρέπει να δείξεις περισσότερη υπευθυνότητα ως προς τις υποχρεώσεις σου και να μην αφήσεις την εβδομάδα να περάσει χωρίς να τις διευθετήσεις. Στα οικονομικά σου, πρόσεξε την Τρίτη και την Πέμπτη που το πλανητικό σκηνικό δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό για χρηματικές συναλλαγές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΘΙΖΕΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…9,17,23,46.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η εβδομάδα αυτή προβλέπεται πολύ καλή για το ζώδιό σου. Φαίνεται πως η αισιοδοξία και η ελπίδα για το μέλλον θα κυριαρχεί μέσα σου δίνοντάς σου μεγάλη δύναμη για να προχωρήσεις με τα σχέδιά σου. Είναι πιθανό να νιώθεις αρκετά δραστήρια και θετική ως προς τις εξελίξεις, πράγμα που δημιουργεί μια αλληλουχία θετικών συναισθημάτων. Βάλε μπρος ένα νέο εγχείρημα, τώρα που το πλανητικό σκηνικό σε ευνοεί. Ειδικά την Τετάρτη θα έχεις όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι για να κάνεις τα πρώτα βήματα. Παράλληλα η προσωπική σου ζωή θα είναι αρκετά ευνοημένη, γεγονός που θα απολαύσεις περισσότερο την Κυριακή.

Επαγγελματικές
Στην εργασία σου θα έχεις τη δυνατότητα να προωθήσεις τις ιδέες σου που θα είναι και πολύ καλές! Έτσι, θα αρχίσουν σιγά σιγά να γίνονται τα σταθερά βήματα προς την επιτυχία. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας κάνε τις επαφές για να βάλεις μπροστά ένα νέο εγχείρημα, αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Στα οικονομικά, καλά θα κάνεις να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες και να μην κάνεις άλλα ανοίγματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ…ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…2,17,26,38.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ίσως νιώθεις λίγο πιεσμένη και παραγκωνισμένη από τους γύρω σου τον τελευταίο καιρό. Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται και στη δική σου στάση, καθώς οι υποχρεώσεις σου σε έχουν απορροφήσει και σε έχουν αποξενώσει από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και τα πράγματα να γίνονται λίγο καλύτερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και με αποκορύφωμα την Κυριακή που οι πλανητικές θέσεις σε ευνοούν. Το πλανητικό σκηνικό θα σου επιτρέψει να περάσεις υπέροχα με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους, βάζοντας για λίγο στην άκρη όλα εκείνα τα προβλήματα που σε απασχολούν. Η οικογένεια θα έχει, επίσης, σημαντικό ρόλο την ημέρα αυτή.

Επαγγελματικές
Στην εργασία σου δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα την εβδομάδα αυτή. Με σωστό προγραμματισμό δεν θα έχεις να φοβάσαι κάτι. Άλλωστε, το δυνατό σου μυαλό θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Κάποιες συνεργασίες θα μπορέσουν να γίνουν πιο ισχυρές τη Δευτέρα. Στα οικονομικά, κάνε τώρα τις κατάλληλες κινήσεις που θα αυξήσουν τα έσοδά σου στο μέλλον.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ , ΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…3,14,23,44.

ΙΧΘΕΙΣ
Η εβδομάδα αυτή θα χρειαστεί γενναιότητα και θάρρος από την πλευρά σου για να ξεπεράσεις κάποια εμπόδια που θα σταθούν μπροστά σου και θα σε δυσκολέψουν αρκετά. Οι λύσεις θα είναι πιο εύκολες από όσο φαντάζεσαι για αυτό μην δείξεις φόβο ή απόγνωση. Πάρε πρωτοβουλία και μην διστάσεις να εξωτερικεύσεις τη σκέψη σου σε κρίσιμα ζητήματα, όταν αυτή σου ζητηθεί. Κάποια ρίσκα που είσαι έτοιμη να πάρεις καλό είναι να τα αποφύγεις την Τρίτη αυτή. Η θέση αυτή του πλανητικού σκηνικού δεν θα σε ευνοήσει, οπότε καθυστέρησε λίγο τις κινήσεις σου. Αυτή η Κυριακή θα σου προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που χρειάζεσαι μακριά από σκοτούρες. Άνοιξε το σπίτι σου σε φίλους και απόλαυσε μαζί τους όμορφες στιγμές.

Επαγγελματικές
Η εργασία σου προχωράει αρκετά καλά αυτές τις ημέρες και οι αρκετές υποχρεώσεις δεν θα σε αφήσουν να χαλαρώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Διαχειρίσου το χρόνο σου καλύτερα για να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο τρόπο. Ότι και αν κάνεις μην αφήσεις εκκρεμότητες για την άλλη εβδομάδα. Στα οικονομικά σου, τα πράγματα βρίσκονται σε μια σταθερότητα που με βάση τα δεδομένα αυτό είναι καλό. Φρόντισε να κρατήσεις την ισορροπία και να μην ξεφύγεις από τον προγραμματισμό σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ… ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΣ , ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ , ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…10,25,33,47.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση ΠΟΠ, ισχυρό εργαλείο για τα προϊόντα της περιοχής

Σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για την ποιότητα και την θρεπτική αξία των ΠΟΠ μήλων Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί το πρόγραμμα «EUPDO DELICIOUS APPLES» και στο πλαίσιο αυτού συμμετείχε στη πρόσφατη διοργάνωση της FOODEXPO 2024 στην Αθήνα, ενώ τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κι άλλες δράσεις στη πρωτεύουσα όπως δωρεάν δειγματοδιανομές σε σχολεία και σε καταναλωτές εντός καταστημάτων από αλυσίδες Sυper-Market. Παράλληλα ενημέρωσε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μήλων Ζαγοράς αλλά και για τις παραγωγικές συνθήκες στη περιοχή, ενώ έγινε και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού δικτύου του Συνεταιρισμού, οι οποίοι στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη προώθηση των ελληνικών ποιοτικών μήλων. Στην εκδήλωση ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κος. Ταβουλάρης παρουσίασε τη γενικότερη πολιτική της Ελλάδας για την προώθηση ελληνικών ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της FOODEXPO από το Υπουργείο, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπως και εκπρόσωποι από τρία ακόμα συνεργατικά σχήματα της Νάξου, του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης.

Για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ο Συνεταιρισμός ετοιμάζει αποστολή στη Κύπρο, με δράσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ενώ εντός Απριλίου θα γίνουν παρόμοιες δράσεις με αυτές της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση FRESKON 2024. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αποκλειστικά τα κατοχυρωμένα προϊόντα με πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης ή Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σημαντικό βήμα για το κάστανο Πηλίου

Ταυτόχρονα με τη προώθηση των ΠΟΠ μήλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ενέργειες και για τη κατοχύρωση των καστάνων. Εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αίτημα που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, για την ενίσχυση κατάθεσης φακέλου που θα κατοχυρώνει συνολικά το κάστανο Πηλίου ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων χωριών του Πηλίου, κυρίως του Ανατολικού όπου βρίσκεται το 80% των καστάνων, αλλά και του Δυτικού όπως η Δράκεια και έχει θεωρηθεί από τους παραγωγούς πολύ σημαντικό βήμα για τα πασίγνωστα κάστανα της περιοχής. Πλέον ο φάκελος τεκμηρίωσης είναι έτοιμος για υποβολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετέπειτα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, παράλληλα με το μήλο επενδύει και στο κάστανο που συνδέεται με τη περιοχή από τα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με πάμπολλες πηγές που ξεκινούν από την εποχή του Ηρόδοτου.

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ότι τα Π.Ο.Π. προϊόντα μπορούν να αναδείξουν τη ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αποτελώντας εργαλεία για φορείς όπως οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που μπορούν να αιτηθούν σχετικές κατοχυρώσεις και να εκτελέσουν αντίστοιχα προγράμματα προώθησης.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO ΤΡΙΠΟΛΗ

Continue Reading

Trending