Connect with us

Lifestyle

Η Αυθεντικότητα στις σχέσεις.

Δεν είμαι όμορφη, δεν είμαι ελκυστική, δεν είμαι είδωλο…

Δεν έχω ακριβό αυτοκίνητο, δεν έχω ακριβά παπούτσια, δεν φορώ επώνυμα ρούχα…

Ποιο από τα παραπάνω στοιχεία θεωρείται βασικό για μία υγιή σχέση;

Τι αλήθεια μπορεί να προσφέρει σε μία σχέση ένα Porsche αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι LV παπούτσια και ένα Dolce & Cabana παντελόνι;

Στην αρένα του ανταγωνισμού της κοινωνίας έχουμε μπει σε τρυπάκια ανάλογα. Κρίνουμε και κρινόμαστε από την εξωτερική εμφάνιση κοινώς το «φαίνεσθαι». Και ταυτόχρονα γκρινιάζουμε και κραυγάζουμε ότι επιθυμούμε σχέσεις ουσίας, σχέσεις διαχρονικές, σχέσεις συντροφικότητας.

Ποιο είναι ένα από τα στοιχεία που δίνει την δυνατότητα σε μία σχέση να είναι διαχρονική;

Η Αυθεντικότητα που κινούμαστε, φερόμαστε και εκφραζόμαστε υποδηλώνει το κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να νιώσουμε ευάλωτοι, τρωτοί και εν τέλει άνθρωποι αληθινοί και αυθεντικοί ώστε να σχετιστούμε.

Δεν υπάρχει manual σχέσεων.

Η δική μας εσωτερική ασφάλεια, ισορροπία και αλήθεια είναι στοιχεία που μας στηρίζουν στην οποιαδήποτε σχέση μας. Συχνό και καθημερινό φαινόμενο ο αρχικός ενθουσιασμός, η υπερβολή στην έκφραση των συναισθημάτων και η εξιδανίκευση  του ανθρώπου δίπλα μας στο βωμό της ανάγκης μας για συνδεσιμότητα.

Γνωρίζουμε αλήθεια ποιοι είμαστε, τι προσφέρουμε και πόσο ανοιχτοί είμαστε στην έκθεση του εσωτερικού μας κόσμου. 

Για να μπορέσουμε να εκτεθούμε στον βαθμό που εμείς επιθυμούμε και που ταυτόχρονα συμβάλει στο χτίσιμο μίας διαχρονικής επαφής χρειάζεται πρώτα να γνωρίζουμε εμείς τα όριά μας, τις δυνατότητές μας  και τις πτυχές του χαρακτήρα μας που θα αποτελέσουν «το μπετόν» για αυτό το χτίσιμο.

Η Αυθεντικότητα πηγάζει από την εσωτερική μας αλήθεια. Αν είμαστε εμείς γνώστες της αλήθειάς μας τότε μπορούμε να εκφραζόμαστε με αυθεντικότητα γιατί πολύ απλά κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν είναι ικανός να μας κλονίσει.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν μέσα μας ώστε να αποκτήσουμε καθαρή εικόνα του δικού μας κόσμου, χωρίς κριτική, και όπως λέει και ο μεγάλος Ελβετός ψυχίατρος Carl Yung, «Η όραση μας γίνεται ξεκάθαρη όταν κατορθώσουμε να κοιτάξουμε μέσα στην καρδιά μας. Αυτός που στρέφει το βλέμμα του προς τα έξω ονειρεύεται, αυτός που στρέφει το βλέμμα του προς τα μέσα ξυπνά».

Μόδα

Fashion Alert !!! Lazaros Orfanidis X Anna Key

Fashion Alert !!!

Η συνεργασία του Lazaros Orfanidis X Anna Key είναι κάτι περισσότερο από μια σύμπραξη· είναι ένας φόρος τιμής στο στυλ, τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα. Κάθε ζευγάρι γυαλιών δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ, αλλά μια έκφραση χαρακτήρα, μια δήλωση αυτοπεποίθησης.

Με οδηγό το πάθος για την αισθητική και την υψηλή ποιότητα, ο Lazaros Orfanidis και η Anna Key δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ξεχωρίζει. Κλασικές γραμμές συναντούν μοντέρνες πινελιές, αναδεικνύοντας το διαχρονικό και το σύγχρονο σε απόλυτη αρμονία.

Αυτή η συνεργασία είναι ένα ταξίδι στην κομψότητα και την αυθεντικότητα. Ένα ζευγάρι γυαλιών μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο – και τώρα, μπορεί να πει τη δική σου ιστορία.

Continue Reading

Μόδα

“Fashion made for the individual in you.” 

Ονομάζομαι Χριστιάννα Σιάχου και με γνώμονα τους προσωπικούς μου στόχους και τα όνειρα μου θα σας μιλήσω για την επαγγελματική εμπειρία μου, με βασικό κριτήριο όταν επιλέγω μία σχολή για την επαγγελματική μου κατάρτιση, συλλέγω αρκετές πληροφορίες ώστε να βρω την σχολή αυτήν που μου ταιριάζει περισσότερο στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα και στον χαρακτήρα μου. Προσωπικά, όταν απευθύνθηκα στην σχολή AthensFashionClub, ως ολοκληρωμένη πλέον σχεδιάστρια, ήθελα να ενισχύσω τις γνώσεις μου και να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες. Προς έκπληξή μου, βρήκα πολλά περισσότερα από μαθήματα, γνώσεις και καθηγητές. Βρήκα τους κατάλληλους ανθρώπους και το εκτεταμένο δίκτυο επαγγελματιών που με στήριξαν στις επιδιώξεις μου και μου έδωσαν ένα διεθνή προσανατολισμό μέσω της μοναδικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα «The Fashion Gate.» 

Η Σχολή AthensFashionClub ιδρύθηκε από την διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματία Μαρία Βυτινίδου, για την οποία έχω αποκομίσει τις άριστες εντυπώσεις σχετικά με την γνώση, την εμπειρία και την κατεύθυνση που παρέχουν οι επαγγελματίες της σχολής της προς στους σπουδαστές. Είναι απόφοιτος του Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion, με 30ετή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων και της Μόδας και δεκάδες συμμετοχές σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εισηγήτρια και εκπαιδεύτρια στο αντικείμενο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η Διεθνής Έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι την ανέδειξε ως την πιο καινοτόμα Σχεδιάστρια Μόδας στην Ελλάδα και η εταιρία της καθιερώθηκε ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μόδας στον κόσμο. 

Κάποια από τα μαθήματα που διδάσκει η σχολή AthensFashionClub είναι η Πρόγνωση Μόδας με βάση τις διεθνείς τάσεις, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη collection, το  Fashion Styling καθώς και οι γνώσεις στο Πατρόν και τη Ραπτικής. Κυρίως όμως, η σχολή διακρίνεται για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει στο αντικείμενο της Bιώσιμης Μόδας, της Επιχειρηματικότητας, του Μarketing, των Social Media έως και τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για σύγχρονους επαγγελματίες. 

Η σχολή AthensFashionClub απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν θέληση και όραμα και δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές της αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες για να εργαστούν σε μεγάλες επωνυμίες ρούχων στην Ελλάδα καθώς λαμβάνουν μεγάλη υποστήριξη από την σχολή για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση ενδυμάτων έτσι ώστε ο καθένας από τους σπουδαστές να διεκδικήσει την αγορά, να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να λάβει γνώση και εμπειρία για διαφοροποίηση της επωνυμίας του. 

Προσωπικά θαυμάζω το αίσθημα της μεγάλης κοινωνικής ευθύνης που διαθέτει η Μαρία Βυτινίδου, παρέχοντας ένα κοινωνικό αγαθό, την εκπαίδευση, σε ανθρώπους που επιθυμούν ίσες ευκαιρίες στην ζωή και την καθημερινότητα. Η αγάπη της για τους ανθρώπους που επιθυμούν τη γνώση, φάνηκε από τη πρωτοβουλία της να δημιουργήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα για γυναίκες οι οποίες είναι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, και η ίδια να αναλάβει να τις εκπαιδεύσει. Για αυτήν την πρωτοβουλία της έλαβε το πρώτο Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον θεσμό Bravo Awards. 

Αγαπά και ενδιαφέρεται πραγματικά για τους μαθητές της και στο πλαίσιο της ανάπτυξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον χώρο της μόδας, όπου και συμμετείχα δημιούργησε τον Μάιο του 2016 τη 1η Θερμοκοιτίδα Νέων Σχεδιαστών Μόδας <<The Fashion Gate>> με σκοπό την Επιχειρηματική Επιτάχυνση νέων ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών και την προώθηση των Συλλογών τους σε Διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό. 

Όλα τα αγαθά που έλαβα από την σχολή AthensFashionClub είναι πολύτιμα ενώ η σκληρή δουλειά, η συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας με άλλους σπουδαστές καθώς ο επαγγελματισμός και η δημιουργικότητα για προσωπική έκφραση πάνω στην μόδα είναι ισχυρά εργαλεία με γνώμονα την έμπνευση και το σωστό παράδειγμα που αποτελεί για μένα η Μαρία Βυτινίδου ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος. 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στρατηγικός Συνεργάτης ανάπτυξης ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με σημείο αναφοράς τη Μεγαλόπολη

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, συμμετείχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη: «Οι Προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας στο Συμβουλίο της ΕΕ το Πρώτο Εξάμηνο του 2025» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, κ.κ. Βασίλης Αθανασιάδης (Α΄ Αντιπρόεδρος), Νίκος Τότσης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Παναγιώτη Μαντάς (Γενικός Γραμματέας) και Σωτήρης Μπαλίκος (Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου), υποδέχτηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας εν όψει της έναρξης των διαβουλεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2028-2034. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία που διαθέτει πλέον το Επιμελητήριο Αρκαδίας από την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στη Μεγαλόπολη και ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα της επιχειρηματικότητας. 

Την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Τότσης, στην ομιλία του, τόνισε το ισχυρό ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της περιοχής και τη σημασία της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, όπως το έργο κατάρτισης που υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τις στρατηγικές συνεργασίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Τρουπής, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία, όπως η αύξηση του κόστους ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και νέων τεχνολογιών άρδευσης. Υπογράμμισε την ανάγκη για παραγωγή περισσότερων προϊόντων ανά στρέμμα και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, ενώ επισήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερο κλήρο με την ταυτόχρονη επίτευξη οικονομιών κλίμακας, ώστε οι αγρότες να μπορούν να ανταγωνίζονται με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. 

Ο κ. Τρουπής, κλείνοντας, πρότεινε την εφαρμογή οικονομικών κινήτρων, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων εκτάσεων γης υψηλής παραγωγικότητας στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών. 

Continue Reading

Trending