Connect with us

Γαστρονομία

Η επιτραπέζια ελιά συνάντησε το Λονδίνο

Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί επιτραπέζιας ελιάς στην καρδιά της Ευρώπης

London ITOC 2018, Διαγωνισμοί επιτραπέζιων ελιών στο Λονδίνο.

  • Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ επιτραπέζιας ελιάς,
  • Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ επιτραπέζιας ελιάς (International Table Olive Competitions-ITOC)

Οι καλύτερες, επιτραπέζιες ελιές  πρόκειται να ταξιδέψουν ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτούν στους διεθνείς διαγωνισμούς επιτραπέζιας ελιάς. Η επιτραπέζια ελιά θα έχει την τιμητική της στο Λονδίνο στις 14-15 Απρίλιου 2018, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί London ITOC 2018. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τις καλύτερες επιτραπέζιες ελιές από Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία …από όλες τις παραγωγικές χώρες,  ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των επιτραπέζιων ελιών table olive awards για την ποιότητα, αλλά και για την συσκευασία τους. www.LondonOliveoil.com London ITOC 2018, London International Table Olive Competitions: Quality award of Table Olive, Packaging award of Table Olive.

Κατάταξη βραβείων:

α) ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 95,5 έως 100,0

β) ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 85,5 έως 95

γ) ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 75,5 έως 85

δ) ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 65 έως 75

Μέσα στους στόχους των διοργανωτών είναι:

Η ευαισθητοποίηση ελαιοπαραγωγών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους. Η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς. Η βελτίωση των γνώσεων όσων ασχολούνται με το προϊόν αυτό. Η ενημέρωση σε σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης όσων εργάζονται σε μονάδες εστίασης. Η προώθηση της κατανάλωσης ελιών στις τοπικές αγορές.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να προωθήσουν τις επιτραπέζιες ελιές τους, μπορούν να κατεβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα παρακάτω links:

Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018.
Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής: www.londonolive.com/quality-table-olives-competition

Σκοπός είναι η πρωτοκαθεδρία προϊόντων (brands). Η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του προϊόντος και της μάρκας, αλλά και η πρωτοκαθεδρία σε μια κατηγορία, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρεώνει για τα προϊόντα της, τέτοιο ποσό, που οι καταναλωτές να εξακολουθούν να το πληρώνουν. Η γρήγορη προσέγγιση της ανάπτυξης του προϊόντος και του εμπορικού σήματος είναι το κλειδί (London Quality table olive award).

 Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής: www.londonolive.com/quality-table-olives-competition

Η ετικέτα είναι ισχυρό εργαλείο προώθησης για επικοινωνία για τα προϊόντα και για την επιτυχία της εταιρείας, εγχώρια και στο εξωτερικό. Η παρουσία του βραβείου συσκευασίας προσφέρει άμεση διαφοροποίηση ανάμεσα στην τεράστια επιλογή προωθούμενων προϊόντων και διασφαλίζει τους καταναλωτές για την αγοραστική τους απόφαση (London Design table olive award).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. 

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών  της Πελοποννήσου και σύγκριση με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (σημαντικά, top news).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 2710 227141-2 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. 

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Πόσο συχνά βάζεις τις Φρυγανιές στην καθημερινότητα;

Εύκολο να παραχθεί, εύκολο να συντηρηθεί. Τις βρίσκουμε σε κάθε σπίτι και ντουλάπι. Ο λόγος για τις φρυγανιές που μας έσωσαν ουκ ολίγες φορές από την πείνα. Αποτελούν ένα γρήγορο σνακ είτε σκέτη είτε συνοδευόμενη.

Στο παρακάτω άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για τις φρυγανιές και τη διατροφική τους αξία:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/oikogeneia/16617-poso-syxna-vazeis-tis-fryganies-stin-kathimerinotita?utm_source=newsletter_1562&utm_medium=email&utm_campaign=

Continue Reading

Γαστρονομία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

To Ιδρύμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιήσουν “Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου”, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου , ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. 

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μιλήσει ο διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και Πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro, ο οποίος επισκέπτεται και φέτος τη Μεσσηνία  για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα  “Ποιο είναι το μέλλον του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας” 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:30-19:00 Προσέλευση

19:00-21:00

–    Χαιρετισμός Τσουμάνης Γεώργιος, Γεωπόνος Msc, Υπεύθυνος ΚΔ Κυπαρισσίας

–    Χαιρετισμός Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας

–    Ομιλία, Dr Antonio Giuseppe Lauro

– Δοκιμή και σχολιασμός διεθνών μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελαιολάδων

–    Συζήτηση

 

Για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλέφωνο: 27230 28353

Email: [email protected]   όπου στέλνετε το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Με την υποστήριξη:

LIÁ Premium Extra Virgin Olive Oil

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών 

FILIATRA AGROVISION

Continue Reading

Trending