Connect with us

Εναλλακτικός τουρισμός

Η ηγεσία ανέβηκε στον Όλυμπο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας  Olympus  Leadership Challenge στον Όλυμπο στις 19-22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κανελίδου (από τη Six Steps Ahead), leadership coach και διεθνής ομιλήτρια σε θέματα ηγεσίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη leadership coach Leda Turai (από την L-CON Global) και guest coach τον Wassili Zafiris από το Άμστερνταμ.

Συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από πέντε ευρωπαϊκές χώρες σε έναν απαιτητικό συνδυασμό coaching και ανάβασης στο πλέον εμβληματικό βουνό τον Όλυμπο.

Η εμπειρία τους αυτό το τετραήμερο ήταν μοναδική και οδήγησε σε αλλαγές στον τρόπο σκέψης, ανθεκτικότητας, έμπνευσης  και εξέλιξη που οδηγεί σε νέα ηγετικά πρότυπα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις coaching να αναγνωρίσουν τα κοινά στοιχεία πρόκλησης στην κορυφή, αυξημένη αυτογνωσία, διαφορετική οπτική στα γεγονότα και επανεξέταση των απαιτήσεων στην  ηγεσία .

Οι υποστηρικτές  του προγράμματος ήταν  το  Robolo Boutique Hotel με την άψογη διαμονή και φιλοξενία, το Κτήμα Semeli  με  εξαιρετικές γεύσεις ευφορίας και απόλαυσης και τα Mod’s Hair πάντα αρωγοί πρωτοπόρων πρωτοβουλιών.

Το Olympus Leadership Challenge θα γίνει ετήσιος θεσμός ανάπτυξης της ηγεσίας σε ένα περιβάλλον που ενέπνευσε Θεούς και Ανθρώπους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την επόμενη διοργάνωση.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εναλλακτικός τουρισμός

8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Συμμετοχή του Ιδρύματος Καπετάν

Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο

Με εξειδικευμένο σεμινάριο για τη Μεσσηνιακή γαστρονομία

Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο φετινό 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που πραγματοποιείται από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη της Καλαμάτας.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2018, από τις 9.20 πμ – 1.30 μμ.

Ειδικότερα το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2018 στις 14.00 (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη κα. Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, [email protected])

www.cvf.gr.

Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT       

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Η Θεσσαλονίκη…Αλλιώς!

Τουρίστες και Θεσσαλονικείς είδαν τη Θεσσαλονίκη… αλλιώς!
Εικονική περιήγηση στα Μνημεία της πόλης, 
στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού!

Με μία εικονική περιήγηση στα μνημεία της Θεσσαλονίκης, την οποία προσέφερε δωρεάν στους τουρίστες και τους Θεσσαλονικείς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης γιόρτασε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού!

Το Ε.Ε.Θ. έστησε ένα περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους στο οποίο εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να φορέσουν τα ειδικά Gear της Samsung και να συμμετέχουν σε μία επίσκεψη- περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Καθώς ο «εικονικός περιηγητής» βρισκόταν μέσα πάνω από το Επταπύργιο, μπροστά στα Κάστρα, πάνω από το Λευκό Πύργο ή μπροστά στις Ομπρέλες της Νέας Παραλίας, αλλά και σε άλλα μνημεία έβλεπε μπροστά του χρήσιμες και άγνωστες πληροφορίες για τα μνημεία αυτά, που μόνο ένας καλός ξεναγός θα μπορούσε να παρέχει!

«Με την εκδήλωση αυτή, το Επιμελητήριο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Επιλέξαμε αυτή τη δράση για να τονίσουμε ότι ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό όταν βοηθάμε τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους», τόνισε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Ε.Ε.Θ. Νίκος Νικολόπουλος.

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Η Μακεδονική Κουζίνα και οι Γαστρονομικές Διαδρομές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ουκρανία:

Η Μακεδονική Κουζίνα και οι Γαστρονομικές Διαδρομές

μάγεψαν το κοινό της Οδησσού

 

Ποιοτικοί οίνοι από τη Νάουσα και τη Γουμένισσα, μέλι και ελιές Χαλκιδικής, τσάι Ολύμπου, ακανέδες Σερρών, πίτες Θεσσαλονίκης, αλλά και αυθεντικά Ελληνικά πιάτα, όπως παστίτσιο, μουσακάς, σουβλάκια και τζατζίκι, μάγεψαν τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα δρώμενα της γαστρονομικής εκδήλωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η πλατεία Ελλήνων της Οδησσού, δίπλα από το κτίριο που στέγαζε τη Φιλική Εταιρία και όπου δεσπόζει η προτομή του Έλληνα δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, γέμισε με πλήθος κόσμου, που δοκίμασε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης. Παράλληλα, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για την εκδήλωση χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που παρουσιάστηκαν από τοπικούς συλλόγους Ελλήνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού οι Έλληνες της Οδησσού είναι περίπου 3.000. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας και των ιδιαίτερων γαστρονομικών διαδρομών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού και της Μακεδονικής Κουζίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριος σκοπός της δράσης είναι να ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας στην αγορά της Ουκρανίας, τους παραδοσιακά ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ουκρανία, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον των Ουκρανών τουριστών προς την περιοχή μας. Ύστερα από την κατάργηση της βίζας που έγινε πριν από δύο χρόνια οι Ουκρανοί αυξάνουν κάθε χρόνο την επισκεψιμότητά τους και επιμένουν τουριστικά στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αναζητώντας νέους προορισμούς με φυσικό πλούτο και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Άλλωστε φέτος αναμένεται αύξηση έως και 25% στις τουριστικές ροές από την Ουκρανία στη χώρα μας, σε συνέχεια της περσινής αύξησης κατά 20%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας συνόρων της Ουκρανίας, πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 98.979 Ουκρανοί τουρίστες. Σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό μας, στοχεύουμε στην αναγνωρισιμότητα της Μακεδονικής Κουζίνας και της γαστρονομίας μας σε ώριμες και νέες αγορές, αλλά και στη γενικότερη προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για την απόκτηση γνήσιων, αυθεντικών εμπειριών».

 

 

Continue Reading

Trending