Connect with us

Συνεντεύξεις

Θυμίαμα Μνήμης στον Επιστήμονα – Πλαστικό Χειρουργό Νικόλαο Μπέσκο

Το «Business Woman» εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του εξαιρετικού Ανθρώπου και Επιστήμονα της Ιατρικής ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΣΚΟΥ  σε ηλικία μόλις 49 ετών!

     Ένας πραγματικά ωραίος Άνθρωπος και Επιστήμονας έφυγε!

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ  ήταν από τους  πρωτοπόρους της Πλαστικής χειρουργικής, ευγενέστατος, έξυπνος, διεισδυτικός, μαχητικός στην επιστήμη του και αλτρουιστής. Η απώλεια του μεγάλη, για τη σύζυγο του, τα συγγενικά του πρόσωπα, τους φίλους, και το δικό του ξεχωριστό πελατειακό κοινό. Θα λείψει από όλους μας, διότι μερικοί άνθρωποι είναι και θα παραμείνουν αναντικατάστατοι.

Συνεργάστηκε με το περιοδικό μας, και από τότε έμεινε «Ζωντανός» στη Μνήμη μας, στη Μνήμη πολλών αναγνωστών μας και κατόπιν πελατών του.

Διακρίνονταν πάντοτε για την άψογη επιστημονική του συμπεριφορά,  αλλά και για τις ανθρώπινες αρχές, αξίες  που ακτινοβολούσαν παντού.

Από όλους εμάς, την ομάδα του «Business Woman»  τα ειλικρινή, θερμά μας συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Συνεντεύξεις

Επάγγελμα ή καριέρα;

Η έννοια και ο ρόλος της υγιούς εργασίας ανέκαθεν αποτελούσε τη βάση για την πρόοδο, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική καταξίωση, αλλά και την επίτευξη προσωπικών στόχων και απολαύσεων.Η επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου το άτομο αποκτά γνώσεις, αναπτύσσει ικανότητες και δεξιότητες και εφαρμόζει αξίες και αρχές, βοηθά στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα τη διαρκή και αυξανόμενη αποδοτικότητά τους στην εργασία και την απόλαυση υγιούς και επιτυχημένης οικογενειακής ζωής.

Η απόφαση

Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του ο κάθε άνθρωπος την παίρνει στην ηλικία της εφηβείας του. Είναι η απόφαση της επιλογής του επαγγέλματος, ή τουλάχιστον της κατεύθυνσης σπουδών που θα τον οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα.


Κατά τη διαδικασία αυτής της απόφασης, πολλές φορές ο έφηβος δε λαμβάνει υπόψη του αν το επάγγελμα που επιλέγει του ταιριάζει, αν είναι σε αρμονία με την προσωπικότητά του ή τον τρόπο ζωής του, ή αν εκπληρώνει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα όνειρά του. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι επιλογές του εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τα ενδιαφέροντα και την επιρροή του οικογενειακού ή του κοινωνικού περιβάλλοντός του.


Τα ενδιαφέροντα δεν καλλιεργούνται ούτε αναπτύσσονται στον ίδιο βαθμό σε όλους τους ανθρώπους, γιατί εξαρτώνται από το ύψος των ερεθισμάτων που δεχόμαστε αλλά και από τις έμφυτες κλίσεις που έχουμε, θεωρείται ευτυχής συγκυρία και μέθεξη, να συνδυάσει κανείς τα ενδιαφέροντα με τις σπουδές του και τη μελλοντική επαγγελματική του ενασχόληση, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη εργασιακή, ψυχική εφορία και συναισθηματική ασφάλεια.

Διλήμματα

Παρόλα αυτά, η επαγγελματική επιλογή σε πολλούς νέους δημιουργεί άγχος και μεγάλα διλήμματα. Αφενός μεν οι μεταβολές που προέκυψαν στην τεχνολογία, στην οικονομία και στις κλιματολογικές συνθήκες, αφετέρου δε το φαινόμενο της δημογραφικής γήρανσης δημιούργησαν πολλές παραμέτρους, που συνδέονται με την τελική κατεύθυνση σπουδών, την επιλογή του επαγγέλματος και τον εργασιακό χώρο ενασχόλησης. Από την άλλη πλευρά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μάς βομβαρδίζουν με εικόνες επιτυχημένων ανθρώπων και γλαφυρότατες περιγραφές του τρόπου ζωής τους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ποικίλες επιλογές και αποφάσεις.

Σύνδεση

Άλλωστε, είναι πλέον δεδομένο ότι η συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μειώνονται δραματικά επωφέλεια του τριτογενή τομέα με αποτέλεσμα να φθίνουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα και να ανθούν νέα, τα οποία σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας και αυτόν της παροχής υπηρεσιών.


Εκείνο που βασικά ζητείται από τους νέους είναι μεγαλύτερη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαιδευτική εξειδίκευση. Παρόλο, λοιπόν, που η σύγχρονη εκπαίδευση θα πρέπει να εστιάζεται στην αγορά εργασίας, εν τούτοις πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η παρεχόμενη παιδεία δεν ανοίγει τις πύλες της για την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Προϋποθέσεις

Κάθε φορά, λοιπόν, που αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα επιλογής επαγγέλματος ή θέσης εργασίας σε έναν επαγγελματικό χώρο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του εκτός των άλλων και κατά πόσο του παρέχονται τα παρακάτω:
1 Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη μέσα από την εργασία.
2 Συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση.
3 Εργασιακή ασφάλεια.
4 Προνόμια και ευκαιρίες που τυχόν παρέχονται για περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη.
5 Ευελιξία και ελευθερία κινήσεων χωρίς πιεστικούς ελέγχους.
6 Ελαστικό ωράριο και ικανοποιητικό εισόδημα.
7 Ανθρώπινες σχέσεις.


Άρθρο αρχείου

Ρούλα Κωτούδη

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κατερίνα Χατζή (katiadesign) | Κοσμήματα με λάμψη

Η Katiadesign, είναι μια μικρή ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018, ακολουθώντας το πάθος για το κοσμημα! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια αποστολή να δημιουργήσουν κοσμηματα που ξεπερνούν πολλές φορές τις τάσεις και χρησιμεύουν ως πύλη σε έναν κόσμο αυτοεκφρασης.
«Για εμάς τα κοσμήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοέκφρασης και τα κομμάτια μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να πει τη μοναδική του ιστορία»


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending