Connect with us

Μόδα

Κάλεσμα ΝΕΩΝ δημιουργών

– Calling @NEW Designers από το 2ο ECO Fashion Film Festival της Λάρισας.

 

Το 2ο ECO Fashion Film Festival που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοέμβρη 2018 (Πέμπτη-Σάββατο) στην Λάρισα δίνει βήμα σε νέους σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ που προωθούν μέσα από τη δουλειά τους την Οικολογία στη Μόδα.

Δηλώστε συμμετοχή και ελάτε μαζί μας στο ECO Fashion Film Festival μαζί με μια δημιουργία σας που θα εκτεθεί σε κούκλα στο χώρο του event “NEW ECO Fashion Designers”.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μας Email στο [email protected] έως τη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018:

  • Τα στοιχεία σας (βιογραφικό, μια φωτογραφία σας και το προφίλ σας στα Social Media
  • έως 3 φωτογραφίες από δημιουργίες σας για να εκτεθούν (είτε σε φωτογραφία, είτε σε κούκλα) στην έκθεση NEW ECO Fashion Designers.

Η έκθεση θα διαρκέσει 2 ημέρες (2-3 Νοέμβρη) και οι σχεδιαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον καλεσμένο σχεδιαστή μόδας και να συμμετέχουν στη συζήτηση με θέμα “Η τάση της οικολογικής μόδας μέσα από τα Social Media”.

Το 2ο ECO Fashion Film Festival παρέχει φιλοξενία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας και γεύμα στους συμμετέχοντες Νέους Σχεδιαστές.

Continue Reading

Μόδα

Ολυμπιακοί Αγώνες Και Ολυμπιακή Μόδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ, και αποτελούν κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως. Οι Αγώνες δεν είναι μόνο μια γιορτή αθλητισμού, αλλά και ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, καινοτομίας και δημιουργίας νέων τάσεων. Ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι φυσιολογικό δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστη την μόδα. 

Η επιρροή τον Ολυμπιακών αγώνων στην παγκόσμια μόδα

Η μόδα δεν μένει αμέτοχη στην επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε διοργάνωση συνοδεύεται από νέες τάσεις και καινοτομίες στον χώρο της ένδυσης τόσο αθλητικής όσο και μη. Οι σχεδιαστές συνεργάζονται με αθλητικές ομάδες και χώρες προβάλλοντας την δουλεία τους μέσα από αυτούς. Επιπλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες προάγουν την ιδέα της ένδυσης ως μέσο έκφρασης της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες έχουμε την αποτύπωση όλων των παραπάνω μέσα από την ματιά της φωτογράφου Thalias Zerfou. Το make up και τα μαλλιά έχει επιμεληθεί ο Vaggelis Kolokotronis. Art director και stylist του συγκεκριμένου project o Lazaros Orfanidis με styling assistant την Kelly Xatzidaki.

Τρεις καταξιωμένοι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μοναδικές εικόνες με άρωμα Γαλλίας και έμπνευση την γαλλική σημαία. 

Η λευκή δημιουργία είναι του Christou Paraskeuopoulou και το brand ονομάζεται Christian P.

Η κόκκινη δημιουργία είναι του Giorgou Zeti και το brand έχει την ίδια ονομασία

Η μπλε ρουά δημιουργία είναι της Alkminis Trigonaki και το brand ονομάζεται Alkmini Fashion

Models : Alexia Traiko / Sophie Geotgoulia / Melina Giakou

Lazaros Orfanidis

Fashion Consultant, Visual Merchandiser

Continue Reading

Lifestyle

Πως Θα Οργανώσετε Την Γκαρνταρόμπα Σας Βήμα Με Βήμα

Δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να ξοδεύεται πολύ χρόνο ή χρήματα για να οργανώσετε την γκαρνταρόμπα σας. Απλά χρειάζεστε ορισμένες συμβουλές για να μάθετε να βρίσκετε τι είναι μοναδικό για σας κάθε φορά. Να ντύνεστε κατάλληλα για την κάθε διαφορετική περίσταση σύμφωνα με τον χρωματισμό σας, τις γραμμές του κορμιού σας, την προσωπικότητα σας, τον τρόπο ζωής σας και στο τέλος σύμφωνα με τη μόδα. Γιατί το να εξαρτάστε συνέχεια από τις τελευταίες προσταγές της μόδας μπορεί να αποβεί εξοντωτική και πολυδάπανη σχέση. Εδώ σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να οργανώσετε σωστά εύκολα και γρήγορα την γκαρνταρόμπα σας.

Ξεκρεμάστε αμέσως οτιδήποτε δε σας χωράει!

Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας! Προσγειωθείτε στις σημερινές σας διαστάσεις και να ξεχάστε την εποχή που φορούσατε το νούμερο 44. Είναι ένα όνειρο! Είστε αυτή που είστε. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας και νιώστε υπερήφανη για τη μοναδικότητα σας!

Πάρτε ένα σωρό από ρούχα που θέλετε να βγάλετε από την γκαρνταρόμπα σας. Πρώτα από όλα, αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και κάποιου πρόσφατου στυλ, μπορείτε να τα πουλήσετε, τα υπόλοιπα μπορείτε να τα χαρίσετε σε φίλους ή να τα δωρίσετε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αφαιρέστε οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο

Εάν δεν το έχετε φορέσει μέχρι τώρα δεν έχετε πιθανότητες να το φορέσετε ξανά αυτή τη φορά. Κοιτάξτε αυτά τα ρούχα προσεκτικά. Αν μπορείτε να βρείτε τρεις καλές δικαιολογίες για να τα κρατήσετε έχει καλώς. Εάν όχι αποφασίστε να τα δώσετε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή να τα πουλήσετε.

Αποχωριστείτε τα λάθος χρώματα

Χρειάζεστε μια γκαρνταρόμπα με χρώματα τα οποία σας ταιριάζουν και προβάλλουν τα καλύτερα σας χαρακτηριστικά. Ο στόχος σας είναι να ξέρετε ποια χρώματα σας κάνουν να δείχνετε καλύτερη και πως συνδυάζονται μεταξύ τους. Τα λάθος χρώματα θα κάνουν τη ζωή σας πιο δύσκολη. Κρατείστε μονάχα φούστες και παντελόνια – δηλαδή ρούχα που φοράτε μακριά από το πρόσωπο σας –  και τα χρώματα δεν είναι τόσο κολακευτικά για εσάς. Πρέπει να φροντίσετε οπωσδήποτε να φοράτε σωστά χρώματα κοντά στο πρόσωπο σας έτσι που να κατορθώνετε να έχετε μια δελεαστική εμφάνιση!

Ξεκαθαρίστε τα παπούτσια σας

Χρησιμοποιείστε τα ίδια κριτήρια για το ταίριασμα, το στυλ και το χρώμα όταν αποφασίζετε ποια παπούτσια, πέδιλα ή μπότες θα κρατήσετε και ποια θα πετάξετε

Κρεμάστε τα ρούχα σας κατά κατηγορίες

Συγκεντρώστε τις μπλούζες σας μαζί, μετά τις φούστες, τα φορέματα, τα παντελόνια κτλ. Ξεχωρίστε  τα πουκάμισά σας, τις ζακέτες που θα κρεμάσετε και τις φούστες ένα – ένα χωριστά. Ακόμα και όταν μπορεί να μη φορέσετε μια ζακέτα μόνη της, Μπορείτε πάντοτε να φορέσετε  τη φούστα ενός ταγιέρ με ένα μπουφάν ή μια πλεκτή ζακέτα π.χ για να διπλασιάσετε  τις δυνατότητες συνδυασμού των ρούχων σας.

Πώς να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τη χωρητικότητα της ντουλάπας σας

Επισκεφθείτε διάφορα καταστήματα και πάρτε κάποιες ιδέες για το πώς θα διαρρυθμίσετε εσωτερικά τη ντουλάπα σας.

Ένα καλά διαλεγμένο σύστημα μπορεί και να διπλασιάσει τη χωρητικότητα της ντουλάπας σας και να τακτοποιήσετε καλύτερα τα ρούχα σας. π.χ μπορείτε να χωρίσετε στη μέση τη ντουλάπα σας που στο ένα μέρος να τακτοποιήσετε φορέματα και παλτό και στο άλλο μπλούζες, ζακέτες, φούστες και παντελόνια. Στο καθένα από αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά συστήματα που αναπτύσσονται μέσα στη ντουλάπα και πολλαπλασιάζουν τη δυνατότητα του χώρου της.

Βάσω Πατεράκη

Continue Reading

Μόδα

Η μόδα ευνοεί τις καμπύλες

Το ότι δεν διαθέτετε τις αυστηρές γραμμές ενός μοντέλου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε και δεν επιβάλλετε, να είστε καλοντυμένες. Αναζητήστε το ιδανικό στυλ για εσάς και προβάλλετε τον chic εαυτό σας.

Η εποχή που η εύσωμη γυναίκα έπρεπε να φοράει ρούχα-σακιά για να κρύψει τα παραπανίσια κιλά της έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Άλλωστε μία εύσωμη γυναίκα είναι ζουμερή, χυμώδης και πολύ πιο σέξι, από τα πρότυπα των ανορεξικών μοντέλων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Οι πελάτισσές μου είναι άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και όπως, εγώ προσωπικά, ονομάζω «άτομα με μεγάλο εκτόπισμα».

Τη γυναίκα αυτή χαίρομαι να ντύνω, που θέλει να είναι όμορφη, καλοντυμένη, σέξι, με αυτοπεποίθηση. Τι είναι πιο σέξι από ένα πλούσιο και βαθύ ντεκολτέ σε συνδυασμό με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης που λέει: «τη χαίρομαι τη ζωή μου, μου αρέσω». Από εδώ ξεκινούν όλα λοιπόν. Ο στόχος είναι να κρύβουμε έντεχνα αυτά που δεν θέλουμε να βλέπουν οι άλλοι, και να τονίζουμε τα πιο όμορφα σημεία πάνω μας. Δεν υπάρχουν άσχημα σώματα, παρά μόνο κακοντυμένα. Στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι να βρούμε το ιδανικό στυλ ρούχου που θα αναδείξει το δικό μας σωματότυπο. Ας δούμε τους 4 βασικούς σωματότυπους και πώς θα τους «ντύσουμε»:

­­­­­­­­­­­­­­­­­­


1. Αν έχετε έντονους γοφούς, παχιά πόδια και είστε λεπτή από την μέση και πάνω : προτιμήστε μπλούζες ντραπέ, με σούρες στο στήθος και γενικά με περίτεχνα κοψίματα που προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος, ώστε να εξισορροπείται  η διαφορά με τους μεγάλους γοφούς. Συνήθως αυτόν τον σωματότυπο, τον κολακεύουν περισσότερο φούστες, κατά προτίμηση μακριές και όχι πολύ φαρδιές, ώστε να κρύβονται τα παχουλά πόδια, καθώς επίσης ταγιέρ και κοστούμια. Καλό είναι να αποφεύγετε τα φαρδιά παντελόνια και τις παντελόνες.

2. Αν έχετε μεγάλο στήθος, λεπτούς γοφούς, αδύνατα πόδια και περιττό λίπος στο στομάχι και την κοιλιά: φορέστε μπλούζες και φορέματα με κόψιμο κάτω από το στήθος. Το κόψιμο «αμπίρ» κρύβει αισθητά το στομάχι και την κοιλιά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο παντελονιού που θα επιλέξετε, αποφύγετε τα στενά παντελόνια και τα κολάν, και προτιμήστε τις πιο φαρδιές γραμμές.

3. Όταν το βάρος είναι μοιρασμένο σε όλο το σώμα: τα περισσότερα ρούχα για εύσωμες ταιριάζουν σε αυτόν το σωματότυπο, αρκεί να είναι ρούχα σε εφαρμοστή γραμμή, ώστε να αναδεικνύονται οι καμπύλες. Καλό είναι να αποφύγετε τα ριχτά ρούχα και να δώσετε έμφαση στο ντεκολτέ και στη μέση.

4. Αν έχετε φαρδιές πλάτες και μπράτσα, μικρό στήθος και είστε πιο στενή από τη μέση και κάτω: προτιμήστε μπλούζες, πουκάμισα και σακάκια σε στενές γραμμές και μακριές φούστες σε ίσια γραμμή ή με ελαφρά φυλλαράκια στο κάτω μέρος, ώστε η φιγούρα σας να φαίνεται πιο ψηλή και να μοιράζεται ισόποσα ο όγκος. Μπλούζες με μεγάλο χαμόγελο, καλύπτουν όμορφα τους ογκώδεις ώμους αυτού του σωματότυπου.


Άρθρο αρχείου

Γιούλη Θεοδωροπούλου

Continue Reading

Trending