Connect with us

Ψυχολογία

Κατάθλιψη και Παχυσαρκία

Γνωρίζουμε οι περισσότεροι πόσο επιβαρυντική είναι η κατάθλιψη στην ψυχική μας υγεία και συμπτώματα όπως η απώλεια ενδιαφέροντος για πρότερες ευχάριστες ενασχολήσεις, η θλίψη, η ευερεθιστότητα και ο διαρκής εκνευρισμός, η δυσφορία ή και η κακή εικόνα εαυτού, η απαισιοδοξία για το μέλλον, η δυσκολία συγκέντρωσης της σκέψης και της προσοχής, οι διαταραχές του ύπνου ή και της διατροφής, ο πονοκέφαλος, είναι κάποια από αυτά που παρουσιάζονται συχνότερα. Μάλιστα, οι διατροφικές διαταραχές και κυρίως η βουλιμία αλλά και η υπερφαγία, καθρεφτίζουν μία διαταραγμένη συμπεριφορά στις διατροφικές μας συνήθειες, όπου συχνά οδηγούν στην εκδήλωση παχυσαρκίας. Όσοι έχουν ασχοληθεί επίσης λίγο περισσότερο με το θέμα αυτό, αναγνωρίζουν πως η θλίψη, η απαισιοδοξία και η απόγνωση μαζί με την έλλειψη ενδιαφέροντος, κρύβονται  αρκετές φορές πίσω από την αύξηση του βάρους.  

Πολλές φορές τρώμε χωρίς να πεινάμε πραγματικά…

Πόσες φορές έχει τύχει να μην νιώθετε καλά ψυχολογικά και να καταλήγετε μπροστά στο ψυγείο ή κρατώντας ένα πιάτο με φαγητό ή γλυκά ή και τα δύο πολλές φορές, σαν να πρόκειται αυτό το πιάτο να σας δώσει πίσω την χαμένη χαρά και απόλαυση; Είναι γεγονός πως όταν η ψυχολογία μας δεν είναι σε καλή κατάσταση, χάνουμε χαρούμενες στιγμές που προσπαθούμε να τις αναπληρώσουμε μέσα από την απόλαυση που το φαγητό μας δίνει. Και ναι, πράγματι, το φαγητό εκτός από την ωραία του γεύση, μας δίνει την ευχαρίστηση που έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή, την ικανοποίηση που αναζητάμε με λάθος όμως τρόπους, μέσα από την ικανοποίηση που παίρνουν οι γευστικοί μας κάλυκες! Πολλές φορές μάλιστα, τρώμε χωρίς να πεινάμε πραγματικά, απλά έχουμε την ανάγκη μιας προσωρινής ευχαρίστησης και διαφυγής από μία στρεσογόνα ή δύσκολη συναισθηματικά κατάσταση, σαν να «ξεχνάμε» τα προβλήματά μας όταν τρώμε και τη μιζέρια που βιώνουμε. Πρόκειται για την παγίδα της συναισθηματικής πείνας, όπου μπερδεύουμε την συναισθηματική με τη βιολογική μας ανάγκη, «σαν να» θέλουμε να ικανοποιήσουμε την πείνα των συναισθημάτων μας… 

Δυστυχώς όμως, το συναισθηματικό αυτό κενό «δεν γεμίζει», εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα χειροτερεύει καθώς η δυσφορία από την ποσότητα του φαγητού που βαραίνει το στομάχι μας, έρχεται να προσθέσει ακόμα περισσότερη δυσφορία αλλά και θυμό με τον εαυτό μας που «ωραία, φάγαμε και τι καταλάβαμε τώρα;» Η ευφορία που το φαγητό προσφέρει την ώρα που το τρώμε, είναι προσωρινή και ενισχύει τη κακή ψυχολογία εφόσον επιλέξαμε έναν λάθος τρόπο αντιμετώπισης.  

Ο φαύλος κύκλος της συναισθηματικής πείνας;

Συνήθως ένα αρνητικό γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει την αιφνίδια και άμεση λήψη τροφής, πχ. ένας καυγάς με το σύντροφο, η επίπληξη στον εργασιακό χώρο, ένα δυσάρεστο γεγονός που προκαλεί πίκρα μπορεί να μας οδηγήσουν στην κατανάλωση γλυκού, ώστε να εξισορροπήσουμε την «ψυχική πικρία» μας. Αφού όμως έχουμε καταναλώσει τις …γλυκές θερμίδες, έχοντας υποκύψει στην παρόρμηση αυτή, οι ενοχές κάνουν την εμφάνισή τους – κυρίως όταν θέλουμε να διατηρήσουμε τα βάρος μας που παρουσιάζει αυξομειώσεις ή είμαστε σε διατροφή. Ο θυμός επίσης μπορεί να κάνει την εμφάνισή του καθώς «θυμώνω με τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να τον ελέγξω, υποκύπτοντας άλλη μία φορά στην αδυναμία μου!» Μπαίνω λοιπόν σε ένα φαύλο κύκλο, όπου συναισθήματα όπως ενοχές, θυμός αλλά και δυσφορία, οδηγούν σε μία καταθλιπτική συμπεριφορά που κάποιες φορές ενδεχομένως να καταλήξει σε αυτοκριτική διάθεση. Με τη σειρά της, η κριτική αυτή φέρνει ακόμη πιο αρνητικά συναισθήματα, αίσθηση αδυναμίας ως προς τον αυτοέλεγχο, καταλήγοντας σε μία αυτοτιμωρητική επίσης συμπεριφορά, όπου αρχίζει και παίρνει και άλλες διαστάσεις μέσα από την παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης, όπου δεν υπάρχει η διάθεση της αυτοφροντίδας αλλά της παραίτησης… Η αμφιθυμία είναι κυρίαρχη σε αυτή τη φάση, όπου από τη μία θέλω να φροντίσω τον εαυτό μου και να έχω μία καλή εικόνα, από την άλλη όμως είναι δύσκολο να ξεφύγω από τον φαύλο κύκλο όπου οι ενοχές συνδέονται τελικά με την καταθλιπτικόμορφη αυτή διάθεση.

Αποτέλεσμα, η αμφιθυμία αυτή να αντιλαμβάνεται από εμάς τους ίδιους ως αποτυχία ελέγχου αλλά και ματαίωση ως προς την εικόνα εαυτού που επιθυμούμε. Καταλήγουμε να περνάμε έτσι απλά, από το ένα επεισόδιο υπερφαγίας στο επόμενο, «χαλώντας» τη σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό… Γιατί; Μα επειδή ακριβώς, η «συναισθηματική πείνα», η πείνα για αγάπη, αποδοχή, ενδιαφέρον, δεν μπορεί να «χορτάσει» μέσα από το φαγητό…

Ίσως φαίνεται απλή η λειτουργία και εύκολο να ξεφύγει κάποιος από τον φαύλο κύκλο του, δεν είναι όμως έτσι. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν, όπως ο θυμός για παράδειγμα, ζητούν εκτόνωση μέσα από ένα νέο επεισόδιο υπερφαγίας…. Η καταθλιπτική σημειολογία μας ξαναβάζει στην κυκλική αυτή τροχιά, όπου η φτωχή επίγνωση εύκολα φέρνει και άλλο θυμό όπου δεν μπορούμε να ελέγξουμε το στόμα μας «χτίζοντας» αυτή την μη αποδεκτή εικόνα εαυτού. 

«Θυμώνω με τον εαυτό μου που δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και ξεσπώ και πάλι με επεισόδια υπερφαγίας για να καταπολεμήσω αυτό το θυμό μου…» Ενδιάμεσα προστίθενται και τα καταθλιπτικόμορφα συναισθήματα επιδεινώνοντας την κατάσταση, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το ψυχοσυναισθηματικό μου μπέρδεμα, που προσπαθώ να ξεμπερδέψω με ένα ψυχαναγκαστικό τρόπο κυρίως… Στο μυαλό μου αυτό που κυριαρχεί είναι πως πρέπει «άμεσα και γρήγορα» να αλλάξω το σώμα μου, να χάσω το ανεπιθύμητο βάρος, όπου το θεωρώ αιτία για «τα δεινά που μου συμβαίνουν…» Και όσο θεωρώ το βάρος και την απώλεια ελέγχου της διατροφής μου αιτία των δεινών, τόσο μεγαλώνει η καταθλιπτική χροιά ενώ και η καθημερινότητά μου σε αρκετούς τομείς αρχίζει και γίνεται δυσλειτουργική, για παράδειγμα, αποφεύγω τις κοινωνικές συναναστροφές επειδή ντρέπομαι για το «πως έγινα», η σεξουαλική ζωή δεν μου δίνει πλέον ικανοποίηση, όπου μπορεί και να μην έχω ερωτική επιθυμία καθώς δεν νιώθω άνετα με το σώμα μου, κλπ. 

Οι παλιές συνήθειες, οι παλιές εγγραφές…

Όλοι μας έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε με τρόπους που είτε έχουμε αντιγράψει από τα πολύ μικρά μας χρόνια μέσα από την συμπεριφορά των γονιών μας, είτε έχουμε «φτιάξει» στην πορεία της ζωής μας. Τρόπους που κάποτε μπορεί να μας βοηθούσαν και να ήτα ότι καλύτερο για να επιβιώσουμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι και το καλύτερο στο σήμερα… Έτσι, οι παιδικές εγγραφές μας μπορεί να περιλαμβάνουν τις διατροφικές συνήθειες που «μάθαμε και αντιγράψαμε» από τους γονείς μας αλλά και τον συμβολισμό που το φαγητό λαμβάνει, όπως η χαρά, η απόλαυση, η ευχαρίστηση και φυσικά η επιβίωση, η εκπλήρωση των επιθυμιών τρίτων και η ανάγκη αποδοχής μας – «αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν με αγαπάς…, δεν είσαι καλό παιδί, …θα πεθάνεις…» Μπορεί επίσης το φαγητό να λειτουργεί ως αναπλήρωση σωματικών ή και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών μέσα από τον καθησυχασμό για παράδειγμα όταν το βρέφος έκλαιγε, όπου η προσφορά του φαγητού ήταν «η λύση του προβλήματος». Αποτέλεσμα, να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του ως «πείνα» που μέσα από τη λήψη τροφής θα ικανοποιηθούν, αποτελώντας μάλιστα και ένδειξη φροντίδας ή και αυτοφροντίδας ως απάντηση σε πιθανό συναισθηματικό κενό…

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η ψυχολογία μας εύκολα συσχετίζει την λήψη τροφής με την «συναισθηματική τροφή» που οδηγεί σε παχυσαρκία και την καταθλιπτική σημειολογία. Βέβαια, δεν σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω βάρος είναι καταθλιπτικοί, ούτε και πως όλοι οι καταθλιπτικοί είναι και παχύσαρκοι!  

Ας κρατήσουμε πως η αναγνώριση των συναισθημάτων και των αναγκών μας – σωματικών και ψυχικών – είναι απαραίτητη ώστε μέσα από μία λίγο καλύτερη επίγνωση του εαυτού μας να μπορούμε να ικανοποιήσουμε την πραγματική μας ανάγκη, ώστε να μην μένουμε με μία διάθεση αρνητική, παρασέρνοντας την εικόνα εαυτού και την αυτοεκτίμησή μας επίσης…

Μαρίνα Μόσχα 

Ψυχολογία

Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;

Η θεωρία του μαγνήτη δεν είναι απλά μία θεωρία. Είναι κομμάτι της πραγματικότητας σου,
το οποίο αν το αξιοποιήσεις κατάλληλα, η ζωή σου θα γίνει πολύ πιο απλή.
Μέσω του μαγνητισμού, έλκεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις.

Πρόσεξε! Αν πιστεύεις πως όλοι οι άνθρωποι με τις περίεργες συμπεριφορές, θα έρχονται
κοντά σου, θα έλκονται από εσένα, τότε σα μαγνήτης, θα τους τραβάς.
Αν όμως πιστεύεις πως είσαι μαγνήτης καλής υγείας και ευημερίας, τότε αυτά ακριβώς
είναι που θα έλκεις. Όλες σου οι πράξεις θα σε βοηθάνε στο να έχεις καλή υγεία και μία
ζωή γεμάτη ευημερία.

Πώς να ξεκινήσεις να μαγνητίζεις αυτό που θέλεις;
Τη σχέση που θέλεις, τη δουλειά που θέλεις, το σπίτι που θέλεις.
Ξεκίνα να το πιστεύεις και να φαντάζεσαι τον εαυτό σου με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες
μπορείς μέσα σε αυτό! Φτιάξε μία συναρπαστική ιστορία μέσα στο κεφάλι σου.

Τα εκπληκτικά νέα είναι πως αυτό που οραματίζεσαι ως αληθινό, ο εγκέφαλος σου δε
γνωρίζει πως δεν είναι αληθινό και είναι απλά μία ιστορία μέσα στο κεφάλι σου.
Με αυτό σα δεδομένο, γιατί να μην εκμεταλλευτείς τη θεωρία του μαγνήτη; Ξεκίνα να
έλκεις με τη σκέψη σου και τη δύναμη του εγκεφάλου σου, ακριβώς αυτό που επιθυμείς.

Όταν ισχυροποιήσεις την πίστη σου σε αυτό, νιώσεις πως πραγματικά σου αξίζει να το
πετύχεις, τότε και όλες σου οι δράσεις θα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλη σου
η πραγματικότητα θα γίνει ένας εξαιρετικός σύμμαχος σου έτσι ώστε να πετύχεις αυτό που
θέλεις.

Έλενα Μουρατίδου
Holistic Lifestyle Coach
www.elenamouratidou.com

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την «W.I.N. Hellas»

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς από την Project Manager, Σαμάνθα Αποστολοπούλου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον υπερσύγχρονο χώρο EUROHOOPS DOME, που παραχώρησε τοEurohoops Organization, τον αγώνα PLAY 2 W.I.N. – Celebrity Basketball Game με Πλατινένιους Χορηγούς τη Navarino και την Panik Entertainment Group.

**Με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων αλλά και ο Πρόεδρος του Ομίλου «Navarino», αφήνουν το αποτύπωμά τους σε ότι αφορά στην συλλογική αυτή προσπάθεια για την εξάλειψη των αποτρόπαιων πράξεων βίας κατά των γυναικών!!

Η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου δήλωσε:

«Εδώ και 16 χρόνια εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας. Στηρίζουμε τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Γυναίκες και άντρες θα παίξουμε μαζί σήμερα για να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ενάντια στις προκαταλήψεις, τις αντιξοότητες και τα στερεότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος του ομίλου Navarino, Δημήτρης Τσικόπουλος δήλωσε:

«Η Navarino με μεγάλη χαρά αποφάσισε να συμβάλει στο έργο της W.I.N. Hellas. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους της W.I.N. Hellas. Στεκόμαστε κι εμείς με το δικό μας τρόπο δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει ανάγκη και που βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή στη ζωή της. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρχει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Ο υπεύθυνος press office της Panik Entertainment Group, Βαγγέλης Θεοδώρου δήλωσε:   

«Η Panik Entertainment Group, η No1 Ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία στην εγχώρια μουσική βιομηχανία, στέκεται δίπλα στη W.I.N. Hellas, τόσο ως εταιρεία, όσο και μέσω των ανθρώπων της, που με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σ’ αυτόν τον υπέροχο αγώνα μπάσκετ. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, όπως και η αγάπη. Και η αγάπη δεν πρέπει να πονάει! Λέμε «όχι» στην έμφυλη βία και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης και πρόληψης της βίας κατά των γυναικών. Για την Panik Entertainment Group αποτελεί μέλημα και τιμή να είναι αρωγός σε σπουδαίες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και στέλνουν σημαντικά μηνύματα στην κοινωνία μας διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο, όπως πράττει με το έργο της η W.I.NHellas»

Η συμμετοχή

Πλήθος φίλων τηςW.I.N. Hellas έσπευσαν  να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και την αμέριστη στήριξή τους στον κοινωφελή οργανισμό που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Συμμετείχαν επίσης:

Δημοφιλή και αγαπημένα πρόσωπα συμμετείχαν αφιλοκερδώς στον αγώνα που παρουσίασαν οι γνωστοί sportscasters Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Χρήστος Καούρης. 

Επίσης οι: Δημήτρης Αλεξάνδρου, Χριστίνα Αλούπη, Γιάννης Αναστασίου, Πέρο Άντιτς, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Όλγα Βασδέκη, Αλέξανδρος Βουγιούκας, Ίαν Βουγιούκας, Ηλίας Γκότσης,

Αντώνης Δημητριάδης, Σάρρα Εσκενάζυ, Κατερίνα Ευαγγελινού, Ματίνα Ζάρα, Θέλξη, Γιώργος Καραγκούνης, Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, Δημήτρης Κελεπούρης, Κώστας Κοκκινάκης, Ειρήνη Κολιδά, Στέφανος Κοτσόλης, Αντονέλλα Κουεγιάρ, Γιώργος Κρικοριάν, Γιώργος Λημνιάτης, Μιρέλλα Μανιάνι, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Μάνικας, Δωροθέα Μερκούρη, Νεσχάν Μουλαζίν, Φώτης Μπέσικος, Τάνια Μπρεάζου, Αννίτα Ναθαναήλ, Άννυ Πανταζή, Κλέλια Πανταζή, Λευτέρης Πανταζής, Μάντα Παπαδάκου, Ορθούλα Παπαδάκου, Γιώργος Παπαδόγαμβρος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Σόφη Πασχάλη, Σάββας Πούμπουρας, Έρρικα Πρεζεράκου, Άννα Πρέλεβιτς, Τέα Πρέλεβιτς, Σπύρος Πώρος, Χριστίνα Σάλτη, Κώστας Σόμμερ, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Σοφία Τσιώμου, Όλγα Φαρμάκη, Μάικ Φαφαλής, Μάσα Φασούλα, Φανή Χαλκιά, κ.α.

Προπονητές  στη «γαλάζια» ομάδα ήταν οι Γιώργος  Καλαιτζής & Νίκος Χατζής, ενώ στη «μπλε » οι Δημήτρης Χουχουλής & Λευτέρης Πανταζής. Assistant coach ο Δημήτρης Γοβδελάς (Mykonos Invest), 

Στον αγώνα διαιτήτευσαν (ΚΕΔ/ΕΟΚ) οι Βασίλης Γερός, Αλέξανδρος Ζιώγας και Όλγα Φραγκούλη, ενώ κριτές ήταν η Αγγελική Απιτιαγοπούλου και ο Νίκος Παπαγιοβάνης.

Για την ιστορία, τη νίκη πήρε επάξια η «μπλε ομάδα»!!

Στις ομάδες απένειμαν τα αναμνηστικά μετάλλια «W.I.N. Hellas- » η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου και η Project Manager της W.I.N. Hellas, Σαμάνθα Αποστολοπούλου.

Eκ μέρους της W.I.N. Hellas η Πρόεδρος, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου,  η Project Manager, Σαμάνθα Αποστολοπούλου, η Αντιπρόεδρος, Χριστίνα Λουκά και το μέλος του Δ.Σ., Αλεξία Χαραμή δώρισαν, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες, φανέλα ANTETOKOUNBROS και μπάλα SPALDING στον κύριο Κρίστιαν Βακαρέλις, (Navarino), στον κύριο Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση (Panik Entertainment Group),στον κύριο Βαγγέλη Θεοδώρου (Panik Entertainment Group), στον κύριο Βασίλη Κελλάρη (Μητέρα), στον κύριο Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο ( Motor Oil), στον κύριο Ιωάννη Αγγελόπουλο ( Angelopoulos Hair & Beauty Company), στην εκπρόσωπο του Βιολογικού Χωριού, στην κυρία Ιωάννα Κοκόρρη (Kokorris Optics), στον κύριο Βαγγέλη Βλαχανδρέα (Pere Ubu), στον κύριο Δημήτρη Πανταζή (Seajets), στην κυρία Ντίντα Μπαμπάτσικου (Antentokoubros), στον κύριο Μίνωα Σούση (Spalding) και στον κύριο Κωνσταντίνο Παπαλουκά (Eurohoops).

Τα Δώρα

Συμβολικά δωράκια έδωσαν οι εταιρίες στους συμμετέχοντες. Η Panik Entertainment Group λανιέρες, The  Big Bad Wolf  δωροεπιταγή των 10 Ευρώ, JCou Gift Card 25%, Museum of Illusions Vip Free ticket, Kokkoris Gift Card 20%, Zaatar 100 δωροεπιταγές των 50 Ευρώ, Fix Άνευ μία τσάντα με 2 κουτιά FIX Άνευ 330ml. για απόλαυση άνευ όρων, Coca Cola 3E αναψυκτικά και σνακς,  Ma Cherie Χριστουγεννιάτικο Packaging 2 δώρων + εκπτωτικό κουπόνι, Angelopoulos Hair & Beauty Company δωρεάν χτένισμα & 50% έκπτωση σε προϊόντα, η Lease Planet κλειδοθήκη, φορτιστή κινητού για αυτοκίνητο και τα Ακουστικά Στάμου εκπτωτικό κουπόνι 15%.

Οι MAD Radio, Eurohoops, Queen.gr και Ratpack.gr κλήρωσαν από μια διπλή πρόσκληση για τον αγώνα.

  • ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: NAVARINO, PANIK ENTERTAINMENT GROUP 
  • ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΜΗΤΕΡΑ, MOTOR OIL
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟI: ANGELOPOULOS HAIR & BEAUTY COMPANY, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, KOKKORIS OPTICS, PERE UBU, SEAJETS
  • ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑΜΟΥ,  FIX ΑΝΕΥ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ MINETTA, THE BIG BAD WOLF, JCOU, LEASE PLANET,  MA CHERIE, MUSEUM OF ILLUSIONS, MYKONOS INVEST, PAPADOGAMVROS, RAVAGO, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ZAATAR  
  •  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ANTETOKOUNBROS, BLISS PROJECTS, COCA COLA 3E, EUROHOOPS, GALAKTEROS PRODUCTION, MK2 ,SPALDING, ΖΕΝΙΘ
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: DPG MEDIA, MAD TV, MEGA, PAPADAKIS PRESS, QUEEN.GR, RATPACK.

Παραγωγή VIDEO: Νίκος Αλεξανδράτος, ΜΚ2, Διάθεση φωτογραφικού υλικού: PAPADAKIS PRESS

Πληροφορίες: αναφορικά W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό  την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 8996636). Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

Navarino


Από την ίδρυση της το 1999, το όραμα της Navarino ήταν να εξελιχθεί σε ορόσημο στον κλάδο της τεχνολογίας στην ναυτιλία. Σήμερα, η Navarino αναπτύσσει, διανέμει και υποστηρίζει εμπορικά πλοία με τηλεπικοινωνίες και καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με όσους συνεργάζεται. Ως εταιρεία τεχνολογίας η Navarino παροτρύνει τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ενημερωθούν πάνω στο ίδιο το πρόβλημα και τις υπάρχουσες δομές στήριξης για να διασυνδεθούν σε κοινότητες, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες και να αναζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία.

Site: www.navarino.co.uk

Panik Entertainment Group

«H Panik Entertaiment Group είναι ένας όμιλος δισκογραφικών εταιρειών και management καλλιτεχνών, η οποία, ακολουθώντας μία ιδιαίτερη και δυναμική πορεία ανάπτυξης, έχει καταφέρει να έχει ηγετική θέση στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Το active roster της Panik Entertainment Group περιλαμβάνει περισσότερους από 150 καλλιτέχνες, τους πιο καταξιωμένους, επιτυχημένους και ταλαντούχους. Η Panik Entertainment Group διαθέτει τέσσερα δισκογραφικά labels: την Panik Records, που επικεντρώνεται στο dance, pop, r’n’b και soul ρεπερτόριο, την Panik Platinum, η οποία υποστηρίζει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, την Panik Gold, που έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την κορυφαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Άννα Βίσση και την Panik Oxygen, η οποία ασχολείται με την έντεχνη ελληνική μουσική. Επίσης, διαθέτει δύο divisions: το Panik Agency, για το management, τις δημόσιες σχέσεις, την επικοινωνία και την εμπορική εκμετάλλευση ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της δημόσιας σφαίρας και την Panik Live, για τη διοργάνωση events και το booking. Επίσης, εκπροσωπεί αποκλειστικά τον διεθνή και ελληνικό κατάλογο της Sony Music Entertainment σε Ελλάδα και Κύπρο και κατέχει τα δικαιώματα του no1 urban label στην Ελλάδα, της Capital Music».

Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις:

Insragram:https://www.instagram.com/panik_entertainment_group

Site:www.panikmusic.gr

***Το Business Woman και οι συνεργάτες του, κρίνουν ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ συγκινητικές και αρκούντως εντυπωσιακές. Επαινεί όλους όσους προσήλθαν στην εκδήλωση αφού όλοι είναι ευαίσθητοι στα θέματα αυτά!! Ταυτόχρονα σκέφτονται με την καρδιά και αισθάνονται με το μυαλό στα τόσο μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως η θεματικής της παρούσας εκδήλωσης. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την  W.I.N. Hellas, δεν αποτελεί μόνον ελπίδα αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε  προσδοκώντας όλοι μας την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και όχι μόνον

Continue Reading

Ψυχολογία

7 βήματα για να αποκτήσεις Αυτό-πειθαρχία

Τι σου έρχεται στο νου όταν ακούς την λέξη αυτό-πειθαρχία;

Μήπως καταπίεση;
Μήπως καταναγκασμός;
Μήπως αναγκαστική υπακοή;

Η αλήθεια είναι ότι συνηθίσαμε από πολύ μικροί να ακούμε «μα δεν είσαι καθόλου πειθαρχημένη», ή «αν δεν πειθαρχήσεις θα σε βάλω τιμωρία» ή «χωρίς πειθαρχία δεν θα γίνεις τίποτα».

Πολλοί από εμάς έχουν ταυτίσει λοιπόν την έννοια της πειθαρχίας ή αυτό-πειθαρχίας με κάτι πολύπλοκο, επίπονο και δυσφορικό.

Φανταστείτε όμως να θέλετε να πετύχετε κάτι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο απαιτεί συγκεκριμένες δραστηριότητες σε συγκεκριμένη συχνότητα.

Παραδείγματος χάριν θέλετε να τρέξετε στον επόμενο μαραθώνιο. Αυτό απαιτεί καθημερινά μικρές διαδρομές συγκεκριμένης διάρκειας και συγκεκριμένων χιλιομέτρων.

Και καθώς η τάση του καταπληκτικού μας εγκεφάλου είναι να αποφεύγει τον πόνο και να κυνηγά την ευχαρίστηση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Το προσωπικό μας «Γιατί» θέλουμε να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε μπορεί να μετατρέψει την δυσφορία που νιώθουμε για την αυτό-πειθαρχία σε ικανοποίηση κάθε φορά που πειθαρχούμε προκειμένου να το εκπληρώσουμε. Και όσο πιο ισχυρό είναι τόσο αυξάνεται και ο βαθμός ικανοποίησης.

Όταν καταφέρουμε και «σπάσουμε» την σύνδεση της αυτό-πειθαρχίας με την καταπόνηση και την μετουσιώσουμε σε συστατικό απαραίτητο για να απολαύσουμε το ταξίδι και το τελικό αποτέλεσμα τότε παύουμε να νιώθουμε δυσφορία και στην θέση της έρχεται ο ενθουσιασμός.

Η πειθαρχία είναι ένας μυς που χρειάζεται εξάσκηση. Ο αθλητής δεν θα μπορούσε να γίνει πρωταθλητής εάν δεν είχε κάνει κτήμα του την αυτοπειθαρχία.

Πως μπορούμε να μετατρέψουμε τον πόνο σε ενθουσιασμό και να αυτό-πειθαρχήσουμε;

  • Σκηνοθετούμε στο μυαλό μας τον τελικό επιθυμητό προορισμό
  • Τον χρωματίζουμε με χρώματα που μας κινητοποιούν
  • Καταγράφουμε το δικό μας «Γιατί» και στις στιγμές που ξεφεύγουμε το διαβάζουμε μεγαλόφωνα να το ακούσει το αυτί μας
  • Επιβραβεύουμε και ανταμείβουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που τα καταφέρνει
  • Καταγράφουμε τους «κλέφτες» της δικής μας αυτό-πειθαρχίας
  • Καταγράφουμε πως αξιοποιούμε τον χρόνο που διαθέτουμε
  • Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι εμείς θέτουμε τους όρους και τους κανόνες που υπηρετούν το δικό μας «Γιατί»

Εξασκούμενοι στην αυτό-πειθαρχία αυξάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Νιώθουμε ότι είμαστε πιστοί στο στόχο μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η αυτοπεποίθηση και η επάρκεια  με την σειρά τους προσφέρουν χαρά, ελευθερία και εσωτερική γαλήνη.

Continue Reading

Trending