Connect with us

Γαστρονομία

Η αξία του ελληνικού γιαουρτιού στη Διεθνή Έκθεση Marca

 Για την αξία του ελληνικού γιαουρτιού μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ιδιωτικής Ετικέτας Marca 2020 στις 16 Ιανουαρίου στην Μπολόνια.

Το συνέδριο που είχε τίτλο «Ελληνικό Γιαούρτι: Μία πολύτιμη επιλογή» διοργανώθηκε από την εταιρεία Atlante, επίσημο συνεργάτη της Κρι Κρι στην Ιταλία, η οποία συμμετείχε και ως εκθέτης στη Marca. 

Ο κ. Τσινάβος αναφέρθηκε στην ιστορία του γιαουρτιού στην Ελλάδα και την εξέλιξη του σε ένα προϊόν με παγκόσμια επιτυχία και αναγνωρισιμότητα. Όπως επισημάνθηκε, το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι παράγεται από 100% ελληνικό γάλα που συλλέγεται από την περιοχή του νομού Σερρών και παστεριώνεται μέσα σε 24 ώρες, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος. Ο κ. Τσινάβος αναφέρθηκε και στην εύφορη κοιλάδα του Στρυμόνα στις Σέρρες, η οποία παρέχει την πρώτη ύλη για τα προϊόντα Κρι Κρι, προσφέροντας μοναδικό φυσικό πλούτο και πλούσιες σε βιταμίνες τροφές.  Η περιοχή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα, με το παραγόμενο γάλα να ξεπερνά το 50% της συνολικής εγχώριας παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρι Κρι κερδίζει συνεχώς περισσότερους καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο, ενώ συνολικά διατηρεί παρουσία σε 30 χώρες. Οι εξαγωγές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο 40% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων, παρουσιάζοντας αύξηση 35% για το έτος 2019. 

Η έκθεση Marca είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα ιδιωτικής ετικέτας στην  Ευρώπη και αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη έκθεση. Στη 16η διοργάνωσή της, που πραγματοποιήθηκε 15-16 Ιανουαρίου, συμμετείχαν πάνω από 750 εκθέτες.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Γιαούρτι Βελούδο με cranberries, φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας.

Μια γευστική δημιουργία superfood…

To γιαούρτι είναι από μόνο του μια υπερτροφή, όταν μάλιστα η «Βιοαγρός» επιλέγει να είναι κατσικίσιο και βιολογικό και στραγγίζεται σε «τσαντίλα» όπως παλιά τότε η θρεπτική του αξία είναι ζηλευτή.

Το κατσικίσιο βιολογικό γιαούρτι «Βελούδο» έχει βελούδινη γεύση και όπως είναι γνωστό το κατσικίσιο γάλα είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το αγελαδινό ή το πρόβειο.

Ζητήσαμε από τον executive chef Κώστα Γεωργατζά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, να δημιουργήσει μια γεύση υπερτροφή, που να ενδυναμώνει τον οργανισμό και παράλληλα να αρέσει πολύ και στα παιδιά,  που μόλις ξεκινά η μαθητική τους «θητεία»…

Τα φιστίκια Αίγινας ΠΟΠ και τα cranberries θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Γιαούρτι με cranberries,  φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας.

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef.

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι Βελούδο Βιολογικό κατσικίσιο, 2 κεσεδάκια γιαούρτι

30 γρ. αποξηραμένα cranberries

30 γρ. ψίχα φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ

40 γρ κουβερτούρα σοκολάτας

30 ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο

Τρόπος παρασκευής

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα καβουρδίζουμε για 1- 2 λεπτά.
  • Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και το φρέσκο γάλα.
  • Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  • Πασπαλίζουμε με τα cranberries και τα φιστίκια.
  • Σερβίρουμε την απολαυστική γευστική μας δημιουργία

Για να μάθετε περισσότερα ή να δοκιμάσετε και άλλες γεύσεις της σειράς προϊόντων βελούδο κάντε κλικ εδώ.

Continue Reading

Γαστρονομία

Αλεύρι για Pizza Τύπου 00

Το κλασικό αλεύρι στις περισσότερες πίτσες (και στις περισσότερες ιταλικές συνταγές) είναι το τύπου 00, είναι μαλακό και το πιο λεπτοαλεσμένο όλης της κατηγορίας κάνοντας το ιδανικό για την χρήση σε λεπτή ζύμη αλλά και πιο αφράτα πιάτα.

Για τους λάτρεις της πίτσας, παρουσιάζουμε το μοναδικό αλεύρι για Πίτσα Τύπου 00, για την παρασκευή αυθεντικής ιταλικής ζύμης. Είναι αλεύρι από μαλακό σιτάρι και οι ζύμες που δίνει είναι ελαστικές και εκτατές. Δοκιμάστε το και σε πεϊνιρλί ή σε παραδοσιακό ιταλικό ψωμί ciabatta.

Πρωτεΐνη: 10.5%

Συνταγές:

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

PIZZA BIANCA ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΕΛΑΦΡΥ ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

Χρήσεις:

Pizza, calzone, ciabatta, πεϊνιρλί

Continue Reading

Γαστρονομία

Πείτε αντίο στα κιλά των διακοπών!

Με Magic Diet Pasta και ΜΟΝΟ 9 θερμίδες στα 100γρ!

• Χωρίς γλουτένη • Χωρίς σιτάρι • Χωρίς λιπαρά • Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης • Χαμηλή ενεργειακή αξία • Πηγή εδώδιμων ινών • Χωρίς σάκχαρα • Βιολογικά • Vegan

Με τη σειρά βιολογικών ζυμαρικών της Βιοαγρός, Magic Diet Pasta από γλυκομαννάνη (αλεύρι konjac), μπορείτε να συνδυάσετε τη δίαιτα χωρίς να μένετε νηστικές.

Με την ευεργετική δράση των διαλυτών φυτικών ινών αδυνατίστε, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σας!

Τα Magic Diet Pasta της ΒιοΑγρός είναι χαμηλά σε θερμίδες (μόνο 9kcal ανά 100γρ) καθιστώντας τα ιδανικά για δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Παρασκευάζονται από φυσική γλυκομαννάνη (Konjac) που είναι μια άπεπτη φυσική φυτική ίνα και για το λόγο αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά πολλές φορές το βάρος της σε νερό, προκαλώντας αίσθημα κορεσμού και οδηγώντας σε μείωση της προσλαμβανόμενης τροφής και των θερμίδων κατά τα γεύματα.

Είναι κατάλληλα για άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, για χορτοφάγους, vegan, άτομα με κοιλιοκάκη και άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, λιπαρά, νάτριο. 

Τα βιολογικά  Magic Diet Pasta της ΒιοΑγρός έχουν ουδέτερη γεύση  και αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Προετοιμασία Magic Diet Pasta:

  1. Στραγγίζετε το νερό από τη συσκευασία και ξεπλένετε πολύ καλά με κρύο νερό τα ζυμαρικά.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά, σουρώνετε και προσθέτετε την αγαπημένη σας σάλτσα

 

Θα τα βρείτε σε σπαγγέτι, πέννες, noodles και ρύζι.

Continue Reading

Trending