Connect with us

Γαστρονομία

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

3 μεγάλες μελιτζάνες τις έκοψα σε κύβους και τις έβρασα πρώτα, τις στράγγισα πολύ καλά και σε ένα τηγάνι τσιγάρισα 3 μεγάλα κρεμμύδια με μια σκελίδα σκόρδο τα οποία τα έριξα μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με 1 κούπα τυρί πικάντικο τυρί Μετσόβου 1 αυγό φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στα χεριά μου, περίπου 7 με 8 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι τους αλεύρωσα και τους τηγάνισα σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ σκεύος…μπορείτε να βάλετε και τυράκι που λιώνει!!Αυτοί εδώ είναι από την ψίχα που περίσσεψε εχθές από το ιμάμ που είχα φτιάξει!!!

Aπό: Γωγώ Σαμίου

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Παρουσίαση του βιβλίου «50 σπιτικές συνταγές με Ροδάκινα»

Ταυτιζόμενη απόλυτα με τους σκοπούς του Φεστιβάλ Ροδάκινου για την ανάδειξη του προϊόντος ως βασικού συστατικού της σύγχρονης γαστρονομίας, η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου παρουσιάζει το βιβλίο “50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα”, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 18:00 στο πάρκο της Ελιάς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Live Cooking Show, δωρεάν βιβλία για 30 τυχερούς και δωρεάν έκδοση με 10 συνταγές για όλους όσους συμμετέχουν!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας κ. Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντζιος και η συγγραφέας κ. Κική Εμμανουηλίδου. Μαζί με την συγγραφέα θα μαγειρεύει ο βεροιώτης σεφ Γιώργος Μεταξάς.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ: https://goo.gl/fhykuG

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το νέο της βιβλίο με «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα» κυκλοφόρησε η γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας με την χορηγία των εταιρειών ECONOMOTECHNIKI και NOVACERT.

Το βιβλίο που αφιερώνει η σεφ «στους παραγωγούς, στους ανθρώπους που μοχθούν για την καλλιέργεια του ροδάκινου και σ΄ αυτούς που αγωνίζονται για την καλύτερη διάθεση και προβολή αυτού του εξαιρετικού προϊόντος του τόπου μας» περιλαμβάνει μοναδικές συνταγές για σαλάτες, φαγητά και γλυκά με ροδάκινο.

«…αισθάνθηκα την βαθύτερη ανάγκη –και θεωρώ υποχρέωση μου- να δημιουργήσω μια σειρά συνταγών με ροδάκινα. Να μεταδώσω στους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας τη μοναδικότητα που προσδίδει το ροδάκινο σε πολλά πιάτα, σε συνδυασμούς που εμπνεύστηκα από την αγάπη μου για τον ευλογημένο καρπό, την εμπειρία μου από τη χρόνια ενασχόληση με τη διατροφή και την προσωπική γευστική έρευνα που έκανα, πειραματιζόμενη με ποικιλία υλικών», τονίζει η συγγραφέας στον πρόλογο της.

Η διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, εξηγεί ότι «επιθυμώντας η κοινοπραξία να δώσει στο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό μια ακόμη γευστική διάσταση του ευλογημένου φρούτου της περιοχής μας, του ροδάκινου, προχώρησε στην έκδοση του ανά χείρας βιβλίου μαγειρικής, σε συνεργασία με τη συντοπίτισσα μας, γνωστή σεφ κα Κική Εμμανουηλίδου. Φιλοδοξία μας είναι οι συνταγές που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο να εμπλουτίσουν τα μενού όλων των καταστημάτων εστίασης της χώρας και κυρίως της  Ημαθίας, δημιουργώντας μία τοπική διατροφική ταυτότητα, παρακινώντας τους μελλοντικούς επισκέπτες να θέλουν να έρθουν στον τόπο μας για να δοκιμάσουν φαγητά με ροδάκινο».

Continue Reading

Γαστρονομία

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ..!!

Υλικά!!

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους 
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
2 λεμόνια
λίγο κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ!
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,4 μπαχάρια,2 δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα!!

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα, μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δύο κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια!!

Τσιγαρίζω σβήνω με ότι κρασί έχω!!Ρίχνω αλάτι πιπέρι και ρίγανη!!

Ρίχνω νερό και σκεπάζω ,Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δύο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δύο λεμονιά,ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανίτες!!

Aπό: Γωγώ Σαμίου

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Γαστρονομία

ΚΕΙΚ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ..!!!

ΚΕΙΚ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ..!!!

Υλικά

1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη, 125 γρ βούτυρο μαλακό η μισή πλάκα ,2 αυγά, 2 κουταλιές σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι η μαρμελάδα ,2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.250 γρ 300 γρ γιαούρτι με γεύση κεράσι ,500 γρ κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια!!..!!

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη να ασπρίσουν ..Προσθέστε τα αυγά ένα ένα..ρίξτε το αλεύρι χτυπήστε να γίνουν ένα και ρίξτε το γιαούρτι και το γλυκό κουταλιού και τα μισά κεράσια Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι!!!Βάλτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι !!!Βάλτε και τα υπόλοιπα κεράσια από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 λεπτά!!!Βγάλτε το κέικ και αφήστε να στέγνωση ..πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε το με το καφεδάκι σας ..!!!

Aπό: Γωγώ Σαμίου

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

 

Continue Reading

Trending