Connect with us

Προγράμματα

ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» από το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018  στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους εκπροσώπων του αγροδιατροφικού κλάδου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεων αλλά και νέων αγροτών που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το πρόγραμμα.

Ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του γραφείου στρατηγικών προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και η Δρ. Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκαν στο έργο που τα δυο ιδρύματα έχουν επιτελέσει, αντιπροσωπεύοντας τους δύο βασικούς εταίρους της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της πρωτοβουλίας, κατά τους πρώτους μήνες εφαρμογής της και μίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα στοχεύει να στηρίξει τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα για τη νέα γενιά στο άμεσο μέλλον.

Δύο νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», η κ. Ιωάννα Καρρά, κτηνοτρόφος και ο κ. Λεωνίδας Κούσης, αμπελουργός,  μοιράστηκαν με το κοινό τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα τους υποστηρίζει μέσω συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε να αποκτήσουν όλα τα εφόδια προκειμένου να αναπτύξουν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις.

«Μέσα στο 2019 το πρόγραμμα θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και ενός κέντρου καινοτομίας του τροφίμου, πρωτοβουλίες μοναδικές στο είδος τους στην Ελλάδα που στόχο έχουν να  υποστηρίξουν ιδιώτες και επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά τη διάχυση της γνώσης, τη γρήγορη υιοθέτηση τεχνολογίας αιχμής και την παραγωγή καινοτομίας που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της βιομηχανίας και της αγοράς» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ομάδας του Rutgers στην Ελλάδα για το πρόγραμμα κ. Έφη Λαζαρίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στο εγχείρημα και τόνισε τη σπουδαιότητα της εμπειρίας και τεχνογνωσίας των τριών εταίρων του έργου.

Η κ. Εύα Πολυζωγοπούλου, Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,  το οποίο υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά  την πρωτοβουλία «Νέα γεωργία για τη Νέα Γενιά», τόνισε πως «Όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε, ο σκοπός αυτής της προσπάθειας δεν είναι να επανεφεύρει τον τροχό. Η θέληση και το ταλέντο υπάρχουν ήδη σε κάθε έναν νέο αγρότη, επιστήμονα ή επιχειρηματία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους προσφέρουμε το δίκτυο και την καθοδήγηση που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν. Με άλλα λόγια, ως Ίδρυμα ερχόμαστε να συμπληρώσουμε κι όχι να αναπληρώσουμε αντίστοιχες προσπάθειες».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory Pfleger, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δρ Χαράλαμπος Κασσίμης, ο Πρύτανης της Σχολής Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Rutgers, κ. Robert Goodman, o Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Κίντζιος και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://generationag.org

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προγράμματα

All Digital Week 2019: Μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στο κέντρο της Αθήνας

Το All Digital Week είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία μέσα από την οποία περισσότεροι από 100.000 ευρωπαίοι πολίτες λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, workshops και εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Addo Digital σε συνεργασία με την Career in Progress και το Aegean College διοργανώνουν μια σειρά από workshops με στόχο την ενημέρωση και  ενίσχυση των ψηφιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων των υποψήφιων. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στους χώρους του Aegean College (Πανεπιστημίου 27), οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εντελώς δωρεάν για τη δημιουργία και διαχείριση των διαφημίσεων μέσω Google Ads και Facebook Ads, να μάθουν για το νέο trend του Growth Hacking, τη διαμόρφωση της ψηφιακής στρατηγικής μιας επιχείρησης όπως επίσης και να γνωρίσουν τις νέες τάσεις στον πλέον αναπτυσσόμενο τομέα του Influencer Marketing. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο ακόλουθο link https://aegeancollege.gr/all-digital-week-2019/

Παράλληλα, με τα workshops οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να  λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση για το βιογραφικό τους από τα στελέχη της Career in Progress, καθώς και συμβουλές για την ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ.

«Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για εμάς καθώς και για όλους τους συνεργάτες μας, η συμμετοχή στην εκστρατεία του All Digital Week. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την εκδήλωση όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το Digital Marketing καθώς και τον τρόπο που θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά εργασίας» τόνισε η Μαρία Σκούντα, CEO της Addo Digital.

Το All Digital Week διεξάγεται σε μια περίοδο όπου η ζήτηση για στελέχη στο Digital Marketing είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ παράλληλα η προσφορά των υποψηφίων με τις κατάλληλες ψηφιακές (digital) και κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) δεν καλύπτει τη ζήτηση των εταιρειών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 40% των εργοδοτών αδυνατεί να βρει το κατάλληλο προσωπικό ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας παραμένουν κενές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Χορηγοί επικοινωνίας του All Digital Week στην Ελλάδα είναι το Businesswoman.gr

 

Πηγή

Continue Reading

Προγράμματα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-12 ετών.

Το Ίδρυμα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια ένα Σάββατο τον μήνα. Με αφορμή τα έργα του Τάκι (Σινιάλα, Μαγνητικές Σφαίρες, Ηλεκτρικά Πάνελ, Μαγνητικοί Τοίχοι) τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους περνούν ώρες διασκέδασης και δημιουργίας μαζί!Ξεναγήσεις, παιχνίδια παρατήρησης, γρίφοι, πειράματα και κατασκευές, εξελίσσονται προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.

Μετά το πρόγραμμα μπορείτε να περιηγηθείτε στους κήπους με τα Σινιάλα, να παίξετε με τον Μαγνητικό Τοίχο, να ξαποστάσετε στην σκιά των πεύκων και να απολαύσετε την υπέροχη θέα από το Γερόβουνο.

Πηγή

Continue Reading

Προγράμματα

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών, το Γαλλικό Ινστιτούτο προτείνει τρία θεματικά μαθήματα για σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για τις παρακάτω θεματικές:

  1. Λέσχη συζήτησης

Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσετε γαλλικά!. Ελάτε να γνωρίσετε Γάλλους και να εξασκήσετε τη γλώσσα σε ένα ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον! Από το επίπεδο Α2 και άνω!

  1. Εργαστήριο «Τα γαλλικά της καθημερινότητας»
    Επίπεδα από B1 έως C2

Το εργαστήριο, διάρκειας 8 ωρών, σας  μυεί  στα γαλλικά της καθημερινότητας και την αργκό. Αφεθείτε στην ανακάλυψη µιας γλώσσας πιο πλούσιας και πιο ζωντανής από ποτέ. Μάθετε να παίζετε µε τις λέξεις, να ειρωνεύεστε, να λέτε «je t’aime» µε χίλιους δυο τρόπους, τολµήστε να προφέρετε τις απαγορευµένες λέξεις … δίνοντας ταυτόχρονα στα γαλλικά σας ευχέρεια και άνεση!

  1. Εργαστήριο γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τα γαλλικά κρασιά

Αυτό το εργαστήριο σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε, να γευτείτε και να μάθετε να μιλάτε για τα κρασιά των μεγάλων οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας.

Μια προσέγγιση που αναμειγνύει τη γνώση με την ευχαρίστηση.

  • Μαθήματα ανοιχτά σε όλους, αρχάριους και γνώστες
  • Ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα
  • Δοκιμή κρασιών
  • Διαδραστικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια: γνωρίζουμε και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τις οινοπαραγωγικές περιοχές, τους αμπελώνες, τις ονομασίες προέλευσης, τα αρώματα του κρασιού. Τυφλή δοκιμή κρασιών, ερωτήσεις και απαντήσεις …

Πληροφορίες

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Continue Reading

Trending