Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Ντόρα Χαρισίου: «Εξάγει και Δημιουργεί»

Κα Ντόρα Χαρίσιου εξ όσων γνωρίζουμε έχετε εξαιρετικά προσόντα! Το πρώτο ουσιαστικό προσόν είναι ότι είστε μία επιστήμονας οικονομολόγος. Από τα ουσιαστικά σας προσόντα διακρίνουμε την τεράστια πείρα, στο, Τραπεζικό κλάδο. Ταυτόχρονα ασχοληθήκατε και με τον κλάδο χώρο της εστίασης όπου υπήρξε και η απαρχή της επικοινωνίας με προμηθευτές αλλά κυρίως το εμπόριο. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτήν τη διαδρομή που προφανώς είχε και πολλές εκπλήξεις;

Ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο σχολείο, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα κατά την 15ετή μου σταδιοδρομία είναι ανεκτίμητες. Το εμπόριο όμως έχει μια άλλη γοητεία από την οποία απλά μαγεύεσαι. Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να έχεις την ευκαιρία να παρουσιάσεις παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα της πατρίδας μας, στα πέρατα του κόσμου. Εκπλήξεις φυσικά υπάρχουν πολλές , όσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα ως τουρίστες γνωρίζουν την υψηλή ποιότητα της μεσογειακής διατροφής. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να βάλουμε τα προϊόντα αυτά στην καθημερινότητα τους, ώστε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας και να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.

 

 

1)Προφανώς είσαστε και πολυταξιδεμένη και ίσως αυτό το χόμπι «σε εισαγωγικά» σας έφερε πολύ κοντά στο εμπόριο, αληθεύει;

Πως να γνωρίσει κάποιος τις καταναλωτικές συνήθειες και την κουλτούρα των άλλων λαών αν δεν ταξιδέψει. Το  να μπορέσω να συνδυάσω το εμπόριο και τα τα ταξίδια ήταν ένα όνειρο για μένα, που ευτυχώς πραγματοποίηθηκε.

2)Σήμερα ζείτε στη μοναδική ουδέτερη χώρα του πλανήτη την Ελβετία με μία διττή ενασχόληση.

 1ον: Κάνετε έρευνα αγοράς και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά ως οικονομολόγος

2ον: Μελετώντας την τοπική αγορά, κατόπιν προωθείτε τα Ελληνικά προϊόντα.

 -Πόσο εύκολο σας είναι;

 -Και πόσο ζωντανά κρατάμε τα παραδοσιακά προϊόντα, της χώρα μας ;.

Η Ελβετία είναι μια πανέμορφη χώρα. Στην αρχή όλα μοιάζουν δύσκολα, γιατί είναι τόσο διαφορετικά. Μια από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι μετοικίζουν είναι και η αλλαγή των διατροφικών τους συνήθειων. Ως Έλληνες έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε ποιοτική διατροφή καταναλώνοντας ελαιόλαδο, μέλι, όσπρια, ελληνικό γιαούρτι, σε αντίθεση με το φαγητό τύπου junk food που επικρατεί γενικά στην Ευρώπη. Είναι σχεδόν σοκαριστικό ότι ο μέσος Ελβετός δεν καταναλώνει καθόλου όσπρια, αλλά και τόσο συναρπαστικό όταν σε διάφορα φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουμε τους παροτρύνουμε να τα δοκιμάσουν και εισπράττουμε τον ενθουσιασμό τους .

 

3)Εκπροσωπείτε προφανώς διάφορες αξιόλογες Ελληνικές Εταιρείες…

-Με την ευκαιρία μιλήστε μας λίγο για την εταιρία σας: πότε ξεκίνησε,

-Ποιοι οι στόχοι και ποιες οι κυριότερες δράσεις σήμερα;

-Μπορείτε με λίγα λόγια να σκιαγραφήσετε το προφίλ της;.

Το υπέροχο ταξίδι μου ξεκίνησε δειλά πριν 4 χρόνια, με λίγα προϊόντα και μικρές ποσότητες. Η ανταπόκριση όμως του κόσμου στην γαλλόφωνη Ελβετία που είναι ένα παρθένο έδαφος, είναι τόσο μεγάλη που συνεχώς η γκάμα των προϊόντων αυξάνεται όπως και οι συνεργασίες.  Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στις εκθέσεις και στα τοπικά φεστιβάλ, να κάνουμε γευσιγνωσίες, να καλέσουμε τους Έλληνες παραγωγούς να γνωρίσουν τις αγορές αυτές, ώστε να τους δώσουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε μαζί να κατακτούμε μερίδιο αγοράς, με τις ελληνικές γεύσεις!

 

4)Συναντήσατε προβλήματα και πως τα αντιμετωπίσατε;

Σε κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα υπάρχουν προβλήματα. Η επιμονή και η υπομονή σε συνδυασμό με το ελληνικό δαιμόνιο δίνουν πάντα λύσεις. Πιστεύω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να μην τα παρατάς.

 

5)Πόσο επαγγελματίας πιστεύετε ότι μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα, ειδικά σε χώρους που μέχρι πρόσφατα ήταν καθαρά ανδροκρατούμενοι;

Νομίζω ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά όταν λατρεύεις την δουλειά σου δεν δίνεις σε κανέναν το παραμικρό δικαίωμα να σε αμφισβητήσει ως επαγγελματία. Στην κεντρική Ευρώπη το να ηγείται μια γυναίκα σε μια πολυεθνική είναι πλέον σύνηθες.

 

6)Γνωρίζετε αν υπάρχει ενδιαφέρον Ελλήνων παραγωγών για εξαγωγή προϊόντων στην Ελβετία;

Παρόλο που η Ελβετία είναι μια μικρή αγορά, είναι ταυτόχρονα το όνειρο κάθε παραγωγού. Λόγω των υψηλών τιμών που μπορεί να επιτύχει αλλά και των δυνατοτήτων που μπορεί να προκύψουν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χώρα όπου συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της υφηλίου. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να κάνουμε συμφωνίες με εταιρείες όπως πχ στην Σαουδική Αραβία όπου άμεσα ξεκινάμε την συνεργασία μας.

 

7)Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν σήμερα οι Ελληνικές Επιχειρήσεις δίδοντας εσείς σε αυτές το δικό σας μήνυμα ;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι φυσικά να μπορέσει να σταθεί οικονομικά υγιής, και είμαι σίγουρη ότι οι εξαγωγές είναι το κλειδί. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να παροτρύνω της Ελληνικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν να μας εντυπωσιάζουν με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους. Να παροτρύνω τους αγρότες να μπουν σε νέες παραγωγές . Η ζήτηση σε ελληνικά καρύδια, αμύγδαλα, βότανα, όσπρια  είναι μεγάλες και οι ευκαιρίες ακόμα μεγαλύτερες. Να παροτρύνω τους νέους ανθρώπους να μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Καθημερινά κερδίζουμε έδαφος στις διεθνείς αγορές, η ελληνική γη είναι χρυσός, ας την εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων μας!

 

8)Τέλος ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το μέλλον σίγουρα θα είναι συναρπαστικό! Μετά την κρίση που έφερε στις αγορές ο covid -19 , ο κόσμος στράφηκε έντονα στην υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Σχεδιάζουμε ήδη να συμμετέχουμε δυναμικά στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου, με νέες προοπτικές. Για το λόγο αυτό θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν έστω και μια νέα επιχείρηση, ένας νέος παραγωγός μας προσέλκυε για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε νέες ιδέες. Το business coaching με το οποίο επίσης ασχολούμαι είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα, και όταν βλέπω τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι να κατακτούν κορυφές είμαι διπλά υπερήφανη!

 

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Η Κτηνοτροφία σε γυναικεία χέρια.

  • Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία της επιχείρησής σας.

Η κτηνοτροφία δεν είναι επάγγελμα, αλλά τρόπος ζωής. Με αυτήν την υποσημείωση η πορεία της σημερινής κτηνοτροφικής μας επιχείρησης είναι στην ουσία η πορεία της ζωής μας. Και πάλι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτήν την πορεία δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλη η οικογένεια μαζί. 

Την σημερινή μας κτηνοτροφική επιχείρηση την λειτουργούμε μαζί με τον αδελφό μου, Γιάννη Κοντογιάννη, και βέβαια στο σπίτι βρίσκεται πάντα η μητέρα μας κα Κατερίνα Κοντογιάννη, θησαυρός εμπειρίας, φύλακας της αγροτικής κληρονομιάς και ζωντανός γαστρονομικός πολιτισμός. 

  • Πότε ξεκίνησε τη δραστηριότητα στο χώρο αυτό;

Με την υποσημείωση ότι μιλάμε για τρόπο ζωής, η δραστηριότητά μας αυτή σε εμένα ξεκίνησε από γεννήσεως, και επειδή μας ακολουθούν εικόνες και βιώματα από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειας, ο πατέρας μας ήταν Βλάχος από τον Δάφνο Δωρίδας (Λιδωρίκι) και η μητέρα μας Αρβανίτισα από την Χασιά Αττικής. 

Στον ίδιο χώρο, στην Λαθέα, Μενιδιού, Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας, δημιουργήθηκε στον ιδιόκτητο στάβλο μας, η αδειοδοτημένη κτηνοτροφική μας εκτροφή το 1966, από μετακίνηση από το Περιστέρι Αττικής. 

Τότε είμασταν μόνοι στον χώρο. Βλέπαμε μακριά τα φώτα της Αθήνας και για να πάμε σχολείο περπατούσαμε 4χλμ. Γύρω μας ήταν ελαιώνες, περιβόλια και ανθοπαραγωγοί. Όλοι φίλοι και στενά συνεργαζόμενοι. Τους δίναμε κοπριές και μας έδιναν τα κλαδέματα από τις ελιές και τα μη εμπορεύσιμα κηπευτικά. Σε τοπικό επίπεδο έρχονταν οι γείτονες και έπαιρναν γάλα. 

  • Οι σπουδές σας βοήθησαν στην εξέλιξη της δραστηριότητας;

Δεν υπάρχει επαρκής αγροτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Αττική το μόνο «Αγροτικό» σχολείο στο Μαρούσι προσφέρει εκπαίδευση σε κηπουρούς για τις βίλλες των αστών. Το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο με έδωσαν κυρίως αστικά πρότυπα και ΔΕΝ με βοήθησαν στην παραγωγική κτηνοτροφική μου δραστηριότητα. 

Μόνοι μας, συμμετέχοντας στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής, οργανώσαμε τοπικές συναντήσεις με εξειδικευμένους γνώστες, κάναμε οργανωμένη ανταλλαγή εμπειριών, πήγαμε σε άλλες περιοχές με study visit, προσκαλέσαμε σε παρουσιάσεις εμπειριών που άντλησε κάποιο μέλος του Συλλόγου μας από επίσκεψη, συμμετείχαμε ή πήγαμε οργανωμένα σε εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις, συζητήσεις και σεμινάρια και πολλά άλλα. 

Και όλα αυτά ενώ οι απαιτήσεις των ζωντανών ψυχών που φροντίζουμε μας θέλουν 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες διαθεσιμότητα («εφημερία») την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς τις αστικές συνήθειες για weekend και «διακοπές». 

  • Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Η αγροτική επιχειρηματικότητα είναι μια απολύτως υποτιμημένη δραστηριότητα στην Ελληνική πραγματικότητα. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν εντοπίσαμε Γεν. Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας, ούτε καν Διεύθυνση. 

Οι αγρότες, ενώ είναι η επιτομή της επιχειρηματικότητας (όπου επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για ανάληψη δράσης με μεγάλες αβεβαιότητες) ΔΕΝ εγγράφονται στα τοπικά Επιμελητήρια, ούτε υπάρχει ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. 

Είναι ειρωνεία να σχεδιάζεις για το  μέλλον της κτηνοτροφικής σου επιχείρησης με το 90% των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Αττική να μην έχει άδεια λειτουργίας, λόγω ανεδαφικών μαξιμαλιστικών απαιτήσεων «τεχνοκρατών», που ΔΕΝ εξυπηρετούν την παραγωγή ζωικών τροφών και ΔΕΝ βοηθούν στην ισορροπία του περιβάλλοντος, παρά μόνο το real estate όσης υπαίθρου έμεινε στην Αττική.

ΧΩΡΙΣ σταθερές χρήσεις γης, με καταπατημένα τα βοσκοτόπια μας, χωρίς αγροτικά σχολεία, χωρίς Αγροτικό Επιμελητήριο, τα πλάνα μας για το άμεσο μέλλον μπορεί να είναι ΜΟΝΟ να μας επιτραπεί να κάνουμε οικοτεχνία μεταποίησης των ζωικών μας προϊόντων, με τις παραδοσιακές αρβανίτικες συνταγές. 

Θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική εφοδιαστική αλυσίδα, να τροφοδοτήσουμε τις νομοθετημένες (2014) τοπικές Αγορές Αγροτών που δεν έχουν υπάρχουν ακόμα, και να συνεργασθούμε συμβολαιακά με τοπικές επιχειρήσεις για να προβάλουμε ενιαία την τοπική Αρβανίτικη πολιτιστική μας κληρονομία. 

  • Ποίο είναι το προσωπικό slogan σας;

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ

  • Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιον σωστό επαγγελματία;

Η ικανότητα για δημιουργία οράματος και επί μέρους στόχων, η επαρκής επικοινωνία και πληροφόρηση των εμπλεκομένων (πάντα σκεφτόμαστε για τον αγρότη, ο οποίος είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος), ο σχεδιασμός των «βημάτων» υλοποίησης, η συνεργασία για την αξιολόγηση και τον επανασχεδιασμό, και η σταθερή επίμονη προσήλωση στους στόχους. 

Ένας φίλος μου έλεγε: εάν σε αρέσει να φας λαγό, δεν αρκεί η επιθυμία (όραμα, στόχος, πληροφόρηση κλπ), πρέπει να έχεις εξοπλισμό (όπλο, σκύλο κλπ), να εκπαιδευτείς στην σκοποβολή, να βρεις φυσίγγια, να ξέρεις τις συνήθειες των λαγών, να γνωρίζεις την περιοχή, να μπορείς να περπατήσεις και πολλά άλλα, αλλά κυρίως να έχεις διάθεση να εκτεθείς σε όλες τις αβεβαιότητες του κυνηγιού, αν σε αρέσει να φας λαγό.

Κοντογιάννη Μαγδαληνή (Μάγδα)

Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής ‘Αγιος Γεώργιος’

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Τηλ 6932094231

[email protected]

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αφιέρωμα Ινστιτούτο Κομφούκιος ΑΠΘ: Bao Xiaoying 鲍晓英

Η Κινέζα Διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, καθηγήτρια SISU (Κίνα) Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ικ του ΑΠΘ Bao Xiaoying 鲍晓英 έχει κάνει σπουδές στην πολιτισμική επικοινωνία μέσω της μετάφρασης και στην εκμάθηση της γλώσσας που την οδήγησαν στην επαγγελματική της καριέρα. 

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στο χώρο που εργάζεστε;

Όταν οι μαθητές/τριές μας από την Ελλάδα θέλουν να μάθουν την κινέζικη γλώσσα και τον πολιτισμό και όταν υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση ανάμεσα στην Κίνα και στην Ελλάδα, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία στη δουλειά μου.  

Ποιά έργα ή υπηρεσίες πιστεύετε οτι πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , τα οποιά θα συμβάλουν ουσιαστικά στη ανάπτυξη του Ινστιτούτου;

Στο άμεσο μάλλον θα έχουμε την τελετή έναρξης του Ινστιτούτο Κομφούκιοςτου ΑΠΘ που θα βοηθήσει πολύ στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ινστιτούτου μας. 

Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Θεωρώ το πάθος το πιο σημαντικό στην επιτυχία. Έχοντας πάθος, θα επιχειρήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας με κάθε μέσο, επίσης καλές σπουδές σε αυτό που κάνουμε, συνειδητές επιλογές, υποστήριξη από άλλα άτομα… 

Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Να επικεντρωθώ στη δουλειά μου στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ.

Ποιές είναι οι τάσεις σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο των επιχειρήσεων;

Δεν είμαι πολύ ενήμερη για θέματα εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μία τάση για σπουδές στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε τρόπους μέσα από τους οποίους διαφορετικές περιοχές και χώρες μπορούν να συνεργαστούν για μια καλύτερη παγκόσμια οικονομία. 

Πως μπορούμε να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και περισσότερη πρόσβαση στον κόσμο των επιχειρήσεων. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους για επιχειρηματική επιτυχία και να παίρνουν πρωτοβουλίες για είσοδο στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό;

Να κάνω αυτό που μου αρέσει και να μου αρέσει αυτό που κάνω.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αφιέρωμα Ινστιτούτο Κομφούκιος ΑΠΘ: Hu Jingjing 胡晶晶 (Σοφία)

Η Διευθύντρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών SISU (Κίνα) Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ Hu Jingjing 胡晶晶 (Σοφία) τελείωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κίνα στο SISU, αλλά κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πήγε και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για κάποιο χρονικό διάστημα. Τώρα κάνει διδακτορικό στο Α.Π.Θ. 

Οι σπουδές της στην Κίνα της έδωσαν τις βασικές γνώσεις για να ξεκινήσει την καριέρα της, ενώ οι σπουδές της στην Ελλάδα την βοήθησαν να βελτιώσει τις γνώσεις της για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, ώστε να πραγματοποιήσει διάφορα στην καριέρα της. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα, νιώθει βαθιά και αληθινή αγάπη για την χώρα αυτή, τέτοια ώστε να αποφασίσει να αφιερώσει όλη της τη ζωή στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους Κινέζους και στις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. 

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στο χώρο που εργάζεστε;

Για μένα, η επιτυχία σημαίνει ότι με την προσπάθεια μου όλο και περισσότεροι Κινέζοι γνωρίζουν την Ελλάδα και την αγαπάνε καθώς και όλο και περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν την αληθινή Κίνα και την αγαπάνε. 

Ποιά έργα ή υπηρεσίες πιστεύετε οτι πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , τα οποιά θα συμβάλουν ουσιαστικά στη ανάπτυξη του Ινστιτούτου;

Διάφορες δραστηριότητες ανταλλαγών θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου. Οι ανταλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας αλλά και μεταξύ των διάφορων Ινστιτούτο Κομφούκιος. 

Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά και επίσης η επιμονή είναι σημαντική για την επιτυχία. 

Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Προσωπικά θα ήθελα να εκδώσω μια σειρά διδακτικών υλικών της ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι κατάλληλα για τους Κινέζους φοιτητές. 

Ποιές είναι οι τάσεις σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο των επιχειρήσεων;

Η εκπαίδευση δεν πραγματοποιείται πια σε παραδοσιακή μορφή αλλά προσθέτει διάφορα μέσα υψηλής τεχνολογίας και αναπτύσσεται με καινοτομία. 

Πως μπορούμε να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Πρέπει να ενισχύσουμε την ενημέρωση στο κοινό για να αφαιρέσουν την προκατάληψη. Και να προσφέρει η κυβέρνηση ή άλλα ινστιτούτα ειδική παιδεία στις γυναίκες.  

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό;

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. 

Continue Reading

Trending