Connect with us

Συνεντεύξεις

Οι θερμίδες στο μελομακάρονο και τον κουραμπιέ: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες έχουν αρχίσει ήδη να δοκιμάζουν την αυτοσυγκράτησή μας επειδή οι θερμίδες που έχουν δεν είναι και λίγες. Πάμε να δούμε πόσες θερμίδες έχει το καθένα και ποιο έχει τη καλύτερη διατροφική αξία.

Δεκέμβρης… το άρωμα της κανέλας, του γαρύφαλλου και του φρέσκου βούτυρου κατακλύζει κάθε γωνιά της Ελλάδας… μύρισαν Χριστούγεννα! Και πώς να μη μυρίσουν αφού κάθε φούρνος, κάθε ζαχαροπλαστείο και πολλά σπιτικά δεν σταματούν να παρασκευάζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Παραδοσιακά γλυκά που συντροφεύουν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές πολλές δεκαετίες τώρα.

μελομακαρονο κουραμπιες θερμιδες

Γράφει η Ελίνα Ασημακοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc,  Καλύβια Ατττικής

Κακά τα ψέματα, ακόμα και αν δεν ακολουθεί κάποιος τις παραδόσεις και τα έθιμα εν έτει 2021, δε γίνεται να μη δοκιμάσει έστω ένα μελομακάρονο ή κουραμπιέ άσχετα με το πόσες θερμίδες έχουν τη γιορτινή περίοδο. Όσο είσαι παιδί τα πράγματα είναι συνήθως απλά. Κύριο και μοναδικό ίσως κριτήριο επιλογής είναι η γεύση.

Θα φας αυτό που σου αρέσει, που πολλές φορές μπορεί να σου αρέσουν και τα δύο. Όσο μεγαλώνεις όμως τα πράγματα περιπλέκουν και τα κριτήρια αυξάνουν. Υγεία, θερμίδες, λιπαρά, υδατάνθρακες… κάθε χρόνο το ίδιο δίλημμα, κουραμπιέδες ή μελομακάρονα;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και σίγουρα δεν είναι απλή. Καλό είναι λοιπόν, να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα.

Τι περιέχουν τα μελομακάρονα;

Η κλασική συνταγή για μελομακάρονα περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, μέλι, καρύδια, κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλο.

Τι περιέχουν οι κουραμπιέδες;

Αντίστοιχα, η κλασική συνταγή για κουραμπιέδες περιλαμβάνει αλεύρι, φρέσκο βούτυρο, αμύγδαλα, ζάχαρη.

Πάμε να δούμε τα συστατικά ένα ένα.

Αλεύρι

Το λευκό αλεύρι λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί, στερείται υψηλής θρεπτικής αξίας. Είναι, ωστόσο, εξαιρετική πηγή υδατανθράκων οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού.

αλευρι μελομακαρονα κουραμπιεδες

Ελαιόλαδο

Με ιδιαίτερα υψηλό θερμιδικό του περιεχόμενο, το ελαιόλαδο είναι από τα περισσότερο ωφέλιμα για τον οργανισμό έλαια λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ είναι καλή πηγή της βιταμίνης Ε.

Ζάχαρη

Αποτελεί μία από τα καλύτερες πηγές άμεσης ενέργειας. Ωστόσο, δεν έχει καμία θρεπτική αξία και όπως είναι γνωστό, η ζάχαρη και η μεγάλη και συχνή κατανάλωση της συνδέονται με πολλά προβλήματα υγείας

ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ

Μέλι

Με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, το μέλι είναι γνωστό κυρίως για τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Όντας σάκχαρο δεν διαφοροποιείται από τη ζάχαρη ως προς το θερμιδικό του περιεχόμενο και τη δράση του, προσδίδει όμως γεύση στα φαγητά και ποτά που προστίθεται.

μελι μελομακαρονο κουραμπιες

Καρύδια

Εξαιρετική πηγή μαγνησίου και φωσφόρου καθώς και φυτικής πρωτεΐνης. Περιέχουν αρκετή ποσότητα σεληνίου και βιταμίνης Ε, στοιχεία τα οποία διακρίνονται για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, αλλά όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί αποδίδουν πολλές θερμίδες.

Χυμός πορτοκάλι

Είναι καλή πηγή βιταμίνης C αλλά και σακχάρων.

Φρέσκο βούτυρο

Είναι το φρέσκο βούτυρο από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα όσον αφορά την κατανάλωση του. Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά γι΄αυτό και θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβές κυρίως για την υγεία της καρδιάς, ενώ ιδιαίτερα υψηλό είναι και το θερμιδικό του περιεχόμενο.

Ωστόσο, το φρέσκο βούτυρο αποτελεί εξαιρετική πηγή CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ) το οποίο συνδέεται με πολλά οφέλη υγείας και βουτυρικού οξέος το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, είναι καλή πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και D.

φρεσκο βουτυρο μελομακαρονο κουραμπιες

Αμύγδαλα

Είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, ενώ περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες φωσφόρου και καλίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Τα αμύγδαλα αποτελούν πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και, όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αποδίδουν πολλές θερμίδες.

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι θερμίδες τους

Αν συγκρίνουμε ένα μελομακάρονο 30γρ με έναν κουραμπιέ 30γρ θα δούμε πως οι διαφορές σε θερμίδες είναι εν τέλει, μικρές.

Το 1 μελομακάρονο (30 γραμμάρια) έχει περίπου 165 θερμίδες, 6,5γρ λιπαρών εκ των οποίων τα 0.8γρ κορεσμένα και 1,5γρ πρωτεΐνης.

Αντίστοιχα, 1 κουραμπιές (30 γραμμάρια) αποδίδει περίπου 180 θερμίδες, 8γρ λιπαρών εκ των οποίων τα 3,8 κορεσμένα και 4γρ πρωτεΐνης.

ποσες θερμιδες εχει ενα μελομακαρονο και ενας κουραμπιες

Ποιο είναι καλύτερο διατροφικά;

  • Με κριτήριο τη θερμιδική επιβάρυνση που θα έχουμε από την κατανάλωση τους, το μελομακάρονο είναι καλύτερο αφού αποδίδει λιγότερες θερμίδες από τον κουραμπιέ.
  • Με κριτήριο τα λιπαρά που περιέχουν το μελομακάρονο είναι και πάλι καλύτερο αφού περιέχει σχετικά μικρότερη ποσότητα λιπαρών και έχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι περισσότεροι αντικαθιστούν το ελαιόλαδο στα μελομακάρονα με διάφορα σπορέλαια για πιο ελαφριά γεύση, γεγονός που μειώνει τη θρεπτική αξία του μελομακάρονου ως προς τα λιπαρά.

  • Με κριτήριο την πρωτεΐνη ο κουραμπιές είναι σαφώς καλύτερος αφού το πρωτεϊνικό του περιεχόμενο λόγω του βούτυρου και των αμυγδάλων είναι μεγαλύτερο.
  • Με κριτήριο το γλυκαιμικό φορτίο ο κουραμπιές έχει ελάχιστα καλύτερο αποτέλεσμα λόγω της ύπαρξης μεγάλων ποσοτήτων βούτυρου και αμυγδάλων (τα μελομακάρονα περιέχουν λάδι και καρύδια, συνήθως όμως η ποσότητα καρυδιών είναι αρκετά μικρή ανά μελομακάρονο).

Τόσο τα μελομακάρονα όσο και οι κουραμπιέδες όμως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλευριού και ζάχαρης.

Τα μελομακάρονα περιέχουν κανέλλα και γαρύφαλλο τα οποία φέρεται να βοηθούν στα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου, εν τούτοις η ποσότητα τους είναι αρκετά μικρή για να κάνουν τη διαφορά.

Εν κατακλείδι

Μελομακάρονο και κουραμπιές, αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Και τα δύο περιέχουν τόσο ωφέλιμα όσο και επιβλαβή συστατικά. Και τα δύο μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία μας, όπως όλα τα γλυκά άλλωστε, αν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα ή και συχνότητα.

Για να χαρούμε τις γιορτές έχοντας τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στην υγεία μας μπορούμε να απολαύσουμε και τα δύο αλλά με μέτρο και σύνεση.

Ένα μελομακάρονο ή ένας κουραμπιές παρ ολο που έχουν αρκετές θερμίδες ως σνακ κάποιο απόγευμα δε θα μας βλάψει.

Για όσους αγαπούν την ποσότητα υπάρχουν και σε μέγεθος μπουκιάς, οπότε εύκολα μπορεί να καταναλώσει κανείς 2 ή και 3 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος. Και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη και το μέλι, πλέον υπάρχει πληθώρα συνταγών οι οποίες τα αντικαθιστούν με άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Καλές και γλυκές γιορτές!

Για περισσότερα άρθρα διατροφής ή γυμναστικής πατήστε εδώ!

Ελίνα Ασημακοπούλου ,Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc,  Καλύβια Ατττικής

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Ματίνα Παράσχου

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Το αντικείμενο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας είναι η πληροφορική. Βρίσκομαι στον τομέα αυτό από το 1990 μετά από σπουδές στην Ανάλυση Συστημάτων και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

‘Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου ο τομέας της πληροφορικής στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε  αρχικό στάδιο και η ο χώρος ήταν κυρίως ανδροκρατούμενος. Η επιχείρησή μας ασχολείται με την μηχανογράφηση ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και τη μηχανογράφηση του δημόσιου τομέα.

Από το 1992 ασχολούμαστε και με την εκπαίδευση στο χώρο της τεχνολογίας αρχικά και αργότερα επεκταθήκαμε και στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης.

  • Πιστεύετε πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείστε μπορεί να έχει εξέλιξη  στο μέλλον;

Η τεχνολογική επανάσταση είναι πλέον μία πραγματικότητα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ιλιγγιώδεις . Η τεχνολογία δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες , αλλά όλους μας, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

  • Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση; 

Το όραμα και οι αξίες της επιχείρησης , η υπομονή και η επιμονή, ο αμείωτος ενθουσιασμός για αυτό που κάνεις, η εγρήγορση και η προσαρμοστικότητα, η ενσυναίσθηση , η στρατηγική και φυσικά η σκληρή δουλειά.

  • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το αντικείμενο σας. Ποιες δυσκολίες και προκλήσεις καλείτε να αντιμετωπίσει;

Είναι ένα επάγγελμα που δεν πρόκειται να πλήξει ποτέ. Είναι ένα επάγγελμα που συνεχώς εξελίσσεται , οπότε πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση , να επιμορφώνεσαι συνεχώς , θέλει πολλή δουλειά , είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός αλλά ταυτόχρονα και μαγικός.

  • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών έχει παρουσιάσει αύξηση, μία σειρά από ζητήματα, όπως οι δυσκολίες των τελευταίων ετών, αλλά και τα στερεότυπα πολλών χρόνων που παραμένουν ζωντανά, αποτελούν ακόμα τροχοπέδη για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχουν οι τρόποι από την πολιτεία να στηριχθούν οι γυναίκες , ώστε να προχωρήσουν και να αναδείξουν τον εαυτό τους αλλά και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. Να καταργηθεί το έμφυλο χάσμα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων , να εκπαιδευτούν στο επιχειρείν , να ενημερώνονται για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τις αφορούν και να καταρτιστούν ψηφιακά ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν το τραίνο της τεχνολογικής επανάστασης.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; 

Η Τεχνολογία δεν έχει ταβάνι , εξελίσσεται συνεχώς και μαζί με αυτήν και εμείς. Αφουγκραζόμαστε την αγορά και προετοιμάζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες ώστε ο πελάτης μας να έχει ολοκληρωμένες λύσεις που δίνουν νέα ώθηση στην επιχείρησή του, εκμεταλλευόμενος τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χώρο της εκπαίδευσης η Ρομποτική είναι η νέα μας ενασχόληση .  

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Ελένη Πενταφρονίμου

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Ελένη Πενταφρονίμου Παράγωγος εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι με την παραγωγή , τυποποίηση και  εξαγωγή εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου. Έχουμε καταφέρει να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

  • Πιστεύετε πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείστε μπορεί να έχει εξέλιξη στο
    μέλλον;

Ο τομέας του εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου έχει μέλλον στην γενέτειρα μας. Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλές δυνατότητες να αυξήσει την παρουσία του στη διεθνή αγορά, ειδικά στις «ώριμες αγορές», Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος των εθνικών προϊόντων, του ελαιόλαδου και της ελιάς, των καρπών που διατρέχουν το φυτικό DNA της Ελλάδας δέχεται «απανωτά χτυπήματα». Ευτυχώς όμως παρατηρείται στροφή της τρίτης γενιάς στην ελαιοκομία, δηλαδή νέων και καταρτισμένων ανθρώπων που αναλαμβάνουν τους παραδοσιακούς ελαιώνες των παππούδων-πατεράδων και φυτεύουν και νέες εκτάσεις, δημιουργούν μικρές μονάδες τυποποίησης, νέα προϊόντα και ισχυρό brand name στο εξωτερικό. 

  • Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια
    επιχείρηση;

Τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση περιλαμβάνουν την καλή στρατηγική. Μια σαφής και καλά καθορισμένη στρατηγική που περιλαμβάνει στόχους, κατευθυντήριες γραμμές και σχέδιο δράσης. Η ικανότητα να προσφέρετε καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες που ξεχωρίζουν στην αγορά. Η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων ή υπηρεσιών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών. Ένας μοναδικός παράγοντας που καθιστά την επιχείρηση ξεχωριστή από τους ανταγωνιστές της. Η δημιουργία μιας ισχυρής μάρκας, η ανάπτυξη στρατηγικών πωλήσεων, η προώθηση και η επικοινωνία με τους πελάτες. Η προσέλκυση, η εκπαίδευση και η διατήρηση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον τομέα και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση, καθώς και τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις που επηρεάζουν τον συγκεκριμένο τομέα.

  • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να
    ασχοληθεί με το αντικείμενο σας. Ποιες δυσκολίες και προκλήσεις καλείτε
    να αντιμετωπίσει;

Εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε. Η ποιότητα του ελαιολάδου συνδέεται στενά με την περιοχή καλλιέργειας. Πρέπει να επιλέξετε μια περιοχή με κατάλληλο κλίμα και εδαφικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελιάς υψηλής ποιότητας. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ελαιοκαλλιεργειών. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή κατάλληλων ποικιλιών, τη διαχείριση του εδάφους, την προστασία από ασθένειες για τη σωστή συλλογή των καρπών . Θα πρέπει να σχεδιάσετε έναν προϋπολογισμό για την αγορά γης, εξοπλισμού. Θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά για το ελαιόλαδο και να αναπτύξετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ. Η ανταγωνιστικότητα στην αγορά του ελαιολάδου μπορεί να είναι υψηλή, οπότε θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να ξεχωρίσετε και να προσελκύσετε πελάτες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου . 

  • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Προσφέροντας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε γυναίκες επιχειρηματίες, μπορούμε να βοηθήσουμε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να διαχειρίζονται μια επιχείρηση με επιτυχία. Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση είναι σημαντική για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε δάνεια, επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματικά προγράμματα Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον και υποστηρικτικές δομές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διακριθούν στον επιχειρηματικό χώρο.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνουν βασικούς στόχους μιας υγιής επιχείρησης. Ένα σημαντικό σχέδιο είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας για να καλύψετε την αυξημένη ζήτηση στη διεθνή αγορά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επέκταση των ελαιώνων, την αγορά νέων εκτάσεων γης ή την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής και τεχνολογίας παραγωγής. Ένα σημαντικό σχέδιο είναι η διεύρυνση των εξαγωγικών αγορών για να αυξηθεί η παρουσία της επιχείρησης σε διάφορες χώρες. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για το μέλλον είναι η καινοτομία στην παραγωγή και ποικιλότροπια των προϊόντων. Μπορεί να εξεταστεί η ανάπτυξη νέων γεύσεων, εμπνευσμένων συνδυασμών ή ειδικών εκδόσεων ελαιολάδου που θα προσελκύουν νέους καταναλωτές. Είναι σημαντικό να προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις τάσεις της αγοράς, καθώς και να λαμβάνουν υπόψη τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Ονομάζομαι Xριστίνα Mανιάτη, είμαι καθηγήτρια φυσικής αγωγής ανελλιπώς ενεργή στο χώρο του fitness 32 χρόνια. Ερχόμενη στην Αθήνα (20 χρόνια πριν) είχα την ευκαιρία και τύχη να συνεργαστώ με πολλά γυμναστήρια και να ενταχθώ στο δυναμικό προσωπικό γνωστών ξενοδοχείων, ξεχωρίζοντας την πολυετή μου συνεργασία με το Hilton Athens. Δουλεύοντας σε τόσους διαφορετικούς χώρους, προσκόμισα αμέτρητες εμπειρίες τόσο όσον αφορά την ειδικότητά μου όσο και στη διαμόρφωση της σκέψης και προσωπικότητας μου. Την τελευταία διετία μετακόμισα στην Τρίπολη, μητρική μου πόλη, ανοίγοντας το δικό μου studio pilates. Εξακολουθώ να συνεργάζομαι με ξενοδοχεία της Αθήνας, σαν εκπαιδεύτρια πλέον, συναδέλφων γυμναστηρίων.

  • Μιλήστε μας για τη δραστηριότητα και την φιλοσοφία της εταιρίας σας.

Το studio μου προσφέρει δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα που αφορούν τη μέθοδο pilates αυστηρά και μόνο. Στόχος μου είναι να παραμένω πιστή στην ορθή μετάδοση της μεθόδου διασφαλίζοντας πρωτίστως την υγεία και ευρωστία των αθλούμενων μου.

  • Ποιο είναι το μότο σας; 

Ποιότητα και όχι ποσότητα.

  • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην
    Ελλάδα; 

Θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση και η επιμόρφωση. Η πρόσβαση της γυναίκας στα σεμινάρια και προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι μεγίστης σημασίας. Επίσης η χρηματοδότηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας χρήζει απαραίτητη.

  • Πιστεύετε ότι μία γυναίκα πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί, με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Ούσα μητέρα μιας υπέροχης προέφηβης κόρης δεν διανοήθηκα ποτέ να αφήσω τη δουλειά μου. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Με σωστό προγραμματισμό και λίγο τύχη όλα συνδυάζονται.

  • Πως αντιμετωπίζετε τα κακόβουλα σχόλια; Σας επηρεάζουν  αρνητικά στην ψυχολογία σας;

Είμαι «ανοιχτή» στην καλοπροαίρετη κριτική και σύσταση. Οτιδήποτε κακόβουλο κυριολεκτικά δεν με αγγίζει και δεν με αποπροσανατολίζει από το στόχο μου, ιδιαίτερα στα 52 μου χρόνια.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; 

Να διατηρήσω ψηλά το επίπεδο παροχών στο χώρο μου και στις εκπαιδεύσεις μου. Αυτό σημαίνει για μένα συνεχής και ενήμερη κατάρτιση στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από επίσημους φορείς.

Continue Reading

Trending