Connect with us

Lifestyle

Οι χρυσοί κανόνες για το… online flirting!

Το ψηφιακό φλερτ αποτελεί πλέον πραγματικότητα είτε αρχίζει, είτε εξελίσσει μια σχέση. Οι πληροφορίες που μοιράζεσαι στο διαδίκτυο με τους φίλους σου μπορούν να σε κάνουν πιο ποθητό στόχο και να προσελκύσουν περισσότερους θαυμαστές. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να γνωρίζεις πώς μπορείς να σπάσεις τα likes!

 • Φρόντισε το προφίλ σου

Είτε έχεις δημιουργήσει προφίλ στο facebook είτε σε κάποιο άλλο μέσο ή site κοινωνικής δικτύωσης, φρόντισέ το, καλλιέργησέ το, δώσε του ενέργεια σε κάθε λεπτομέρειά του. Το προφίλ σου μαρτυρά πράγματα για εσένα. Είναι πράγματι αξιοπερίεργο το πόσα μπορείς να καταλάβεις για κάποιον/-α βλέποντας απλώς το προφίλ του/της στο facebook. Το χρησιμοποιούν πλέον σχεδόν όλοι, και πιστεύω ακράδαντα πως έχεις και εσύ λογαριασμό. Θεωρείς πως είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος/-η;

Φωτογραφία προφίλ: η κύρια φωτογραφία στο προφίλ σου είναι η πρώτη εικόνα που μεταφέρεις προς τα έξω. Φρόντισε να είναι μια φωτογραφία που σε αντιπροσωπεύει και φυσικά σε δείχνει όμορφο/-η. Μια φωτογραφία στην οποία έχεις καλή διάθεση και χαμογελάς θα σχηματίσει την πρώτη καλή εντύπωση.

Φωτογραφία εξωφύλλου/Cover Photo: τo facebook σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια φωτογραφία-εξώφυλλο. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να είσαι εσύ στη φωτογραφία. Μπορείς να βάλεις το εξώφυλλο μιας ταινίας που σου άρεσε, ενός συγκροτήματος που ακούς ή κάποιο τοπίο που σε εμπνέει ή ίσως ένα αγαπημένο σου γνωμικό γραμμένο σε ένα όμορφο φόντο. Δώσε πληροφορίες για τον εαυτό σου με διακριτικό τρόπο μέσα και από το εξώφυλλό σου.

Φωτογραφίες timeline: δείξε αυτό που είσαι. Αν σου αρέσει να ταξιδεύεις, ανέβασε φωτογραφίες από την τελευταία σου απόδραση. Αν απολαμβάνεις πολύ τη μουσική, πόσταρε τα αγαπημένα σου τραγούδια. Αν βγαίνεις συχνά με τους φίλους σου, ανέβασε φωτογραφίες

από την τελευταία σας έξοδο. Μέτρον άριστον, φυσικά!

 • Μη γράφεις και προβάλλεις υπερβολές

Η πλειονότητα των ανθρώπων νιώθει πιο άνετα να μιλά για τον εαυτό της, επειδή είναι ένα θέμα μέσα από το οποίο αισθάνεται οικειότητα. Αλλά αντί απλώς να περιαυτολογήσουμε μιλώντας ή, σωστότερα, γράφοντας για εμάς ασταμάτητα, είναι καλύτερο να ενθαρρύνουμε το άλλο πρόσωπο να μιλήσει για τον εαυτό του.

Αυτό εξυπηρετεί παράλληλα δύο σκοπούς: διατηρεί  ενεργή και ενδιαφέρουσα τη συνομιλία, αλλά και επιτρέπει να μάθουμε περισσότερα για την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου που φλερτάρουμε.

 • Διατήρησε τη ζωντάνια

Προστατέψτε τη συζήτηση όταν οδεύει προς το να γίνει «μπαγιάτικη». Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν οι στιγμές αμηχανίας είναι να μην επιτρέψουμε να συμβούν. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, είναι καλό να κανονίσετε από κοινού την επόμενη φορά που μπορείτε να συνομιλήσετε. Επίσης, δίνει ένα άλλο χρώμα το να αναφέρεις

πως απολαύσες τη συζήτηση λίγο πριν ολοκληρώσετε την συνομιλία.

 • Περάστε στο επόμενο επίπεδο

Μέσα από το φλερτ μπορείτε να συνομιλήσετε με καινούριους ενδιαφέροντες ανθρώπους και να διερευνήσετε αν είναι σημαντικό σε δεύτερο επίπεδο να γνωριστείτε και από κοντά. Δεν μπορείτε να εξαρτηθείτε από το texting και το chatting. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας ή να επιτρέψετε να πιεστείτε υπέρμετρα για κάτι.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Νικόλας Ουρανός, PCC

Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής

Lifestyle

Επιτυχημένη επαγγελματική ζωή

Το να μην είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι στον επαγγελματικό τομέα, επηρεάζει αρνητικά και τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας. Μερικά από τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι :

 • Ο υπερβολικός όγκος εργασίας
 • H κακή οργάνωση 
 • Οι υπερωρίες (κυρίως απλήρωτες)
 • Οι ανταγωνιστικές ή άσχημες σχέσεις του προσωπικού
 • Ο εκφοβισμός από στελέχη (ή του ίδιου του επιχειρηματία προς το προσωπικό του)
 • Οι ακατάλληλες συνθήκες εργασίας (χώρος-υπάλληλοι, ηχορύπανση, κλιματισμός)
 • Η στασιμότητα (εκπαίδευση ή προαγωγή)
 • Η μείωση του μισθού

Έχοντας βιώσει κατά το παρελθόν, σχεδόν όλα τα πιο πάνω στην εργασία μου, ένιωθα συχνά θυμό, αδικία, απογοήτευση, τέλμα. Όταν ανακάλυψα τι ήταν αυτό που με ενοχλούσε και δεν ταίριαζε  με τις δικές μου αξίες και πεποιθήσεις, άρχισα να βρίσκω νέους τρόπους για να περνώ ευχάριστα τα πρωινά μου. Με καθαρή σκέψη, αυτοπεποίθηση και συγκεκριμένη στρατηγική, παρέμεινα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και την κατάλληλη στιγμή για μένα, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ και να κυνηγήσω τα όνειρά μου.

Σήμερα ο στόχος μου είναι να κινητοποιώ τους ανθρώπους να παίρνουν τον έλεγχο και να βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα της ζωής τους. 

Χρειάζεται να αναπτύξουμε θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες ή τις προκλήσεις που μας παρουσιάζονται, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ζωής μας. 

 • Για τον υπερβολικό όγκο εργασίας μας, χρειάζεται να τηρούμε ένα καθημερινό χρονοδιάγραμμα.
 • Η κακή οργάνωση, αν οφείλεται σε εμάς, χρειάζεται να καθορίσουμε ένα σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αν οφείλεται στους άλλους, δεν εστιάζουμε στα αρνητικά των άλλων.
 • Οι υπερωρίες, αν είναι υποχρεωτικές, διεκδικούμε αυτό που αξίζουμε.
 • Οι άσχημες συμπεριφορές και οι ανταγωνισμοί υπήρχαν και υπάρχουν. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και μένουμε «εκτός» των ομάδων που σχολιάζουν.
 • Η εκφοβιστική συμπεριφορά συμβαίνει αρκετά χρόνια. Απαντάμε με ευγένεια ότι δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται και βάζουμε τα όρια μας.
 • Για τις ακατάλληλες συνθήκες, βρίσκουμε λύσεις και τις προτείνουμε με όμορφο τρόπο.
 • Η μείωση μισθού μας δίνει το κίνητρο να δούμε καλύτερα τα θέλω μας, βρίσκοντας νέες ευκαιρίες (μείωση σπατάλης, καλύτερο έλεγχο των οικονομικών μας, εύρεση δεύτερης εργασίας ή αλλαγή αυτής).

Κατανοώντας πώς σκεφτόμαστε, πώς νιώθουμε και τι επιθυμούμε να πετύχουμε στην καριέρα μας, μπορούμε να αλλάξουμε στάση απέναντι σε μία αρνητική κατάσταση. Είναι σημαντικό, να αναγνωρίσουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και πώς να το αποκτήσουμε, έτσι ώστε να κατακτήσουμε τον επιθυμητό επαγγελματικό μας στόχο. Συγκεντρωμένοι και δεσμευμένοι σε αυτόν, μπορούμε να αποκτήσουμε μία επιτυχημένη επαγγελματική ζωή. 

Γιατί επιτυχία στη ζωή είναι να έχουμε αυτό που εμείς θέλουμε.

Μαρούλα Κουνινιώτη

Σύμβουλος προσωπικής & επαγγελματικής ενδυνάμωσης

-Life & Business coach-facebook/Linkendln

mail: [email protected]

Continue Reading

Lifestyle

MindFlow 2021: Η αντίστροφη μέτρηση για το Soft-skills-oriented event του ThinkBiz ξεκίνησε!!!

Ψάχνεις τρόπους να αναπτύξεις τον επαγγελματικό σου εαυτό και να αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική σου επιτυχία; 

Τότε, μετά την περσινή του επιτυχία, το MindFlow επιστρέφει φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, για 3η συνεχόμενη χρονιά πιο καινοτόμο από ποτέ, για να σε βοηθήσει να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες (soft skills) οι οποίες είναι απαραίτητες για το εργασιακό περιβάλλον! 

Λαμβάνοντας υπόψην τις τωρινές εξελίξεις και θέλοντας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα το MindFlow πραγματοποιείται για πρώτη φορά με υβριδική μορφή, δίνοντας σου την ευκαιρία να το παρακολουθήσεις δια ζώσης ή να κάνεις Join διαδικτυακά!

Μια ημερίδα γεμάτη με Live Ομιλίες, Panels, Interactive Workshops, Mockup Interviews, Networking Meetups, CV & LinkedIn Tips και φυσικά πολλά Happenings έρχεται και σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης. 

Η φετινή διοργάνωση του MindFlow 2021 επικεντρώνεται στην ανάλυση θεματικών όπως Emotional Intelligence, Crisis & Stress Management, Productivity, Communication Skills & Body Language, Public Speaking & Elevator Pitch, Corporate Culture & Work Ethics καθώς και Workshops σχετικά με Problem Solving και Teamwork. 

Το MindFlow, όντας μια πρωτοβουλία του Φοιτητικού Οργανισμού ThinkBiz, έρχεται στις 25 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται να δώσει μια αξέχαστη υβριδική εμπειρία στους συμμετέχοντες του, προσφέροντας μια διαφορετική και συνάμα καινοτόμα ματιά στα soft skills.

Μη χάσεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τη δική σου επαγγελματική προσωπικότητα!

Επισκέψου και μείνε συντονισμένος/η στο https://thinkbiz.gr αλλά και στις σελίδες του ThinkBiz στο Facebook και στο Instagram, ώστε να μάθεις πρώτος/η όλες τις εξελίξεις και να κλείσεις τη θέση σου εγκαίρως!

Continue Reading

Lifestyle

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Νατάσα Αποστολοπούλου

Φωτογράφος: Κος Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος


Ένα live “διαφορετικό” πραγματοποιήθηκε από την Νατάσσα Αποστολοπούλου, CEO και Creative Director της Dress2Undress, με θέμα τις πυρκαγιές οι οποίες πήραν μεγάλη προέκταση στον εδαφικό χώρο της Εύβοιας. Χρησιμοποιώντας το moto #Mazi για την Εύβοια και διαθέτοντας στους πυρόπληκτους 1.000 Aerolin, η Νατάσσα Αποστολοπούλου συνέβαλε στην κάλυψη πρωταρχικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Μέσω της συμμετοχής της στο Δείπνο αγάπης και της δυναμικής της παρουσία στο live, που πραγματοποιήθηκε στις πλατφόρμες των social media, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.

Η πρωτοβουλία της κας Αποστολοπούλου αποτέλεσε ένα δυνατό έναυσμα και συνέβαλε στην κινητοποίηση του κόσμου για βοήθεια στην πολύπαθή Εύβοια.

Μπορείτε να δείτε το Live: https://www.facebook.com/491720760992674/posts/1895690263929043/?d=n

Continue Reading

Trending