Connect with us

Τουρισμός

Ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στην εκθεσιακή εκδήλωση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS 2017

Φέτος και για πρώτη φορά ο ΕΟΣ Σάμου θα συμμετέχει στη μοναδική εκθεσιακή – συνεδριακή εκδήλωση της χώρας μας για τον εναλλακτικό τουρισμό, NOSTOS 2017. Θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ, από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου θα παρουσιάσει την πλούσια  γκάμα των κρασιών του, αποτελούμενη από γλυκούς, ξηρούς και ημίξηρους οίνους παραγωγής του. Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα κοσμήσουν την ενότητα NOSTOS Food Tourism, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Εκεί, οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι όπως hosted buyers, εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων ακαδημαϊκοί, sommeliers, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από περισσότερες από 18 χώρες παγκοσμίως, αλλά και λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σαμιώτικα κρασιά και κεράσματα.

Πρεσβευτής των μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων των κρασιών της Σάμου μέσα από επιλεγμένες συνταγές θα είναι ο Σαμιώτης chef Ασλάνης Παντερλής. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη μοναδική «κατσικίσια πλάτη γεμιστή», που η νοστιμιά της οφείλεται στο πολύωρο μαρινάρισμα με λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου με τα αρώματα των μυρωδικών της γέμισης της να ταιριάζουν αρμονικά με το πολυβραβευμένο διεθνώς Samos Vin Doux. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν «ρολάκια μοσχαρίσια γλυκοπικάντικα» με πιπεριές, ρόκα, μέλι και το επί 6 χρόνια παλαιωμένο Samos Nectar, «γαρίδες με μαραθόριζα» με γλυκό σαμιώτικο κρασί, «ντάκο σαμιώτικο» με ελιές, κάπαρη, λιαστές τομάτες και σχινόπρασο, καθώς και «τυροχοιρομέρι με αρωματικά βότανα» σβησμένο με λευκό ημίξηρο Aegean Breeze και διανθισμένο με μαρμελάδα από μπουρνελάκι σαμιώτικο, σουσάμι, μαυροκούκι και ντόπια μυρωδικά.

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης NOSTOS 2017 την Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, θα παρατεθεί στην «Κουζίνα Μαρία Λόη» το επίσημο δείπνο της εκδήλωσης. Το δείπνο θα πλαισιώνεται από τα μοναδικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με Samos Mohito, που έχει ως βάση το Vin Doux. Το κυρίως γεύμα θα πλαισιώσουν το λευκό ξηρό Ψηλές Κορφές και το ημίξηρο Aegean Breeze, ενώ το επιδόρπιο με τη μαγευτική πανακότα με μαστίχα Χίου αλλά και η ονομαστή σοκολατόπιτα της Μαρίας Λόη, θα συνδυαστούν με το κρασί που γεύονται οι ηγέτες των κρατών, το πολυβραβευμένο Samos Grand Cru.

Η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, αναφερόμενος στην -για πρώτη φορά- συμμετοχή της Σάμου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«…Κι είχε στη σειρά στον τοίχο ακουμπισμένα πιθάρια με παλιό κρασί γλυκόπιοτο γεμάτα, ανέρωτο θεϊκό ποτό για το σοφό Οδυσσέα, όταν με βάσανα πολλά στο σπίτι του γυρίσει… Με αυτή την αναφορά ο Όμηρος στην Οδύσσεια συνδυάζει το «νόστο» με το γλυκόπιοτο κρασί. Πιστεύουμε πως η φετινή συμμετοχή του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου στη NOSTOS 2017 αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο σύνδεσης με τη μακραίωνη οινοποιητική παράδοση των ακριτικών νησιωτικών κοινωνιών, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης, ανάπτυξης και εξωστρέφειας των παγκοσμίως γνωστών και πολυβραβευμένων κρασιών μας…»

Η NOSTOS διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Ναυπακτίας, µε φορέα υλοποίησης την «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ». Φιλοδοξεί δε, να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το NOSTOS FORUM ως διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εναλλακτικός τουρισμός

Η ηγεσία ανέβηκε στον Όλυμπο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας  Olympus  Leadership Challenge στον Όλυμπο στις 19-22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κανελίδου (από τη Six Steps Ahead), leadership coach και διεθνής ομιλήτρια σε θέματα ηγεσίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη leadership coach Leda Turai (από την L-CON Global) και guest coach τον Wassili Zafiris από το Άμστερνταμ.

Συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από πέντε ευρωπαϊκές χώρες σε έναν απαιτητικό συνδυασμό coaching και ανάβασης στο πλέον εμβληματικό βουνό τον Όλυμπο.

Η εμπειρία τους αυτό το τετραήμερο ήταν μοναδική και οδήγησε σε αλλαγές στον τρόπο σκέψης, ανθεκτικότητας, έμπνευσης  και εξέλιξη που οδηγεί σε νέα ηγετικά πρότυπα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις coaching να αναγνωρίσουν τα κοινά στοιχεία πρόκλησης στην κορυφή, αυξημένη αυτογνωσία, διαφορετική οπτική στα γεγονότα και επανεξέταση των απαιτήσεων στην  ηγεσία .

Οι υποστηρικτές  του προγράμματος ήταν  το  Robolo Boutique Hotel με την άψογη διαμονή και φιλοξενία, το Κτήμα Semeli  με  εξαιρετικές γεύσεις ευφορίας και απόλαυσης και τα Mod’s Hair πάντα αρωγοί πρωτοπόρων πρωτοβουλιών.

Το Olympus Leadership Challenge θα γίνει ετήσιος θεσμός ανάπτυξης της ηγεσίας σε ένα περιβάλλον που ενέπνευσε Θεούς και Ανθρώπους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την επόμενη διοργάνωση.

Continue Reading

Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό

Οι παρακαταθήκες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη στην Ιταλία

  Στο Μιλάνο της Ιταλίας παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του διδασκάλου του Αριστοτέλη.

          Η εκδήλωση, που έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους, bloggers, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους φορέων του πολιτισμού της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο Fondazione Stelline, στην καρδιά του Μιλάνου και υποστηρίχθηκε οργανωτικά από τον ΕΟΤ Ιταλίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Από το Παρελθόν στο Παρόν», έκθεση φωτογραφίας που είχε θέμα τους δύο μεγάλους άνδρες, καθώς και προσφορά αυθεντικών εδεσμάτων με προϊόντα της Μακεδονικής γης και μακεδονικές συνταγές.

Την παρουσίαση προλόγησαν η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κληρονομιά των δύο Μακεδόνων. «Με όχημα τον πολιτιστικό τουρισμό και το μοναδικό ιστορικό απόθεμα που κληρονομήσαμε από τους δύο μεγάλους άνδρες της Μακεδονίας, προβάλλουμε θεματικά το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την επίτευξη τουρισμού 365 ημερών το έτος. Η παρουσίαση της ζωής και του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη σε στοχευμένο κοινό διαμορφωτών της κοινής γνώμης και επαγγελματιών του τουρισμού και του πολιτισμού της Ιταλικής αγοράς, έχει ως σκοπό την προβολή του προορισμού μας στην πολύ σημαντική αυτή αγορά για μας, με την οποία μας συνδέουν αιώνες κοινής πολιτιστικής ιστορίας, ώστε να αυξηθεί η τουριστική ροή προς την περιοχή μας και να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες απευθείας αεροπορικές διασυνδέσεις», σημείωσε ο κ. Θάνος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΟΤ, στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι και bloggers τοπικών και εθνικών ΜΜΕ.

Continue Reading

Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)

MARKET EXPO

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην έκθεση «MARKET EXPO 2018», που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.

Η έκθεση MARKET EXPO αποτελεί την πληρέστερη έκθεση τροφίμων και ποτών για την οργανωμένη και τη μικρή λιανική, που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα ιδανικά τρόφιμα και ποτά τόσο για την αγορά της λιανικής όσο και για την εστίαση. Το 2017 επισκέφθηκαν την έκθεση εκπρόσωποι του κλάδου από συνολικά 10 χώρες, ενώ το 2018 η Έκθεση θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αγορά της Γερμανίας.

Την έκθεση επισκέπτονται ενδιαφερόμενοι από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, χονδρέμποροι, διανομείς, πολυκαταστήματα, παντοπωλεία, κάβες, καταστήματα βιολογικών και οικολογικών προϊόντων, αλλά και ντελικατέσεν, κυλικεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, προμηθευτικές εταιρείες από την Ελλάδα καθώς και προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ  από την Ευρώπη, που πραγματοποιούν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και η Αντιπεριφερειάρχης Γερακίνα Μπισμπινά, 16 επιχειρήσεις από την περιοχή θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους. Στόχος είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των «προϊόντων- σημαία», η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Απώτερος σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, στην ελληνική και διεθνή λιανική αγορά και εστίαση.

Continue Reading

Trending