Connect with us

Τουρισμός

Ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στην εκθεσιακή εκδήλωση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS 2017

Φέτος και για πρώτη φορά ο ΕΟΣ Σάμου θα συμμετέχει στη μοναδική εκθεσιακή – συνεδριακή εκδήλωση της χώρας μας για τον εναλλακτικό τουρισμό, NOSTOS 2017. Θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ, από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου θα παρουσιάσει την πλούσια  γκάμα των κρασιών του, αποτελούμενη από γλυκούς, ξηρούς και ημίξηρους οίνους παραγωγής του. Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα κοσμήσουν την ενότητα NOSTOS Food Tourism, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Εκεί, οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι όπως hosted buyers, εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων ακαδημαϊκοί, sommeliers, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από περισσότερες από 18 χώρες παγκοσμίως, αλλά και λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σαμιώτικα κρασιά και κεράσματα.

Πρεσβευτής των μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων των κρασιών της Σάμου μέσα από επιλεγμένες συνταγές θα είναι ο Σαμιώτης chef Ασλάνης Παντερλής. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη μοναδική «κατσικίσια πλάτη γεμιστή», που η νοστιμιά της οφείλεται στο πολύωρο μαρινάρισμα με λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου με τα αρώματα των μυρωδικών της γέμισης της να ταιριάζουν αρμονικά με το πολυβραβευμένο διεθνώς Samos Vin Doux. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν «ρολάκια μοσχαρίσια γλυκοπικάντικα» με πιπεριές, ρόκα, μέλι και το επί 6 χρόνια παλαιωμένο Samos Nectar, «γαρίδες με μαραθόριζα» με γλυκό σαμιώτικο κρασί, «ντάκο σαμιώτικο» με ελιές, κάπαρη, λιαστές τομάτες και σχινόπρασο, καθώς και «τυροχοιρομέρι με αρωματικά βότανα» σβησμένο με λευκό ημίξηρο Aegean Breeze και διανθισμένο με μαρμελάδα από μπουρνελάκι σαμιώτικο, σουσάμι, μαυροκούκι και ντόπια μυρωδικά.

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης NOSTOS 2017 την Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, θα παρατεθεί στην «Κουζίνα Μαρία Λόη» το επίσημο δείπνο της εκδήλωσης. Το δείπνο θα πλαισιώνεται από τα μοναδικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με Samos Mohito, που έχει ως βάση το Vin Doux. Το κυρίως γεύμα θα πλαισιώσουν το λευκό ξηρό Ψηλές Κορφές και το ημίξηρο Aegean Breeze, ενώ το επιδόρπιο με τη μαγευτική πανακότα με μαστίχα Χίου αλλά και η ονομαστή σοκολατόπιτα της Μαρίας Λόη, θα συνδυαστούν με το κρασί που γεύονται οι ηγέτες των κρατών, το πολυβραβευμένο Samos Grand Cru.

Η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, αναφερόμενος στην -για πρώτη φορά- συμμετοχή της Σάμου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«…Κι είχε στη σειρά στον τοίχο ακουμπισμένα πιθάρια με παλιό κρασί γλυκόπιοτο γεμάτα, ανέρωτο θεϊκό ποτό για το σοφό Οδυσσέα, όταν με βάσανα πολλά στο σπίτι του γυρίσει… Με αυτή την αναφορά ο Όμηρος στην Οδύσσεια συνδυάζει το «νόστο» με το γλυκόπιοτο κρασί. Πιστεύουμε πως η φετινή συμμετοχή του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου στη NOSTOS 2017 αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο σύνδεσης με τη μακραίωνη οινοποιητική παράδοση των ακριτικών νησιωτικών κοινωνιών, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης, ανάπτυξης και εξωστρέφειας των παγκοσμίως γνωστών και πολυβραβευμένων κρασιών μας…»

Η NOSTOS διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Ναυπακτίας, µε φορέα υλοποίησης την «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ». Φιλοδοξεί δε, να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το NOSTOS FORUM ως διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εππαγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)

Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ταξιδεύει! Πρώτος σταθμός η Κύθνος!

Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ταξιδεύει!
Πρώτος σταθμός η Κύθνος!

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

“Χρώμα Στα Νησιά”

H πρώτη στάση του προγράμματος “Χρώμα Στα Νησιά” έγινε στον Άγιο Ευστράτιο όπου και ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δημόσιες τοιχογραφίες, στην επιφάνεια της νέας προβλήτας του λιμανιού.

Οι τοιχογραφίες βασίστηκαν στο τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη «γραφή» των καλλιτεχνών της streetart:

– μια προσωπογραφία του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έζησε εξόριστος στο νησί, η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Pupet,

– μια τοιχογραφία  «ο Αρίων και ο Ιππόκαμπος» που παραπέμπει στη μυθολογία της θάλασσας και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Kez και

– μια τοιχογραφία εμπνευσμένη από το φωτογραφικό αρχειακό υλικό του Β. Μανικάκη, αναπαριστά τμήμα του νησιού όπως ήταν πριν το μεγάλο σεισμό. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την αιγίδα των κατά τόπους δήμων.

Tο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού με την δημιουργία τοιχογραφιών σε επιφάνεια-τοιχείο στο λιμάνι του νησιού.

Η επόμενη στάση του προγράμματός μας είναι οι Φούρνοι Κορσεών, το χρονικό διάστημα 9-19 Ιουλίου, όπου θα υλοποιηθούν οι νέες τοιχογραφίες. Η επιφάνεια είναι ένα μεγάλο τσιμεντένιο τοιχείο στη χώρα, με θεματικές βασισμένες από το τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και συγκεκριμένα αναφέρονται στα Αρχαία Ναυάγια, στην Αλιευτική παράδοση του νησιού και στην Μυθολογία της θάλασσας.

Σας προσκαλούμε να γευτούμε από κοντά την ξεχωριστή αυτή δράση και να συμμετέχετε σε στιγμές χαράς και προσφοράς.

Continue Reading

Τουρισμός

Η Grecotel επενδύει στην αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα

Η Grecotel, η κορυφαία ξενοδοχειακή αλυσίδα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό, επενδύει απρόσκοπτα στην αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει τα ανανεωμένα της θέρετρα στους επισκέπτες της. Διαμορφωμένα σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, την υψηλή αισθητική και τη διακριτική πολυτέλεια, τα θέρετρα της Grecotel υπογράφουν τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας μοναδική εμπειρία διαμονής.

Υλοποιώντας ένα στοχευμένο επενδυτικό πλάνο, η Grecotel ολοκλήρωσε στις αρχές του 2018 εκτεταμένες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις στο Corfu Imperial, το Casa Marron, το Daphnila Bay Dassia, το Rhodos Royal, και το Pella Beach. Από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο, κι από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο, η Grecotel ενίσχυσε το σύνολο των υποδομών της, ανανεώνοντας τους εσωτερικούς και τους υπαίθριους χώρους των θερέτρων της, δημιουργώντας ολοκαίνουργιες υποδομές, μεταξύ των οποίων και 40 νέα bars και εστιατόρια.

Με άξονες την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Grecotel αξιοποιεί τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και φέρνει στο προσκήνιο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, συμβάλλοντας στην προβολή της χώρας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Παρέχοντας ακόμη περισσότερες ανέσεις, ανακαινισμένους χώρους, ανανεωμένα μενού και νέα exclusive προνόμια, η Grecotel είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες ακόμη και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Η Grecotel ακολουθώντας με συνέπεια το επενδυτικό της πλάνο, κάνει κάθε μέρα πράξη το όραμά της για την αναβάθμιση και εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, μέσα από το μεράκι των ανθρώπων της, το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τις υπερσύγχρονες, συνεχώς εξελισσόμενες εγκαταστάσεις των θερέτρων του Ομίλου, σε όλη τη χώρα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και χτίζοντας στα θεμέλια μιας μακράς, επιτυχημένης διαδρομής, η Grecotel συμβάλει καθημερινά με όσα μέσα διαθέτει, στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Continue Reading

Trending