Επιχειρηματικότητα
Παρόν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο στο «Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών» που Διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη

Την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση της σημείωσε η Freskon με 4.339 επισκέπτες από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών. Αποδείχτηκε η καλύτερη επίδοση της ιστορίας της από πλευράς προσέλευσης, καθώς ο όγκος των εμπορικών επισκεπτών σημείωσε μεγάλη αύξηση έναντι της περσινής διοργάνωσης. (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΘ).
Δυναμική και η Συμμετοχή του ΕλληνοΙνδικού Επιμελητηρίου
Το ΕλληνoΙνδικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μία εξαιρετική ανάδειξη των γεωργικών προϊόντων, αφού ο απώτερος στόχος της «FreshConMarket», ήταν και είναι η σύνδεση της παραγωγής φρούτων και λαχανικών με το λιανεμπόριο, καθώς και με τις μεγάλες εγχώριες και Διεθνείς Αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ.
Η εξαιρετική εμφάνιση και προβολή της «FreshConMarket», έδειξε ότι θα συνεχίσει στο μέλλον η τωρινή κυριαρχία στο χώρο των φρούτων και λαχανικών! Μέσα από τη διοργάνωση αυτή παρέχεται η δυνατότητα επίσης και η επαφή με επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό, το κατάλληλο πλαίσιο δικτύωσης, για τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.

Απόψεις και σχολιασμοί των παρόντων στελεχών του Ελληνο-Ινδικού
Η άποψη των στελεχών του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου που συμμετείχαν στην Έκθεση σε συνάρτηση και με τα στοιχεία που έλαβε από τη ΔΕΘ, φάνηκε ικανοποιητική από πλευράς εκθετών αλλά και εμπορικών επισκεπτών. Έκδηλα ήταν επίσης τα στοχευμένα επιχειρηματικά ραντεβού των Ηosted Βuyers με τις συμμετέχουσες εταιρείες, θέτοντας έτσι τις βάσεις για εμπορικές συνεργασίες.
Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο επισημαίνει επίσης ότι η τόλμη για τη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών είναι χάρισμα, αλλά και μία προσπάθεια που ατσαλώνει το επιχειρηματικό μέλλον των επιχειρήσεων.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ήδη άρχισαν οι πρώτες συνεργασίες Ελλήνων διακινητών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης να μπαίνουν στις ράγες[…]
Εμπορικές Συναντήσεις στους Χώρους του FreshCon Market
Συμμετείχαν δεκαέξι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ από 11 χώρες, ειδικότερα από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Κόσοβο και Ουκρανία, αφού αριθμητικά πραγματοποιήθηκαν 640 εμπορικές συναντήσεις στους χώρους του FreshCon Market. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε φέτος στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, με αγορές όπως αυτή της Πολωνίας να παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους Έλληνες.

Διεθνές Συνέδριο
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων «sold out» ήταν το Διεθνές Συνέδριο Εσπεριδοειδών της Freskon, όπου επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα των εσπεριδοειδών παρακολούθησαν παρεμβάσεις Διεθνώς Διακεκριμένων Ελλήνων και Ξένων Επιχειρηματιών, αλλά και Στελεχών του κλάδου.
Συμμετοχές Χωρών – Εκθετών σε απόλυτα μεγέθη…
Στη φετινή Freskon συμμετείχαν 217 εκθέτες από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Toυρκία, αριθμός αυξημένος κατά 25% έναντι του 2022, οι οποίοι κάλυψαν 12.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Επίσης, η διοργάνωση υποδέχθηκε 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων 115 μεμονωμένους και 73 μέσω ομαδικών συμμετοχών από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τιμώμενη Ελληνική Περιφέρεια
Στη φετινή διοργάνωση Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά της. Πέραν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν και οι Περιφέρειες της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Αττικής.
Ακροτελεύτια
Σημειώνουμε τέλος ότι αρωγός της προσπάθειας FreshCon Market, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο, το οποίο προσδοκά με τη σημαντική του παρουσία στην Ινδία, σύντομα να κυριαρχήσουν τα Ελληνικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα της χώρας και στις αγορές της Ινδίας, αφού το Ελληνο-Ινδικό είναι επίσημος εμπορικό μεσολαβητής κάθε επιχειρηματικής προσπάθεια.
**Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη του φορέα, μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:https://hichamber.org/%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%8/ ξεκινώντας τη διαδικασία, όπου μέσω αυτής θα λαμβάνουν ενημέρωση και πλήρη στήριξη σε ότι αφορά στη συνεργασία τους με την Ινδία.

Επιχειρηματικότητα
Διενέργεια 1ης Ημερίδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων»

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων σε αντικείμενα που εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της Χημείας» στην Αθήνα, την Τρίτη 03/10/2023 και ώρα 19:00 στην Ένωση Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 106 82, Αθήνα.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» και θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές ενότητες που άπτονται του αντικειμένου του έργου:
- Προτάσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτικών εργαστηρίων στις διαδικασίες αξιολόγησης της υγιεινής των εγκαταστάσεων ξενοδοχειακών μονάδων.
- Προτάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου μονάδων παραγωγής αλκοόλης και την είσπραξη ειδικών φόρων κατανάλωσης.
- Εξαγωγές σε τρίτες χώρες: προϋποθέσεις, πιστοποιητικά και έλεγχοι.
- Χημικές και φυσικές δοκιμές βιομηχανικών προϊόντων ως προϋπόθεση για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.
- Απλοποίησης της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και δυνατότητες ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών τεχνολογιών.
- Κατάρτιση Σχεδίων Προτάσεων βελτίωσης του Θεσμικού Πλαισίου για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Το έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη με τίτλο: «Mελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» με Κωδικό MIS 5104625, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Επιχειρηματικότητα
Κερδίστε υποτροφίες και ενισχύστε την επιχειρηματική σας πορεία με το Female Founders Hub του Women On Top!

Είστε μια γυναίκα επιχειρηματίας με πάνω από τρία χρόνια εμπειρίας στον χώρο; Επιθυμείτε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, και θέλετε να συμβάλλετε σε μια κοινότητα με όραμα; Είστε έτοιμη να κάνετε το μεγάλο βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας για την επιχείρησή σας;
Τότε το Female Founders Hub, η κοινότητα ανάπτυξης και υποστήριξης γυναικών επιχειρηματιών του Women On Top, είναι για εσάς! Έχουμε τις καλύτερες ειδήσεις για εσάς: Με τη στήριξη του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, εξασφαλίσαμε υποτροφίες για γυναίκες που θέλουν να γίνουν μέλη του!
Για να διεκδικήσετε μια από τις υποτροφίες του Female Founders Hub, που προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης, ενδυνάμωσης, δικτύωσης, χρηματοδότησης, mentoring και coaching, συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος έως τις 1/10 και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Female Founders Hub και τα οφέλη που προσφέρει, δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση. Είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε στην επιτυχία της επιχείρησής σας!
Επιχειρηματικότητα
Ευκαιρίες δωρεάν εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για MKO

Οι αιτήσεις για τα επιτυχημένα προγράμματα Incubator & Accelerator του HIGGS μόλις άνοιξαν!
Για μια ακόμα χρονιά το HIGGS ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator και Accelerator. Τα τρία εξειδικευμένα προγράμματα του HIGGS, τα οποία προσφέρονται διαδικτυακά στοχεύουν στην υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική.
Το πρόγραμμα Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη ώριμων οργανώσεων με λειτουργία άνω των 2 ετών, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα έχει εξάμηνη διάρκεια και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική για (έως) 8 μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Ο Accelerator, με έναρξη τον Νοέμβριο του 2023, θα υλοποιηθεί σε 2 τρίμηνα, με εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα το καθένα, ξεκινώντας με ένα εντατικό Bootcamp 2 εβδομάδων.
Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator (Green & Social Entrepreneurship Incubator) απευθύνονται σε νεοσύστατες ΟΚοιΠ (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης) και φορείς κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας αντίστοιχα, προσφέροντας τους τα απαραίτητα εφόδια μέσω εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, ώστε να εξασφαλίσουν σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία. Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών, είναι οι φορείς που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση να είναι σε θέση να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους, είτε μέσω της προσέλκυσης χρηματοδότησης, είτε μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (GSE Incubator), σχετικής με το αντικείμενό τους. Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator, αφορούν αποκλειστικά φορείς που είναι σε διαδικασία εκκίνησης/ λειτουργίας/ επανεκκίνησης και έχουν αποκτήσει νομική υπόσταση τα τελευταία 2 χρόνια.
Η έναρξη των δωρεάν προγραμμάτων Incubator και GSE Incubator γίνεται κάθε Νοέμβριο και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες, ενώ και τα δύο προγράμματα μπορούν να δεχτούν (έως) 5 ενδιαφερόμενους φορείς το καθένα.
Στο πλαίσιο των 3 προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εντατικής εκπαίδευσης (Bootcamp), εργαστήρια και σεμινάρια, one-to-one συναντήσεις και mentorship με εξειδικευμένους συνεργάτες και ειδικούς, αλλά και ευκαιρίες networking με άλλες ελληνικές και διεθνείς Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και χρηματοδότες.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων και για τα 3 προγράμματα (Incubator, GSE Incubator και Accelerator) ξεκινά τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Για την κατάθεση αιτήσεων καθώς και για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προγράμματα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links:
Υποστηρικτές και Χορηγοί
Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Το GSE Incubator υλοποιείται σε συνεργασία με το NBG Business Seeds – Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας.
Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
Αναστασία Ψωμά
Project Manager Acceleratorτηλ: +30 211 411 6300
Κιν: +30 6975 206 888email: [email protected]
Λίγα λόγια για το HIGGS
To HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τo HIGGS, είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.
Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2015 – 2022), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000€, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.
Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα σχετικών διαλόγων.
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Γαστρονομία
Εβδομάδα γαστρονομίας για τα άτομα με διαβήτη από το FNL με την υποστήριξη του FreeStyle Libre της Abbott
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour