Connect with us

Γαστρονομία

Πρασοσπανακοτυρόπιτα της Έφης: “Νόστιμη και πανεύκολη”

Πολλές φορές νοιώθουν οι νέες νοικοκυρές ότι η πίτα είναι κάτι δύσκολο και απαιτητικό… «σε θέλει ώρα στην κουζίνα».

Μύθος… γιατί εμείς σας προτείνουμε μια πανεύκολη πίτα,  που ξεχειλίζει νοστιμιά. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο γιατί χρησιμοποιείτε έτοιμο. Γιατί λοιπόν να καταφεύγετε κάθε φορά στην αγορά μιας κατεψυγμένης πίτας, που σίγουρα δεν θα έχει τα αγαπημένα σας υλικά, που επιλέγετε με φροντίδα ξεχωριστή.

Η φρεσκάδα των λαχανικών παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η επιλογή των τυριών. Όσα περισσότερα τυριά τόσο καλύτερα, έλεγε η μαμά μου που έφτιαχνε καταπληκτικές πίτες.

Εμείς σας δίνουμε τις ποσότητες των τυριών εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τυριά που αγαπάτε ανθότυρο, μυζήθρα, σαγανοτύρι, φορμαέλα, κατίκι Δομοκού που είναι ελληνικά και πολύ θρεπτικά. Το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ χαρίζουν μια ευχάριστη πινελιά, που αρέσει πολύ και εξαφανίζει τη μυρωδιά του αυγού.

Η συνταγή δική σας για την πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη…

 

Πρασοσπανακοτυρόπιτα της Έφης

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

 

1 πακέτο φύλλο κρούστας

 

Για τη γέμιση

 

1½ κιλό σπανάκι, κομμένο με το χέρι

3 πράσα μόνον το λευκό μέρος, πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο και τα κοτσάνια

250 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, σπασμένη με το πιρούνι

100 γρ. κασέρι Βοιωτίας, τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα γίδινη Βοιωτίας, τριμμένη

1½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες

3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

2  αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Μισή κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 

Τρόπος παρασκευής

 

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και τα «σκεπάζουμε» με νερό.

Ανοίγουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να πιούν το νερό τους.

Τότε ρίχνουμε το 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και σε δυνατή φωτιά το σοτάρουμε και αυτό για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα, το κασέρι, τη γραβιέρα, το σιμιγδάλι, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αφού τα περάσουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.

Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια.

Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γάλα και το τζίντζερ.

Περιχύνουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα.

Ψήνουμε στους 180οC σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 1 ώρα έως ότου ροδίσει καλά.

Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά, πριν την κόψουμε.

Σερβίρουμε τα κομμάτια σε πλατώ σε απόσταση μεταξύ τους για να κρυώνουν καλύτερα.

Continue Reading

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending