Connect with us

Γαστρονομία

Σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. 

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών  της Πελοποννήσου και σύγκριση με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (σημαντικά, top news).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 2710 227141-2 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές

Ρόφημα Σκέτος Χρυσός

Πώς μπορώ να παραμείνω υγιής; Τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω το αναπνευστικό μου σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικούς τρόπους; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θέτουμε καθημερινά αυτές τις μέρες.
Μια συνταγή που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια είναι ο συνδυασμός μελιού, πιπερόριζας και κουρκουμά.
Τυπικό συνοδευτικό με το γιαούρτι, το μέλι λειτουργεί ως αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες.
Συνδυάζοντάς το με νερό δημιουργείται ένα από τα αρχαιότερα αλκοολούχα ροφήματα, Met, στα ελληνικά μέθη. Η ιστορία του ξεκινάει γύρω στο 3500 π.Χ στην Αίγυπτο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να πίνεται στις αγορές Χριστουγέννων της Γερμανίας.
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ασία καθώς και στην ινδική παραδοσιακή ιατρική, όπου χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, κρυολογήματος και πονόλαιμου.
Η ζιγγίβερη ή γνωστή ως πιπερόριζα καταναλωνόταν από την αρχαιότητα ως αφέψημα ενάντια στη ναυτία, κρυολογήματα και δυσπεψία.

Έχοντας, λοιπόν, τρεις σημαντικούς φυσικούς συμμάχους μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ασπίδα.

Θα χρειαστούμε:

500γρ. μέλι
250γρ. Κουρκουμά
400γρ. Πιπερόριζα
20 κόκκους πιπέρι ( 1/3 τριμμένους, 1/3 σπασμένους και 1/3 ολόκληρους)
6 κουταλιές νερό
1 βάζο του ενός λίτρου
Γάντια

Πλένουμε καλά την πιπερόριζα και τον κουρκουμά και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
Τρίβουμε τη πιπερόριζα και τον κουρκουμά. Προσοχή! Χρησιμοποιούμε γάντια για τον κουρκουμά, διότι βάφει τα χέρια!

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο βαζάκι και ανακατεύουμε καλά.
Τις πρώτες εβδομάδες ανακατεύουμε τακτικά για να μην πιάσει μούχλα.

Το ρόφημα μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το πιούμε με νερό ή ό,τι άλλο υγρό επιθυμούμε.

Άννα Τραυλού

Continue Reading

Γαστρονομία

Πόσο συχνά βάζεις τις Φρυγανιές στην καθημερινότητα;

Εύκολο να παραχθεί, εύκολο να συντηρηθεί. Τις βρίσκουμε σε κάθε σπίτι και ντουλάπι. Ο λόγος για τις φρυγανιές που μας έσωσαν ουκ ολίγες φορές από την πείνα. Αποτελούν ένα γρήγορο σνακ είτε σκέτη είτε συνοδευόμενη.

Στο παρακάτω άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για τις φρυγανιές και τη διατροφική τους αξία:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/oikogeneia/16617-poso-syxna-vazeis-tis-fryganies-stin-kathimerinotita?utm_source=newsletter_1562&utm_medium=email&utm_campaign=

Continue Reading

Γαστρονομία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

To Ιδρύμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιήσουν “Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου”, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου , ώρα 19:00, στην αίθουσα του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. 

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μιλήσει ο διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και Πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro, ο οποίος επισκέπτεται και φέτος τη Μεσσηνία  για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα  “Ποιο είναι το μέλλον του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας” 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:30-19:00 Προσέλευση

19:00-21:00

–    Χαιρετισμός Τσουμάνης Γεώργιος, Γεωπόνος Msc, Υπεύθυνος ΚΔ Κυπαρισσίας

–    Χαιρετισμός Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ Τριφυλίας

–    Ομιλία, Dr Antonio Giuseppe Lauro

– Δοκιμή και σχολιασμός διεθνών μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελαιολάδων

–    Συζήτηση

 

Για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλέφωνο: 27230 28353

Email: [email protected]   όπου στέλνετε το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

 

Με την υποστήριξη:

LIÁ Premium Extra Virgin Olive Oil

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών 

FILIATRA AGROVISION

Continue Reading

Trending