Connect with us

Γαστρονομία

Σπανακοτυρόπιτα Μυκονιάτικη της Έφης Μαρκοζάνες

Σπανακοτυρόπιτα Μυκονιάτικη

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Πιο νόστιμη δεν γίνεται

Γράφει: Η Σίσσυ Νϊκα, Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

Όταν η Έφη μένει σπίτι μεγαλουργεί είναι αλήθεια … είτε στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία. Σήμερα κατέβηκε στη Χώρα και προμηθεύτηκε τα καλούδια της και ετοίμασε μια πανεύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και σε λιγότερο από 1 ώρα έστρωσε το τραπέζι της, έβαλε τις μουσικές και απολαμβάνει την απόλυτη ησυχία, πράγμα πρωτόγνωρο για το νησί.

Μαζί με την σπανακοτυρόπιτα έφτιαξε και μια τηγανιά κοτόπουλου και πραγματικά το ευχαριστήθηκε.

Τελικά η ζωή θέλει μικρές χαρές για να είναι πλήρης.

Εγώ βέβαια αποκλεισμένη στην Αθήνα … όμως η φιλενάδα μου φροντίζει να περνάω καλά, μιλάμε ατελείωτες ώρες, γελάμε, θυμόμαστε τα παλιά και μέσω Skype απολαμβάνω τη θέα, πάω βόλτα μαζί της στη θάλασσα, ακούω τα κύματα … μόνον τα αρώματα από τις γευστικές της δημιουργίες δεν νοιώθω αλλά όλα καλά… η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους κοντά … ας το εκμεταλλευτούμε τώρα που όλοι περνάμε δύσκολα.

Σπανακοτυρόπιτα Μυκονιάτικη

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

500 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 – 4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι τυρί φέτα ΠΟΠ, σπασμένη με το πιρούνι

100 γρ. τυρί γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο

Μισό φλιτζάνι τυροβολιά ή κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί

Ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας ή πρόβειο

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 σφηνάκι ούζο και λίγο παραπάνω

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι και προς το τέλος τον άνηθο ή τον μάραθο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε  το σοταρισμένο σπανάκι, το περιχύνουμε με τα αυγά σε όλη την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το ούζο και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα πηκτός χυλός.

Λαδώνουμε καλά το ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια και την ραντίζουμε με λίγο ούζο ακόμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Βγάζουμε τη σπανακόπιτα από το φούρνο και αφήνουμε κανένα 15λεπτο να σταθεί .

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending