Connect with us

Lifestyle

Τα 17 Σημάδια που αφήνουν οι Κλέφτες στα Σπίτια!

Η προστασία του προσωπικού μας χώρου έχει γίνει πλέον μια από τις κυρίαρχες σκέψεις μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, όχι μόνο στις κεντρικές γειτονιές της χώρας, αλλά και σε εκείνες που χαρακτηρίζονται πιο “ήσυχες”. Οι ληστές έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ασκούν το “επάγγελμά” τους και να συνεννοούνται μεταξύ τους. Έχουν εφεύρει δικά τους σημάδια, δημιουργώντας ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Τι είναι, όμως, τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια;

Τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι κατά βάση σύμβολά. Κάθε σύμβολο είναι ξεχωριστό και σημαίνει κάτι διαφορετικό. Η χρήση των συμβόλων βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των ληστών της ίδιας ομάδας, αλλά και με άλλες ομάδες. Υπάρχουν κάποια πολύ γνωστά σημάδια που γνωρίζουν όλοι οι κλέφτες και χρησιμεύουν στην ενημέρωση της κατάστασης της κάθε οικίας. Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα γνωστά στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα στοιχεία βρίσκεται σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου, θα πρέπει να προσέχεις διπλά!

16+1 Σημάδια που αφήνουν οι Κλέφτες στα Σπίτια!

Οι κλέφτες πριν την εισβολή τους σε κάποιο σπίτι, φροντίζουν να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους με σκοπό να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν αφορούν το ηλικιακό εύρος των ιδιοκτητών του σπιτιού, πόσοι ζουν εκεί, τι ώρες γυρίζουν σπίτι. Επιπλέον, χρειάζονται πληροφορίες όπως το αν υπάρχει συναγερμός στο σπίτι, αν υπάρχει σκύλος μέσα ή έξω από αυτό, αν υπάρχουν χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας κλπ. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λείπουν για μέρες, οι κλέφτες φροντίζουν να μάθουν αν επισκέπτεται κάποιος το σπίτι ή αν το προσέχουν οι γείτονες.

Για να γίνει σωστά η “δουλειά”, οι κλέφτες φροντίζουν να μεταφέρουν στους συνεργάτες τους όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες. Η ανάγκη να συνομιλούν με τους συνεργάτες χωρίς άμεση επαφή, αλλά και χωρίς χρήση τεχνολογίας, τους οδήγησε στην δημιουργία της δικής τους γραφής. Η γραφή των ληστών βασίζεται πολύ απλά σε σύμβολα.

Τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι ξεχωριστά, έχουν συγκεκριμένες γραμμές και σχήματα και σημαίνουν διαφορετικό πράγμα το καθένα. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα βασικά σημάδια που χρησιμοποιούν οι κλέφτες πριν την κλοπή ενός σπιτιού.

1. Ακατοίκητο

Σε περίπτωση που κάποιο σπίτι παρουσιάζει ενδιαφέρον εξωτερικά, αλλά δεν διαμένει κάποιος μέσα, οι κλέφτες σχεδιάζουν έναν ρόμβο. Είναι μια πολύτιμη πληροφορία για τους επίδοξους ληστές που θα θελήσουν να το παραβιάσουν. Ένα ακατοίκητο σπίτι σημαίνει πως δεν θα υπάρχει κάτι αξιόλογο να παρθεί από το εσωτερικό του.

2. Ελεύθερο πεδίο

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους κλέφτες αφορά το κατά πόσο θα μπορέσουν ή όχι να κινηθούν στο χώρο ελεύθερα. Με αυτό το σύμβολο, λοιπόν, μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο σε όλα τα στάδια της ληστείας.

3. Ένοικος ευάλωτη κυρία

Αυτό το σύμβολο μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο στους επίδοξους ληστές. Μια τέτοια ένδειξη έξω από το σπίτι, το μετατρέπει σε μια εύκολη υπόθεση για τους κλέφτες.

4. Έτοιμος στόχος

Είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σύμβολο για να κλαπεί το σπίτι άμεσα. Σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιο σύμβολο έξω από το σπίτι σου, είναι θέμα χρόνου να γίνει ληστεία στο χώρο σου!

5. Έχει κλαπεί

Οι ληστές δεν χρησιμοποιούν σύμβολα μόνο για να κλέψουν ένα σπίτι. Θέλουν να εξασφαλίσουν μεταξύ τους πως οι υπόλοιποι κλέφτες της ομάδας δεν θα σπαταλήσουν χρόνο να κλέψουν κάτι το οποίο έχει λεηλατηθεί ήδη. Τα 3 σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι τα εξής.

  

6. Κίνδυνος να μας πιάσουν

Όπως είναι φυσικό, οι κλέφτες φροντίζουν να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο για πιθανούς κινδύνους. Ειδικά σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να τους πιάσουν, απομακρύνουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

7. Μεγάλο ρίσκο

Σε συνέχεια του προηγούμενου συμβόλου, μπορεί να βρεθεί και αυτό το σύμβολο. Αν σε μια ληστεία διακυβεύεται μεγάλο ρίσκο, οι κλέφτες πρέπει να προστατευτούν.

8. Προσοχή Κίνδυνος

Ακόμη ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται ως προειδοποίηση για κινδύνους, είναι το προσοχή κίνδυνος, που συμβολίζεται έτσι.

9. Σκύλος

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αποτελεί πολύ σημαντική πληροφορία για τους κλέφτες η ύπαρξη σκύλου στον χώρο που πρόκειται να κλαπεί. Για αυτό φροντίζουν να ενημερώνουν τα μέλη της σπείρας με αυτό το περίεργο σύμβολο.

10. Σπίτι Αξιωματούχου

Για τους κλέφτες έχει μεγάλη σημασία το ποιος διαμένει στο σπίτι-στόχο. Σε περίπτωση που είναι κάποιο σημαντικό πρόσωπο χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο σύμβολο.

11. Σύμβολα για άντρες, παιδιά γυναίκες

Με αυτό το σύμβολο οι κλέφτες ενημερώνουν ποιοι και πόσοι διαμένουν στο σπίτι που πρόκειται να γίνει ληστεία.

12. Συναγερμός

Μια εξίσου σημαντική πληροφορία αποτελεί η ύπαρξη συναγερμού στο σπίτι. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δύο σύμβολα που αποδίδουν αυτή την έννοια. Τα 2 σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι τα ακόλουθα.

 

13. Τίποτα ενδιαφέρον

Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για την ενημέρωση πως το σπίτι δεν παρουσιάζει κάποιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Δηλαδή η εκτιμώμενη λεία είναι ελάχιστη και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος ληστής με την διάρρηξη του συγκεκριμένου σπιτιού.  

14. Το ελέγχει η αστυνομία

Άλλη μια απαραίτητη πληροφορία για τους επίδοξους κλέφτες αφορά η παρουσία ή η ανάμειξη της αστυνομίας με το σπίτι-στόχο. Σε περίπτωση που κάποιο σπίτι ελέγχεται συχνά από την αστυνομία, οι ληστές θα πρέπει να το γνωρίζουν.

15. Το ελέγχουν οι γείτονες

Αρκετά χρήσιμη πληροφορία σε περίπτωση απουσίας των ιδιοκτητών του σπιτιού είναι το αν ελέγχεται ή όχι από τους γείτονες το σπίτι-στόχος. Το σημάδι που χρησιμοποιούν οι κλέφτες σε αυτή την περίπτωση είναι το παρακάτω.

16. Φοβισμένος ένοικος

Οι κλέφτες γνωρίζουν πολλά για τα υποψήφια θύματά τους. Επομένως, σε περίπτωση που ο ένοικος του σπιτιού είναι φοβισμένος, αυτή η πληροφορία μεταφέρεται με αυτό το σύμβολο.

17. Χρήματα στο σπίτι

Όταν οι κλέφτες γνωρίζουν πως σε κάποιο σπίτι υπάρχουν χρήματα, πρέπει να το επικοινωνήσουν άμεσα στην ομάδα που θα το επισκεφτεί. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται το ακόλουθο σύμβολο.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα σημάδια που αφήνουν οι κλέφτες στα σπίτια. Τώρα που τα γνωρίζεις μπορείς να ελέγξεις το εξωτερικό του σπιτιού σου, μήπως εντοπίσεις κάτι που να μοιάζει με αυτά. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά για να απομακρύνεις τους κλέφτες από το σπίτι σου, καθώς μπορεί να πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν βρεις κάποιο από αυτά τα σημάδια στο σπίτι σου, φρόντισε να το καθαρίσεις ή να το κρύψεις με κάποιο τρόπο και ενημέρωση την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες για το συμβάν.

Από:Μαρία Χούντα

Πηγή

Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

H Enterprise Greece στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου της γεωργικής παραγωγής & τεχνολογίας

GREEN – TECH 2024

Η Enterprise Greece οργάνωσε και υποστήριξε για πρώτη φορά
την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση GREEN TECH στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η
οποία διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο RAI.

Πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα παγκοσμίως και σημείο συνάντησης για τους
επαγγελματίες των κλάδων της γεωργικής παραγωγής & τεχνολογίας, της ανθοκομίας, της
κηπουρικής και της φυτολογίας, με έμφαση στην καινοτομία: ρομπότ συλλογής καρπών,
αυτοματοποιημένες μηχανές διαλογής, drone για την επίβλεψη των καλλιεργειών.
Η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά δυναμική συμμετοχή στην έκθεση και έκανε αισθητή την
παρουσία της με τη συμμετοχή 7 εταιρειών, οι οποίες έχουν σημαντική διεθνή παρουσία,
έχοντας καταφέρει με τις καινοτομίες που παρουσιάζουν, να ανταγωνίζονται με επιτυχία
χώρες με παράδοση στον κλάδο, όπως είναι η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.

Η έκθεση περιελάμβανε 5 εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι επέτρεπαν την παρουσίαση
των πρόσφατων τεχνολογικών επιτευγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις ηγέτιδες
εταιρίες του κλάδου.
Οι χώροι αυτοί ήταν:

  1. Κατακόρυφη καλλιέργεια (Vertical Farming)
  2. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Renewables Hub)
  3. Τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομπότ (AI & Robotics)
  4. Φαρμακευτικά φυτά (Medicinal Plants)
  5. Νεοφυείς επιχειρήσεις (Start-ups)

Επίσης, στις πολλές παράλληλες παρουσιάσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης με τη
συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών απ΄ όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις σε
προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις τελευταίας τεχνολογίας σε τομείς όπως ο έξυπνος
φωτισμός, η υγεία των φυτών, η ανθεκτική καλλιέργεια και η ρομποτική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφτηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Χάγη κα
Kατερίνα Γκίνη, ο Γενικός Σύμβουλος Α΄ του Γραφείου ΟΕΥ στη Χάγη κος Ευάγγελος
Δαϊρετζής καθώς και η επιστημονική σύμβουλος στο γραφείο ΟΕΥ στη Χάγη κα Αντιγόνη
Μπάμπη και σε συνεργασία με την εκπρόσωπο της Enterprise Greece, είχαν σειρά
συναντήσεων με τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην GREEN TECH. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική συμμετοχή για την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο δυναμική.

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.)
είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την
προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να
προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά
εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Continue Reading

Trending