Connect with us

Γαστρονομία

Τροφές στην… υπηρεσία του Έρωτα

Τελικά «ο έρωτας περνάει από το στομάχι»;

Σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι». Η φράση αυτή έχει απασχολήσει πολλούς για το κατά πόσο τελικά το φαγητό μπορεί να επηρεάσει την ερωτική διάθεση των ανθρώπων. Ωστόσο, δε θα έλεγα πως είναι όντως αφροδισιακά, απλώς η κατανάλωσή τους προκαλεί καλύτερη αιμάτωση στις ερωτογενείς περιοχές και συνεπώς αύξηση της ερωτικής διάθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ερευνητές αναφέρουν ότι η γεύση, το άρωμα, ακόμη και το μέγεθος ορισμένων φαγητών μπορούν να έχουν αφροδισιακή δράση, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση της ερωτικής διάθεσης. Επίπλέον, υπάρχουν τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ουσίες που επιδρούν στην φυσιολογία του οργανισμού με διάφορους τρόπους, όπως την μείωση των αναστολών και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Έτσι, θα λέγαμε πως η διατροφή αποτελέι κλειδί για μία καλή ερωτική ζωή!

Αρχαίοι Έλληνες, τελετουργία του γεύματος και ερωτική διάθεση

Oι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην όλη τελετουργία του γεύματος, γι’ αυτό και αφιέρωναν αρκετό χρόνο στο φαγητό. Συμμετείχαν και με τις πέντε αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον. Tα εδέσματα ήταν προσεκτικά διαλεγμένα.

Για να διεγείρουν την ερωτική διάθεση, συνήθιζαν να πιάνουν το φαγητό με τα χέρια, υποστηρίζοντας ότι το άγγιγμα προκαλεί ευχαρίστηση, ενώ πίστευαν πολύ στις έντονες μυρωδιές που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Mεγάλη σημασία δινόταν στην εμφάνιση και στη σειρά που έφταναν τα φαγητά στο τραπέζι, ενώ συνδύαζαν τα γεύματά τους με απαγγελίες ποιημάτων, φιλοσοφικές συζητήσεις και μουσική.

Η ερωτική διάθεση και η καλή κατάσταση της υγείας μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει ένα ρομαντικό δείπνο με καλό φαγητό, κρασί και σοκολάτα με την τόνωση της ερωτικής επιθυμίας και δεν έχουν άδικο.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ερωτική μας διάθεση επηρεάζεται από τη γενικότερη υγεία μας και πως αν είμαστε υγιείς, τότε η ερωτική μας διάθεση αυξάνεται

Επομένως, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και να τρώτε σωστά.

Η αφροδισιακή δράση προγραμματίζεται από τον εγκέφαλο

Ο εγκέφαλος είναι ο ρυθμιστής όλων των σημάτων από και προς τα υπόλοιπα όργανα. Άρα, η τελική σύνδεση οποιουδήποτε τροφίμου με αφροδισιακή δράση προγραμματίζεται από τον εγκέφαλο. H ερωτική διάθεση και η σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζονται κυρίως με την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Σημαντικοί για τη μεταφορά των σεξουαλικών ερεθισμάτων θεωρούνται οι νευροδιαβιβαστές, οι χημικές δηλαδή ουσίες που μεταφέρουν τα μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο. Oι νευροδιαβιβαστές συμβάλλουν στην καλή μνήμη και προσοχή, αυξάνουν την καλή διάθεση και την ευφορία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν τη σεξουαλική διάθεση.

Τροφές που φαίνεται ότι τονώνουν τη… λίμπιντο

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία και συμβάλλει στη διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων και συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

Γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη», συστήνεται για τη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.

Bιταμίνη E περιέχουν κυρίως:

  • οι ξηροί καρποί,
  • το ταχίνι,
  • το ελαιόλαδο
  • το αβοκάντο
  • οι ηλιόσποροι
  • η φυτική μαργαρίνη και
  • το μπρόκολο.

Η ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη E είναι 15 mg, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1½ αβοκάντο ή 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας καρύδια.

Για να επιδράσει όμως στη γονιμότητα, είναι απαραίτητη πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης E, η οποία είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί μόνο μέσω της διατροφής.

Tα θαλασσινά 

Ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.

Ειδικότερα για τα στρείδια, τελευταίες έρευνες το φέρνουν να περιέχει χημικές ουσίες ασπαρτικό οξύ και υποδοχείς NMDA (Ν-έθυλ-δ-ασπαρτικό οξύ), οι οποίες επιδρούν στον εγκέφαλο ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών, οιστρογόνα και τεστοστερόνη.

Η έλλειψη του ψευδάργυρου είναι πολλές φορές η αιτία για την ανδρική ανικανότητα.

Tα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και συμβάλλοντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Το σελήνιο που περιέχεται επίσης στα θαλασσινά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία.

Oι ξηροί καρποί

Κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σπόροι κουκουναριού, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία. Eπίσης, οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν ψευδάργυρο, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το άρωμά τους δρα ερεθιστικά στις γυναίκες.

Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα 

Φαίνεται πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία. Τροφές πλούσιες σε αυτά τα πολύτιμα στοιχεία είναι τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός, και η τσιπούρα.

Το αβοκάντο

Σημαντική είναι η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε βιταμίνη B6, που συμβάλλει στη δημιουργία ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Oι νευροδιαβιβαστές αυτοί επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση και αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Tο αβοκάντο αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης E, ενώ ταυτόχρονα, συμβάλλει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

H βανίλια 

Θεωρείται ότι, μέσω της μυρωδιάς της, προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας και επηρεάζει τη σεξουαλική διάθεση.

Tα φρούτα & τα λαχανικά

  • η μπανάνα
  • ο ανανάς
  • το σύκο
  • τα μούρα
  • οι φράουλες
  • τα σταφύλια
  • τα καρότα
  • τα σπαράγγια
  • τα φασόλια
  • ο αρακάς
  • το σέλινο
  • το πράσο

Είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

Oι φυτικές ίνες βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, βοηθώντας την αιμάτωση και άρα την καλύτερη υγεία του οργανισμού.

Tο τζίντζερ, το μέλι, η μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο

Είναι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Tα καυτερά φαγητά

Το τσίλι και το κάρι ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος, οδηγούν σε υπεραιμία και εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Προσοχή όμως! H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο στομάχι (γαστρικές ευαισθησίες).

Αρωματικά φυτά

Φυτά όπως ο βασιλικός, το γλυκάνισο,  και το μάραθο περιέχουν πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, που γεμίζουν τον οργανισμό ενέργεια και δίνουν μια αίσθηση ψυχικής και σωματικής υγείας.

Tο κρασί

Το αλκοόλ γενικότερα, κυρίως όμως η σαμπάνια, σε μικρή ποσότητα μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό. Eπίσης, το κόκκινο κρασί είναι καλή πηγή φλαβονοειδών, που δρουν αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Η σοκολάτα

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο των αφροδισιακών τροφών, αφού έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες λόγω της φαινυλαιθυλαμίνης που περιέχει. Κατά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, τα οποία έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.

Τι μειώνει την ερωτική διάθεση;

Από την άλλη, όπως θα δείτε στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχουν και τροφές και συνήθειες που δρουν ανασταλτικά στην καλή ερωτική ζωή.

  • Η υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ μπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση.
  • Τα πολλά λιπαρά, τα οποία χρειάζονται περισσότερη αιμάτωση του στομάχου για να γίνει η πέψη τους, ίσως σαμποτάρουν την ερωτική ζωή.
  • Η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχουν αποδεδειγμένα εξίσου αρνητική δράση στην ερωτική διάθεση αφού τα παχύσαρκα άτομα έχουν χειρότερη (σε ποιότητα και συχνότητα) σεξουαλική ζωή, λόγω μειωμένης ερωτικής διάθεσης.
  • Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνουν και εμποδίζουν τη σεξουαλική λειτουργία αντίθετα με την άποψη που επικρατεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωσή της.

Τι να κρατήσετε;

Να θυμάστε, μια ισορροπημένη διατροφή που παρέχει στον οργανισμό μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών κι ένα υγιές σωματικό βάρος διατηρεί την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και συμβάλλει στην καλή σεξουαλική δραστηριότητα.

Aπό:ΠΑΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/1014-trofes-stin-ypiresia-tou-erota?utm_source=newsletter_954&utm_medium=email&utm_campaign=video-o

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Μίνι galettes με αχλάδι, μήλο και μυρωδικά.

Οι galettes προέρχονται από την πανέμορφη Γαλλία και ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των ταρτών, μόνο που έχουν έναν πιο rustic χαρακτήρα. Είναι οι αγαπημένες μου, γενικότερα οι τάρτες αλλά ειδικότερα οι galettes. Είναι τόσο ανεπιτήδευτα όμορφες και εύκολες στην παρασκευή τους και χωρίς απαιτήσεις για ειδικά σκεύη, μια λαδόκολλα αρκεί για να ξεδιπλωθούν μπροστά σας θεσπέσια αρώματα και γεύσεις. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα αχλάδια και μήλα αλλά μη διστάσετε να προσθέσετε το δικό σας αγαπημένο φρούτο.

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 190 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια
  • 60 ml παγωμένο νερό
  • 30 ml γιαούρτι

Για τη γέμιση

  • 4 φρούτα (3 αχλάδια και 1 μήλο)
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο

Για το γαρνίρισμα

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι

  1. Ξεκινάμε κάνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και απαλά με τα χέρια μας το ανακατεύομαι με το αλεύρι. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να παραμείνει κρύο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κρύο νερό με το γιαούρτι. Το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και πάλι με τα χέρια μας ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχει μέρος του αλευριού που να είναι στεγνό. Προσέχουμε όμως να μην το παρακάνουμε, δε θέλουμε να ζεστάνουμε με τα χέρια μας το βούτυρο.
  3. Τυλίγουμε με μια διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν θέλουμε, βάζοντας διπλή μεμβράνη, μπορούμε να συντηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να μείνει μέχρι και 2 μήνες.

Για τη γέμιση

  1. Κόβουμε τα φρούτα μας σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τις mini galettes

  1. Αρχικά, απλώνουμε μια λαδόκολλα στη σχάρα του φούρνου και ανάβουμε το φούρνο στους 200* C.
  2. Αφού έχουμε αφήσει τη ζύμη μας να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Βοηθάει να κάνουμε πρώτα τη ζύμη έναν μακρύ κύλινδρο και έπειτα να κόψουμε τα κομμάτια.
  3. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη, περίπου 15 εκατοστά διάμετρο. Αν δείτε ότι κολλάει απλώστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια πριν αρχίσετε να ανοίγετε το πρώτο κομμάτι ζύμης.
  4. Απλώνουμε μια γενναία δόση από το μείγμα μας στο κέντρο και μετά το απλώνουμε φροντίζοντας να αφήσουμε κενό περίπου 2 εκατοστά από τις άκρες. Διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω από τη γέμιση ώστε να «κλείσει”. Μεταφέρουμε στη σχάρα με τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  5. Αφού έχουμε ολοκληρώσει και τις 6 απλώνουμε απαλά με ένα πινέλο το αυγό (αφού το έχουμε χτυπήσει με ένα πιρούνι) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  6. Πριν βάλουμε στο φούρνο, καλύπτουμε κάθε galette με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα αχλάδια μαλακά ενώ θα προστατεύσει το ζυμάρι από το να καεί. Ψήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα αφού βγάλουμε τα αλουμινόχαρτα συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα.

 

Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και λίγη κανέλα.

 

Από:  ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίουFRUITSτου Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

 

Το βιβλίο “FRUITS” του πολυβραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, από την Ducasse Editions είδε το φως της δημοσιότητας το 2017 και έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Φέτος, αρχές φθινοπώρου του 2018, θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου.

 

Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και «υπό την εντολή» μιας άλλης εμβληματικής μορφής της Γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, o πασίγνωστος σήμερα Chef Ζαχαροπλαστικής παρουσιάζει ένα βιβλίο, που ξεπερνά τη δημιουργική του διάθεση και εμπλουτίζεται με το προσωπικό στυλ του, που τον έχει καταξιώσει παγκοσμίως.

 

Η προπώληση του «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» έχει ήδη ξεκινήσει και στη νέα αυτή ελληνική έκδοση, ο Cedric Grolet, Pastry Chef του εστιατορίου «Le Meurice» του διάσημου Γάλλου Chef Alain Ducasse (που βρίσκεται εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Παρίσι), συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, eclairs…). Σε αυτές τις συνταγές αναπαράγει άψογα, 7 τύπους φρέσκων φρούτων τα οποία παρουσιάζει στο βιβλίο (ανάλογα με τον τύπο του φρούτου που πρωταγωνιστεί) σε 7 κεφάλαια: Εσπεριδοειδή / Πυρηνόκαρπα Φρούτα / Γιγαρτόκαρπα ή Μηλοειδή Φρούτα / Εξωτικά Φρούτα / Κόκκινα και μαύρα μούρα / Άγρια Φρούτα / Ξηροί καρποί και Κάρυα.

 

Τα μιμητικά επιδόρπια, που αναπαράγουν τις πρωτότυπες και παρθένες παρουσιάσεις, στις οποίες έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, είναι δύο από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του βιβλίου, ενώ στο γευστικό μέρος κυριαρχούν η καθαρότητα και η ένταση των γεύσεων. Έτσι, επιδόρπια όπως το λεμόνι (εξώφυλλο βιβλίου), το καρύδι ή το κέικ σύκων, «υπονομεύουν» τα αρχικά φρούτα και τα ανυψώνουν σε μια αξέχαστη γευστική αλλά και οπτική εμπειρία.

 

Ο Cedric Grolet, αφού έδειξε την εξαιρετική ακρίβεια και δεξιοτεχνία του στα τεύχη 17 και 18 του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού ζαχαροπλαστικής “So Good”, στο βιβλίο “Fruits” και κατ’ επέκταση στην ελληνική του έκδοση «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» επιδεικνύει την εμπνευσμένη δημιουργικότητά του, η οποία αρχίζει πάντα με ένα λευκό χαρτί, πάνω στο οποίο «ζωντανεύει» τις ιδέες του, οι οποίες τελικά αναδεικνύονται σε καλλιτεχνήματα.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ PRE-SALE / ΜΑΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Το βιβλίο «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και chefs και είναι μία νέα ολοκληρωμένη έκδοση στα ελληνικά, αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη ζαχαροπλαστική και εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα ενός πολυβραβευμένου Pastry Chef.

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Πιο τραγάνα και νόστιμα δεν γίνεται!!!

Κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτά με Συνοδευτικό τζατζίκι.!!

Υλικά για δυο άτομα

2 κολοκυθάκια
2 μελιτζανες
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι
Αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα…!!

Εκτέλεση

Για τον χυλό!!!
Σε ένα μπολ ρίξτε την σόδα βάλτε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ,ρίξτε αλάτι κ πιπέρι κ ανακατεύετε καλά!!!

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φετούλες και και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μισή ωρίτσα για να μην πικρίζουν !!
Κόψτε και τα κολοκυθάκια σε φετούλες βουτάτε ένα ένα μέσα στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος ..Σερβίρετε ζεστά!!

Για το τζατζίκι

200 γρ η ενα μικρο κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρο αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο λίγο ξύδι κ λίγο αλάτι..!!

Εκτελεση

Τρίψτε στο χοντρό τρίφτη το αγγούρι και στραγγίστε πολύ καλά με τα χέρια και βάλτε το σε ένα μπολ!!Τρίψτε κ στην σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη,προσθέστε το γιαούρτι σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι λίγο ξύδι και αλάτι ανακατέψτε όλα μαζί και σερβίρετε παγωμένο με τα ζεστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες..!!

Continue Reading

Trending