Γαστρονομία
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών


Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και ανεβαστική
Γράφει η Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος γαστρονομίας- επικοινωνιολόγος
Τα ζυμαρικά αρέσουν πολύ και μάλιστα αν είναι πολύχρωμα μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πιάτα πολύ ξεχωριστά.
Ο χαρισματικός executive chef Λαέρτης Οικονόμου, του περίφημου all day café restaurant Terra Petra, με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, δημιούργησε ειδικά για εμάς ένα πιάτο που θα αγαπήσετε, με το πολύ νόστιμο κριθαράκι 4 λαχανικών.
Το κριθαράκι της Pasta La Vista Βιοαγρός είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας καμωμένο από σιμιγδάλι σκληρού σίτου και φρέσκο πολτό από βιολογικά λαχανικά, κόκκινη πιπεριά, σπανάκι, καρότο, παντζάρι και νερό.
Η γεύση του γράφει δυνατά και το χρώμα του απίθανο. Εμείς για να διατηρήσουμε ακόμα καλύτερα το χρώμα ετοιμάσαμε τα ζυμαρικά μας al dente και σας το συνιστούμε.
Γεύσεις αρμονικά δεμένες, με ιδιαίτερη διατροφική αξία, εύκολες στην παρασκευή και νόστιμες.
Η συνταγή δική σας.
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών
Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef του πολυχώρου
Terra Petra, Θέατρο Πέτρας Αθήνα
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 500 γρ. κριθαράκι βιολογικό 4 λαχανικών Pasta La Vista Βιοαγρός
- 100 γρ. κόκκινη πιπεριά
- 100 γρ. πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. κίτρινη πιπεριά
- 8 ντοματίνια
- 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 1500 ml νερό
- 10 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το φινίρισμα
4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Προετοιμασία
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε καλά ταμπονάροντάς το με ένα απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι λευκό.
Πλένουμε και κόβουμε της πιπεριές σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου.
Τρόπος παρασκευής
Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για λίγο.
Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
Μόλις «μαραθούν» οι πιπεριές, προσθέτουμε το κριθαράκι τεσσάρων λαχανικών και το σοτάρουμε και αυτό.
Το κριθαράκι θα αρχίζει να αποκτά πιο έντονο χρώμα και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας ανά διαστήματα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά και η γευστική μας δημιουργία θα πάρει μια υπέροχη λάμψη.
Σερβίρουμε το κριθαράκι σε βαθιά πιάτα βάζοντας στην επιφάνεια τα φιλετάκια κοτόπουλου, πασπαλίζοντας ελαφρά με τον μαϊντανό.
You may like
-
Δημήτρης Παπανικολάου: Κάνεις δεν πεθαίνει από αυτισμό αλλά μπορεί να πεθάνει από αποκλεισμό
-
Υγιή Ούλα και Διατροφή [ΟΔΗΓΟΣ]
-
«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»:
Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού -
Χαλκιδική ΙΤΒ 2023: Επιστροφή στα επίπεδα 2019
-
Foodex Japan 2023: τα ελληνικά τρόφιμα στην αγορά της Ιαπωνίας!
-
H ATHENS FASHION TRADE SHOW ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Γαστρονομία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης


By:Έφη Βαλίλα
Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.


Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!


Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!




Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.
Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!


Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.


Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους βιώσαμε τις φανταστικές διηγήσεις με μια συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.


Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!


Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα


Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.
Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.
Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ


Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα;
Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.
Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .
Kατηγορίες
- Editorial
- Lifestyle
- Magazine
- Online Dating
- Online Stories
- Videos
- Αστρολογία
- Αυτοκίνητο
- Βιβλία
- Γαστρονομία
- Διαγωνισμοί
- Διακόσμηση
- Διατροφή
- Εκδηλώσεις
- Εναλλακτικός τουρισμός
- Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)
- Επίκαιρα Πρόσωπα
- Επιχειρηματικότητα
- Έρευνες
- Εστιατόρια-χώροι εκδηλώσεων
- Θέατρο
- Κινηματογράφος
- Μόδα
- Ξενοδοχεία
- Οικογένεια
- Ομορφιά
- Παιδί
- Παρουσίαση
- Προγράμματα
- Προϊόντα
- Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό
- Συνέδρια
- Συνεντεύξεις
- Συνταγές
- Τεύχη
- Τέχνη πολιτισμός
- Τουρισμός
- Υγεία
- Φορολογικά
- Ψυχαγωγήσου
- Ψυχολογία
BusinessWoman Facebook
Trending
-
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ
-
Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα
-
Τουρισμός
Epsilon Hospitality : σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2022
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Τουρισμός
Η GRECOTEL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ