Connect with us

Γαστρονομία

Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και ανεβαστική

Γράφει η Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος γαστρονομίας- επικοινωνιολόγος

Τα ζυμαρικά αρέσουν πολύ και μάλιστα αν είναι πολύχρωμα μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πιάτα πολύ ξεχωριστά.

Ο χαρισματικός executive chef Λαέρτης Οικονόμου, του περίφημου all day café restaurant Terra Petra, με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, δημιούργησε ειδικά για εμάς ένα πιάτο που θα αγαπήσετε, με το πολύ νόστιμο κριθαράκι 4 λαχανικών.

 

Το κριθαράκι της Pasta La Vista Βιοαγρός είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας καμωμένο από σιμιγδάλι σκληρού σίτου και φρέσκο πολτό από βιολογικά λαχανικά, κόκκινη πιπεριά, σπανάκι, καρότο, παντζάρι και νερό.

Η γεύση του γράφει δυνατά και το χρώμα του απίθανο. Εμείς για να διατηρήσουμε ακόμα καλύτερα το χρώμα ετοιμάσαμε τα ζυμαρικά μας al dente και σας το συνιστούμε.  

Γεύσεις αρμονικά δεμένες, με ιδιαίτερη διατροφική αξία, εύκολες στην παρασκευή και νόστιμες.

Η συνταγή δική σας.

Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef του πολυχώρου

Terra Petra, Θέατρο Πέτρας Αθήνα

 

Χρόνος μαγειρέματος  30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα 

  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
  • 500 γρ. κριθαράκι βιολογικό 4 λαχανικών Pasta La Vista  Βιοαγρός
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά 
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά 
  • 100 γρ. κίτρινη πιπεριά 
  • 8  ντοματίνια 
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 50 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1500 ml νερό 
  • 10 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας 
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι  

 

Για το φινίρισμα

4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Προετοιμασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε καλά ταμπονάροντάς το με ένα απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι λευκό.

Πλένουμε και κόβουμε της πιπεριές σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου.

 

Τρόπος παρασκευής

Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για λίγο.

Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.

Μόλις «μαραθούν» οι πιπεριές, προσθέτουμε το κριθαράκι τεσσάρων λαχανικών και το σοτάρουμε και αυτό.

Το κριθαράκι θα αρχίζει να αποκτά πιο έντονο χρώμα και  προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας ανά διαστήματα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για  8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά και η γευστική μας δημιουργία θα πάρει μια υπέροχη λάμψη.

Σερβίρουμε το κριθαράκι σε βαθιά πιάτα βάζοντας στην επιφάνεια τα φιλετάκια κοτόπουλου, πασπαλίζοντας ελαφρά με τον μαϊντανό.

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Συνταγές

Κόκκινη ή Λευκή Σάλτσα στην Πίτσα;

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλο τον κόσμο, με ατελείωτες πιθανότητες συνδυασμών γεύσεων και συνοδευτικών σαλτσών. Όσον αφορά τις σάλτσες, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που κυριαρχούν: η λευκή και η κόκκινη σάλτσα. Καθένας έχει τη δική του μοναδική γεύση και επιτρέπει ατελείωτους πειραματισμούς.

Βασική Συνταγή για Λευκή Σάλτσα

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Κανέλα & Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να πυκνώσει, περίπου για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κανέλα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα σας!

Βασική Συνταγή για Κόκκινη Σάλτσα

Υλικά

1 κουτί τοματοπολτό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Αρωματικά  (π.χ. ρίγανη, βασιλικός) – προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη και τα βότανα αν τα χρησιμοποιείτε.

Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε στην πίτσα σας.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending