Connect with us

Γαστρονομία

Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και ανεβαστική

Γράφει η Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος γαστρονομίας- επικοινωνιολόγος

Τα ζυμαρικά αρέσουν πολύ και μάλιστα αν είναι πολύχρωμα μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πιάτα πολύ ξεχωριστά.

Ο χαρισματικός executive chef Λαέρτης Οικονόμου, του περίφημου all day café restaurant Terra Petra, με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, δημιούργησε ειδικά για εμάς ένα πιάτο που θα αγαπήσετε, με το πολύ νόστιμο κριθαράκι 4 λαχανικών.

 

Το κριθαράκι της Pasta La Vista Βιοαγρός είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας καμωμένο από σιμιγδάλι σκληρού σίτου και φρέσκο πολτό από βιολογικά λαχανικά, κόκκινη πιπεριά, σπανάκι, καρότο, παντζάρι και νερό.

Η γεύση του γράφει δυνατά και το χρώμα του απίθανο. Εμείς για να διατηρήσουμε ακόμα καλύτερα το χρώμα ετοιμάσαμε τα ζυμαρικά μας al dente και σας το συνιστούμε.  

Γεύσεις αρμονικά δεμένες, με ιδιαίτερη διατροφική αξία, εύκολες στην παρασκευή και νόστιμες.

Η συνταγή δική σας.

Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και βιολογικό κριθαράκι λαχανικών

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef του πολυχώρου

Terra Petra, Θέατρο Πέτρας Αθήνα

 

Χρόνος μαγειρέματος  30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα 

  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
  • 500 γρ. κριθαράκι βιολογικό 4 λαχανικών Pasta La Vista  Βιοαγρός
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά 
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά 
  • 100 γρ. κίτρινη πιπεριά 
  • 8  ντοματίνια 
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 50 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1500 ml νερό 
  • 10 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας 
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι  

 

Για το φινίρισμα

4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Προετοιμασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε καλά ταμπονάροντάς το με ένα απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι λευκό.

Πλένουμε και κόβουμε της πιπεριές σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου.

 

Τρόπος παρασκευής

Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για λίγο.

Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.

Μόλις «μαραθούν» οι πιπεριές, προσθέτουμε το κριθαράκι τεσσάρων λαχανικών και το σοτάρουμε και αυτό.

Το κριθαράκι θα αρχίζει να αποκτά πιο έντονο χρώμα και  προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας ανά διαστήματα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για  8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά και η γευστική μας δημιουργία θα πάρει μια υπέροχη λάμψη.

Σερβίρουμε το κριθαράκι σε βαθιά πιάτα βάζοντας στην επιφάνεια τα φιλετάκια κοτόπουλου, πασπαλίζοντας ελαφρά με τον μαϊντανό.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Γεμιστά μανιτάρια με φρέσκα λαχανικά, απάκι, μανούρι και προσούτο Ευρυτανίας

Γεύση Ελλάδας

Τα μανιτάρια είναι αγαπημένα και όταν μάλιστα είναι γεμιστά με πολύχρωμες πιπεριές, ντοματίνια, μαϊντανό και αρωματικά τότε μεταμορφώνονται σε υπερτροφή, που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τη νοστιμάδα τη χαρίζουν ελληνικά τυριά όπως το κατίκι Δομοκού ή Τσαλαφούτι Καρπενησίου, που είναι αγαπημένα με λίγα λιπαρά και το κρητικό απάκι μαζί με το ξεροψημένο προσούτο Ευρυτανίας δίνουν αυτή τη ρουστίκ γεύση. Το μανούρι παίζει το δικό του ρόλο…

Ζητήσαμε από τον πολυβραβευμένο chef Kώστα Γεωργατζά, που αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε 270 χώρες, να μας ετοιμάσει ένα ορεκτικό χρησιμοποιώντας τα γευστικά διαμαντάκια της Ελλάδας.

Να συμπληρώσω επίσης, ότι τα μανιτάρια παράγονται στην Εύβοιας από τον Λευτέρη Λαχουβάρη της Dirfis, και έχουν

Γεμιστά μανιτάρια με φρέσκα λαχανικά, απάκι, μανούρι και προσούτο Ευρυτανίας

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef Αθήνα

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλα μανιτάρια portobello

Καραμελωμένο βαλσάμικο

Μισή πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους

Μισή πιπεριά πράσινη, σε κύβους

Μισή πιπεριά κίτρινη, σε κύβους

6 ντοματίνια, κομμένα στα 4

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένη

Μισό ματσάκι μαϊντανο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

100 γρ απάκι

60 γρ κρεμώδες τυρί

2 φέτες μανούρι, περίπου 80 γρ

2 φέτες προσούτο Ευρυτανίας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε με το βουρτσάκι τα μανιτάρια, δεν τα πλένουμε ποτέ.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μανιτάρια.

Τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 8 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί με τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τις φέτες του προσούτο.

Ψήνουμε στους 180C για 4 λεπτά μέχρι να γίνει το προσούτο crispy.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές.

Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 8-10 λεπτά.

Ένα μόλις λεπτό πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βάζουμε πάνω από το μανιτάρι το μανούρι και ξαναφουρνίζουμε

Βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε πιάτα τα μανιτάρια από πάνω βάζουμε το προσούτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και διακοσμούμε με καραμελωμένο βαλσάμικο.

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Αλεύρι Μαλακό Νο2 από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!

Το αλεύρι Μαλακό Νο2 προέρχεται από μαλακό σιτάρι και η ονομασία «μαλακό» προσδιορίζει τις ζύμες του που παρουσιάζουν πολύ μικρή ελαστικότητα προσφέροντας προϊόντα μαλακά και τραγανά. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το καθιστούν κατάλληλο για τάρτες, κουλουράκια, κρέπες και φυσικά εορταστικούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή ζαχαροπλαστικής.

Κατηγορίας: Μ από μαλακό σιτάρι

ΧΡΗΣΕΙΣ

Τάρτες, κουλουράκια, κρέπες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και άλλα προϊόντα ζαχαροπλαστικής

Continue Reading

Γαστρονομία

Οι πέντε τροφές που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, προέκυψε ότι πέντε είναι βασικά οι τροφές, που θα βοηθήσουν στον έλεγχο της χοληστερίνης.

Άλλωστε μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι στα «όρια» των φυσιολογικών τιμών με τάση αυξητική. Αν έχουμε λοιπόν χοληστερόλη ή αν φοβόμαστε μήπως αποκτήσουμε, ψάχνουμε τρόπους να την μειώσουμε ή να αποφύγουμε τον κίνδυνο, υιοθετώντας πιο υγιεινή διατροφή.

Το Πανεπιστήμιο του Harvard μας συνιστά τις συγκεκριμένες τροφές, εκτός και αν εμπλέκονται άλλα προβλήματα υγείας. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο μόνος αρμόδιος για τον καθορισμό της διατροφής σας, κατά περίπτωση είναι ο θεράπων ιατρός σας.

1.Βρώμη

Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα μπολ με χυλό βρώμης και φρούτα για να γεμίσεις τον οργανισμό σου πολύτιμες διαλυτές φυτικές ίνες.

2. Ξηροί καρποί

Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη, ενώ ειδικά τα καρύδια περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.

3. Τροφές εμπλουτισμένες με στερόλες και στανόλες

Οι στερόλες και οι στανόλες είναι ενώσεις που προέρχονται από τα φυτά και αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από τα τρόφιμα. Στην αγορά θα βρείτε πολλά προϊόντα που έχουν εμπλουτιστεί με τα συγκεκριμένα συστατικά. Οι στερόλες περιέχονται επίσης σε μικρές ποσότητες σε πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια, φυτικά έλαια και άλλες φυτικές πηγές, και είναι βασικά συστατικά των φυτικών κυτταρικών μεμβρανών. Η λήψη μόλις δύο γραμμαρίων φυτικών στερολών ή στανολών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL κατά 10% περίπου.

4. Λιπαρά ψάρια

Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την LDL χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχουν. Πιο συγκεκριμένα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τα τριγλυκερίδια στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

5. Φασόλια

Τα φασόλια περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες    μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας – LDL).

Αρχικό Άρθρο

Continue Reading

Trending