Connect with us

Εναλλακτικός τουρισμός

“Χρώμα Στα Νησιά”

H πρώτη στάση του προγράμματος “Χρώμα Στα Νησιά” έγινε στον Άγιο Ευστράτιο όπου και ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δημόσιες τοιχογραφίες, στην επιφάνεια της νέας προβλήτας του λιμανιού.

Οι τοιχογραφίες βασίστηκαν στο τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη «γραφή» των καλλιτεχνών της streetart:

– μια προσωπογραφία του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έζησε εξόριστος στο νησί, η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Pupet,

– μια τοιχογραφία  «ο Αρίων και ο Ιππόκαμπος» που παραπέμπει στη μυθολογία της θάλασσας και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Kez και

– μια τοιχογραφία εμπνευσμένη από το φωτογραφικό αρχειακό υλικό του Β. Μανικάκη, αναπαριστά τμήμα του νησιού όπως ήταν πριν το μεγάλο σεισμό. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την αιγίδα των κατά τόπους δήμων.

Tο πρόγραμμα συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού με την δημιουργία τοιχογραφιών σε επιφάνεια-τοιχείο στο λιμάνι του νησιού.

Η επόμενη στάση του προγράμματός μας είναι οι Φούρνοι Κορσεών, το χρονικό διάστημα 9-19 Ιουλίου, όπου θα υλοποιηθούν οι νέες τοιχογραφίες. Η επιφάνεια είναι ένα μεγάλο τσιμεντένιο τοιχείο στη χώρα, με θεματικές βασισμένες από το τρίπτυχο Μυθολογία-Παράδοση-Ιστορία και συγκεκριμένα αναφέρονται στα Αρχαία Ναυάγια, στην Αλιευτική παράδοση του νησιού και στην Μυθολογία της θάλασσας.

Σας προσκαλούμε να γευτούμε από κοντά την ξεχωριστή αυτή δράση και να συμμετέχετε σε στιγμές χαράς και προσφοράς.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εναλλακτικός τουρισμός

Σεμινάριο Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.

Οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα ήταν οι πρωταγωνιστές του φετινού σεμιναρίου Μεσσηνιακής γαστρονομίας από το

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Με ανανεωμένο περιεχόμενο και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Οι μοναδικές γεύσεις και τα αγνά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του φετινού σεμιναρίου Μεσσηνιακής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών του χώρους της εστίασης.

Εφτά επαγγελματίες της περιοχής παρουσίασαν συναρπαστικούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργική αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων, πλημυρίζοντας με χρώματα και αρώματα την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, υπενθυμίζοντας σε όλους την πλούσια παράδοση του τόπου.

Είχε προηγηθεί το θεωρητικό μέρος της διοργάνωσης, με μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που ανέδειξαν την αξία της ολοκληρωμένης διαχείρισης μιας Μεσσηνιακής γαστρονομικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Ειδικότερα, στην εναρκτήρια εισήγηση του σεμιναρίου ο κ. Θοδωρής Σπηλιώτης αναφέρθηκε στις αρχές του Αθωνικού Μάνατζμεντ και πώς αυτές μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή στην οργάνωση και λειτουργία μιας επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Πίττας εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας γαστρονομικών κοινοτήτων με στόχο την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας για την ανάπτυξη ουσιαστικά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης από την πλευρά του ανέδειξε την αξία του σωστού branding και marketing στο στήσιμο ενός εστιατορίου και ολοκληρώνοντας το θεωρητικό σκέλος ο κ. Χάρης Τζανής παρουσίασε τους βασικούς κανόνες για την επίτευξη της γευστικής αρμονίας ποτού και φαγητού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και απευθύνθηκε σε ένα ευρύ κοινό με ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής.

Στόχος των σεμιναρίων Μεσσηνιακής γαστρονομίας που υλοποιεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου τα τελευταία έξι χρόνια, είναι να παρουσιάσει στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού όλες τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για μια συνολικά βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, προς όφελος του αγροτικού τομέα, της κοινωνίας, του πολιτισμού και του ίδιου του περιβάλλοντος.  

[email protected]

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Συμμετοχή του Ιδρύματος Καπετάν

Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο

Με εξειδικευμένο σεμινάριο για τη Μεσσηνιακή γαστρονομία

Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο φετινό 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που πραγματοποιείται από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη της Καλαμάτας.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας, περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος και πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2018, από τις 9.20 πμ – 1.30 μμ.

Ειδικότερα το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2018 στις 14.00 (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη κα. Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, [email protected])

www.cvf.gr.

Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT       

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Η ηγεσία ανέβηκε στον Όλυμπο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας  Olympus  Leadership Challenge στον Όλυμπο στις 19-22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Κανελίδου (από τη Six Steps Ahead), leadership coach και διεθνής ομιλήτρια σε θέματα ηγεσίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη leadership coach Leda Turai (από την L-CON Global) και guest coach τον Wassili Zafiris από το Άμστερνταμ.

Συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από πέντε ευρωπαϊκές χώρες σε έναν απαιτητικό συνδυασμό coaching και ανάβασης στο πλέον εμβληματικό βουνό τον Όλυμπο.

Η εμπειρία τους αυτό το τετραήμερο ήταν μοναδική και οδήγησε σε αλλαγές στον τρόπο σκέψης, ανθεκτικότητας, έμπνευσης  και εξέλιξη που οδηγεί σε νέα ηγετικά πρότυπα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις coaching να αναγνωρίσουν τα κοινά στοιχεία πρόκλησης στην κορυφή, αυξημένη αυτογνωσία, διαφορετική οπτική στα γεγονότα και επανεξέταση των απαιτήσεων στην  ηγεσία .

Οι υποστηρικτές  του προγράμματος ήταν  το  Robolo Boutique Hotel με την άψογη διαμονή και φιλοξενία, το Κτήμα Semeli  με  εξαιρετικές γεύσεις ευφορίας και απόλαυσης και τα Mod’s Hair πάντα αρωγοί πρωτοπόρων πρωτοβουλιών.

Το Olympus Leadership Challenge θα γίνει ετήσιος θεσμός ανάπτυξης της ηγεσίας σε ένα περιβάλλον που ενέπνευσε Θεούς και Ανθρώπους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την επόμενη διοργάνωση.

Continue Reading

Trending