Εκδηλώσεις
Ανάπτυξη Υπαίθρου, ΟΡΑΜΑ 2040
Την Τετάρτη, 9 Δεκ 2020, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκαλεί όλους στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα στην δημόσια διαδικτυακή συζήτηση: «Όραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040».
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, με την έναρξη της ευρείας δημόσιας διαβούλευσης «Όραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040» που έγινε από 7/9/2020 μέχρι 30/11/2020, είπε: Το μέλλον της αγροτικής Ευρώπης μπορεί να διαμορφωθεί μόνο τοπικά. Η δημόσια διαβούλευση θα οδηγήσει σε μια νέα στρατηγική και όραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040 που θα προκύψει από τον αγροτικό κόσμο. Η διαδικασία ανάπτυξης του «οράματος 2040», μέχρι το καλοκαίρι του 2021, θα εμπλέξει διάφορες υπηρεσίες καθώς και συνεισφορές πολλών άλλων ενδιαφερομένων.
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231), κτηνοτρόφος, μας είπε: Με το 94% της επιφανείας Ελλάδας να είναι αγροτική, με το 54% του καταγεγραμμένου πληθυσμού να κατοικεί σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές (Επιτροπή Παραγωγής Βουλής, 26/11/2020), με την πανδημία του covid19 να αλλάζει τις συνθήκες εργασίας των αστών και με τις νέες προτεραιότητες να είναι πλέον πρώτη η παραγωγή τροφών για τοπική διατροφική ασφάλεια, το όραμα για ελκυστικές αγροτικές περιοχές στην Ευρώπη και στην Αττική μέχρι το 2040 μοιάζει να δείχνει αναγκαίο και ρεαλιστικό.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής είχε ξεκινήσει την προσπάθεια από το 2015 με κατά τόπους συζητήσεις με αντικείμενο την οργάνωση της Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης από τις ίδιες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Εκτιμήθηκε τότε ότι θα δημιουργηθεί επαρκής κοινωνική και πολιτική ζύμωση για να ενταχθεί η ύπαιθρος της Αττικής στα έργα μορφής LEADER (Liaison Entre Actions de l’ Economie Rurale – Διασύνδεση μεταξύ Δράσεων της Αγροτικής Οικονομίας) ή τα έργα μορφής CLLD (Community Led-Local Development- Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ή έστω στα έργα των Χωρικών Παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής ή άλλων κατά περίπτωση Περιφερειών.
Στις 7/7/2018 ο κ Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής διακήρυξε την ανάγκη για «Βιώσιμες τοπικές κοινωνίες με συνεργασία». Όπως είπε «Οι Κτηνοτρόφοι της Αττικής επιβίωσαν αειφόρα στην Αττική επί αιώνες, μέχρι σήμερα, και επιθυμούν, μέσα σε κλίμα συνεννόησης και συμβίωσης, να συνδιαμορφώσουν, μαζί με τους νεοαφιχθέντες τα τελευταία 20-30 χρόνια συμπολίτες, ένα νέο «συμβόλαιο», που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής, ώστε οι κατά τόπους κοινωνίες μας να γίνουν βιώσιμες, με όλους τους συμπολίτες μαζί να ευημερούν και να επιβιώσουν με τα καλύτερα δυνατά κέρδη για όλους. Με το ΟΡΑΜΑ 2040 αυτό που διεκήρυξε το 2018 ο κ Γ. Κοντογιάννης εντάσσεται σε ότι δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής για το «Όραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040» που μπορεί να συνδιαμορφωθεί μόνο ΤΟΠΙΚΑ, από την ζύμωση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Με στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων ώστε να ενταχθούν έργα Τοπικής Ανάπτυξης της Υπαίθρου στην Αττική για την περίοδο 2021-2027 έγιναν συναντήσεις για την Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής στο Μενίδι (7/4/2019) και ακολούθησαν στην Παλλήνη, στην Κερατέα, στο Καπανδρίτι και στον Συνεταιρισμό Κερατέας, που λόγω της μακρόσυρτης διαδικασίας της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-2027, και την μετάθεση ημερομηνιών έναρξης της ΚΓΠ-CAP, αδρανοποιήθηκαν και αξίζει να επαναδραστηριοποιηθούν.
Το ΟΡΑΜΑ 2040 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγροτική Ευρώπη ίσως δίνει τον απαραίτητο χρόνο για διαβούλευση και ενεργοποίηση όλων των τοπικών φορών για μια σωστή από τα κάτω οργάνωση χωρίς πατερναλιστικές παρεμβάσεις κρατικών δομών ή υποκατάστατων τους …
Το ξεκάθαρο πλαίσιο της Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξη, όπως τον έδωσε ο καθ Γεώργιος Δαουτόπουλος (Τοπική Ανάπτυξη, ISBN 960 90046-1-Χ, σελ 29) είναι ο ορισμός ως: «σχεδιασμένη αλλαγή σε κοινοτικό επίπεδο που αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού και μπορεί να υποβοηθηθεί από έναν φορέα αλλαγής σε τρόπο ώστε να επιτευχθεί η μεγίστη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων τόσο στον προσδιορισμό του περιεχομένου του τοπικού προγράμματος αλλαγής, όσο και στη διαδικασία υλοποίησής του».
Είναι απολύτως σαφές ότι αφορά την ευημερία των συγκατοίκων ενός τόπου και προσδιορίζεται από τους ίδιους τους κατοίκους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, και υλοποιείται από τους συγκατοίκους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΑΘΟΣ ή έστω ΑΣΧΕΤΟ αν σχεδιάζεται και υλοποιείται από το κράτος (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος) και μάλιστα με πλήρη απουσία τους πολιτών και των οργανώσεων των πολιτών ή έστω με προσχηματικές «διαβουλεύσεις» … .
Ο κ Δημήτριος Μιχαηλίδης αναφέρει: «Ουσιαστικά όμως η «ψυχή» της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνίας είναι οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές ομάδες, πολιτιστικοί φορείς, αθλητικοί σύλλογοι, εθνικοτοπικές δομές, όμιλοι προβληματισμού, ανθρωπιστικές οργανώσεις και πολλές άλλες ποικιλώνυμες δομές δίνουν ευκαιρίες κοινωνικής ζύμωσης, γνωριμίας των κατοίκων και ανταλλαγής ιδεών και δράσης, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων και βελτιώνοντας την διάθεση για αλληλοβοήθεια. Αυτά είναι και τα στοιχεία του κοινωνικού κεφαλαίου. Το Κοινωνικό Κεφάλαιο είναι απαραίτητο για την εκκίνηση, αλλά και την λειτουργία και την επιτυχία, μιας δομής κοινοτικής-τοπικής δράσης» (Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη, ISBN 978 618-84431-2-9, εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ).
Και εν τω μεταξύ, για τρίτη χρονιά, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) διοργανώνει ευρωπαϊκό διαγωνισμό βράβευσης έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 με θέμα «Το αγροτικό μας μέλλον». Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν στη Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας της ΕΥΔ ΠΑΑ 2014-2020 (Αθηνών 56, ΑΘΗΝΑ, [email protected]), μέχρι τις 31 Δεκ 2020. Πληροφορίες: Γ. Μιχαήλ, 2105275027, [email protected] & M-Χ Μακρανδρέου, 210 5275142 [email protected]
Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό και τη συμπλήρωση της φόρμας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γαβριέλα Μιχαήλ στο 2105275027, [email protected] και την Mαρία-Χριστίνα Μακρανδρέου στο 210 5275142 [email protected].
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» προσκαλεί όλους στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα στην δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Όραμα για την αγροτική Ευρώπη το 2040», την Τετάρτη, 9 Δεκ 2020, στις 12.00.
Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα
Εκδηλώσεις
Ο Όμιλος EPSILONNET χορηγός στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ
Στο επίκεντρο ο θεσμικός διάλογος για την οικονομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον κρίσιμο ρόλο των λογιστών στη νέα εποχή
Ο Όμιλος EPSILONNET στήριξε ως χορηγός το 7ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τίτλο «The World in Disruption», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνοντας κορυφαίους εκπροσώπους της Πολιτείας, της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η τεχνητή νοημοσύνη και οι μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο οικονομικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις του προέδρου του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνου Κόλλια για το ρόλο, τις παρεμβάσεις και τις προοπτικές του Οικονομικού Επιμελητηρίου καθώς και ο διάλογος που αναπτύχθηκε στα διάφορα πάνελ με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, υψηλόβαθμων στελεχών του ιδιωτικού τομέα καθώς και πολιτικών στελεχών με βαρύνουσα άποψη για το πολιτικό γίγνεσθαι και τις διεθνείς εξελίξεις.
Σημαντική στιγμή αποτέλεσε επίσης η παρέμβαση – ομιλία του κ. Πιτσιλή, Διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ στην κορύφωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, στην οποία ανάμεσα στις άλλες σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στο πλαίσιο της δέουσας επιμέλειας των λογιστών. Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα καθορίζει πλέον τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, η ΑΑΔΕ θα διατηρεί αυτούσιο τον ελεγκτικό της ρόλο και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θαέχει την αρμοδιότητα επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων μέσω των θεσμικών του οργάνων. έχει την αρμοδιότητα επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων μέσω των θεσμικών του οργάνων.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία σημαντική θεσμική παρέμβαση για τον κλάδο των λογιστών και οικονομολόγων,καθώς ενισχύει τον ρόλο του ΟΕΕ ως επαγγελματικού φορέα και διαμορφώνει ένα πιο σαφές και λειτουργικό πλαίσιο εποπτείας και επαγγελματικής ευθύνης.
Σε μία περίοδο κατά την οποία οι κανονιστικές απαιτήσεις, η ψηφιοποίηση και οι ανάγκες συμμόρφωσης αυξάνονται διαρκώς, η ανάγκη για σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, αξιόπιστες τεχνολογικές υποδομές και άμεση πρόσβαση στην πληροφορία γίνεται πιο κρίσιμη από ποτέ για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Την EPSILONNET εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Μίχος, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου,επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική και ουσιαστική σχέση του Ομίλου με τον λογιστικό και οικονομικό κλάδο,καθώς και τη σταθερή δέσμευσή του να στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον θεσμικό διάλογο, την καινοτομία και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η EPSILONNET, ο μεγαλύτερος Όμιλος επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, παραμένει σταθερά δίπλα στους λογιστές, οικονομολόγους και επιχειρήσεις της χώρας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα, την κανονιστική συμμόρφωση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς.
Η συμμετοχή του Ομίλου EPSILONNET στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της θεσμικής παρουσίας του, υποστήριξη του λογιστικού και οικονομικού κλάδου και ανάδειξη της τεχνολογίας ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Εκδηλώσεις
Το EPSILON SMART ERGANI ενσωματώνεται στο Samsung Wallet
-Το EPSILON SMART ERGANI ενσωματώνεται στο Samsung Wallet – Νέα εποχή για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας Η EPSILONNET και η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας EPSILON SMART ERGANI στο Samsung Wallet, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εργασιακής καθημερινότητας.
-Με την επίσημη διάθεση του Samsung Wallet, οι χρήστες αποκτούν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο μπορούν να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται σημαντικά ψηφιακά στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Samsung Wallet αποκτά τη δυνατότητα να φιλοξενεί και τις ψηφιακές κάρτες εργασίας των εργαζομένων, προσφέροντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και εύχρηστο τρόπο πρόσβασης στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.
-Μέσω της ενσωμάτωσης του EPSILON SMART ERGANI, της προηγμένης λύσης της EPSILONNET που υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να έχουν την κάρτα εργασίας τους διαθέσιμη απευθείας μέσα στο Samsung Wallet του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η καθημερινή χρήση της, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αξιοπιστία και η αμεσότητα στην καταγραφή του χρόνου εργασίας.
-Η νέα αυτή δυνατότητα συνδυάζει την τεχνογνωσία της EPSILONNET στον τομέα των επιχειρησιακών εφαρμογών και της μισθοδοσίας με την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή της Samsung στον χώρο των mobile services, δημιουργώντας μια εμπειρία που απλοποιεί τις διαδικασίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η ενσωμάτωση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Samsung Wallet αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς ένα πιο σύγχρονο, ψηφιακό και διασυνδεδεμένο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι υπηρεσίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τη συσκευή που συνοδεύει καθημερινά τον χρήστη.
-Η EPSILONNET και η Samsung συνεχίζουν να επενδύουν σε λύσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Εκδηλώσεις
«ΜΑΜΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!» – Γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή της Μητέρας
«ΜΑΜΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!» – Γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή
της Μητέρας στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Η μεγαλύτερη Γιορτή Πρόληψης αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες, το «Μαμά σ’αγαπώ!!! Να προσέχεις!!», έρχεται, την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τη δράση «Μαμά, σ’ αγαπώ!!! Να προσέχεις!!!», μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις μαμάδες μας, την πρόληψη και τη φροντίδα της υγείας μας. Γιατί το πιο ωραίο δώρο στη μαμά μας είναι η φροντίδα κι η αγάπη μας! Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, η δράση αυτή, υπόσχεται να είναι και φέτος μία άκρως διασκεδαστική και ταυτόχρονα ενημερωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια, ενώ στόχος της είναι να περάσει ένα ουσιαστικό μήνυμα: Ότι η Πρόληψη είναι πράξη αγάπης! Προς τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
ΔΩΡΕΑΝ Κλινικός Έλεγχος & Υπέρηχος Μαστού για όλες τις γυναίκες έως 45 ετών Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης του Συλλόγου μας η γιορτή μας -που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια- έχει ως βασικό της σκοπό να υπενθυμίσει σε εσένα μαμά πόσο σπουδαίο είναι να αγαπάς, να φροντίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου για να σε έχουμε πάντα υγιή κοντά μας!
Το πρόγραμμα της Γιορτής μας Γιατί το πιο ωραίο δώρο στη μαμά μας είναι η φροντίδα κι η αγάπη μας! Το πιο δυνατό «Μαμααάαα Σ’ΑΓΑΠΩ!!! Να προσέχεις!!!» θα ακουστεί από τους μικρούς μας φίλους, την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Δείτε το διασκεδαστικό πρόγραμμα της γιορτής και περισσότερες πληροφορίες:https://almazoisthes.gr/mama-sagapo/
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. Ορθής Επικοινωνίας!
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. ΟΡΘΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
-
ΟικογένειαΗ Caresma αλλάζει το τοπίο της φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων, με σύμμαχο την εκπαίδευση & τεχνολογία.
-
ΣυνεντεύξειςMeet the Designers – Μια πρωτοβουλία που φωτίζει τους Έλληνες δημιουργούς..
-
Εκδηλώσεις«Ποιητικοί Δρόμοι»: Μια μεγάλης κλίμακας πολιτιστική δράση στην Καλαμάτα
-
Εκδηλώσεις«Μια βεντάλια από γυναίκες» – Ζωή Τηγανούρια
-
ΞενοδοχείαΞενώνας «Το Αρχοντικόν» – Διαμονή στη φύση με άνεση & πολυτέλεια
-
ΕκδηλώσειςFrida Kahlo: Beyond the Icon Immersive Experience

