Επιχειρηματικότητα
«Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον»
ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον» (“Human Rights in Business”) διοργανώνουν την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, οι Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει ως στόχο να ανοίξει το δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και να αναδείξει τον ρόλο των επιχειρήσεων στην αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων και συμπεριφορών. Ο υπότιτλος “Ευημερία μέσω διαφορετικότητας” (Prosperity through diversity) υπογραμμίζει τη σημασία της διαφορετικότητας στην ευημερία μιας χώρας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (live streaming) την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 (11:00 CET). Αρχικά επρόκειτο να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορτασμών του Thessaloniki EuroPride 2020, αλλά λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης αποφασίστηκε να διεξαχθεί διαδικτυακά.
Η ελληνική Κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στις κεντρικές εισηγήσεις του Συνεδρίου σηματοδοτεί το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της ελληνικής Κυβέρνησης.
Στους εναρκτήριους χαιρετισμούς θα συμμετέχουν ακόμη οι:
- Erna Solberg, Πρωθυπουργός της Νορβηγίας
- Michele Bachelet, Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
- Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής
- Robert Oliphant, Υφυπουργός Εξωτερικών του Καναδά
- Dunja Mijatović, Επίτροπος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της ΕυρώπηςΟ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα θα ανοίξει το Συνέδριο και θα καλωσορίσει τους ομιλητές ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο πρώτο πάνελ συζήτησης, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση: Οικοδομώντας Κοινωνίες Διαφορετικότητας Χωρίς Αποκλεισμούς» συμμετέχουν οι:
- Robert Oliphant, Υφυπουργός Εξωτερικών του Καναδά
- Janina Hasenson, Αναπληρώτρια Διευθύντρια και Νομική Σύμβουλος στον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας
- Ιωάννης Ν. Δημητρακόπουλος, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων
- Irena Moozova, Διευθύντρια Ισότητας και Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Rolf Wenzel, Διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Το πάνελ συντονίζει η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Στο πάνελ θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους οι Κυβερνήσεις μπορούν να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από παραβιάσεις δικαιωμάτων, αποκλεισμούς και κατάχρηση εξουσίας, θέτοντας σε εφαρμογή πολιτικές πρόληψης και συμμόρφωσης. Επιπλέον, οι εισηγητές θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και επιτυχημένα μοντέλα από όλο τον κόσμο, με στόχο την ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ κρατών και διεθνών οργανισμών.
Στο δεύτερο πάνελ συζήτησης, με τίτλο «Εργασιακό Περιβάλλον: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Ευκαιρίες για την Προώθηση της Διαφορετικότητας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», συμμετέχουν οι:
- Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, GOOGLE
- Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, VODAFONE
- Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, MICROSOFT
- Nieves Delgado, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Χορηγός Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ για Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα & Ισραήλ, IBM
- Βασίλειος Ε. Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA BANK
- Ειρήνη Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, WUNDERMAN THOMPSON
- Το πάνελ συντονίζει ο Paul Tugwell, δημοσιογράφος, Bloomberg News.
Το πάνελ θα αναδείξει στρατηγικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βιώσιμα πλάνα και προγράμματα ενσωμάτωσης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μια δυναμική και καταλυτική παρότρυνση για δράση θα αναδυθεί με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων στο χώρο εργασίας και τη δημιουργία ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος για όλους. Το πάνελ θα ανταλλάξει ιδέες και βέλτιστες πρακτικές από όλο τον κόσμο με έμφαση στην ελληνική εμπειρία και πραγματικότητα, με απώτερο στόχο την ευημερία μέσω της διαφορετικότητας.
Στο τρίτο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Κοινωνία: Εξασφαλίζοντας μια Ασφαλή και Ενεργοποιημένη Κοινωνία των Πολιτών για την Προώθηση και Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» συμμετέχουν οι:
- Markus J. Beyrer, Γενικός Διευθυντής, Business Europe
- Kristine Garina, Πρόεδρος, European Pride Organizers Association
- Ευάγγελος Χουλιάρας, Εκπρόσωπος Επικοινωνίας, Thessaloniki Pride
- Lars Henriksen, Πρόεδρος, Copenhagen Pride
- Salah Husseini, Αναπληρωτής Διευθυντής, Business for Social Responsibility
- Fabrice Houdart, Διευθύνων Σύμβουλος για Διεθνείς Πρωτοβουλίες Ισότητας, Out Leadership
- Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη
- Το πάνελ συντονίζει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικής και Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.
Το πάνελ θα αναδείξει τρόπους για την αποτελεσματικότερη άσκηση του θεσμικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών στην προώθηση θετικών πολιτικών για την ουσιαστική συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι ομιλητές, από τον αντίστοιχο τομέα εξειδίκευσης του καθενός, θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της ατζέντας των ίσων δικαιωμάτων.
Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα ενσωματώσουν στις τοποθετήσεις τους οι:
- Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού
- Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας και Πρόεδρος Enterprise Greece, Υπουργείο Εξωτερικών
- Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης
- Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
- Μετά το πέρας του Συνεδρίου στόχος είναι να συσταθεί διεθνής ομάδα εργασίας η οποία θα προτείνει οδικό χάρτη για επόμενες δράσεις.
Ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον» (“Human Rights in Business”) είναι https://humanrightsinbusiness.gr/
Το Συνέδριο διεξάγεται υπό τον συντονισμό και την υποστήριξη του Enterprise Greece.
Επιχειρηματικότητα
Όταν η επιχείρηση αναπτύσσεται, αλλά η ζωή της γυναίκας μικραίνει
Ο τζίρος ανεβαίνει. Οι πελάτες πληθαίνουν. Έχεις πια την ομάδα που κάποτε ευχόσουν να μπορείς να πληρώνεις. Κι όμως, το απόγευμα που θα έκλεινες τον υπολογιστή χωρίς να σκέφτεσαι τι έμεινε πίσω διαρκώς μεταφέρεται για αργότερα.
«Μόλις σταθεροποιηθεί κι αυτό, θα έχω περισσότερο χρόνο».
Μόνο που κάθε επόμενο βήμα φέρνει κάτι ακόμη που χρειάζεται εσένα. Η επιχείρηση μεγαλώνει και η ελευθερία παραμένει υπόσχεση.
Ίσως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου εδώ. Ξεκίνησες με επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, να κερδίζεις καλά, να αποφασίζεις πώς θα ζεις. Στην πορεία, όμως, η ανάπτυξη άρχισε να σημαίνει ότι πρέπει να είσαι διαθέσιμη για περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες αποφάσεις, περισσότερες ανάγκες.
Ας σταθούμε σε μια μικρή στιγμή. Μια συνεργάτιδά σου αναλαμβάνει πλήρως ένα έργο. Για πρώτη φορά, ελευθερώνεται ένα πρωινό σου. Θα μπορούσες να το διαθέσεις όπως επιθυμείς. Πριν προλάβεις, όμως, να χαρείς αυτή τη δυνατότητα, ζητάς ενημέρωση, ελέγχεις λεπτομέρειες, προσθέτεις άλλη μία συνάντηση.
Η υποστήριξη υπάρχει. Εσύ εξακολουθείς να εργάζεσαι σαν να πρέπει όλα να περνούν από εσένα.
Τι συμβαίνει μέσα σου όταν κάτι πηγαίνει καλά χωρίς τη συνεχή παρέμβασή σου; Αισθάνεσαι ανακούφιση; Ή εμφανίζεται η ανησυχία ότι χαλαρώνεις, ότι κάτι θα ξεφύγει, ότι δεν προσφέρεις αρκετά;
Εδώ η ανάπτυξη συναντά τη σχέση σου με την ασφάλεια στο Σώμα. Αν η διαρκής εγρήγορση είναι ο τρόπος που έχεις μάθει να αισθάνεσαι ασφαλής μέσα στη δουλειά σου, ακόμη και μια άδεια ώρα μπορεί να βιώνεται ως εκκρεμότητα. Υπάρχει χρόνος, αλλά δυσκολεύεσαι να τον ζήσεις ως ελευθερία. Σαν η απουσία σου να απαιτεί δικαιολόγηση.
Αυτό είναι ένα ουσιαστικό ερώτημα στη δουλειά μου μέσα στο Embodied Business Leadership: πώς μπορεί η γυναίκα να δημιουργεί περισσότερα και να επιτρέπει στον εαυτό της να λαμβάνει περισσότερη υποστήριξη, χρήματα και ελευθερία;
Η επιχείρηση που ευημερεί ξεκινάει στο Σώμα. Η ασφάλεια να υποστηρίζεσαι και να λαμβάνεις εκφράζεται σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές επιλογές: να αναθέτεις πραγματική ευθύνη, να αφήνεις την ομάδα να αποφασίζει μέσα στις αρμοδιότητές της, να επιλέγεις συνεργασίες που υπηρετούν και τη ζωή που θέλεις.
Η φιλοδοξία σου μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλύτερο τζίρο, επιρροή, δημιουργία και ένα απόγευμα που σου ανήκει. Δεν χρειάζεται να μικρύνεις αυτό που επιθυμείς.
Αξίζει όμως να αναρωτηθείς: στην επιχείρηση που δημιουργώ, η δική μου ελευθερία περιλαμβάνεται στην επιτυχία ή περιμένω ακόμη να την κερδίσω με περισσότερη δουλειά;
Μαρία Μισύρη | Embodied Business Leadership | Δημιουργός της Μεθόδου «Η Επιστροφή της Δημιουργού™»

Παρουσίαση
HELPVENEZUELA: Η HELPHELLAS ενεργοποιεί καμπάνια crowdfunding για την αποστολή 5 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα
«Η βοήθεια υπάρχει! Αυτό που λείπει είναι το ταξίδι της»
Μια μεγάλη ανθρωπιστική γέφυρα αλληλεγγύης έχει στηθεί μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βενεζουέλας, και τώρα χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να ολοκληρωθεί. Η HELPHELLAS και η HELLAS HELPBANK, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #HELPVENEZUELA, ανακοινώνουν την έναρξη καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).
Στόχος της καμπάνιας είναι η κάλυψη του κόστους μεταφοράς 5 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι La Guaira της Βενεζουέλας.


Μία τεράστια κινητοποίηση που έγινε πράξη
Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει ήδη συγκεντρωθεί χάρη σε μια συγκινητική κινητοποίηση πολιτών, εθελοντών, οργανώσεων, σωματείων, δήμων και επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συλλογή ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 18 Ιουλίου 2026, σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία της Βενεζουέλας και την ισπανόφωνη κοινότητα στην Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μεταφράζεται σε 5 κοντέινερ γεμάτα ελπίδα, με τη συνολική εκτιμώμενη αξία του υλικού να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ. Η βοήθεια περιλαμβάνει φάρμακα και εξειδικευμένο φαρμακευτικό υλικό, βρεφικό γάλα και παιδικές τροφές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, λευκά είδη και ρουχισμό.
Σήμερα, η βοήθεια είναι συσκευασμένη και έτοιμη προς αποστολή. Το μόνο που απομένει είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για τα ναύλα και τα έξοδα μεταφοράς, με τον συνολικό οικονομικό στόχο να ανέρχεται σε 39.000 ευρώ.
💬 Δήλωση του Προέδρου της HELPHELLAS, Γιώργου Γαμπιεράκη
Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος της HELPHELLAS, Γιώργος Γαμπιεράκης, τόνισε:
«Η βοήθεια έχει ήδη συγκεντρωθεί χάρη στην ανταπόκριση εκατοντάδων ανθρώπων, φορέων, συλλόγων, δήμων και εθελοντών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτό που απομένει τώρα είναι να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί την αποστολή.
Απευθυνόμαστε στη δύναμη των πολλών, γιατί πιστεύουμε ότι ακόμη και η πιο μικρή συνδρομή, όταν ενώνεται με πολλές άλλες, μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.
Θέλουμε οι ίδιοι οι πολίτες να γίνουν ουσιαστικά μέρος αυτής της αποστολής και να βοηθήσουν ώστε τα 5 κοντέινερ να φύγουν από τον Πειραιά και να φτάσουν στους ανθρώπους για τους οποίους συγκεντρώθηκαν. Παραλήπτης της αποστολής θα είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής, η οποία έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές για την διευκόλυνση εισόδου της στη χώρα.
**Η ανθρωπιστική βοήθεια λοιπόν υπάρχει. Αυτό που λείπει είναι το ταξίδι της.»
Πώς μπορείτε να στηρίξετε την καμπάνια;
Η καμπάνια απευθύνεται σε πολίτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στην ελληνική Ομογένεια, στους Φιλέλληνες και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλει.
- 🔗 Κάντε τη δωρεά σας στην επίσημη πλατφόρμα crowdfunding: 4fund.com – #HELPVENEZUELA
- 📱 Παρακολουθήστε την πορεία της προσπάθειας μέσα από φωτογραφίες και βίντεο στην ειδική σελίδα στο Facebook: HelpVenezuela – Hellas
- Η καμπάνια crowdfunding #HELPVENEZUELA είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα:
https://4fund.com/x743n4
Η HELPHELLAS καλεί πολίτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα, κόμματα, οργανισμούς και συλλογικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ), όχι μόνο να στηρίξουν την καμπάνια, αλλά και να συμβάλουν στη διάδοσή της.
Λίγα από πολλούς.
Μια αποστολή από όλους.
Έρευνες
Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ
Η έννοια και ο ρόλος της υγιούς εργασίας ανέκαθεν αποτελούσε την βάση για την πρόοδο, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση των ανθρώπων αλλά και την δίοδο για την επίτευξη προσωπικών στόχων και επιτευγμάτων ή απολαύσεων.
Η επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος μέσω του οποίου το άτομο αποκτά γνώσεις, αναπτύσσει ικανότητες και δεξιοτεχνίες και εφαρμόζει αξίες και αρχές βοηθά στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα την διαρκή και αυξανόμενη αποδοτικότητά τους στη δουλειά.
Η ψυχολογική κατάσταση ενός νέου στελέχους στην δουλειά είναι όμοια με την συμπεριφορά που παρουσιάζει κάποιος που αργοπορεί σε μια κοινωνική εκδήλωση.
Επειδή αισθάνεται άβολα , αμήχανα και περίεργα ίσως το πιο πιθανόν είναι να μην δύναται να εκφραστεί άνετα και ελεύθερα εκτός αν κάποιος αναλάβει τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά να τον απασχολήσει και να του εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.
Η αδυναμία λοιπόν ενός νεοπροσληφθέντος ατόμου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός νέου περιβάλλοντος, όπου υπάρχουν κανόνες και κώδικες και εφαρμόζονται μοντέλα συμπεριφοράς άγνωστα σ΄ αυτόν, έχει σαν αποτέλεσμα να νοιώθει ότι πατά σε ναρκοπέδιο , ή ότι βρίσκεται σε εχθρικό έδαφος και πρέπει να αμυνθεί.
Το σπουδαιότερο δε και το πιο σημαντικό είναι ότι η όποια αμηχανία ή αβεβαιότητα νοιώθει κανείς οδηγεί σε προκατάληψη, ότι δηλ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εργοδότη ή του προϊσταμένου του, ότι ίσως δεν θα του δοθούν οι ευκαιρίες για προσωπική ανέλιξη στην ιεραρχία, ή διακατέχεται από διαρκή φόβο πλήρους αποτυχίας και απόρριψης.
Ποια είναι τα κίνητρα :
Η διαδικασία παραχώρησης κινήτρων για την αποτελεσματικότερη απόδοση και την ταχύτατη προσαρμογή των νέων στελεχών εγκυμονεί κινδύνους και αρκετές φορές προκαλεί αδιέξοδα στην ίδια την επιχείρηση.
Πρώτον γιατί οι προσωπικές φιλοδοξίες του εργαζόμενου δεν ταυτίζονται με του στόχους του επιχειρηματία
Δεύτερον γιατί το αναμενόμενο αποτέλεσμα προσδοκιών και σχέσης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη δεν βασίζονται στο ίδιο οικονομικό, κοινωνικό και στοχευμένο ορθολογιστικά μοντέλο Διοίκησης.
Τρίτον γιατί η πιθανή αρνητικήσχέση εξάρτησης , ή έλλειψη αυτονομίας , η μη εφαρμογή σωστής κατανομής αρμοδιοτήτων, η μη αποδοχή της όποιας μορφής πρωτοβουλίας και τέλος η ύπαρξη μόνιμης εργασιακής ρουτίνας δημιουργεί αντίθετο αποτέλεσμα..
Για αυτό λοιπόν θα πρέπει η επιχείρηση να εφαρμόζει τα κατάλληλα μοντέλα επικοινωνίας τα οποία θα βασίζονται στα εργαλεία της συνεχούς μάθησης και εξέλιξης των στελεχών παλαιών και νέων εφαρμόζοντας τρεις αρχές:
- Την επιβράβευση των ανθρώπων της και την παροχή κινήτρων υλικής και ηθικής ,,αποζημίωσης,,
- Την κατανόηση της όποιας ψυχολογικής κατάστασης των εργαζομένων και την δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος με βαθιές ρίζες και σχέσεις σαν αυτή της μάνας και του παιδιού. Ας μη λησμονούμε ότι η επαγγελματική κοινωνικοποίηση κτίζει στο θεμέλιο της οικογενειακής κοινωνικοποίηση
- Την διατήρηση μηχανισμού συνεχούς ανάπτυξης των στελεχών
εφαρμόζοντας την στρατηγική ανταλλαγμάτων << κερδίζω – κερδίζεις >>
παραχωρώντας στον εργαζόμενο την δυνατότητα να συμμετέχει στους στόχους και τις νόρμες της επιχείρησης.
Ρούλα Κωτούδη
Σύμβουλος Επικοινωνίας Ιδιοκτήτρια της KPR CONSULTING
-
ΤουρισμόςΔυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή αγορά συνεδριακού και θεματικού τουρισμού
-
ΥγείαΚαταρράκτης: Πότε επηρεάζει την όραση
-
ΥγείαΕμβρυομεταφορά Κατεψυγμένου Εμβρύου (FET): Ο Πολύτιμος Σύμμαχος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
-
ΔιατροφήΔίαιτα: Δουλεύει πραγματικά ή σου Χαλάει τον Μεταβολισμό;
-
ΥγείαΣύγχρονη Αισθητική Οδοντιατρική:Λύσεις με Ψηφιακή Τεχνολογία
-
ΜόδαPlakton Ανατομικά Σανδάλια & Tamaris Προσφορές – Οι Επιλογές που θα Λατρέψεις Φέτος
-
ΥγείαΥδροκέφαλος: Συμπτώματα, διαφορετικοί τύποι και σύγχρονες επιλογές αντιμετώπισης
-
VideosCoffe talks με το περιοδικό Business Woman!!!

