Connect with us

Γαστρονομία

Δυναμικές δράσεις για την εξάπλωση του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού

Το νέο επαγγελματικό – συνεργατικό  δίκτυο «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE», τη σύνθεση του οποίου αποτελούν οι καλύτεροι οινοπαραγωγοί της Αττικής, αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού, και της επικοινωνίας, παρουσίασε το νέο του κόμβο στο Internet με στόχο την εξάπλωση του οινικού τουρισμού και της γαστρονομίας της Αττικής, ένα εργαλείο που θα υποστηρίξει όλες τις μελλοντικές του δράσεις. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η προβολή των οινοποιών αλλά και όλων των επαγγελματιών της γαστρονομίας της Αττικής, ιδίως στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αττική αλλά δεν γνωρίζουν τι παράγει αυτή η γη.

Το δίκτυο “Attica Wine and Food Experience” ξεκίνησε από μια ομάδα οινοποιών της Aττικής με αγάπη, όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για τον τόπο μας στον οποίο γεννήθηκε η ιδέα της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Μαζί μας συντάχθηκαν και άλλοι επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της γαστρονομίας και της επικοινωνίας, με στόχο να προβάλλουμε την Αττική ως πρώτο τουριστικό προορισμό. Επιπλέον, το «Attica Wine and Food Experience» στοχεύει στη διαφύλαξη, στη μελέτη και στην έρευνα, στην προαγωγή και στην υποστήριξη του αττικού γαστρονομικού πολιτισμού, της λαογραφίας και των προϊόντων διατροφής, όπως επίσης και στη σύνδεσή τους με την αττική κουζίνα“, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πως  ακόμη και μια απλή επίσκεψη σε ένα οινοποιείο μπορεί να εξελιχθεί σε μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας περιηγήσεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική, εστιατόρια υψηλού επιπέδου,  διαλέξεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα πολλά, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το καλό κρασί ταιριάζει με κάθε είδους απόλαυση“, τόνισε η κ. Μαρία Αλιφραγκή αντιπρόεδρος του Attica Wine and Food Experience.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δημιουργία του «Attica Wine and Food Experience» και με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής έχουν γίνει δράσεις διόλου ευκαταφρόνητες. Συνοπτικά, έχουν γίνει επαγγελματικά ραντεβού και παρουσίαση στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2018, συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη, υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης τουριστικών γραφείων από την Ευρώπη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής που γνώρισαν από κοντά πολλά από τα μέλη μας και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν, συμμετοχή στο «FVW Workshop Athens – Attica 2019» με στόχευση τη γερμανική αγορά, και διοργάνωση δείπνου γνωριμίας στο γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, στέκι του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη, “Μαγεμένος Αυλός”.

Στις μελλοντικές δράσεις του δικτύου συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία σελίδων στα social media, διαδικτυακό marketing μέσω της google, προβολή σε δημοφιλή site τουρισμού και οινογαστρονομίας, δημιουργία θεματικών βίντεο για τον οινοτουρισμό, δημιουργία ενός εμπορικού βίντεο, οργάνωση εκδηλώσεων στα επισκέψιμα οινοποιεία και wine bars & bistorts, συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού, και η συνέχιση της φιλοξενίας ταξιδιωτικών πρακτόρων από το εξωτερικό.

Πηγή

Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Συνταγές

Κόκκινη ή Λευκή Σάλτσα στην Πίτσα;

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλο τον κόσμο, με ατελείωτες πιθανότητες συνδυασμών γεύσεων και συνοδευτικών σαλτσών. Όσον αφορά τις σάλτσες, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που κυριαρχούν: η λευκή και η κόκκινη σάλτσα. Καθένας έχει τη δική του μοναδική γεύση και επιτρέπει ατελείωτους πειραματισμούς.

Βασική Συνταγή για Λευκή Σάλτσα

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Κανέλα & Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να πυκνώσει, περίπου για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κανέλα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα σας!

Βασική Συνταγή για Κόκκινη Σάλτσα

Υλικά

1 κουτί τοματοπολτό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Αρωματικά  (π.χ. ρίγανη, βασιλικός) – προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη και τα βότανα αν τα χρησιμοποιείτε.

Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε στην πίτσα σας.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending