Connect with us

Γαστρονομία

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης: Ξεχώρισε στα Interiors Awards 2020 και στα Treasures of Greek Tourism 2019

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ξεχώρισε για ακόμη μία φορά για την επιχειρηματική της αριστεία, το μεράκι και το πάθος σε κάθε τομέα λειτουργίας της. Η εταιρεία κατέκτησε χρυσό βραβείο στα Interiors Awards 2020, εντυπωσιάζοντας με ένα εξαιρετικής αισθητικής περίπτερο στην έκθεση ΗORECA, ενώ απέσπασε διάκριση και στα Treasures of Greek Tourism 2019

Τα Interiors Awards 2020 που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου στο Gazarte, διοργανώθηκαν από το Build της Boussias Communications με σκοπό να επιβραβεύσουν τους χώρους υψηλής αισθητικής και μεγάλης λειτουργικότητας.

Το περίπτερο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, ξεχώρισε για την πρωτοτυπία, την ελκυστικότητα και τη λειτουργικότητα, ενώ σχεδιάστηκε με βάση την ταυτότητα, τα προϊόντα της εταιρείας και τα βασικά συστατικά της μπίρας. Το πρωτότυπο περίπτερο, σχεδιάστηκε μέσα σε δύο μήνες, ενώ εκτός των άλλων δημιουργήθηκε με στόχο την μελλοντική επανάχρηση των στοιχείων του. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του περιπτέρου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Μάρη Γκόγκα και Ηλία Χανδέλη (www.marigoga.com).

Επιπλέον, τα Treasures of Greek Tourism 2019, πραγματοποιήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου στο Grande Bretagne Hotel Athens, από την New Times, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Εκεί βραβεύθηκαν οι σημαντικότεροι προμηθευτές των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ήταν ανάμεσά τους, καθώς τα προϊόντα της κερδίζουν την καρδιά των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της χώρας, ξεχωρίζουν για την αξεπέραστη ποιότητα και την μοναδική τους γεύση, ενώ ταυτίζονται με την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Ο Αθανάσιος Συριανός, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, δήλωσε σχετικά: «Για μία ακόμη φορά, η εταιρεία μας έλαβε δύο πολύ σημαντικές βραβεύσεις σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις, αποδεικνύοντας και έμπρακτα την αριστεία των πρακτικών της. Πρακτικές υψηλής αισθητικής που επιβραβεύονται για τη δημιουργικότητα και την ποιότητά τους. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά, λοιπόν, που πετυχαίνουμε τους στόχους μας εδώ και 30 χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους, αλλά και τους συνεργάτες μας που εργάζονται καθημερινά, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, για να προσφέρουμε την καλύτερη μπίρα στους καταναλωτές μας και φυσικά στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Άλλωστε, η εξωστρέφεια ξεκινά από τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και εμείς φροντίζουμε να δημιουργούμε τις καλύτερες αναμνήσεις σε κάθε τουρίστα ξεχωριστά. Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη όλων! Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας για να κατακτάμε συνεχώς ακόμα μεγαλύτερους στόχους».

Σχετικά με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.

Με κύριο μέτοχο τον Αθανάσιο Συριανό και στρατηγικό επενδυτή την Damma Συμμετοχών Α.Ε. η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και έχει σε αυτή την μακροχρόνια πορεία της εξελιχθεί σε μια δυναμική βιομηχανία παράγοντας και διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μπίρας. Σήμερα διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά διευρυμένο προϊοντικό πορτφόλιο υψηλής γευστικής αξίας και ποιότητας, τις εζα Premium Pilsener, εζα Fine Lager, εζα Alcohol Free, Pils Hellas, BLUE Ιsland, Odyssey White Siren’s Call, Odyssey Red Circe’s Spell, Odyssey Dark Calypso’s Desire ενώ εισάγει και εμπορεύεται την Gulden Draak. Η εταιρεία απασχολεί 180 υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους στην παραγωγή και στην διανομή και εφαρμόζει επιτυχώς ένα – προηγμένης τεχνολογίας – ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας. 

Continue Reading

Συνταγές

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Τα pancakes είναι κορυφαία στις αναζητήσεις της Google παγκοσμίως. Είναι τα γλυκάκια της κάθε στιγμής και τρώγονται ευχάριστα είτε στη γλυκιά τους, είτε στην αλμυρή έκδοσή τους με τυριά και αλλαντικά.

Η Έλλη μας τα ετοίμασε με σοκολάτα bitter και τριμμένο μπισκότο και ήταν απίθανα. Τα απολαύσαμε με φυσικούς χυμούς στο καφέ της που ακουμπά τη θάλασσα … Όνειρο

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολα

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Από την Έλλη Χαλδεάκη, Ο.Κ. cafe bar, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

1 ¾  κούπα γάλα

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Για το φινίρισμα

Σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter

Τριμμένο μπισκότο

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση των υλικών και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχουμε σβώλους. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.

Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα όσο περίπου το ¼ μιας κούπας.

Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κάτω πλευρά και δημιουργηθούν φουσκάλες στην πάνω πλευρά.

Τότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τα pancakes περιχύνοντάς τα με σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter και τριμμένο μπισκότο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φράουλα και σοκολάτα ή άλλα ψιλοκομμένα φρούτα ή ακόμα και με τυρί ή μπέικον ψημένο.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Trending