Connect with us

Lifestyle

Ζώδια-Μάθε τι θα συμβεί

ΚΡΙΟΣ
Η εβδομάδα αυτή απαιτεί την προσοχή σου και ιδιαίτερα στον τομέα των σχέσεών σου. Πρόσεξε με ποιους μοιράζεσαι τα μυστικά σου και τις ανησυχίες σου γιατί μπορεί να βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις (κάποια προσωπικά σου πράγματα να βγούνε στην επιφάνεια). Την Κυριακή προσπάθησε να μην δημιουργείς εντάσεις και ειδικά με άτομα τα οποία δεν σου φταίνε σε τίποτα.

Επαγγελματικές
Τα καταφέρνεις στη δουλειά σου μια χαρά. Μείωσε το άγχος γιατί οι δραστηριότητές σου θα είναι πάρα πολλές αυτήν την εβδομάδα και κυρίως απόφυγε να μεταφέρεις την υπερέντασή σου στους συνεργάτες σου. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό επίπεδο, αλλά αυτήν την εβδομάδα θα μπεις σε πολλά έξοδα, θέλεις δεν θέλεις. Φρόντισε να κινηθείς με αρκετή σύνεση, ώστε να μη βγεις εκτός προϋπολογισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ…ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,14,28,36.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Τα όπλα σου αυτές τις μέρες θα είναι η αυξημένη κοινωνικότητα που θα σου χαρίσει το πλανητικό σκηνικό μέχρι τις 21. Ευνοούνται ιδιαίτερα οι κοινωνικές επαφές καθώς και οι μετακινήσεις ή οι «αποδράσεις». Νέες συνεργασίες και επαναπροσδιορισμός των ήδη υπαρχόντων θα βρουν πρόσφορο έδαφος λόγω της θετικής σου ματιάς. Την Κυριακή η συναισθηματική σου ισορροπία πρέπει να διατηρηθεί με οποιοδήποτε τίμημα λόγω των αρνητικών επιρροών που θα δεχτείς από το πλανητικό σκηνικό , για αυτόν το λόγο υιοθέτησε μία πιο ήπια συμπεριφορά απέναντι τόσο στους συνεργάτες σου όσο και στην οικογένειά σου.

Επαγγελματικές
Θα κυλήσει αρκετά ομαλά η εβδομάδα στη δουλειά σου. Μην έχεις ανασφάλειες. Συζήτησε με τους ανωτέρους σου κάποια θέματα που έχεις στο μυαλό σου και με λογικά επιχειρήματα προσπάθησε να τους πείσεις να τα ακολουθήσουν. Στα οικονομικά, οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πολλές και δυστυχώς πρέπει να τις καλύψεις άμεσα. Απόφυγε να κάνεις περιττά έξοδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ…ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…7,11,24,33.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Προβλέπεται μία εβδομάδα με πάρα πολλές υποχρεώσεις και αρκετό τρέξιμο καθώς θα βγουν στην επιφάνεια θέματα γραφειοκρατίας, αλλά και ζητήματα ακινήτων που θα σε απασχολήσουν αρκετά. Τα συγγενικά σου πρόσωπα μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικά αλλά εσύ θα δείξεις αποφασισμένη να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν. Από την Κυριακή και μετά το πλανητικό σκηνικό κάνει γόνιμο το έδαφος για τα πάντα! Μην γίνεσαι σχολαστική, αλλά ασχολήσου με την ουσία των πραγμάτων και προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο για την ψυχαγωγία και την ξεκούρασή σου.

Επαγγελματικές
Μπορείς και ανταπεξέρχεσαι σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει στη δουλειά σου με τον δυναμισμό που έχεις. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά καλό είναι να μην εκνευριστείς γιατί όλα θα είναι τελείως προσωρινά. Τα οικονομικά σου αρχίζουν και ισορροπούν, αλλά από τις τόσες υποχρεώσεις που έχεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμα. Απόφυγε να κάνεις πολλά έξοδα αυτήν την περίοδο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ  ΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ…Η ΑΓΑΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…9,12,22,39.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Προνόησε αυτήν την εβδομάδα για απρόβλεπτες και αιφνίδιες ανάγκες που θα προκύψουν και βρες τρόπους να ικανοποιήσεις μερικές από τις επιθυμίες σου. Πάνω από όλα μην σκορπάς άδικα τον κόπο σου. Ερωτικά θα περάσεις μία μεταβατική περίοδο, ενώ αρκετές θα είναι οι φορές που θα αισθάνεσαι ότι περπατάς σε τεντωμένο σκοινί. Την Κυριακή ακολούθησε τις εξελίξεις που έρχονται και μην μένεις στο παρελθόν και σε καταστάσεις που σε κούρασαν.

Επαγγελματικές
Το πλανητικό σκηνικό σε προειδοποιεί από την αρχή της εβδομάδας να ρίξεις τους τόνους και να μην αρπάζεσαι με το παραμικρό, προκειμένου να αποφύγεις ενδεχόμενες προστριβές με τους συνεργάτες σου. Αλλαγές που μπορεί να θέλεις να κάνεις, άφησέ τις για την ερχόμενη εβδομάδα που το πλανητικό σκηνικό θα είναι ευνοϊκότερο για το ζώδιό σου. Στα οικονομικά, μην παρασύρεσαι σε άσκοπες αγορές. Αντίθετα, προσπάθησε να περάσεις όσο το δυνατόν πιο συνετά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ , ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΠΩΣ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ??? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ….ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…6,13,28,41.

 

ΛΕΩΝ
Η τύχη είναι με το μέρος σου αυτήν την εβδομάδα, καθώς έχεις τους πλανήτες στο πλευρό σου σε οποιαδήποτε δυσκολία κι αν προκύψει! Κινείσαι με πολύ δυναμικό τρόπο και έτσι όπως έχεις θέσει μερικά πράγματα, θα έχεις σύντομα θετικές εξελίξεις. Δείξε λίγο περισσότερο υπομονή σε κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να έχεις και μην παίρνει μέρος σε κουτσομπολιά που αφορούν σε άτομα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Την Κυριακή άφησε τις έγνοιες στην άκρη και πέρασε τη μέρα σου κοντά σε φιλικά πρόσωπα. Η ψυχολογία σου δεν θα είναι καλή και τους έχεις άμεση ανάγκη!

Επαγγελματικές
Δώσε αυτές τις μέρες προτεραιότητα σε πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της δουλειάς σου και παραμέρισε τους συναισθηματισμούς, όσο κι αν για εσένα αποτελούν κίνητρο δράσης. Στα οικονομικά δεν είναι περίοδος για έξοδα και άσκοπες αγορές. Προς το τέλος της εβδομάδας απόφυγε τις οικονομικές συναλλαγές ή συμφωνίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ…Ο ΗΛΙΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…10,35,39,42.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η εβδομάδα αυτή θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις σε κάποια από τα ζητήματα που σε απασχολούν. Η δική σου υποχρέωση θα είναι μόνο να γίνεις πιο εργατική και υπεύθυνη και να μην παίρνεις αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Καλλιέργησε τώρα που μπορείς τις δημόσιες σχέσεις σου γιατί θα σου φανούν χρήσιμες πολύ γρήγορα. Την Κυριακή μόνο με ρεαλιστικές κινήσεις θα μπορέσεις να λύσεις πρακτικά σου προβλήματα. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο «ζεν» γίνεται ώστε να μην τεντωθούν τα νεύρα σου και την πληρώσουν άτομα που δεν φταίνε σε τίποτα!

Επαγγελματικές
Οι συνθήκες στη δουλειά σου θα είναι καλές, αρκεί να κάνεις σωστό χειρισμό στις υποθέσεις που έχεις και να διευθετήσεις ό, τι είναι σε στασιμότητα. Θα σου κάνουν προτάσεις για καινούρια ξεκινήματα, αλλά καλύτερα όλα αυτά να τα αφήσεις για την επόμενη εβδομάδα .Τα οικονομικά δεν είναι στο σημείο που σε ευχαριστούν. Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να κινηθείς με καλό προγραμματισμό, γιατί οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πολλές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΠΙΘΑΣ… ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ…ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…12,19,34,46.

 

ΖΥΓΟΣ
Το πλανητικό σκηνικό της εβδομάδας θα σε αναγκάσει να αλλάξεις τις επιδιώξεις σου και τη νοοτροπία σου. Θα σε υποχρεώσει να κάνεις σημαντικές αναθεωρήσεις στην αισθηματική σου ζωή, ενώ αξίζει τον κόπο να γίνεις πιο τολμηρή στις νέες αισθηματικές και εργασιακές επιλογές σου, γιατί η τύχη θα σε ευνοήσει. Χρησιμοποιώντας τη λογική σου μπορείς επίσης να αλλάξεις τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σου. Την Κυριακή μην αποθαρρύνεσαι από τα μικρά εμπόδια που θα σου παρουσιάσει  η ημέρα για να μη χάσεις το στόχο σου! Να γνωρίζεις ότι κάνοντας δημιουργικές κινήσεις θα καταφέρεις να ξεπεράσεις σημαντικά σου προβλήματα.

Επαγγελματικές
Η εργασία σου είναι ένας τομέας που θα σε απασχολήσει πολύ αυτές τις μέρες. Το μυαλό σου κινείται με χιλιάδες στροφές αλλά οι ευθύνες που ήδη έχεις δεν θα σε αφήσουν να τις εκδηλώσεις και να τις προωθήσεις. Ίσως πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμά σου για να τα προλάβεις όλα. Τα οικονομικά σου θα πάνε αρκετά καλά, αλλά αυτήν την εβδομάδα καλό θα είναι να συγκρατηθείς λίγο, γιατί θα βγεις πολύ έξω από τον προϋπολογισμό σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…Η ΑΓΑΠΗ ΧΑΝΕΤΑΙ , ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…13,16,25,47.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Κάποια προβλήματα στον οικογενειακό σου κύκλο θα σε προβληματίσουν και ίσως χρειαστεί να τρέξεις περισσότερο για αυτά, ίσως κιόλας να πρέπει να διαθέσεις όλον τον ελεύθερό σου χρόνο. Έχε στο νου σου ότι θα είναι περαστικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Σημαντικό σου μέλημα επίσης θα είναι η οικονομική αναδιοργάνωση, καθώς πρέπει να αποφύγεις λάθη στη διαχείριση των χρημάτων σου. Το Σαββατοκύριακο αναζήτησε δημιουργικές ασχολίες για να μην σε επισκεφτεί … η πλήξη και ξεσπάσεις άδικα στους δικούς σου ανθρώπους!

Επαγγελματικές
Καλό θα είναι να έχεις προετοιμαστεί για να αποφύγεις τις παγίδες σε ενδεχόμενες αλλαγές που ίσως προκύψουν στη δουλειά σου. Κινήσου με πρόγραμμα, χωρίς να ανακοινώνεις τα σχέδια που έχεις και συζήτησε μόνο με συναδέλφους σου που στο παρελθόν σου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Τακτοποίησε άμεσα θέματα γραφειοκρατίας, αλλά και θέματα νόμου που έχουν σχέση με τα οικονομικά σου και σε προβληματίζουν εδώ και καιρό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΜΑΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,17,28,32.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτήν την εβδομάδα οφείλεις στον εαυτό σου καταρχάς, να έχεις υπομονή, να μην είσαι αγχώδης, να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Διαφορετικά οι σωματικές και ψυχικές σου αντοχές θα σε προδώσουν και θα οδηγηθείς σε κινήσεις που θα σου φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μέχρι την Κυριακή δώσε προτεραιότητα σε θέματα που σε αγχώνουν και με τη λογική σου προσπάθησε να τα λύσεις. Οι λύσεις δεν είναι πολύ μακριά σου!

Επαγγελματικές
Στα μέσα της εβδομάδας, καλό θα είναι να κρατήσεις ουδέτερη στάση σε συζητήσεις που μπορεί να γίνουν σχετικά με κάποια αλλαγή. Κινήσου με προγραμματισμό και μην κάνεις τίποτα που μπορεί να ρισκάρει τα κεκτημένα σου. Τα οικονομικά θέματα που καθυστερούν και σε έχουν κουράσει, να ξέρεις πως τώρα θα αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο τους. Επίσης, απόφυγε να κάνεις οικονομικές συναλλαγές στα μέσα της εβδομάδας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ…ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ…ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΣΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…9,14,26,42.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αυτό που χρειάζεσαι αυτήν την εβδομάδα είναι αισιοδοξία και ενεργητικότητα, ενώ εκείνο που πρέπει να καταπολεμήσεις είναι την πολλή σκέψη και την αμφισβήτηση. Το πλανητικό σκηνικό θα σε βοηθήσει να βρεις νέα ενδιαφέροντα, νέους στόχους και να υιοθετήσεις νέες ιδέες στη ζωή σου. Επίσης θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις σε θέματα υγείας, είτε δικά σου είτε δικών σου ανθρώπων. Την Κυριακή  φέρσου με ειλικρίνεια και σεβασμό σε όλους και πάνω από όλα στον εαυτό σου διαφορετικά θα έχεις περίεργα μπλεξίματα από εκεί που δεν το περιμένεις.

Επαγγελματικές
Ό, τι και να κάνεις στο χώρο της δουλειάς σου, πρέπει να κινηθείς με απόλυτη μυστικότητα αλλά και σοβαρότητα. Μην παρασυρθείς από «δήθεν» άτομα, γιατί θα πέσεις σε παγίδες και δεν θα το ήθελες με τίποτα κάτι τέτοιο. Στα οικονομικά έχεις μπει σε μια περίοδο που τα έξοδά σου δεν θα είναι πάρα πολλά. Αν κινηθείς με σύνεση, χωρίς να σε πιάνει ο παρορμητισμός σου, θα τα καταφέρεις όλα μια χαρά και θα εξοικονομήσεις και χρήματα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ…ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ , ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…12,16,23,40.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτήν την εβδομάδα οι αλλαγές γύρω σου θα είναι πάρα πολλές και οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιάζονται θα σε εκπλήξουν ευχάριστα! Κινήσου με καλό προγραμματισμό και μεθοδικότητα και θα καταφέρεις να υλοποιήσεις πολλά από αυτά που σε ενδιαφέρουν. Πρέπει να καταλάβεις πως έφτασε ο καιρός που πρέπει να δεις λίγο και τα δικά σου «θέλω», ώστε να μπορέσεις και εσύ κάποια στιγμή να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου… Υποστήριξε τις ιδέες σου για να τις πιστέψουν και όσοι θα τις ακούσουν!

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα τα πας πολύ καλά. Θα μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλά θέματα που είναι σε στασιμότητα, αλλά πρέπει να κάνεις κινήσεις μετρημένες. Καινούρια ξεκινήματα που θέλεις να κάνεις ευνοούνται από την ερχόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν απόφυγε να πάρεις οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο, ενώ καλό θα είναι να χειριστείς με σύνεση αγορές που μπορεί να προκύψουν στα μέσα της εβδομάδας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ , ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,13,41,46.

 

 

ΙΧΘΕΙΣ
Η εβδομάδα αυτή θα σου φέρει θετικές αλλαγές που θα σου προκαλούν συνεχείς εκπλήξεις, ενώ πολλές καταστάσεις στη ζωή σου θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα! Ωστόσο την Κυριακή, χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία και να προσπαθήσεις να μειώσεις όσο μπορείς το άγχος στα διάφορα θέματα που θέλεις να τακτοποιήσεις, γιατί το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει καθυστερήσεις και ανατροπές. Πρέπει να σκέφτεσαι πολύ καλά το οτιδήποτε κάνεις ή πεις. Η αγκαλιά ενός ανθρώπου που σε αγαπάει θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα θετικά.

Επαγγελματικές
Απόφυγε αυτήν την εβδομάδα να κλείσεις καινούριες συμφωνίες και να προσπαθήσεις να διορθώσεις καταστάσεις που αφορούν στη δουλειά σου. Έχεις φέρει τα πράγματα σε πολύ καλό σημείο, οπότε αυτές τις ημέρες απόφυγε τις δημόσιες τοποθετήσεις σε θέματα, φροντίζοντας να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη στάση. Τα οικονομικά σου δεν είναι σε καλό επίπεδο και από τις πολλές υποχρεώσεις που έχεις δεν μπορείς να χαρείς τα έσοδα που ίσως έρθουν. Απόφυγε να παρασυρθείς σε πολλά έξοδα το Σαββατοκύριακο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ…Η ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ , ΟΠΩΣ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,11,24,46.

 

Κ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση ΠΟΠ, ισχυρό εργαλείο για τα προϊόντα της περιοχής

Σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για την ποιότητα και την θρεπτική αξία των ΠΟΠ μήλων Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί το πρόγραμμα «EUPDO DELICIOUS APPLES» και στο πλαίσιο αυτού συμμετείχε στη πρόσφατη διοργάνωση της FOODEXPO 2024 στην Αθήνα, ενώ τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κι άλλες δράσεις στη πρωτεύουσα όπως δωρεάν δειγματοδιανομές σε σχολεία και σε καταναλωτές εντός καταστημάτων από αλυσίδες Sυper-Market. Παράλληλα ενημέρωσε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μήλων Ζαγοράς αλλά και για τις παραγωγικές συνθήκες στη περιοχή, ενώ έγινε και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού δικτύου του Συνεταιρισμού, οι οποίοι στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη προώθηση των ελληνικών ποιοτικών μήλων. Στην εκδήλωση ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κος. Ταβουλάρης παρουσίασε τη γενικότερη πολιτική της Ελλάδας για την προώθηση ελληνικών ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της FOODEXPO από το Υπουργείο, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπως και εκπρόσωποι από τρία ακόμα συνεργατικά σχήματα της Νάξου, του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης.

Για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ο Συνεταιρισμός ετοιμάζει αποστολή στη Κύπρο, με δράσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ενώ εντός Απριλίου θα γίνουν παρόμοιες δράσεις με αυτές της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση FRESKON 2024. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αποκλειστικά τα κατοχυρωμένα προϊόντα με πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης ή Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σημαντικό βήμα για το κάστανο Πηλίου

Ταυτόχρονα με τη προώθηση των ΠΟΠ μήλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ενέργειες και για τη κατοχύρωση των καστάνων. Εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αίτημα που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, για την ενίσχυση κατάθεσης φακέλου που θα κατοχυρώνει συνολικά το κάστανο Πηλίου ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων χωριών του Πηλίου, κυρίως του Ανατολικού όπου βρίσκεται το 80% των καστάνων, αλλά και του Δυτικού όπως η Δράκεια και έχει θεωρηθεί από τους παραγωγούς πολύ σημαντικό βήμα για τα πασίγνωστα κάστανα της περιοχής. Πλέον ο φάκελος τεκμηρίωσης είναι έτοιμος για υποβολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετέπειτα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, παράλληλα με το μήλο επενδύει και στο κάστανο που συνδέεται με τη περιοχή από τα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με πάμπολλες πηγές που ξεκινούν από την εποχή του Ηρόδοτου.

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ότι τα Π.Ο.Π. προϊόντα μπορούν να αναδείξουν τη ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αποτελώντας εργαλεία για φορείς όπως οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που μπορούν να αιτηθούν σχετικές κατοχυρώσεις και να εκτελέσουν αντίστοιχα προγράμματα προώθησης.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO ΤΡΙΠΟΛΗ

Continue Reading

Trending