Connect with us

Lifestyle

Ζώδια-Μάθε τι θα συμβεί..

ΚΡΙΟΣ         
Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, κάθε συζήτηση είναι γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό. Αν ακόμη ηχεί στα αυτιά σου η προτροπή να «μην μιλάς σε ξένους» , ήρθε η ώρα να την παραβλέψεις εντελώς και να βγάλεις το πιο κοινωνικό σου πρόσωπο στην επιφάνεια. Κάθε σου επαφή με νέα πρόσωπα μπορεί να είναι συναρπαστική. Το γεγονός ότι σε κάθε νέο πρόσωπο βάζεις μια ταμπέλα από την αρχή, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, καθώς δεν επιτρέπεις εύκολα να δεις το χαρακτήρα του άλλου να ξεδιπλώνεται σε ποικίλες καταστάσεις. Μετά τα μέσα της εβδομάδας, η ανάγκη σου για αλλαγές θα είναι επιβλητική, με αποτέλεσμα να ψάχνεις την αφορμή για να θέσεις τα νέα σου σχέδια.

Επαγγελματικές
Πολλή σκέψη και σημαντικές προκλήσεις θα συνθέσουν το σκηνικό του εργασιακού σου τοπίου. Θα πρέπει να πάρεις σημαντικές αποφάσεις σχετικά με αλλαγές που σκέφτεσαι να κάνεις. Η σωστή προετοιμασία θα είναι εξέχουσας σημασίας προκειμένου να ανταπεξέλθεις χωρίς απώλειες σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Στα οικονομικά σου, η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, αλλά μην προσθέσεις επιπλέον έξοδα στον προϋπολογισμό σου. Μην παρασύρεσαι και απόφυγε τις σπατάλες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΛΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,14,22,31.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Το ένστικτό σου κυριαρχεί στον αστρολογικό σου χάρτη καθώς η τάση σου για εσωτερική αναζήτηση είναι στο προσκήνιο. Πρόσεξε πολύ τα σημάδια που σου δείχνει κάποιος, όπως η γλώσσα του σώματος, παρά τα λεγόμενά του. Το ίδιο το σώμα μπορεί να είναι πιο αποκαλυπτικό από τα λόγια. Αν πάλι νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά μπες στη διαδικασία να το ψάξεις προκειμένου να πάψεις να αναστατώνεσαι. Η έμπνευση και η δημιουργικότητά σου την περίοδο αυτή σε βοηθούν ακόμη περισσότερο στις αναζητήσεις σου.

Επαγγελματικές
Ο χώρος της εργασίας σου περιλαμβάνει έντονες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και ίντριγκες. Μη σου κάνει εντύπωση αν νιώσεις ότι συμμετέχεις σε καθημερινή κοινωνική σειρά. Κράτησε λοιπόν χαρακτήρα και μην επιτρέψεις να μπεις στο στόχαστρο εξαιτίας των λεγόμενών σου. Κινήσου συντηρητικά. Δείξε αυτοπεποίθηση και κάνε ξεσκαρτάρισμα. Νέα πράγματα σε περιμένουν αρκεί να κάνεις σχέδια προς μια νέα κατεύθυνση. Έχεις πολλές ικανότητες και είναι καιρός να τις παρουσιάσεις εκεί που πρέπει. Στα οικονομικά σου υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που ζητούν τακτοποίηση. Σε γενικές γραμμές μπορείς να ισορροπήσεις τα πράγματα, αρκεί να καταφέρεις να δείξεις πειθαρχία και αυτοέλεγχο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ…ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ…ΝΙΚΑ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,17,23,41.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Λένε πως «θερίζεις ότι σπέρνεις» κι εσύ έχεις δώσει πολλή και θετική ενέργεια στους φίλους και γενικότερα στον κοινωνικό σου περίγυρο. Τώρα λοιπόν δέχεσαι την αποδοχή και την αγάπη τους. Οι προσκλήσεις σε εκδηλώσεις και πάρτι θα είναι πολλές για αυτό μην σκεφτείς να καθίσεις σπίτι. Ο παλμός της διασκέδασης βρίσκεται εκεί έξω. Να ξέρεις ότι όλο αυτό επηρεάζει θετικά και την αισθηματική σου ζωή. Λίγο μετά τα μέσα της εβδομάδας βέβαια, θα νιώσεις την ανάγκη να αποτραβηχτείς λίγο μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές και διαχωρίζοντας τους πραγματικούς φίλους από αυτούς που θέλουν να φτιάξουν κλίκες.

Επαγγελματικές
Ακόμη και τα επαγγελματικά σου ευνοούνται από το δραστήριο κοινωνικό σου πρόσωπο. Τώρα μπορείς να κάνεις συζητήσεις και επικοινωνίες που προωθούν τη δουλειά και τα σχέδιά σου. Μπορείς να αφήσεις επίσης, το δημιουργικό κομμάτι της προσωπικότητάς σου να εκφραστεί, έτσι ώστε να γίνεις παραγωγική και αποτελεσματική. Στα οικονομικά σου, θα μπορέσεις να αυξήσεις τα έσοδά σου καθώς μέσα από τις επικοινωνίες και τις συναναστροφές προκύπτουν ευκαιρίες. Παρά τη βελτίωση του συνολικού εισοδήματος, θα πρέπει να συνεχίσεις να είσαι προσεκτική και να αποφύγεις περιττά έξοδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ…ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΙΣ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΠΟΡΕΙΣ , ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ  ΓΥΡΩ ΣΟΥ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…6,18,25,42.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η εβδομάδα θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στην καριέρα σου και οι πλανήτες σου επιτρέπουν να κάνεις επαφές καθοριστικές για το μέλλον. Το δίκτυο των επαφών σου είναι μεγάλο και κάθε συνάντηση δες την ως ευκαιρία να το μεγαλώσεις κι άλλο. Το πιο ανθρώπινο πρόσωπό σου μπορείς να το εκδηλώσεις μέσα από τη συμμετοχή σου σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, στις οποίες μπορείς να καλύψεις την ανάγκη που έχεις να βοηθάς και να στηρίζεις τους συνανθρώπους σου. Μετά τα μισά της εβδομάδας φρόντισε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να προσέχεις την συμπεριφορά σου. Οι εντάσεις θα προκύπτουν με μεγάλη ευκολία αν δεν καταφέρεις να τις θέτεις υπό έλεγχο.

Επαγγελματικές
Η εβδομάδα αυτή θα είναι άκρως ευνοϊκή για τα επαγγελματικά σου σχέδια. Θα νιώσεις ένα χέρι βοηθείας να σου δίνει ώθηση και αισιοδοξία. Ακόμη και το πρόσωπο που θα σταθεί δίπλα σου για να παραγγείλει τον καφέ του το πρωί, δεν ξέρεις τι ρόλο έχει και πως μια συναναστροφή μαζί του μπορεί να σε βοηθήσει. Εν ολίγοις, μην αποκλείεις τίποτα και δες τα πάντα σαν υποβόσκουσα ευκαιρία για να κάνεις την καριέρα σου να αναρριχηθεί. Μπορείς επίσης, να είσαι αυτή που θα αποδεχθεί με χαρά την ανάθεση ενός νέου έργου στη δουλειά. Οι εξελίξεις θα είναι άκρως βοηθητικές για το μέλλον. Στα οικονομικά σου, τα πράγματα χρειάζονται λίγη παραπάνω προσοχή. Δεν θα είναι δύσκολο να ξεφύγεις από τα όρια, για αυτό κάνε σωστό προγραμματισμό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΡΙΓΥΡΩ…Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΓΚΡΙΝΙΕΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…2,19,26,44.

 

ΛΕΩΝ
Η εβδομάδα που έρχεται φέρνει έξαλλους ρυθμούς στην καθημερινότητά σου και το μόνο που δεν θα μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις αδρανής. Για αυτό κάνε το πρόγραμμά σου και φρόντισε έτσι, να καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις σου. Από τον καλό σχεδιασμό θα κριθεί και το καλό αποτέλεσμα. Προσοχή θα χρειαστεί να δείξεις στον αυθορμητισμό σου που ίσως σε οδηγήσει σε δεσμεύσεις. Για να ξεφύγεις στη συνέχεια, θα χρειαστεί να βρεις μια πολύ καλή δικαιολογία ή να επικαλεστείς κάποιον σπουδαίο λόγο. Η ενέργειά σου θα είναι τόση που δεν θα διστάσεις να ασχοληθείς με δραστηριότητες που δοκιμάζουν τα όριά σου.

Επαγγελματικές
Αν θέλεις να διορθώσεις και να βελτιώσεις τις συνθήκες στην εργασία σου, φρόντισε να αναπτύξεις την επικοινωνιακή σου ικανότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει καλή συνεργασία με τους συνεργάτες και ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας. Έτσι θα μπορέσεις να επωφεληθείς από τη βοήθεια που θα σου παρέχουν σε κρίσιμα ζητήματα για εσένα. Η επιτυχία σου θα είναι μεγάλη και μεταφράζεται με ριζικές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, το αντίτιμο είναι η αύξηση των υποχρεώσεων. Στα οικονομικά δεν ευνοούνται τα ρίσκα και οι επενδύσεις σε αβέβαιες κατευθύνσεις. Τα αποτελέσματα δεν θα σου αρέσουν καθόλου σε αυτήν την περίπτωση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΚ ΕΙΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,17,29,42.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σπουδαία εβδομάδα για εσένα αυτή που έρχεται. Οι πλανήτες βρίσκονται σε τέτοια θέση που μπορούν να σε ευνοήσουν σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Οι εξελίξεις που αναμένονται θα σε χαροποιήσουν τόσο ώστε να σε κινητοποιήσουν για να προχωρήσεις τα σχέδιά σου. Οι επαφές με τον κοινωνικό περίγυρο θα αποβούν πολύ βοηθητικές, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις την καθημερινή σου ζωή πιο ευχάριστη και λιγότερο πιεστική. Τύχη θα έχεις λοιπόν στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λείψει από τον οικονομικό τομέα. Θα προωθηθούν κάποια εκκρεμή ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο.

Επαγγελματικές
Στην επαγγελματική σου ζωή διανύεις μια περίοδο προετοιμασίας για τις επιτυχίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Αν και θα υπάρξουν απρόοπτα, στο τέλος θα καταφέρεις να ισορροπήσεις υποδειγματικά και να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Μην μπεις σε διαδικασία να συγκρουστείς με τους συναδέλφους. Αν χρειαστεί να κάνεις νέα πράγματα, καλό είναι να μην προχωρήσεις χωρίς να προηγηθεί σοβαρή σκέψη. Στα οικονομικά, θα μπορέσεις να αυξήσεις το εισόδημά σου γεγονός που σου φτιάχνει το κέφι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΨΗΛΑ…Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…3,12,32,49.

 

ΖΥΓΟΣ
Η εβδομάδα σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις λάθη του παρελθόντος ή παραλείψεις. Επομένως, επωφελήσου των ημερών τόσο στα προσωπικά σου όσο και στα επαγγελματικά. Οι κοινωνικές σου επαφές θα τεθούν στο στόχαστρο, αφού θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις ποιες από αυτές αξίζει να τις διατηρήσεις και ποιες σου κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ανασύνταξε τις δυνάμεις σου και ετοιμάσου για τις εξελίξεις που έρχονται. Τα πράγματα θα είναι πια ξεκάθαρα και πολλές εκκρεμότητες τακτοποιούνται.

Επαγγελματικές
Επαγγελματικά, ευχάριστα γεγονότα σε περιμένουν. Οι εργασιακές σου σχέσεις βελτιώνονται και μπορείς να υπολογίσεις στη στήριξη των συναδέλφων σου. Μπορείς με ομαδική δουλειά να αναλάβεις νέες ευθύνες ή εγχειρήματα και να αποδώσεις άκρως αποτελεσματικά. Στα οικονομικά σου, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις την ικανότητά σου να φέρεσαι συνετά και μετρημένα. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα στο πορτοφόλι σου που θα σου χρειαστούν για να καλύψεις κενά του προϋπολογισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΝΑ ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…10,14,21,43.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ, την καρέκλα ή την πολυθρόνα σου και να δραστηριοποιηθείς. Μπορείς να το κάνεις είτε προς όφελος της σωματικής σου υγείας, είτε προς όφελος της συναισθηματικής σου ισορροπίας. Αυτό σημαίνει ότι είναι η ώρα να βρεις ένα άθλημα που θα σε κάνει να περνάς καλά και να ασκείσαι σωστά. Και επειδή η πνευματικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι σου, η γιόγκα είναι ιδανική. Από την άλλη πλευρά, ήρθε η ώρα να κάνεις το σχέδιο μάχης και να βρεις τα όπλα σου για να πραγματοποιήσεις και τα πιο κρυφά σου όνειρα! Μη φοβηθείς να προχωρήσεις με σημαντικές αποφάσεις. Η ενέργεια που σε διέπει σου δίνει τη δύναμη που ζητάς για να κάνεις μεγάλα βήματα.

Επαγγελματικές
Εντάσεις και διενέξεις περιλαμβάνει το μενού της επαγγελματικής σου ζωής. Μην σε αγχώνει όμως, γιατί θα βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς. Μέσα από την ψυχραιμία και τη διατήρηση χαμηλών τόνων θα ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο. Προς το τέλος της εβδομάδας, θα σου δοθούν ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και πρόοδο, για αυτό φρόντισε να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Η επέκταση που θα μπορέσεις να κάνεις θα είναι σταθερή και ουσιαστική. Στα οικονομικά, φρόντισε να διαχειριστείς απρόσμενα έξοδα. Στο τέλος, θα τα καταφέρεις αποτελεσματικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ…ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…14,23,40,45.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Όλες οι προοπτικές ανοίγονται μπροστά σου. Θα κάνεις επιλογές και σχέδια που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις τις καταστάσεις στον υπερθετικό βαθμό. Δεν σου ταιριάζει το μέτριο ή το λίγο. Οι προτάσεις σου θα τύχουν μέγιστης αποδοχής από πρόσωπα που μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά. Δεν είναι η ώρα βέβαια για αλαζονεία ή αχαριστία. Δέξου την εύνοια των πλανητών με ταπεινοφροσύνη και μπόλικη αισιοδοξία. Το ταμπεραμέντο σου ας γίνει οδηγός των πράξεών σου.

Επαγγελματικές
Νέοι δρόμοι ανοίγονται στα επαγγελματικά σου μέσω προτάσεων για συνεργασία. Οι προοπτικές είναι άριστες και αυτό το αναγνωρίζεις. Η διάθεσή σου για εξέλιξη και επαγγελματική αναγνώριση σε καθοδηγεί και σε κάνει να νιώθεις εκπληκτικά. Αν χρειαστεί να πάρεις ρίσκα καλό είναι να το σκεφτείς λίγο πριν προχωρήσεις, γιατί δεν αναμένονται όλα καρποφόρα. Οικονομικά υπάρχουν εκκρεμότητες προς το πρόσωπό σου που θα πρέπει να τις διεκδικήσεις. Έτσι θα μπορέσει να καλύψεις κάποιες δικές σου οφειλές προς τρίτους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ…ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…9,12,22,48.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το ενδιαφέρον σου για αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ του οικονομικού τομέα και του επαγγελματικού. Από τη μια θα υπάρξουν έξοδα που χρειάζονται κάλυψη και από την άλλη οι αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες στο χώρο της εργασίας σε ωθούν σε εξαντλητικά ωράρια. Αντίβαρο όλων αυτών αποτελεί η προσωπική και κοινωνική σου ζωή. Θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις πολύ καλά στο τέλος, αν και η κούραση θα είναι αρκετή. Προς το τέλος της εβδομάδας, μπορείς να απολαύσεις την παρέα των φίλων που θα σε κάνει να ξεχαστείς.

Επαγγελματικές
Στο εργασιακό σου περιβάλλον, η σκληρή δουλειά και η πίστη στον εαυτό σου ανταμείβονται. Συνέχισε να προσπαθείς και βάλε σε δεύτερη μοίρα τις συνεργασίες, τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα. Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να σε στηρίξουν. Για αυτό το λόγο να είσαι αρκετά προσεκτική. Στα οικονομικά σου, οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην εμπιστεύεσαι τα σχέδιά σου σε τρίτους. Δεν είναι ώρα ακόμη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ…ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,17,29,46.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ανανέωση! Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την εβδομάδα σου. Κλείσε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και άνοιξε την πόρτα σου στις αλλαγές και στην πρόοδο. Βλέπεις και εσύ ότι το παρόν δεν έχει κάτι άλλο να σου προσφέρει έτσι όπως εξελίσσεται. Άρα, η αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη. Και η αρχή θα γίνει πρώτα μέσα σου. Προς το τέλος της εβδομάδας, θα μπορείς να προωθήσεις καλύτερα τα σχέδιά σου καθώς το κομμάτι της επικοινωνίας επωφελείται. Μην αφήσεις να σε σταματήσει τίποτα αυτήν την φορά.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου, κάνε ένα βήμα πίσω και γύρε λίγο στην καρέκλα σου για να πάρεις το χρόνο που απαιτείται προκειμένου να κάνεις τον απολογισμό σου. Εντόπισε τα προβλήματα, δες τα λάθη σου και αναπροσδιόρισε τους στόχους σου αν χρειάζεται. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται σε μια στιγμή, για αυτό οπλίσου με υπομονή και δύναμη. Οικονομικά, φρόντισε να διαχειριστείς τα χρήματά σου με φειδώ για να μην ξεφύγεις από τον προγραμματισμό σου. Ειδάλλως, θα πρέπει μελλοντικά να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες που θα είναι μάλλον διογκωμένες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ…ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ…ΠΛΗΓΩΝΟΝΤΑΙ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,19,38,42.

 

ΙΧΘΕΙΣ
Η οικονομική σου κατάσταση μοιάζει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου όλη αυτή την εβδομάδα. Οι συζητήσεις που θα κάνεις με τα κατάλληλα πρόσωπα θα σε βοηθήσουν να αξιολογήσεις προτάσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία καθαρού χρήματος. Μπορείς να διερευνήσεις τις εναλλακτικές ζητώντας πληροφορίες ακόμη και από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Μπορείς ακόμη να ψάξεις και για νέα δουλειά τώρα που το πλανητικό σκηνικό βοηθάει. Από τα μέσα της εβδομάδας, θα νιώσεις την ανάγκη να ξεφύγεις από όλα αυτά και να αναζητήσεις τις ισορροπίες σου στη φύση. Άρα μην διστάσεις να κανονίσεις μια μικρή εκδρομή ή εξόρμηση κάπου κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Επαγγελματικές
Νέες επαφές και συναντήσεις θα σου αναπτερώσουν το ηθικό και θα σε κάνουν να δεις με θετική σκέψη το μέλλον της καριέρας σου. Προς το τέλος της εβδομάδας να περιμένεις ευχάριστες εξελίξεις και ευκαιρίες που θα σε βγάλουν από προβληματισμούς σχετικά με γεγονότα του παρόντος. Η βοήθεια των συνεργατών σου θα σου δοθεί χωρίς δεύτερη σκέψη και θα σε βοηθήσεις να προχωρήσεις με το εγχείρημά σου ή με τις αυξημένες υποχρεώσεις σου. Στα οικονομικά σου, τα πράγματα δεν είναι σταθερά γεγονός που δοκιμάζει τις αντοχές σου. Ωστόσο, μπορείς να φανείς συνετή και συγκρατημένη με τα έξοδα, έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα για άλλες εκκρεμότητες ή επενδύσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΓΙΝΟΥΝ…ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…7,16,27,48.

ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ..

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση ΠΟΠ, ισχυρό εργαλείο για τα προϊόντα της περιοχής

Σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για την ποιότητα και την θρεπτική αξία των ΠΟΠ μήλων Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί το πρόγραμμα «EUPDO DELICIOUS APPLES» και στο πλαίσιο αυτού συμμετείχε στη πρόσφατη διοργάνωση της FOODEXPO 2024 στην Αθήνα, ενώ τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κι άλλες δράσεις στη πρωτεύουσα όπως δωρεάν δειγματοδιανομές σε σχολεία και σε καταναλωτές εντός καταστημάτων από αλυσίδες Sυper-Market. Παράλληλα ενημέρωσε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μήλων Ζαγοράς αλλά και για τις παραγωγικές συνθήκες στη περιοχή, ενώ έγινε και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού δικτύου του Συνεταιρισμού, οι οποίοι στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη προώθηση των ελληνικών ποιοτικών μήλων. Στην εκδήλωση ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κος. Ταβουλάρης παρουσίασε τη γενικότερη πολιτική της Ελλάδας για την προώθηση ελληνικών ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της FOODEXPO από το Υπουργείο, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπως και εκπρόσωποι από τρία ακόμα συνεργατικά σχήματα της Νάξου, του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης.

Για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ο Συνεταιρισμός ετοιμάζει αποστολή στη Κύπρο, με δράσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ενώ εντός Απριλίου θα γίνουν παρόμοιες δράσεις με αυτές της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση FRESKON 2024. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αποκλειστικά τα κατοχυρωμένα προϊόντα με πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης ή Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σημαντικό βήμα για το κάστανο Πηλίου

Ταυτόχρονα με τη προώθηση των ΠΟΠ μήλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ενέργειες και για τη κατοχύρωση των καστάνων. Εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αίτημα που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, για την ενίσχυση κατάθεσης φακέλου που θα κατοχυρώνει συνολικά το κάστανο Πηλίου ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων χωριών του Πηλίου, κυρίως του Ανατολικού όπου βρίσκεται το 80% των καστάνων, αλλά και του Δυτικού όπως η Δράκεια και έχει θεωρηθεί από τους παραγωγούς πολύ σημαντικό βήμα για τα πασίγνωστα κάστανα της περιοχής. Πλέον ο φάκελος τεκμηρίωσης είναι έτοιμος για υποβολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετέπειτα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, παράλληλα με το μήλο επενδύει και στο κάστανο που συνδέεται με τη περιοχή από τα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με πάμπολλες πηγές που ξεκινούν από την εποχή του Ηρόδοτου.

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ότι τα Π.Ο.Π. προϊόντα μπορούν να αναδείξουν τη ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αποτελώντας εργαλεία για φορείς όπως οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που μπορούν να αιτηθούν σχετικές κατοχυρώσεις και να εκτελέσουν αντίστοιχα προγράμματα προώθησης.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO ΤΡΙΠΟΛΗ

Continue Reading

Trending