Connect with us

Ψυχαγωγήσου

Η οικονομική διασκέδαση αλλά και εκπαίδευση γίνεται… πραγματικότητα στο VR Planet

Μετά τη δουλειά ή το σχολείο και βέβαια τα σαββατοκύριακα ανυπομονείτε να βγείτε έξω να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε! Μπορεί να σκέφτεστε: «πάλι μία από τα ίδια» και να σας αποθαρρύνει το ενδεχόμενο κόστος. Η οικονομική κρίση έκλεισε πολλούς από εμάς στα σπίτια μας, στερώντας μας πολλές «πολυτέλειες» που συνηθίζαμε να χαρίζουμε στους εαυτούς μας. Αλλά έχει και ένα καλό: ενισχύει την ευρηματικότητα, τη συντροφικότητα και την ανακάλυψη όλων όσων μπορούμε να απολαύσουμε οικονομικά και να διασκεδάσουμε με τους φίλους και την οικογένεια μας.

Στο VR Planet στην καρδιά του Περιστερίου, με τα πιο προηγμένα μηχανήματα και τις πολλές διαφορετικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, η οικονομική διασκέδαση αλλά και εκπαίδευση γίνεται… πραγματικότητα!

Μαζεύετε την παρέα σας,  φέρνετε τα παιδιά σας (από 6 ετών),  φοράτε μικροί-μεγάλοι την ειδική μάσκα virtual reality και μέσω 90 διαφορετικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας διασκεδάζετε, παίζετε, δημιουργείτε, εξερευνείτε και βιώνετε όλα όσα νομίζετε μέχρι στιγμής ότι δεν γίνονται.

Στο ζεστό και φιλικό χώρο του VR Planet, στην άνεση ενός σαλονιού, συμμετέχετε οι ίδιοι αλλά και οι φίλοι σας που σας παρακολουθούν μέσα από τις οθόνες, σε αυτό το απίστευτο virtual reality ταξίδι. Με την εικονική πραγματικότητα μπορείτε να εισχωρήσετε και να βιώσετε καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας και πέρα από τα όρια του χωροχρόνου… σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή, ενισχύεται, αφού έχετε την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που επιλέξατε σε φάσμα 360 μοιρών! Από κλασσικό gaming, μέχρι documentary, διαλογισμό, τρισδιάστατη ζωγραφική, ταξίδια, VR escape rooms, προσομοιωτές, extreme sports, εφαρμογές Ιατρικού & Εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος σας περιμένουν. Στο VP Planet όλα γίνονται, η μόνη δυσκολία είναι να διαλέξετε τι θα πρωτοκάνετε από:

  • Μία βουτιά κάτω από το νερό για να κολυμπάτε στον βυθό μαζί με δελφίνια και φώκιες.
  • Μία επίσκεψη στην Ακρόπολη την εποχή της ακμής της.
  • Μία εξερεύνηση στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
  • Μία επίσκεψη στο διεθνή διαστημικό σταθμό και εξερεύνηση του διαστήματος ως αστροναύτης δια χειρός BBC.
  • Μία περιήγηση στα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας μέσα σε τριήρεις, ιππεύοντας άλογο ή περπατώντας ανάμεσα στις ιέρειες.
  • Μία βόλτα στην αφρικανική στέπα με “ζωντανή” αλληλεπίδραση σε διάφορες κατηγορίες ζώων.
  • Μία αναρρίχηση στα πιο όμορφα βουνά του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ.

 

VR Planet Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας, Παύλου Μελά 43 & Μπότσαρη, Τ.Κ. 12131 Περιστέρι, 1ος Όροφος, Tηλ.: 6972176450, Email: [email protected], Facebook Page: VRHOSTESSVR Planet Σαλονι Εικονικης Πραγματικοτητας

Continue Reading

Εναλλακτικός τουρισμός

Σέιχ Σου & Δάσος Χορτιάτη: Το Πράσινο Δαχτυλίδι της Θεσσαλονίκης!

Αναδεικνύεται η περιβαλλοντική αξία της Θεσσαλονίκης και το «Σέιχ Σου» ξαναγίνεται τόπος αναψυχής των κατοίκων της, με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του Δάσους Χορτιάτη, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.

Σκοποθεσία του Μνημονίου Συνεργασίας

 Είναι η λειτουργική διασύνδεση του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του Δάσους Χορτιάτη με τις αστικές περιοχές, λαμβάνοντας υπόψιν ότι και οι δυο αυτές δασικές εκτάσεις, αποτελούν φυσικά οικοσυστήματα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας δεσμεύει στους συμμετέχοντες:

  • Να εφαρμοστούν πρακτικές προστασίας και διαχείρισης των φυσικών πόρων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
  • Να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων με γνώμονα την αυστηρή προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, τη μείωση του θορύβου, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.
  • Να προωθηθούν ειδικά προγράμματα δασικού αθλητισμού, δασικής αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διαχείρισης των δασών με πλήρη χαρτογράφηση και δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης της βιοποικιλότητας.
  • Να εφαρμοσθούν δράσεις που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα και θα τα βοηθήσουν στην απαραίτητη προσαρμογή.
  • Να ενισχυθούν τα δασικά οικοσυστήματα απέναντι στα έντονα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές.
  • Να εφαρμοσθεί ένα ειδικό σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας.
  • Να συντηρηθούν, να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες πράσινες υπηρεσίες και υποδομές των περιαστικών δασών και των πράσινων διαδρόμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.
  • Να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία, την Εθνική Πιστοποίηση και τη συντήρηση του δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών.
  • Να προχωρήσουν στις δράσεις αυτές που θα προβάλουν το Δίκτυο Μονοπατιών και την ανάδειξή του ως πόλο έλξης του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητων ενέργειες (μελέτες, επεμβάσεις κ.α.) για τη δημιουργία πράσινων διαδρομών διασύνδεσης των περιαστικών δασών της Θεσσαλονίκης (Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης / Σέιχ Σου – Ορεινός όγκος Χορτιάτη)  με την πόλη και το παραλιακό της μέτωπο.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας εκτός των προαναφερθέντων,  συμμετέχουν επίσης: η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), η Αναπτυξιακή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής.

Το όραμα: Να αλλάξει η ζωή της συμπρωτεύουσας με το «πράσινο δαχτυλίδι» που θα δημιουργηθεί γύρω της…

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την «Η υπογραφή του μνημονίου για το Σέιχ Σου, δείχνει καθαρά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η προστασία του Περιβάλλοντος σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους: θωράκιση του δασικού οικοσυστήματος απέναντι στα έντονα φυσικά φαινόμενα με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, υποστήριξη της φυσιογνωμίας της περιοχής, ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας.

Αυτό το σύνθετο πλέγμα δράσεων κι επιδιώξεων εξυπηρετεί τη συνεργασία των φορέων που υπέγραψαν το μνημόνιο, ώστε να δοθεί στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία με την ανάδειξη του περιαστικού της άλσους και του Δάσους Χορτιάτη σε ελκυστικούς προορισμούς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του». Ταυτόχρονα τονίζεται ότι με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, γίνεται  ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο έργο:

Της λειτουργικής διασύνδεσης του Περιαστικού Δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη της Θεσσαλονίκης με το moto: Να κοιτάμε, πλέον και από τη θάλασσα προς το βουνό.

 Και άλλες παρεμβάσεις

Ταυτόχρονα με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, υλοποιείται το πιλοτικό έργο της διαμόρφωσης του Μονοπατιού των Παγοποιών, στο Χορτιάτη. Με τη διαμόρφωση της Ανατολικής Τάφρου, της οποίας έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός υλοποίησης και τη δημιουργία περιαστικού δάσους στο Δήμο Παύλου Μελά, συνεχίζεται η δημιουργία μιας πράσινης ζώνης, ένα πράσινο δαχτυλίδι, που θα περικλείει τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη διάνοιξη διόδων προς το δάσος.

Ένα επιπλέον προνόμιο των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλοι μια ακόμα διέξοδο αναψυχής, άθλησης και ευζωίας.

**Το «Βusiness
Woman» στο πλαίσιο εκτίμησης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και προστασίας του περιβάλλοντος, αναδεικνύει τη λειτουργική διασύνδεση του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του Δάσους Χορτιάτη, παρουσιάζοντας τα φυσικά οικοσυστήματα που είναι εξαιρετικής οικολογικής σημασίας, και που δεν αρκεί μόνον να τα αναδεικνύουμε αλλά και να προστατεύουμε!!

Continue Reading

Τέχνη πολιτισμός

Μουσεία, τοπική ιστορία και δημιουργία παραμυθιών

Σεμινάριο στην Ιτέα

Μουσεία, τοπική ιστορία και δημιουργία παραμυθιών

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει ένα τριήμερο σεμινάριο στις 28-30 Αυγούστου στην Ιτέα.

Συνδυάζουμε ήλιο, θάλασσα, ιστορία και εκπαίδευση σε ένα μαγευτικό προορισμό πολύ κοντά στην Αθήνα, που μας περιμένει να ανακαλύψουμε τις ομορφιές αλλά και τα μυστικά του!

Ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου

Παρασκευή

18.00 Άφιξη και προαιρετικός ιστορικός περίπατος στη Κίρρα

Η αρχαία πόλη της Κίρρας βρισκόταν στον κόλπο της Ιτέας, στην έξοδο της κοιλάδας του Πλειστού ποταμού προς τον Κορινθιακό κόλπο και ήταν το επίνειο των Δελφών. Η περιοχή της Κίρρας κατοικήθηκε από την Πρωτοελλαδική εποχή, με ιδιαίτερη άνθηση στη Μεσοελλαδική και παρακμή κατά την Υστεροελλαδική. Μεταξύ του 7ου και 6ου αιώνα π. Χ. η πόλη βρισκόταν σε συνεχή ανταγωνισμό με τους Δελφούς με αποκορύφωμα τον πόλεμο μεταξύ των δύο δυνάμεων (περί 600-590 π.Χ.). Η πόλη έγινε αιτία του ξεσπάσματος του Α’ ιερού πολέμου το 595 π.Χ. καθώς οι κάτοικοι της, εκμεταλλεύονταν τους προσκυνητές του μαντείου των Δελφών. Η πόλη ανοικοδομήθηκε μετά την καταστροφή της από τη Δελφική Αμφικτυονία (590 π.Χ.) και στα τέλη του 6ου π.Χ. αιώνα ίδρυσε ένα μεγάλο ιερό, ενώ αργότερα οχυρώθηκε και εξελίχθηκε σε σημαντικό λιμάνι του Κορινθιακού κόλπου, που λειτούργησε ως επίνειο των Δελφών και της Άμφισσας. Η κατοίκηση της πόλης συνεχίζεται και στους Βυζαντινούς χρόνους καθώς και στη Λατινοκρατία, όπως μαρτυρούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις και ο μεσαιωνικός πύργος στην παραλιακή ζώνη της Ιτέας και της σημερινής Κίρρας.

20.00 Δείπνο ελεύθερο στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της Ιτέας και της Κίρρας

Διανυκτέρευση

Σάββατο 

8.00 – 9.00 Πρωινό

9.30 – 11.00 Ανακαλύπτοντας την τοπική ιστορία μέσα από τον περίπατο και τη μυθοπλασία.

Εισηγητές: 

-Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης:

Δουλεύοντας ομαδικά και δημιουργικά

– Κώστας Στοφόρος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας:

«Περπατάω με την τάξη μου στην….ιστορία/ “Mystery Walk” – παρουσίαση των προγραμμάτων

11.30 – 12.00 Διάλειμμα / σνακ – καφές

12.00 – 14.00 Κώστας Στοφόρος: Βιωματικό εργαστήριο δημιουργίας παραμυθιού με τη Μαγική Τράπουλα των παραμυθιών.

14.00 – 17.00 Ελεύθερος χρόνος, για κολύμπι, γεύμα ή περιπάτους

17.00 -18.30 Ευαγγελία Κανταρτζή: Αξιοποιώντας υλικές και άυλες μαρτυρίες

18.30- 20.00 Κώστας Στοφόρος: «Φτιάχνοντας ιστορίες και παραμύθια με εκθέματα του Μουσείου – ένα παράδειγμα από το Μουσείο των Δελφών», εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο

Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και δείπνο σε Κίρρα και Ιτέα

Κυριακή

8.30 – 9.30 πρωινό

10.00 – 12.00 Κώστας Στοφόρος: Η Μυθολογία, η Κίρρα, οι Δελφοί και τα παραμύθια – δημιουργία παραμυθιών με αφορμή την τοπική ιστορία

12.00 – 12.30 Διάλειμμα / σνακ-καφές

12.30 – 14.30 Ευαγγελία Κανταρτζή-Κώστας Στοφόρος:

Παρουσίαση εργασιών

14.30 – 15.30 Κλείσιμο σεμιναρίου – συμπεράσματα

 Χώρος Διεξαγωγής: Ναυσικά Beach Hotel (https://nafsikabeach.gr/ )

Το ξενοδοχείο (πρώην Ξενία) βρίσκεται ανάμεσα στη Κίρρα και την Ιτέα.

Έχει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα με δική του παραλία, beach bar, δωρεάν internet και υπέροχο εστιατόριο, όπου μπορείτε να δειπνήσετε δίπλα στην παραλία.

Το Nafsika Beach Hotel περιβάλλεται από πανέμορφους φυσικούς κήπους όλα τα δωμάτια είναι ευήλια και ευάερα, ενώ περιλαμβάνουν μικρή βεράντα για να απολαμβάνετε το μεσογειακό ήλιο.

Το Nafsika Beach Hotel βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών οδικώς από την ιστορική τοποθεσία των Δελφών.

Διάρκεια: Παρασκευή – Κυριακή (Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Παρασκευής είναι προαιρετική)

Κράτηση θέσεων συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Δείτε τους τρόπους πληρωμής εδώ

Επικοινωνία: 2103250341 [email protected]

Κόστος Συμμετοχής: 140€ (περιλαμβάνει τη διαμονή με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο στο Ναυσικά Beach Hotel με πρωινό τη συμμετοχή στα σεμινάρια, φάκελο σεμιναρίου, βεβαίωση συμμετοχής – για μονόκλινο δωμάτιο επιπλέον χρέωση 20€)

Μεμονωμένοι: Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο το Σεμινάριο το κόστος είναι 60 ευρώ.

Μεταφορά: Μπορείτε να μεταβείτε στο Ναυσικά Beach Hotel με το προσωπικό σας αυτοκίνητο ή με το ΚΤΕΛ Φωκίδας. Δείτε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εδώ

 Οδηγίες συμμετοχής στην δράση, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19:

  • Το ξενοδοχείο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης.
  • Στην είσοδο των σεμιναρίων θα υπάρχει πάντοτε αντισηπτικό.
  • Θα δοθούν προσωπικοί φάκελοι με το υλικό του σεμιναρίου και με γραφική ύλη, οι οποίοι θα έχουν απολυμανθεί. Χρησιμοποιούμε μόνο προσωπικά αντικείμενα.
  • Όλες οι δράσεις του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν τηρώντας του κανόνες των αποστάσεων

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

 

Continue Reading

Τέχνη πολιτισμός

CHEAPART 83η ΔΕΘ

Για 5η χρονιά, η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 8 – 16 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών από 8 χώρες. Το περίπτερο της CHEAPART επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

 

Ο θεσμός της CHEAPART έχει εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo, τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της καινοτομίας και την τεχνολογίας. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με επίκεντρο την ανάδειξη της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προβάλει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΘ/Helexpo προσκαλεί την CHEAPART στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ζωντανό καλλιτεχνικό θεσμό και εκθεσιακό πρότυπο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος. Η CHEAPART στη συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 23 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στη διεθνή εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 1000 καλλιτέχνες.

 

Φέτος στο πλαίσιο της CHEAPART 83η ΔΕΘ παρουσιάζεται το project 25/25. Εικοσιπέντε σχεδιαστές κοσμήματος εμπνέονται από το έργο ισάριθμων εικαστικών, δημιουργούν κοσμήματα και συναντώνται μαζί τους σε έναν καλλιτεχνικό διάλογο και μια εικαστική παρουσίαση. Το project 25/25, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολές Κοσμήματος MOKUME, επιμελείται η Φιόρη Δάλλα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από το πρωί μέχρι τη λήξη της ημέρας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Peter Max Lawrence θα παρουσιάσει το “Paper Waster Press” long durational performance σε επιμέλεια Macklin Kowal μέσα στον εκθεσιακό χώρο της CHEAPART. O Lawrence θα παράξει μια σειρά σχεδίων με αναφορά σε Αμερικανούς υπερήρωες και την αιώνια διαμάχη καλού – κακού, σχολιάζοντας τη σχέση ηρωισμού και πονηριάς, θριάμβου και αποτυχίας. Το In Context που ξεκινάει για πρώτη χρονιά, θα φιλοξενήσει 2 καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί για να αναπτύξουν ένα έργο / εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων μέσα στο περίπτερο. Για το 2018, οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι Ντορίνα Μάλλιου και η Ελένη Τσαμαδιά.

 

Η επετειακή 20η CHEAPART 1998 – 2018 στη Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, καθώς και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και μέρος του “Tempo Forte Italia Grecia 2018”, πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας για την δημιουργία και προβολή πολιτιστικού δικτύου μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Η Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα επισφραγίζει τη μακρόχρονη συνεργασία με την CHEAPART.

Η CHEAPART πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά σε περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και αποτελεί την πολιτιστική πρόταση του παλιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο διεθνής χαρακτήρας της CHEAPART με επιλεγμένους καλλιτέχνες από οκτώ χώρες, αποτελεί το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός για το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει κάθε τέτοιο γεγονός που επιβεβαιώνει την εξωστρέφεια της πόλης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού προσφέρει την ομπρέλα της στο πλαίσιο της δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα

 

Continue Reading

Trending