Connect with us

Εκδηλώσεις

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από το Women On Top και το Ίδρυμα Konrad Adenauer

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 & 22 Φεβρουαρίου, στο Athens Digital Lab, το Design Jam για την ισότητα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε από το Women On Top, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδας και Κύπρου, υπό την αιγίδα της ΓΓΟΠΙΦ.

Ακολούθησε πάνελ με τους εκπροσώπους των εταιρικών χορηγών του Design Jam, τον Ιάκωβο Καργαρώτο, Αντιπρόεδρο της εταιρείας Παπαστράτος S.A., και τη Βάσω Πουλή, CEO της εταιρείας Commit Global, αλλά και τη Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρο της ΕΑΤΑ, και την Janina Sundermeier, Assistant Professor of Digital Entrepreneurship, η οποία είχε αναλάβει το συντονισμό του Design Jam. Στο πάνελ, ομιλητές και ομιλήτριες μοιράστηκαν σημαντικές απόψεις και στοιχεία σε σχέση με δράσεις που ήδη υλοποιούν οι οργανισμοί τους για την ισότητα, αλλά και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

Στη διάρκεια του Design Jam, σχηματίστηκαν 9 ομάδες, αποτελούμενες από γυναίκες και άντρες από τους χώρους της τεχνολογίας, του design, του HR, της διοίκησης επιχειρήσεων και όχι μόνο. Μέσα σε 28 ώρες οραματισμού, συνεργασίας και σχεδιασμού, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες συνέλαβαν, άρχισαν να αναπτύσσουν και παρουσίασαν, με την υποστήριξη καταξιωμένων μεντόρωνκαινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που στέκονται, ακόμα και σήμερα, εμπόδιο στην καλλιέργεια μιας ισότιμης και συμπεριληπτικής κουλτούρας στο πλαίσιο επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το άνοιγμα του Design Jam χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ισότητας και της συμπερίληψης για την αποδοτικότητα και τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων, καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν επαγγελματικά.Στο τέλος του διημέρου, η κριτική επιτροπή του Design Jam, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Women On Top, του Ιδρύματος Konrad Adenauer, της ΓΓΟΠΙΦ, των εταιρειών Παπαστράτος S.A. και Commit Global, αλλά και των οργανισμών Invelop Skills, Own Your Story και Start-up Lab που πρόσφεραν τα έπαθλα για τα μέλη των νικητριών ομάδων, βράβευσαν δύο από τις καινοτόμες προτάσεις που παρουσιάστηκαν.

________________________________________________________________________

1η θέση

Δημιουργία ενός διαδικτυακού κόμβου πηγών και πληροφοριών σε σχέση με τη βία και την παρενόχληση στην εργασία, για θύματα, εργαζόμενους/ες, παρατηρητές/τριες και οργανισμούς υποστήριξης

2η θέση

Δημιουργία μιας εργαλειοθήκης υποδομών και ευελιξίας, για εταιρείες και εργαζόμενους/ες που θέλουν να υιοθετήσουν έναν υγιή συνδυασμό επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής

3η-9η θέση

Ανάπτυξη μιας πλατφόρμας mentoring για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας του matching και της παρακολούθησης των συνεργασιών mentoring, η οποία θα περιλαμβάνει και e-learning λύσεις, για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γυναικών στο εταιρικό περιβάλλον.

Ανάπτυξη εφαρμογής για το φιλτράρισμα online σχολίων, βίντεο και εικόνων, με στόχο την προστασία γυναικών από τη διαδικτυακή παρενόχληση.

Ανάπτυξη ενός παιχνιδιού με κάρτες, σχεδιασμένου να υποβοηθήσει την ενδοσκόπηση, την ενσυναισθητική σκέψη και τη συζήτηση περί ορίων στο πλαίσιο συγκεκριμένων ομάδων στο εταιρικό περιβάλλον.

Δημιουργία μιας εφαρμογής βασισμένης στην Ευελιξία, τη Συμπερίληψη και την Υποστήριξη, που στόχο θα έχει να διευκολύνει τον προγραμματισμό των βαρδιών των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, να τους προσφέρει λύσεις για τη φροντίδα των εξαρτώμενων μελών.

Σχεδιασμός ενός κρυφού παιχνιδιού “Μαφίας”, που θα παίζεται μεταξύ εργαζομένων με στόχο την αντιμετώπιση των έμφυλων στερεοτύπων στο εργασιακό τους περιβάλλον.

“Αμαζόνες”: δημιουργία ενός παιχνιδιού ρόλων και δράσης, σχεδιασμένου με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

Δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει σύγχρονες μεσαίες επιχειρήσεις να προωθήσουν την έμφυλη διαφορετικότητα στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό τους, αποκομίζοντας ταυτόχρονα απτά οφέλη στο επίπεδο των πωλήσεων, της μείωσης κόστους και της ικανοποίησης των πελατών τους.

Εκδηλώσεις

“Βήματα για την Υγεία: Πεζοπορία στο Δάσος του Σέιχ Σου”

Η «Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, στοχεύοντας στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο της παχυσαρκίας κι αναγνωρίζοντας τη σημασία και αναγκαιότητα της άθλησης για τη καλύτερη σωματική και ψυχική μας υγεία, διοργανώνει ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2022, κατεβαίνοντας από την κορυφή Dhaulagiri της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις πεζοπορικές διαδρομές των 1,5km, 4,2km και 6,5km.
Σημείο εκκίνησης διαδρομών το Parking έναντι του ξενοδοχείου «Φιλίππειο»

• Η πρώτη διαδρομή του 1,5km ενδείκνυται για παιδιά, καθώς στη μέση της διαδρομής θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σωστή διατροφή και την άσκηση μέσω διαδραστικών παιχνιδιών.
Κόστος 3 ευρώ.
• Η δεύτερη διαδρομή των 4.2km απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν την ομορφιά της πεζοπορίας.
Κόστος 5 ευρώ.
• Η διαδρομή των 6.5km απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται εις μνήμην του Αντώνη Συκάρη.
Κόστος 8 ευρώ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δώρο καθώς και νερό, φρούτα και μπάρες.

Στη λήξη της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, για τη σημαντικότητα της άσκησης στην ζωή μας και την συμβολή της επαφής με τη φύση στην ψυχική υγεία.
Μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Experience Outdoor Activities.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα του συλλόγου, μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη ατόμου με νοσογόνο παχυσαρκία.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κατάθεση στο Λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας
ΙΒΑΝ GR1301102100000021000943825
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ EMAIL [email protected] ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.

Όροι συμμετοχής
Κατά την δήλωση συμμετοχής ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει και να συμφωνεί με τους παρακάτω όρους:
1. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.
2. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του.
3. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η Μεγάλη Γιορτή του Ποδήλατου κλείνει φέτος τα 10 χρόνια – Στόχος η Ανάπτυξη της Χρήσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα!!

Το «Athens Bike Festival» 2024 μας καλεί να το γιορτάσουμε στις 12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο (ΟΣΥ)

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη, περισσότερο διαδραστική και πιο φρέσκια διοργάνωση!

Για τρεις ημέρες, 12 -14 Απριλίου 2024, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, θα φιλοξενήσει μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο για όλους και όλες!

Με τη στήριξη της ΔΕΗ, η φετινή διοργάνωση ανανεώνεται, εξελίσσεται και δυναμώνει μαζί́ με το ποδήλατο που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα και μετατρέπεται σε αγαπημένο μέσο αναψυχής, άθλησης και μετακίνησης.

Κάνω κι εγώ ποδήλατο

Φίλοι του ποδήλατου και όχι μόνο, ενδιαφερόμενοι για τρόπους εναλλακτικής, βιώσιμης  μετακίνησης, παιδιά́, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες  – όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή́ του, είναι καλεσμένοι στην τριήμερη αυτή γιορτή.

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου

Ποδήλατα, αξεσουάρ, υπηρεσίες, ποδηλατικός τουρισμός αλλά́ και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, θα πρωταγωνιστήσουν στο 10ο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ.

Ποδήλατα δρόμου, Gravel, mountain bikes, ποδήλατα πόλης αλλά και ποδήλατα με ηλεκτρική́ υποβοήθηση, θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών προκειμένου να τα ανακαλύψουν αλλά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες.

Οι μελλοντικοί ποδηλάτες

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν αλλά και να μάθουν ποδήλατο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας με πολλά αναμνηστικά δώρα.

Και το καλύτερο; Να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό αγώνα ποδηλάτου ισορροπίας για μικρούς, πολύ μικρούς πρωταθλητές! Κλείστε τώρα θέση για το Walker Race!

Test Rides

Αποτελούν παραδοσιακά βασικό πυλώνα του φεστιβάλ, καθώς δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ποδήλατα, να γνωρίσουν τα νέα μοντέλα της αγοράς από διαφορετικές κατηγορίες και τιμές και να κάνουν συγκρίσεις.

Οι δοκιμές γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν όλες τις ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ.

Η ΔΕΗ μας προσκαλεί να κάνουμε περισσότερο ποδήλατο!

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ υλοποιείται και φέτος με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον,στηρίζει το ποδήλατο και όλες τις εκδοχές του, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και το προωθούν ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης.

Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ΔΕΗ μας προτείνει:

ΔΕΗ e Rides!

Η ΔΕΗ σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την Αθήνα με ένα ποδήλατο!

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έμπειροι συνοδοί του SOLEBIKE και του Pame Volta, αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν στους δρόμους της Αθήνας, με ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και πολύ κέφι!

Οι βόλτες ξεκινούν και τερματίζουν στον χώρο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο περίπτερο της ΔΕΗ και οι συμμετοχές είναι περιορισμένες, γι’ αυτό, προλάβετε να κλείσετε εγκαίρως τη θέση σας και να χαρείτε την Αθήνα όπως της αξίζει – με ένα ποδήλατο!

Workshops + Bike Talks Powered by ΔΕΗ

Θέλετε να μάθετε πώς να αλλάζετε ελαστικά ή να ρυθμίζετε τα φρένα στο ποδήλατο; Ποια η κατάλληλη διατροφή για παιδιά – ποδηλάτες; Πώς να επισκευάζετε τη σαμπρέλα ή να ρυθμίζετε τις ταχύτητες; Ποια τα καλύτερα tips διατροφής και υδάτωσης στην ποδηλασία;

Για κάθε ερώτηση, έχουμε την απάντηση! Και όλες έρχονται από τους ειδικούς σε κάθε κατηγορία.

Δες τη λίστα με τα Bike Talks και τα Workshops του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ και κλείσε τώρα θέση γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος!

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για Παιδιά Δημοτικού από την ΔΕΗ

H ΔΕΗ προσκαλεί τα παιδιά δημοτικού να αποκτήσουν το πρώτο τους «Δίπλωμα Ποδηλάτου» για να απολαμβάνουν με ασφάλεια το ποδήλατο!

Το πρόγραμμα “Δίπλωμα Ποδηλάτου” για παιδιά δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, στοχεύει στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στα παιδιά, την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης του δρόμου αλλά και, εμμέσως, στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο ποδήλατο.

Και, μέσα από τα παραπάνω, στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία προσφορά της ΔΕΗ και υλοποιείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένους εκπαιδευτές του  Cities for Cycling.

Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, και τα γκρουπ ξεκινούν ανά μισή ώρα.

Επισκεφθείτε το www.bikefestival.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις του φετινού Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ που αναμένεται να κάνει τους… τροχούς του ποδηλάτου να κυλήσουν ακόμα πιο γρήγορα!

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο κέντρο της Αθήνας: εύκολη πρόσβαση, άνετος χώρος και φυσικά ασφαλές parking ποδηλάτων – ίσως το μεγαλύτερο που στήνεται, κάθε χρόνια, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

εισιτήριο 5 ευρώ | early bird 2.5 ευρώ

https://www.more.com/happenings/festival/athens-bike-festival-2024-powered-by-dei/

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 12 Απριλίου: 17:00 – 21:00
  • Σάββατο 13 Απριλίου: 11:00 – 20:00
  • Κυριακή 14 Απριλίου: 11:00 – 20:00

Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/AthensBikeFestival/

https://www.instagram.com/athensbikefestival

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Trending