Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Σεμίνα Διγενή: η “απείθαρχη” συγγραφέας πίσω από τις κάμερες

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας από καρδιάς την κα. Δήμητρα Τοιχομίδου που μου έδωσε την εκπληκτική ευκαιρία να ταξιδέψω και να ανακαλύψω τον πλούσιο κόσμο της ταλαντούχας και Χρυσής σταρ της ελληνικής τηλεόρασης και όχι μόνο κας Σεμίνα Διγενή.

Η διαφορά που έκανε τη διαφορά με την συγκεκριμένη Κυρία ήταν η τόλμη της και το θάρρος της να εγκαταλείψει το χώρο αυτό εν πλήρη δόξα πριν ο χώρος ξεπέσει στα μάτια της.

Στην  πορεία της ζωής της  κατάφερε να μαγέψει με την πολύπλευρη φύση της ως «Άνθρωπος» με την ποιότητα, τις αξίες, το ήθος, την γενναιοδωρία, και την ταπεινότητα , ως «Γυναίκα» με  την ομορφιά, τα υγρά μάτια, την τρυφερότητα και την κοριτσίστικη σκέψη και ως «Επαγγελματίας» πολυβραβευμένη δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας, με την τόλμη, την αποφασιστικότητα, τον θαυμασμό και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό της.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε εις βάθος την «Σεμίνα μας» μέσα από τα αριστουργήματα βιβλία της και να την ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που μας αφιέρωσε.

Αλήθεια πως αποφασίζει ένας άνθρωπος με μεγάλη  επιτυχία σε ένα χώρο να τα εγκαταλείψει όλα ξαφνικά και να αλλάξει γραμμή πλεύσης; 

Το αποφασίζει με το χέρι στην καρδιά. Έτσι ακριβώς συμπεριφερόμουν πάντα. Αν τελειώσουν η έμπνευση και ο έρωτας γι’ αυτό που κάνεις, (όσα κι αν κερδίζεις ), το τίμιο για τον εαυτό σου αλλά και το πιο θεραπευτικό, είναι να το τελειώσεις. Αυτό έκρινα πως έπρεπε να κάνω. Και δεν το μετάνιωσα.

Τα βιβλία σας αποτελούν μια σειρά αφηγημάτων με ψυχογραφήματα όχι μόνο ηρώων που ευτυχήσατε να έρθετε σε επαφή, θαυμάσατε, αγαπήσατε και «μπήκατε στα παπούτσια τους», αλλά και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων  που δεν συναντήσατε ποτέ.

Τι επιρροή είχε στην δική σας ψυχοσύνθεση αυτός  ο … δανεισμός παπουτσιών;

Μα εννοείται πως ήταν καθαρά κίνηση συμφέροντος. Έκανα δωρεάν ψυχανάλυση διαρκείας. Υπάρχει άλλωστε και σχετικό κεφάλαιο στους “Απείθαρχους”, όπου ο Φρόιντ μου ζητάει να …τον ψυχαναλύσω!! Για να μην πω και για όλα αυτά που συνέβησαν μεταξύ εμού και του Αϊνστάιν, της Μονρόε, του Προυστ, του Βέγγου και του Ρόμπιν Γουίλλιαμς…

Πως σας βοήθησε η δημοσιογραφία στην επίτευξη της επιτυχημένης συγγραφής και πως διαμορφώνετε τους διαλόγους των ηρώων στα βιβλία σας;

Κατ’ αρχάς είχε τρομερό ενδιαφέρον όλη αυτή η περιπέτεια. Ο έμπειρος δημοσιογραφικός εαυτός μου βοήθησε πολύ την νέα συγγραφέα στις αναζητήσεις στοιχείων και την στήριξε αποφασιστικά σε όλη τη διάρκεια της έρευνας. Πριν γράψω για τον καθένα που δεν γνώρισα ποτέ (λόγω απόστασης αιώνων), μελέτησα πολύ κι έψαξα με όλους τους τρόπους τον χαρακτήρα του. Ακόμη και οι διάλογοι που προφανώς είναι φανταστικοί, περιέχουν αυθεντικά κομμάτια της αλήθειας του καθένα τους.

Τι ρόλο παίζει η μουσική στην ζωή σας και κατά πόσο αποτελεί μία ακόμη πηγή συγγραφικής έμπνευσης για εσάς;

Το “Yellow Submarine” των Beatles, έδωσε τον τίτλο στο πρώτο μου βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη, το “Κίτρινο Υποβρύχιο”. Τώρα στους “Απείθαρχους” των εκδόσεων Κάκτος,  το πρώτο κεφάλαιο ξεκινάει με τραγούδια του Ντέιβιντ Μπόουι, κάπου στη μέση του βιβλίου πρωταγωνιστεί η Μαρίκα Νίνου με τις αξεπέραστες ερμηνείες της και λίγο πριν το τέλος, εμφανίζεται κι ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Αν συνυπολογίσετε και πως από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούω μουσική ή ψιθυρίζω ένα τραγούδι, καταλαβαίνετε πόσο την αγαπάω και πόσο πολύ τη χρειάζομαι.

Στα βιβλία σας παντρεύετε την μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Πώς το επικοινωνιακό σας χάρισμα έχει συμβάλει στην παραστατική, «ζωντανή» και πικάντικη αφήγηση;

Δεν έχω καταλήξει αν η φαντασία μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιου επικοινωνιακού ταλέντου. Κλίνω προς το όχι.

Πως και σε ποιο βαθμό η αγάπη και η ενθάρρυνση της οικογένειας  πιστεύετε ότι επηρεάζουν την επιτυχημένη πορεία της ζωής ενός ανθρώπου; 

Μόνο ο εαυτός μας είναι υπεύθυνος για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. Ο δρόμος μπροστά είναι μόνο δικός μας κι ο τρόπος που θα τον βαδίσουμε είναι μόνο θέμα του  μυαλού και της ψυχής μας.

Ποια γυναικεία φιγούρα θα θέλατε να «μοντελοποιήσετε» και να φορέσετε τα χαρακτηριστικά της;

Στα 5 μου ήθελα να είμαι η Βουγιουκλάκη, στα 15 μου η Καρέζη, στα 16 μου η Πολυδούρη, στα 17 μου η Κατρίν Ντενέβ, στα 18 μου η Φαλάτσι, στα 19 μου η Βαλεντίνα Τερέσκοβα και στα 20 μου η Λούξεμπουργκ.

Μετά συμβιβάστηκα κι αποφάσισα να κάνω παρέα με τον εαυτό μου.

Κάπου διάβασα ότι το «ΣΕΜΙΝΑ» είναι αναγραμματισμός του «ΣΙΝΕΜΑ»… Γνωρίζοντας ότι το μυαλό μας είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης, πως επιλέγετε το σενάριο της ζωής σας;

Το σενάριο με επέλεξε.

Τι εφόδια θεωρείτε ότι χρειάζεται ένα περιστέρι για να ανοίξει τα φτερά του;

Άνεμο κι ανοιχτό ορίζοντα.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σας ήταν σύμμαχοι σας στην πορεία προς την επιτυχία και ποια χρειάστηκε να τιθασεύσετε;

Το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Το πείσμα μου.

Ποια είναι η άποψη σας για την αποτυχία και πως την χειρίζεστε;

Την αντιμετωπίζω με τον σεβασμό που της αρμόζει. Είναι σαφώς σπουδαιότερη της επιτυχίας κι επιπλέον έχει και κάτι χρήσιμο να σε διδάξει, αν την αποκωδικοποιήσεις σωστά. Η επιτυχία είναι σκέτος αέρας.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο αναζητητή συγγραφικής πορείας; Με τι  εσωτερικά εφόδια θα ήταν ωφέλιμο να προικιστεί;

Δεν είμαι ικανή να συμβουλεύω. Φαντάζομαι πως το διάβασμα , η τέχνη και τα ταξίδια είναι οι πιο σίγουροι δρόμοι για να πλουτίσει το μυαλό κι η φαντασία

Τέλος πως θα σας φαινόνταν να μας ξεναγήσετε λίγο στα μελλοντικά σας όνειρα; Τι άλλο να περιμένουμε από την «Σεμίνα μας» στο μέλλον;

Δεν κάνω όνειρα. Τα φοβάμαι τα όνειρα και δεν αντέχω αναμονές και επιβεβαιώσεις ελπίδων  και σχεδιασμών. Προτιμώ τις πράξεις στο τώρα.

Από την κα.Πέγκυ Μουζάκη

Επίκαιρα Πρόσωπα

Ο Πρέσβης Βενεζουέλας στην HELPHELLAS στα πλαίσια προετοιμασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας 

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών της HELPHELLAS στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου 2026.

Σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη του Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Freddy José Fernández Torres, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών της HELPHELLAS και τα γραφεία της HELLAS HELPBANK στην Κηφισιά, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανελλαδική επιχείρηση συγκέντρωσης και προετοιμασίας ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στη Βενεζουέλα.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της HELPHELLAS και της HELLAS HELPBANK, Γιώργος Γαμπιεράκης μαζί με την Αντιπρόεδρο Αντιγόνη Ωραιοπούλου, μαζί με εθελοντές, συνεργάτες, εκπροσώπους φορέων  και μέλη της οργανωτικής ομάδας της αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της πανελλαδικής εκστρατείας, το δίκτυο των σημείων συλλογής σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και για τη διαδικασία παραλαβής, καταγραφής, διαλογής και συσκευασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία υλοποιούν καθημερινά δεκάδες εθελοντές.

Ο Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου της HELPHELLAS, συνομίλησε με τους εθελοντές και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της αποστολής, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών, επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων και εκκλησιαστικών φορέων.

Δημόσιες ευχαριστίες προς τον Ελληνικό Λαό

Σε δηλώσεις του, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό για το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μετά την τραγωδία, καθώς και προς την HELPHELLAS για τον συνολικό συντονισμό της εθνικής ανθρωπιστικής προσπάθειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εθελοντές του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Εθελοντών, οι οποίοι, όπως ανέφερε, με αγάπη, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια προετοιμάζουν και συσκευάζουν καθημερινά την ανθρωπιστική βοήθεια που θα φτάσει στους πληγέντες της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, υπενθύμισε τους άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τη Βενεζουέλα με την Ελλάδα, μέσα από την πολυάριθμη και δραστήρια ελληνική ομογένεια που ζει και δημιουργεί επί δεκαετίες στη Βενεζουέλα, αποτελώντας μια ισχυρή γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της HELPHELLAS, Γιώργος Γαμπιεράκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αποδεικνύει πως η ανθρωπιστική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός αποτελούν διαχρονικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις, τα σωματεία, τους Δήμους, τις επιχειρήσεις και τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην πανελλαδική αυτή πρωτοβουλία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεξικού, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής, Κολομβίας, Βενεζουέλας και Νήσων Καραϊβικής κ. Ιάκωβο, ευχαριστώντας τον για την άριστη συνεργασία και τη σημαντική υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λατινικής Αμερικής, που μαζί με Έλληνες Ομογενείς θα είναι ο επίσημος παραλήπτης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, το οποίο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία και ανέλαβε το κόστος της αποστολής και της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχή υλοποίηση της αποστολής.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή φωτογράφιση του Πρέσβη με τους εθελοντές της HELPHELLAS, και εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων  “Φαρμακοποιούς του Κόσμου”, Εργαστήρι, Λέσχη LIONS CLUB και  Έλληνες ομογενείς της Βενεζουέλας μπροστά από τα κιβώτια της ανθρωπιστικής βοήθειας που προετοιμάζονται για αποστολή, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης, συνεργασίας και ελπίδας.

Η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται πανελλαδικά έως και τις 12 Ιουλίου, με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, Δήμων, φορέων,  επιχειρήσεων, εκκλησιαστικών φορέων και χιλιάδων πολιτών.

Η συγκέντρωση των αποστολών από όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου στον Πειραιά και τον Ασπρόπυργο. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τα σημεία και τις ώρες παράδοσης.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Ξανθή Γκιάλη: Δύναμη με ανθρώπινο πρόσωπο

Από το 2006 η κ.Ξανθή Γκιάλη εργάζεται στην εταιρεία Eurimac, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως υπάλληλος γραφείου στο λογιστήριο. Τα τελευταία 10 χρόνια κατέχει τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας.

Παράλληλα, τα τελευταία 5 χρόνια διατελεί και HR Manager της εταιρείας, με έμφαση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την ανάπτυξη οργανωτικής κουλτούρας και τις δράσεις ESG στον πυλώνα της Κοινωνίας, με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων και της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας.

Η επαγγελματική της πορεία συνδυάζει εμπειρία στους τομείς της οικονομικής διοίκησης, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και της βιώσιμης εταιρικής ανάπτυξης.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα να προσέχει στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της για να διατηρείται υγιής και όμορφη;

Η πραγματική ομορφιά συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής: σωστή διατροφή, ποιοτικός ύπνος, τακτική άσκηση και φροντίδα της ψυχικής ευεξίας. Επίσης θεωρώ σημαντικό να αποφεύγουμε τις υπερβολές και την πίεση των μη ρεαλιστικών προτύπων. Η σύγχρονη γυναίκα έχει πολλούς ρόλους και χρειάζεται να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της, να ακούει τις ανάγκες του σώματός της και να καλλιεργεί αυτοπεποίθηση και εσωτερική ισορροπία. Η υγεία και η ομορφιά δεν είναι θέμα τελειότητας, αλλά συνέπειας, φροντίδας και ενός τρόπου ζωής που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας.

Έχετε κάποια προσωπικά μυστικά ομορφιάς και υγείας;

Για μένα το μυστικό της ομορφιάς και υγείας είναι να υπάρχει ψυχική ηρεμία σε προσωπικό και εργασιακό περιβάλλον.

Η μεσογειακή διατροφή είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως για τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Την ακολουθείτε ή προτιμάτε το διαιτολόγιο κάποιου ειδικού;

Ακολουθώ την μεσογειακή διατροφή και προσπαθώ να μεταφέρω και στους νέους το μήνυμα ότι ακολουθώντας την μεσογειακή διατροφή τα οφέλη είναι πολλά, όπως ποιότητα υλικών και καθημερινή ευεξία.

Πλέον έχω εντάξει και στην διατροφή μου τα ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ΜΑΚΒΕΛ. Τα ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή όλης την οικογένειας και όχι μόνο από συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων. Και να αναφέρω το σημαντικότερο: ότι δεν στερούμαστε τη γεύση.

Τι θα συμβουλεύατε σε μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις;

Θεωρώ ότι το γυναικείο φύλο είναι πιο ισχυρό σε θέσεις ευθύνης, και από την εμπειρία μου μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει οικογένεια και εργασία.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Μια ελληνική επιχείρηση έχεις πολλές προκλήσεις. Θα αναφερθώ από την δική μου θέση στη ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC ως Οικονομική Διευθύντρια και HR ότι πλέον πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία προς την αντιμετώπισή των νέων εργαζομένων γιατί έχουν διαφορετική κουλτούρα και τρόπο σκέψης.

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό.

Με θετική διάθεση μπορείς να καταφέρεις πολλά!

Πάθος, μεράκι, αγάπη και γενικότερα συναίσθημα στις επιχειρήσεις υπάρχει.

Όταν υπάρχει το μεράκι, η αγάπη και συναίσθημα από τη διοίκηση και από την πρώτη γραμμή στο οργανόγραμμα εννοείται ότι υπάρχει και σε όλα τα επίπεδα. Στην EURIMAC υπάρχει αγάπη, μεράκι και πολύ στήριξη ακόμη και όταν ένας συνάδελφος έχει προσωπικά προβλήματα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας και την γνώση μας στην νέα γενιά.

Ξανθή Γκιάλη:

Finance & HR Manager ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Μαρία Ι. Χαλκιά-Επαγγελματίας Ψηφιακού Μάρκετινγκ

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑ.Δ.Α., ενώ η αγάπη της για την πληροφορική φάνηκε από πολύ νωρίς, καθώς ήδη από τα μαθητικά της χρόνια διέθετε υπολογιστή — κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για την εποχή, ειδικά σε ένα μικρό ακριτικό νησί όπου έζησε τα σχολικά της χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού της στο Marketing, ακολούθησε υποτροφία για το Executive Diploma in Digital Marketing, γεγονός που την οδήγησε να αποφασίσει να αφοσιωθεί επαγγελματικά στον συγκεκριμένο τομέα.

Το 2015 πιστοποιήθηκε από την Google, μια πιστοποίηση που διατηρεί έως σήμερα μέσω ετήσιων εξετάσεων. Το 2017 πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει τη Digital Routes, μια ιδέα που γεννήθηκε και ωρίμασε στην Κάρπαθο. Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί τα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε ως γυναίκα επαγγελματίας σε έναν τόσο δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο έναν τόσο δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο τομέα;

Οι προκλήσεις δεν ήταν μόνο η αγορά ή ο ανταγωνισμός. Ήταν να αποδείξω ότι μπορείς να έχεις σοβαρό επαγγελματικό λόγο και στρατηγική σκέψη σε έναν χώρο που πολλές φορές αντιμετωπίζεται επιφανειακά.

Στον χώρο των social media και γενικότερα του Digital Marketing, υπάρχει Στον χώρο των social media και γενικότερα του Digital Marketing, υπάρχει συχνά η λανθασμένη αντίληψη ότι “όλοι μπορούν να το κάνουν”. Στην πραγματικότητα όμως απαιτείται συνεχής εκπαίδευση, ανάλυση δεδομένων, κατανόηση ψυχολογίας καταναλωτή, προσαρμογή στους αλγορίθμους και μεγάλη αντοχή στην πίεση.

Ως γυναίκα επαγγελματίας χρειάστηκε επίσης να μάθω να βάζω όρια, να διεκδικώ την αξία της δουλειάς μου, να μη φοβάμαι να εκφράσω την άποψή μου σε πελάτες ή συνεργάτες και να διατηρώ τις ισορροπίες ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή.

Ποιες τάσεις βλέπετε να κυριαρχούν στα social media το επόμενο διάστημα και πώς πρέπει να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις;

Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια εποχή όπου το αυθεντικό και ανθρώπινο περιεχόμενο θα υπερισχύσει από το “τέλειο” περιεχόμενο.

Το κοινό έχει κουραστεί από την υπερβολική διαφήμιση και αναζητά προσωπικότητα και αληθινή σύνδεση με ένα brand. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αρκεί μόνο η παρουσία στα social media. Χρειάζονται στρατηγική, ποιοτική ιστοσελίδα, email marketing, SEΜ και συνέπεια σε όλα τα σημεία επαφής με τον πελάτη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μπαίνει δυναμικά στη δημιουργία περιεχομένου. Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη δουλειά σας και την ψηφιακή επικοινωνία γενικότερα;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο και έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που δουλεύουμε. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη στρατηγική σκέψη, την αισθητική αντίληψη και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το μέλλον δεν ανήκει σε όσους απλώς χρησιμοποιούν AI, αλλά σε όσους ξέρουν να το αξιοποιούν σωστά χωρίς να χάνουν την ανθρώπινη ταυτότητα της επικοινωνίας τους. Η AI δεν είναι απειλή. Είναι ένα εργαλείο που, όταν χρησιμοποιείται σωστά, δίνει περισσότερο χώρο στη δημιουργικότητα και στη στρατηγική.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια νέα γυναίκα που θέλει να ξεκινήσει τώρα τη δική της επιχείρηση και φοβάται την έκθεση ή την πολυπλοκότητα του ψηφιακού κόσμου;

Να μην φοβάται να ξεκινήσει, έστω και με ελάχιστα μέσα. Εγώ ξεκίνησα την Digital Routes από μια γειτονιά του Πειραιά πριν 9 χρόνια. Η συμβουλή μου είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση. Να έχει υπομονή, επιμονή και επαγγελματισμό.

Το ψηφιακό περιβάλλον δεν είναι κάτι το χαώδες, αλλά ένα εργαλείο που, αν το μάθεις, μπορεί να απογειώσει τη δουλειά σου

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσει τέλεια. Χρειάζεται να ξεκινήσει αληθινά.

Ποιο είναι το δικό σας “moto” που σας δίνει δύναμη στις απαιτητικές ημέρες της δουλειάς σας;

Το προσωπικό μου μότο, που αποτυπώνει και όλη την πορεία μου, είναι: Οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί δεν βρίσκονται έτοιμοι στον χάρτη· τους χτίζουμε εμείς, χαράσσοντας τη δική μας διαδρομή.

Continue Reading

Trending