Connect with us

Γαστρονομία

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ

Νόστιμο και ευπρόσδεκτo

Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος Γαστρονομίας

 Το σουβλάκι είναι μια λιχουδιά της ελληνικής κουζίνας και πάει όλες τις ώρες καθημερινές και γιορτινές.

Είναι ασφαλής επιλογή αφού αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα στο κρέας μπορούμε να περάσουμε πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτα και ότι άλλο φανταστείτε. Το μαρινάρισμα κρίνεται απαραίτητο γιατί χαρίζει μια ωραία υφή στο κρέας. Το καλύτερο μέρος που χρησιμοποιείται για το σουβλάκι είναι μπούτι ή στήθος, το ένα χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος και το στήθος λιγότερο.

Μπορούμε να το ψήσουμε στο φούρνο και να καλύψουμε το ταψί με λαδόκολλα και ένα αλουμινόχαρτο.

Πάντως πολύ μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα μετά την φροντίδα του αδελφού μου Στέλιου.

Σουβλάκι κοτόπουλο στο γκριλ  

 Για τη μαρινάδα

8 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη

Για το σουβλάκι

800 γρ. στήθος και μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 2εκ.

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

φρέσκη ή ξερή ρίγανη

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια

1 πιπεριά κόκκινη, Φλωρίνης σε κομμάτια

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Προθερμαίνουμε την γκριλ σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε το κρέας σε 8 ξύλινα σουβλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα του γκριλ. Ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος περνάμε την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού που έχει απομείνει στο σκεύος.

Ψήνουμε για 6 λεπτά και γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά.

Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και σερβίρουμε τα σουβλάκια με τζατζίκι, σαλάτες και φρεσκοψημένες πιτούλες.

Συνταγές

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Τα pancakes είναι κορυφαία στις αναζητήσεις της Google παγκοσμίως. Είναι τα γλυκάκια της κάθε στιγμής και τρώγονται ευχάριστα είτε στη γλυκιά τους, είτε στην αλμυρή έκδοσή τους με τυριά και αλλαντικά.

Η Έλλη μας τα ετοίμασε με σοκολάτα bitter και τριμμένο μπισκότο και ήταν απίθανα. Τα απολαύσαμε με φυσικούς χυμούς στο καφέ της που ακουμπά τη θάλασσα … Όνειρο

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολα

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Από την Έλλη Χαλδεάκη, Ο.Κ. cafe bar, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

1 ¾  κούπα γάλα

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Για το φινίρισμα

Σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter

Τριμμένο μπισκότο

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση των υλικών και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχουμε σβώλους. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.

Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα όσο περίπου το ¼ μιας κούπας.

Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κάτω πλευρά και δημιουργηθούν φουσκάλες στην πάνω πλευρά.

Τότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τα pancakes περιχύνοντάς τα με σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter και τριμμένο μπισκότο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φράουλα και σοκολάτα ή άλλα ψιλοκομμένα φρούτα ή ακόμα και με τυρί ή μπέικον ψημένο.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Trending