Connect with us

Εκδηλώσεις

Το Who is Who ο φορέας της επιβράβευσης της Γυναικείας Ηγεσίας! 

ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΗΛΑ!

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΓΕΤΗ!

ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!

Ο 1ος Ετήσιος Θεσμός Επιβράβευσης της Γυναικείας Ηγεσίας είναι πλέον γεγονός με πρώτο σταθμό τη βράβευση των λαμπρών Γυναικών της πόλης των Τρικάλων στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Για αυτό το σκοπό ένωσαν τις δυνάμεις τους οι 3 Τρικαλινές, Κορίνα Λιούτα Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ» και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Εθελοντισμού, την Βίκυ Παπαγεωργοπούλου Διευθύντρια Έκδοσης του WHO is WHO «Γυναίκες Ηγέτες» και την Αλεξάνδρα Τάμπου Διευθύντρια Έκδοσης του «Trikala Idees», όπου η καθεμία είναι ηγέτις στον τομέα της. Ο θεσμός αυτός ενθαρρύνει, αναδεικνύει και εξυψώνει το ρόλο της Γυναικείας Ηγεσίας στην κοινωνία μας.

Την κριτική επιτροπή στελέχωναν επίσης τέσσερις εκδότες και ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ, οι κ.κ. Χρήστος Πίσσας, Χρήστος Κοντός, Δημήτρης Κρούπης και Γκιάτας Ευάγγελος.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ», τονίζοντας και ο ίδιος τον πολυσήμαντο ρόλο και τις ικανότητες του γυναικείου φύλου, που το καθιστούν αντάξιο του αντρικού.

To Who is Who συμμετείχε ενεργά στην μεγαλοπρεπή εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΗΛΑ”, όπου οι διοργανωτές τίμησαν γυναίκες που διακρίνονται στην επαγγελματική τους διαδρομή και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη στον νομό Τρικάλων.

Πριν από δύο χρόνια ακριβώς την ίδια ημέρα το Who is Who ξεκίνησε την ιδιαίτερη έκδοση του “Who is Who Γυναίκες Ηγέτες” με πρώτο σταθμό τις Γυναίκες που ασκούν διοίκηση σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, Πρόεδροι Μη Κυβερνητικών Σωματείων και Ελληνίδες του εξωτερικού και πρόκειται να εκδοθεί σε λίγες εβδομάδες. Και έτσι η έκδοση αυτή βραβεύει τις άξιες Ελληνίδες πανελλαδικά.

Με αυτή τη δραστηριότητα το Who is Who έχει καθιερωθεί ως ο αποκλειστικός φορέας της προώθησης και ανάδειξης της Γυναικείας Ηγεσίας σε όλες της τις εκφάνσεις και αποτέλεσε το κύριο έναυσμα της ιδέας του Θεσμού επιβράβευσης της γυναίκειας Ηγεσίας.

Με αυξανόμενο ρυθμό, η γυναίκα περνάει μπροστά και κατακτά κορφές σε όλους τους χώρους της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτή ακριβώς τη γυναίκα, τη Γυναίκα Ηγέτη, έχουμε στόχο να τιμήσουμε και να προβάλλουμε.

Για αυτό και η επιλογή του βραβείου-γλυπτού δεν ήταν τυχαία. Συμβολίζει τη “ΝΙΚΗ” και είναι της Μαίρης Παπακωνσταντίνου, Ελληνίδας γλύπτριας η οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αναπαράσταση της γυναικείας φύσης και Ελληνίδας γυναίκας. Έργα της υπάρχουν στο Λευκό Οίκο των Η.Π.Α. Η κυρία Παπακωνσταντίνου είναι Επίτιμο μέλος του Who is Who στην Ελλάδα και δημιούργησε αποκλειστικά τα βραβεία αυτά για την εταιρεία Who is Who, όπου η τελευταία μαζί με τον Εκδότη Δημήτρη Γκόρη τα χορήγησε στον 1ο Θεσμό Επιβράβευσης Γυναικών Ηγετών στα Τρίκαλα.

Βραβεύτηκαν:

Συγκεκριμένα, στον χώρο της κοινωνικής δράσης και προσφοράς βραβεύτηκαν οι κ.κ. Ντίτα Μπονώτη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλες της Αγάπης και Ελένη Καιμά Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Αρωγή».

Στον χώρο της πνευματικής και πολιτιστικής δράσης οι κ.κ. Αλεξάνδρα Παπαστεφάνουπιανίστρια και σολίστ με διεθνή καριέρα, Τούλα Τίγκα συγγραφέας και Τασία Κασσιώλα μουσικός – μαέστρος.

Ειδική βράβευση στο χώρο του πολιτισμού, Μαρία Γαδετσάκη Χορογράφος – Ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού Dancespace.

Στον χώρο της οικονομίας και επιχειρηματικότητας οι Πέννυ Καρανάσιου Επιχειρηματίας, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Δικτύου Μεταφραστικών Κέντρων «Ερμηνεία», Δήμητρα Τσάμη Εμπόριο Ενδυμάτων, Αμαλία Μακρή Υπεύθυνη Πωλήσεων και μέτοχος της «Spacesonik» Ζωή Ζαραμπούκα ιδιοκτήτρια ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, αδελφές Αθηνά, Δήμητρα και Γεωργία Διβάνη Τυροκομικά προϊόντα, αδελφές Ιωάννα, Ζωή και Αθανασία Καρρά κτηνοτρόφοι.

Επίσης, υπήρξε μια Ξεχωριστή Διάκριση για τη ΓΥΝΑΙΚΑ της Χρονιάς, που έχει συμβάλλει με την αναγνώριση της στο χώρο της Γυναικείας Ηγεσίας, στην προβολή της περιοχής των Τρικάλων εντός ή εκτός Ελλάδος. Αυτή ήταν η κα. Χειρουργός Μαστού Μαρία Καναρά, Υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού του ΓΝΤ και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας παραρτήματος Τρικάλων.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους για την τιμητική τους συμμετοχή καθώς και όλους τους εθελοντές!

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

«Στα Ίχνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά»

109 χρόνια μετά τη συνάντηση του Νίκου Καζαντζάκη και του Γιώργη Ζορμπά, η Στούπα επιστρέφει στο επίκεντρο μιας ιστορίας που ξεκίνησε στον ίδιο τον τόπο και πέρασε στη λογοτεχνία.

Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026, η Στούπα και η Καλόγρια φιλοξενούν το Φεστιβάλ «Στα Ίχνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά», με υπότιτλο «γη, άνθρωπος και ελευθερία στη Μάνη του Καζαντζάκη», που διοργανώνει η KALLIERGON syn.

Για τρεις ημέρες, διαφορετικά σημεία του τόπου γίνονται χώροι συνάντησης της ιστορίας και της μνήμης με τη σημερινή ζωή, μέσα από δράσεις τέχνης, λόγου, μουσικής, κινηματογράφου, φωτογραφίας, περιήγησης και συμμετοχής.

Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος του STOUPA: The Kazantzakis–Zorbas Project, μιας πολιτιστικής πρωτοβουλίας της KALLIERGON syn που συνδέει τον τόπο, τους ανθρώπους, τη μνήμη και τη σύγχρονη δημιουργία.

Περπατήστε στον τόπο — Aκολουθήστε τις ιστορίες — Nιώστε την ελευθερία

25–27 Σεπτεμβρίου 2026 | Στούπα Δυτικής Μάνης
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Ρυζιού στην Παραλία Θεσσαλονίκης!

Το 3ο Φεστιβάλ Ρυζιού, η εκδήλωση θεσμός για το μοναδικό ελληνικό ρύζι,  έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία Θεσσαλονίκης.  Μια πετυχημένη διοργάνωση, του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ), με την σύμπραξη του Δήμου Δέλτα και την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, εμπλουτισμένη με πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις και με στόχο να μας ξανασυστήσει το ελληνικό ρύζι που καλλιεργείται δίπλα μας. 

Βραβευμένα εστιατόρια της πόλης θα στήσουν και φέτος τις κουζίνες τους στην Παραλία της Θεσσαλονίκης,  όπου οι γνωστοί και καταξιωμένοι σεφ τους θα μαγειρεύουν ζωντανά πρωτότυπα πιάτα με πρωταγωνιστή το ρύζι, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν. 

Τα μοναδικά πιάτα θα συνοδεύσει η υψηλής ποιότητας ελληνική Μπύρα MAMOS, που παράγεται από εκλεκτές πρώτες ύλες, με αναλλοίωτη την αυθεντική συνταγή του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου.  Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν σίγουρα την κατάλληλη ετικέτα στο vintage αυτοκινούμενο Bar MYCAVA VIN VAN για να συνοδεύσουν το πιάτα με ρύζι της επιλογής τους.

Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα των  παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο θα πλαισιωθεί από μουσική & τραγούδι από την μπάντα Liaison και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ιωνίας «Ηρόδοτος». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών και του Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με ρύζι από την ομάδα  Ανεμοσκορπίσματα, πουθα προσφέρει ο Β’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας (Β’ ΑΣΟΧ).  Παράλληλα, θα διεξάγονται διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, σε συντονισμό της Νανάς Ζυγούρα, Συμβούλου και Εκπαιδεύτριας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί επίσης, με ομιλίες από ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων.

Στο χώρο του Wine Bar κατά την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ρυζιού, οι επίσημοι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επώνυμους ελληνικούς οίνους από τον διαγωνισμό «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2026».

Στον ειδικά διαμορφωμένο  χώρο ενημέρωσης με τα περίπτερα των διοργανωτών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του ελληνικού ρυζιού, την υψηλή διατροφική του αξία, την ασφάλεια του τροφίμου, τις διαφορετικές ποικιλίες του πολύτιμου αγροτικού προϊόντος, καθώς και τον ενδεδειγμένο  τρόπο χρήσης του σε διαφορετικά πιάτα.

Σπουδαστές της Πειραματικής Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα μηνύματα  του 3ου Φεστιβάλ Ρυζιού, συμβάλλοντας στη διάχυση της πληροφορίας και την ενίσχυση της βιωματικής εμπειρίας του κοινού. Επιπλέον, θα προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη στον χώρο των εστιατορίων, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία και την ποιοτική εξυπηρέτηση.

Στο φετινό 3ο Φεστιβάλ Ρυζιού συμμετέχουν τα εστιατόρια:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, ΑΛΕΠΟΥ, ΓΛΥΚΆΝΙΣΟΣ, MAIAMI SEAFOOD, MAREA, ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΜΟΝΜΑΡΤΗ, ΜΥΣΙΡΛΟΥ, MOSTRA ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΊΟ, TO ΜΑΝΙΤΑΡΙ, TRIBECCA

Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι: 3αλφα, ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ,  ΕΑΣΘ, Ορυζόμυλοι Αξιού, ΩΜΕΓΑ, Αgrino, BASF, Euricom-Ευτοπία, TEU SA SHIPPING & FORWARDING

Επίσημος Χορηγός είναι η: Protergia, η ενέργεια της METLEN

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι οι: ΑΓΝΟ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΤΣΙΑΡΑΣ ΜΥΔΙΑ, All Pack, AXIVEN, Flexia, KORE, Mediterannean Shipping Company Greece, QCERT SA, ΤΕΧΝΟΜΑΤ, VITA – Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Χορηγοί σε είδος είναι οι: Δ. Παπακυριαζής, Εστιατόριο Αλέξανδρος στη Νικήτη Χαλκιδικής, Delistoria SKG, Skg Eco

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι:Agrenda, Agronews.gr, Biscotto.gr, Citymag.gr, Debbiestravel.gr, eMakedonia.gr, Karfitsa.gr, Makedonikanea.gr, Parallaxi.gr, Theopinion.gr, Voria.gr, Ypaithros.gr

Υπεύθυνοι για την ασφαλή διεξαγωγή του διήμερου Φεστιβάλ είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Chef Stories, καταξιωμένος και βραβευμένος φωτογράφος Σάκης Γιούμπασης.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

EPSILONΝET: Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 2025 Κύκλος εργασιών 135 εκ. ευρώ 

Ο Όμιλος Εταιριών EPSILONNET, συνέχισε και το 2025 την υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδιασμού, με σημαντική αύξηση  των οικονομικών μεγεθών του, η οποία αποτυπώνει  την κυρίαρχη θέση του  στον τομέα του Business Software στην Ελλάδα & την σταδιακή επέκτασή του στις αγορές της Κύπρου και της Ρουμανίας.

Τα βασικότερα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου EPSILONNET για το οικονομικό έτος 2025 έχουν ως εξής:

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01/01/2025-31/12/202501/01/2024-31/12/2024Μεταβολή
ΟΜΙΛΟΥ (χιλ. €)
Κύκλος Εργασιών (Πωλήσεις)135.317116.81915,83%
Καθαρά Κέρδη μετά Φόρων29.30220.66041,83%
 EBITDA42.64632.09132,89%
EBITDA margin31,52%27,47%+4,1 pp

Ειδικότερα, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 15,83%, τα Καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά 41,83%, τα Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 32,89%, ενώ ταυτόχρονα επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση του περιθωρίου (margin)  EBITDA το οποίο διαμορφώθηκε στο 31,52% επί του Κύκλου Εργασιών έναντι του 27,47% το 2024, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,1 μονάδες.

Το σημαντικό ποσοστό αύξησης στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, προήλθε κατά 93,7% από οργανική ανάπτυξη, ενώ το υπόλοιπο  6,3% ήταν αποτέλεσμα στοχευμένων εξαγορών που συμβάλουν  στον στρατηγικό στόχο της Διοίκησης του Ομίλου για προϊόντα και υπηρεσίες  all in one solution, συνεχή διεύρυνση μεριδίου αγοράς και επίτευξη υψηλών επιδόσεων τελικής κερδοφορίας.

Περαιτέρω, ο Όμιλος συνεχίζει να διαθέτει σημαντική ρευστότητα, έχοντας συνολικά ταμειακά διαθέσιμα στη λήξη της χρήσης 31,24 εκ. ευρώ (αύξηση κατά 9,2 εκ. ευρώ έναντι του 2024), ενώ συνεχίζει να έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό ύψους 13,54 εκ. ευρώ, όπως φαίνεται και  στον παρακάτω πίνακα, αντανακλώντας τη δυνατότητα του Ομίλου να πραγματοποιεί επενδύσεις, διατηρώντας παράλληλα την υγιή χρηματοοικονομική του διάρθρωση.

Επιπλέον, κατά το 2025 ενισχύθηκαν σημαντικά και τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου (+26,31%) τα οποία ανήλθαν σε 95,92  εκατ. ευρώ.  

Οικονομικά στοιχεία Ομίλου 31.12.2025 31.12.2024
Μακροπρόθεσμος δανεισμός9.849.120,035.960.007,19
Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μίσθωσης6.718.172,344.706.588,97
Βραχυπρόθεσμος δανεισμός2.754.719,847.675.955,93
Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μίσθωσης1.882.747,771.719.441,01
Χρηματικά διαθέσιμα & ισοδύναμα(31.242.185,90)(22.019.839,64)
Καθαρός δανεισμός(10.037.425,92)(1.957.846,54)
Αξιόγραφα επενδυτικού χαρτοφυλακίου(3.504.118,86)(3.430.689,57)
Συνολικός καθαρός δανεισμός(13.541.544,78)(5.388.536,11)
     
Συντελεστής Μόχλευσης Ομίλου31.12.202531.12.2024
Καθαρός δανεισμός(10.037.425,92)(1.957.846,54)
Συνολικά Ίδια Κεφάλαια95.916.563,59 75.937.310,99
Συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια85.879.137,6773.979.464,45
Συντελεστής Μόχλευσης-0,1169-0,0265

Ο Όμιλος  συνεχίζει με συνέπεια την εφαρμογή της  επιχειρηματικής του στρατηγικής σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της αποτελεσματικότητάς του ενώ υλοποιεί σημαντικής κλίμακας νέες επενδύσεις  ειδικά στους τομείς του CLOUD και  της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και  στους τομείς του Fintech και των λύσεων Business  Software για κάθετες αγορές.

Κομβικό σημείο στη στρατηγική του Ομίλου αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση, εκπαίδευση & εξέλιξη του προσωπικού  καθώς και η ενίσχυση της παραγωγικότητάς του. Σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί και η ολοκλήρωση της μεταφοράςτων δραστηριοτήτων του Ομίλου στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες διαθέτουν ολοκληρωμένες υποδομές ΙΤ καιυψηλές προδιαγραφές security εξασφαλίζονταςστο προσωπικόένα άρτιο περιβάλλον εργασίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Ομίλου στην Θεσσαλονίκη ενώ τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά η μετακίνηση του προσωπικού των Αθηνών στο νέο κτιριακό συγκρότημα γραφείων στην Μεταμόρφωση Αττικής και σε αυτόνομο κτίριο στην  Λεωφόρο Συγγρού.

Η διοίκηση του Ομίλου, με βάση και τα θετικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου του 2026 εκτιμά ότι και στην τρέχουσα χρήση θα επιτευχθούν οι στόχοι τόσο στο επίπεδο των πωλήσεων όσο και στην ενίσχυση της κερδοφορίας του, αξιοποιώντας την ηγετική θέση  του Ομίλου στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού, τις σημαντικές δυνατότητες οργανικής ανάπτυξης και την περαιτέρω μεγέθυνση μέσω στοχευμένων εξαγορών.

Continue Reading

Trending