Connect with us

Lifestyle

10 Συμβουλές για να Καθαρίσεις Σωστά τα Κουφώματα Αλουμινίου!

Η βρωμιά είναι ολοφάνερα ο παντοτινός εχθρός των κουφωμάτων αλουμινίου που έχεις στο σπίτι σου. Είναι σημαντικό να καθαρίζεται συχνά, καθώς μόνο έτσι μπορείς να διαπιστώσεις αν τα κουφώματα παραμένουν σε καλή κατάσταση. Η συγκέντρωση χρόνιας βρωμιάς μπορεί να προκαλέσει φθορά στο κούφωμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να κολλήσει και να μην ανοίγει το παράθυρο αλουμινίου. Τέλος, μπορεί να χαλάσει ακόμη και το χρώμα του αλουμινίου και να αποκτήσει μία πιο δυσπρόσιτη όψη. Αυτός είναι κι ο λόγος που το πώς καθαρίζουμε τα κουφώματα αλουμινίου σωστά, κάνει πολύ κόσμο να αναρωτιέται και να ανησυχεί.

Πώς καθαρίζουμε  τα κουφώματα αλουμινίου σε βάθος σε 2 Εύκολα βήματα; 

Βήμα 1: Απομάκρυνε τη σκόνη.

Πριν ξεκινήσεις να καθαρίζεις τα κουφώματα αλουμινίου  από τη βρωμιά, είναι σημαντικό να απομακρύνεις τη σκόνη. Μπορείς να απομακρύνεις πολύ αποτελεσματικά τη σκόνη χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σου σκούπα. Εναλλακτικά ένα φτερό ξεσκονίσματος ή ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί θα σε βοηθήσουν. Επανάλαβε όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να αφαιρεθεί η σκόνη με επιτυχία.

Βήμα 2: Χρησιμοποίησε φυσικά καθαριστικά προϊόντα.

Αφού ξεσκόνισες πολύ καλά τα κουφώματα, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις κάποιο υγρό καθαρισμού για να απομακρύνει και την υπόλοιπη βρωμιά. Καλύτερα να αποφύγεις τα πολύ δυνατά υγρά καθαρισμού, όπως η χλωρίνη, γιατί καταστρέφουν το φινίρισμα. Θα σε συμβουλεύαμε να προτιμήσεις τα φυσικά μείγματα καθαρισμού που μπορείς να φτιάξεις και μόνος/-η σου μόνο με 2 υλικά.

  • Αν έχεις παράθυρα αλουμινίου με φινίρισμα σκόνης αργίλου, ο καθαρισμός είναι εύκολη υπόθεση. Η συγκεκριμένη τεχνική βαφής χαρίζει πιο ανθεκτικό φινίρισμα και η βρωμιά δεν κολλάει πάνω. Χρησιμοποίησε ένα πανάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι κι είναι έτοιμα.
  • Αν δεν υπάρχει φινίρισμα σκόνης αργίλου, ένα  πολύ αποτελεσματικό υγρό, που μπορείς να φτιάξεις, για βαθύ καθαρισμό, είναι με αμμωνία και νερό. Μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού,ανακάτεψε ¼ φλιτζανιού αμμωνία με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Κλείσε καλά το μπουκάλι και ανακίνησε το μέχρι το διάλυμα να αναμειχθεί τελείως. Ψέκασε πάνω στα βρώμικα κουφώματα και άφησέ το να δράσει 2-3 λεπτά. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπολείμματα βρωμιάς κολλημένα, τρίψε ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα.Τέλος χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο πανάκι για να καθαρίσεις τα κουφώματα από το υγρό καθαρισμού.
  • Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στις εσοχές του παραθύρου σου  κι έπειτα πρόσθεσε ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει, περίμενε για 2-3 λεπτά.  Αν υπάρχουν επίμονα υπολείμματα βρωμιάς, τρίψε ελαφρά χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα κι έπειτα ξέπλυνε με ζεστό νερό.Στη συνέχεια στέγνωσε προσεκτικά τα κουφώματα με ένα καθαρό πανί.

Διάβασε, Επίσης: «Κουφώματα αλουμινίου: O πιο ενημερωμένος οδηγός της αγοράς!»

10 Tips για πεντακάθαρα κουφώματα αλουμινίου που θα αντέξουν στο χρόνο

#1 Ξεκίνα να καθαρίζεις από πάνω προς τα κάτω

Μία συνηθισμένη αλλά λανθασμένη τακτική που όλοι χρησιμοποιούμε είναι να καθαρίζουμε το παράθυρο μέχρι το ύψος που φτάνουμε και μετά να χρησιμοποιούμε καρέκλα για τα ψηλότερα σημεία. Έτσι  λερώνονται τα ήδη καθαρισμένα σημεία, τα οποία πρέπει να καθαριστούν ξανά.

#2 Καθάρισε καλά τα κουφώματα αλουμινίου κάθε 3-5 μήνες

Όταν καθαρίζεις συχνά τα κουφώματα, η βρωμιά δεν κολλάει πάνω και είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφεί η όψη του ή να κολλήσει το παράθυρο στο μέλλον και να μην ανοίγει. Σε βιομηχανικές ή παραθαλάσσιες περιοχές, όπου η σκόνη και οι ρύποι είναι περισσότεροι, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά.

#3 Ο τακτικός καθαρισμός των βαμμένων επιφανειών αλουμινίου είναι αναγκαίος

Αν τα κουφώματα σου είναι βαμμένα, είναι απαραίτητο να δώσεις μεγάλη έμφαση στο πώς καθαρίζουμε  τα κουφώματα αλουμινίου,με σωστό τρόπο, προκειμένου να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για περισσότερο χρόνο.

#4 Αντιμετώπισε έγκαιρα τις κηλίδες βρωμιάς και άλλα υπολείμματα

Πολλές φορές υπάρχουν σημεία που έχει μείνει λίγο σιλικόνη λόγω της εγκατάστασης των κουφωμάτων αλουμινίου. Μπορείς να τα απομακρύνεις  με μπλε οινόπνευμα και λίγο βαμβάκι. Σε περίπτωση που έχει μείνει κάποιο οικοδομικό υλικό όπως τσιμέντο ή έχουν δημιουργηθεί  κηλίδες βρωμιάς εξαιτίας νερού ή καιρικών συνθηκών, θα χρειαστείς ζεστό νερό και σφουγγάρι. Απέφυγε όμως οποιοδήποτε σκληρό υλικό όπως σκληρό σφουγγάρι ή σύρμα, καθώς μπορεί να χαράξει ή να βλάψει την εμφάνιση του αλουμινίου.

#5 Πες όχι στο λάστιχο καθαρισμού 

Το λάστιχο καθαρισμού στέλνει μεγάλη ποσότητα  νερού, με πίεση, πάνω στα κουφώματα. Τα κουφώματα δεν είναι σχεδιασμένα για να συγκρατούν τόσο μεγάλες ποσότητες νερού. Γι αυτό το λόγο, μπορεί να δημιουργηθεί  ζημιά στο κούφωμα.

#6 Αντικατάστησε τα χαλασμένα κουφώματα.

Αν υπάρχει βρωμιά που έχει κολλήσει και δεν λέει να βγει, ή έχει διαβρωθεί το αλουμίνιο, τότε τα κουφώματα χρειάζονται αντικατάσταση. Όταν έχουν διαβρωθεί τα κουφώματα, η προστασία και η μόνωση που προσφέρουν από τα νερά, την υγρασία,  και την εξωτερική θερμοκρασία είναι μειωμένη από την επιθυμητή. Είναι καλύτερο λοιπόν και πιο κερδοφόρο να αντικατασταθούν με καινούργια.

#7 Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό σπρέι 

Αφού εφάρμοσες τις συμβουλές για το πώς καθαρίζουμε τα κουφώματα αλουμινίου, σωστά, από τη σκόνη και τη βρωμιά, στη συνέχεια μη ξεχάσεις το λιπαντικό σπρέι για συντήρηση. Μπορείς να λιπάνεις όλα τα κινούμενα μέρη και εξαρτήματα για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και λιγότερες φθορές. Προτίμησε τα λιπαντικά σπρέι με σιλικόνη αντί για πετρέλαιο. Δεν είναι τόσο λιπαρά και δεν αφήνουν υπολείμματα που μπορεί να μετατραπεί στο μέλλον σε βρωμιά.

#8 Έλεγχε τακτικά σε τι κατάσταση βρίσκονται τα λάστιχα ή τα βουρτσάκια στεγάνωσης.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα λάστιχα και τα βουρτσάκια στα κουφώματα έχουν την τάση να φθείρονται και να μειώνεται η στεγανότητα. Με λίγα λόγια, τα βουρτσάκια παύουν να είναι αδιαπέραστα από το νερό, οπότε χρειάζονται αντικατάσταση. Η αντικατάστασή τους προτείνεται συνήθως κάθε 9-10 χρόνια.

Aπό: ΣΑΝΤΥ ΝΤΑΣΙΟΥ

Πηγή:douleutaras.gr

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Trophy/Τροφή

Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα
μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα
Γενιά

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι
στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας
συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την
ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο
συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία Μeet-up του προγράμματος με κύρια θεματική
τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα
πραγματοποιηθούν σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Τι είναι όμως τo Trophy/Τροφή;

Το Trophy/Τροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αναδεικνύει και επιβραβεύει
καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς
της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistic, με προϊόντα και υπηρεσίες
που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre seed).
Μέχρι σήμερα, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη στηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις
από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα Μeet-up είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Trophy/Τροφή. Εκεί, φοιτητές, startupper, νέοι
επιχειρηματίες και ερευνητές έρχονται σε επαφή με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και
εταιρείες και μαζί αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες, στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.
Για την DS Smith, η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται
στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί
να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα
αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία
υποστηρίζει στα τρία meet-up τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον
κλάδο της αγροδιατροφής».

Ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου, DS Smith Managing Director για το cluster της Ελλάδας δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της Νέας
Γεωργίας Νέας Γενιάς, καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε συνεισφέρει στην
ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που
διαδραματίζει η συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της
χώρας».

Τα τρία Meet-up με τη στήριξη της DS Smith Hellas, είναι τα ακόλουθα :
-TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δήλωσε: «Τo Trophy/Τροφή
είναι μία ουσιαστική πρωτοβουλία που διασυνδέει την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βιομηχανία
και την αγορά στον κρίσιμο κλάδο της αγροδιατροφής. Κάθε χρόνο φέρνει εκατοντάδες φοιτητές και
ερευνητές σε επαφή με καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από τα Trophy/Τροφή meetup που
διεξάγονται σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν μία αποτελεσματική πλατφόρμα
ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών. Πάνω από 700 φοιτητές έχουν συμμετάσχει τα
τελευταία δύο χρόνια στα meetup του προγράμματος, εργάστηκαν στην ανάπτυξη καινοτόμων
λύσεων και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η DS Smith, μία
πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που επενδύει σε
βιώσιμες πρακτικές υποστηρίζει από την πλευρά της 3 meetup, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο
της πρωτοβουλίας Trophy/Τροφή».

Η DS Smith παγκοσμίως έχει έδρα το Λονδίνο και είναι μέλος του FTSE 100, ενώ
δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα με την ιστορία της να
ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει
παρουσία τα τελευταία 65 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη,
απασχολώντας συνολικά πάνω από 400 εργαζομένους. Η DS Smith Hellas υποστηρίζει έμπρακτα
την πρωτοβουλία του Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με στόχο να
ενισχύσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, με ένα
ουσιαστικό και αξιόπιστο εγχείρημα επιτάχυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Trophy/Τροφή υλοποιεί με επιτυχία ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσα
από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Trending