Connect with us

Lifestyle

10 Φυτά που αντέχουν τη ζέστη για το Καλοκαιρινό Μπαλκόνι σου!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να έχεις ένα ανθισμένο μπαλκόνι, ή κήπο. Ο καιρός είναι ζεστός και σε προϊδεάζει για όμορφα πρωινά με ήλιο, τα οποία περνάς χαζεύοντας τη θέα από το σπίτι σου. Πράγματι, το καλοκαίρι παρατηρείται μεγάλη τάση προς τη διακόσμηση και την περιποίηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού. Το πρόβλημα με τα φυτά και τα λουλούδια στο καλοκαιρινό μπαλκόνι είναι, φυσικά, η μεγάλη ζέστη. Υπάρχουν φυτά ανθεκτικά στη ζέστη και τον ήλιο, αλλά εννοείται πως δεν είναι όλα έτσι. Θα πρέπει να αναζητήσεις τα φυτά που ταιριάζουν στο γούστο σου, αλλά αντέχουν και στον καλοκαιρινό καιρό.

Είναι αλήθεια, πως υπάρχουν αρκετά λουλούδια και φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Αυτό είναι και το θετικό στοιχείο στο πρόβλημα σου, καθώς δε θα χρειαστεί να περιοριστείς πολύ. Έπειτα, υπάρχουν και φυτά που αντέχουν χειμώνα καλοκαίρι, αρκεί να τα φροντίζεις. Υπάρχουν ανθεκτικά φυτά μεγάλα και μικρά, είτε τα θέλεις για το μπαλκόνι, είτε για τον κήπο σου. Επίσης, υπάρχουν αρωματικά και μη αρωματικά φυτά και φυτά που βγάζουν λουλούδια, ή στολίζουν το χώρο με την πρασινάδα τους. Ποια είναι, όμως, τα καλύτερα φυτά για σένα; Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικά πανέμορφα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη για το καλοκαιρινό μπαλκόνι σου!

10 φυτά ανθεκτικά στη ζέστη για ονειρεμένα καλοκαιρινά μπαλκόνια!

#1 Γλαδιόλα

Οι γλαδιόλες είναι βολβώδη καλοκαιρινά φυτά και είναι ιδανικά για φύτευση σε γλάστρες στο μπαλκόνι, αλλά και για παρτέρια και ζαρντινιέρες. Οι γλαδιόλες έχουν μυτερά, καταπράσινα φύλλα και λουλούδια σε ποικιλία χρωμάτων, όπως ροζ, λευκό και κόκκινο. Λόγω του ότι ανθοφορούν κυρίως το καλοκαίρι, οι γλαδιόλες θεωρούνται ως φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Όμως, τι φροντίδα χρειάζονται; Το πότισμα και η λίπανση της γλαδιόλας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Αυτή είναι πως πρέπει να ξεκινήσεις να ποτίζεις και να λιπαίνεις το φυτό σου, αφού αρχίσει να εμφανίζει φύλλα. Όταν εμφανιστούν λίγα φυλλαράκια στο φυτό σου, ξεκίνα να το ποτίζεις μια φορά την εβδομάδα. Πρόσφερε του και λίγο λίπασμα 1 φορά το μήνα για καλύτερη ανθοφορία. Το καλοκαίρι, πότισε το 2- 3 φορές την εβδομάδα.

#2 Γεράνι

Το γεράνι, ή αλλιώς μολόχα, είναι πολύ ανθεκτικό στη ζέστη, αλλά δεν ανθίζει μόνο το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ανθίζει από την άνοιξη ως το φθινόπωρο και σταματά το χειμώνα, λόγω του κρύου. Είναι ένα υπέροχο μικρό φυτό για τις γλάστρες στο μπαλκόνι σου, το οποίο δεν έχει πολλές ανάγκες. Τα άνθη του είναι ροζ, κόκκινα και σε διάφορες αποχρώσεις των χρωμάτων αυτών. Το γεράνι είναι οικονομική επιλογή, τόσο στην αγορά, όσο και στη συντήρηση. Πολλαπλασιάζεται με τη μεταφύτευση βλαστών από την πρώτη ρίζα. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα, 1- 2 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι. Ωστόσο, χρειάζεται μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι σου. Έτσι, θεωρείται πως ανήκει στα κατεξοχήν λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο.

#3 Ηλίανθος

Ο ηλίανθος, όπως το λέει και το χαρακτηριστικό όνομα του, είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο. Ανθίζει το καλοκαίρι και ανήκει στα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Τα λουλούδια του είναι μεγάλα και κίτρινα και είναι γνωστά σε όλους μας. Αν θέλεις να φυτέψεις ηλίανθους σε μικρές γλάστρες, υπάρχουν νάνες ποικιλίες που θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Για ζαρντινιέρες και παρτέρια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μεγάλους ηλιάνθους που ξεπερνούν το ένα μέτρο. Όμως, πώς θα φροντίσεις τα φυτά αυτά; Ο ηλίανθος δε χρειάζεται συχνό πότισμα, αφού 2- 3 φορές την εβδομάδα αρκούν. Χρειάζεται, όμως, ελαφρύ χώμα με καλή αποστράγγιση και λίπανση μια φορά το μήνα, έτσι ώστε η ανθοφορία να είναι πλούσια.

#4 Ιβίσκος

Ο ιβίσκος είναι αειθαλές φυτό που αγαπά πολύ τα ηλιόλουστα μέρη. Από τη φύση του είναι θαμνώδης και ανθίζει βγάζοντας μεγάλα λουλούδια σε ποικιλία χρωμάτων. Μπορείς να βρεις λουλούδια ιβίσκου σε χρώματα κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, φούξια και άλλα. Πρόκειται για ένα όμορφο φυτό για ζαρντινιέρες, αλλά και για γλάστρες, το οποίο δε χρειάζεται συγκεκριμένο τύπο χώματος. Ανήκει στα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη, αλλά όχι και στο κρύο. Τι είδους φροντίδα χρειάζεται ο ιβίσκος στο μπαλκόνι σου; Αρχικά, χρειάζεται συχνό πότισμα, ειδικά το καλοκαίρι. Ιδανικά, κάθε δεύτερη μέρα πρέπει να ποτίζεται, ώστε να είναι απολύτως υγιής. Αν θέλεις να ενισχύσεις την ανθοφορία, βάλε λίγο λίπασμα μια φορά το μήνα, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

#5 Λεβάντα

Η λεβάντα είναι κλασική και πάντα αγαπημένη επιλογή στα ελληνικά μπαλκόνια. Ανήκει στα λουλούδια που αντέχουν χειμώνα καλοκαίρι, αλλά και στα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Ανθοφορεί από την άνοιξη και μπορεί να βγάζει λουλούδια ως το φθινόπωρο. Τα άνθη λεβάντας έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες και από αυτά φτιάχνονται μοναδικά αιθέρια έλαια. Η λεβάντα φυτεύεται σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια χωρίς πρόβλημα και αναπτύσσεται σε πολλών ειδών εδάφη. Αλλά και η φροντίδα της είναι απλή υπόθεση. Το καλοκαίρι, πρέπει να ποτίζεται 2- 3 φορές την εβδομάδα και τον υπόλοιπο χρόνο λίγο πιο αραιά. Επίσης, χρειάζεται λίγο λίπασμα 2 φορές το χρόνο, για να ενδυναμωθεί και να έχει καλύτερη ανθοφορία.

#6 Πετούνια

Οι πετούνιες είναι από τα ωραιότερα καλλωπιστικά φυτά που ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα λουλούδια τους μπορεί να έχουν διάφορα χρώματα, από λευκό και κίτρινο, έως μοβ και κόκκινο. Είναι από τα καλύτερα φυτά για κρεμαστές γλάστρες, σε περίπτωση που θέλεις να στολίσεις τον εναέριο χώρο του μπαλκονιού σου. Επίσης, είναι από τα κατεξοχήν φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Η φροντίδα τους είναι πολύ απλή υπόθεση, ακόμα και για αρχαρίους στην κηπουρική. Χρειάζονται πότισμα 1- 2 φορές την εβδομάδα, αλλά με προσοχή για να μη βραχούν τα άνθη και τα φύλλα του φυτού. Το κλάδεμα και η λίπανση δε θεωρούνται απαραίτητα, αλλά είναι εντελώς προαιρετικά.

#7 Τριανταφυλλιά

Τα τριαντάφυλλα είναι τα λουλούδια του ρομαντισμού. Λατρεύουμε τα χρώματα τους, το άρωμα τους και την υφή των λουλουδιών. Μπορείς να έχεις στο μπαλκόνι σου τη δική σου τριανταφυλλιά, άρα και τα δικά σου τριαντάφυλλα. Υπάρχουν τριανταφυλλιές αναρριχώμενες, νάνες, αλλά και θαμνώδεις για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Η τριανταφυλλιά ανήκει στα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη, αλλά έχει και κάποιες απαιτήσεις για να αναπτυχθεί σωστά. Αρχικά, χρειάζεται φυτόχωμα πολύ καλής ποιότητας, ή χώμα εμπλουτισμένο σε οργανική ουσία. Έπειτα, χρειάζεται σχετικά συχνά ποτίσματα, 2- 3 φορές την εβδομάδα και λίπανση τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Τέλος, χρειάζεται μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι και κλάδεμα στο τέλος του χειμώνα.

#8 Κάκτος

Οι κάκτοι είναι τα κατεξοχήν φυτά ανθεκτικά στη ζέστη που σπάνια χρειάζονται νερό. Είναι ιδανική επιλογή για σένα, αν δεν έχεις χρόνο για κηπουρική, ή σε κουράζουν οι πολλές φροντίδες για τα φυτά. Πολλοί κάκτοι δεν ανθίζουν, αλλά υπάρχουν και κάποιες ποικιλίες που βγάζουν λουλούδια. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι, πως συνήθως καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, με αποτέλεσμα να χωράνε και στα πιο μικρά μπαλκόνια. Οι κάκτοι χρειάζονται ειδικό χώμα, χονδρόκκοκο και αμμώδες. Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν πρέπει το χώμα τους να συγκρατεί υγρασία. Χρειάζονται πότισμα μια φορά τη βδομάδα και λίπανση την άνοιξη και το καλοκαίρι, δυο φορές το μήνα.

#9 Μαργαρίτα

Άλλη μια δημοφιλής επιλογή για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά μπαλκόνια και κήπους, οι μαργαρίτες ανήκουν στα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη. Η περίοδος ανθοφορίας τους ξεκινά από την άνοιξη και φτάνει ως το φθινόπωρο. Η μαργαρίτα αγαπά πολύ τα ηλιόλουστα σημεία και είναι κατάλληλη για φύτευση σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια. Το μικρό τους μέγεθος βολεύει πολύ, ακόμα και για μικρά μπαλκόνια. Όσο για τη φροντίδα αυτού του φυτού, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο πράγμα που αναζητά η μαργαρίτα είναι πότισμα 3- 4 φορές την εβδομάδα για το καλοκαίρι. Τον υπόλοιπο καιρό μπορείς να αραιώνεις λίγο τα ποτίσματα, χωρίς να είναι πρόβλημα.

#10 Μπουκαμβίλια

Η μπουκαμβίλια είναι κλασική επιλογή για όμορφες και ανθισμένες γλάστρες σε μπαλκόνια και κήπους. Η περίοδος ανθοφορίας της ξεκινά την άνοιξη και συνεχίζεται το καλοκαίρι. Τα λουλούδια της μπορεί να έχουν διάφορα χρώματα. Η μπουκαμβίλια αγαπά πολύ το φως του ήλιου, αλλά δεν έχει μεγάλες ανάγκες για φροντίδα. Το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες εποχές λιγότερο. Επίσης, την άνοιξη είναι καλό να της προσφέρεις λίγο λίπασμα μια φορά το μήνα. Ωστόσο, αυτό ισχύει για τη μπουκαμβίλια σε γλάστρα. Η μπουκαμβίλια σε παρτέρι μπορεί να αντέξει και χωρίς λίπασμα, αν βλέπεις πως δεν το χρειάζεται.

 

Aπό: Δάφνη Γεωργαδάκη

Πηγή: douleutaras.gr

Continue Reading

Μόδα

Ολυμπιακοί Αγώνες Και Ολυμπιακή Μόδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ, και αποτελούν κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως. Οι Αγώνες δεν είναι μόνο μια γιορτή αθλητισμού, αλλά και ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, καινοτομίας και δημιουργίας νέων τάσεων. Ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι φυσιολογικό δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστη την μόδα. 

Η επιρροή τον Ολυμπιακών αγώνων στην παγκόσμια μόδα

Η μόδα δεν μένει αμέτοχη στην επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε διοργάνωση συνοδεύεται από νέες τάσεις και καινοτομίες στον χώρο της ένδυσης τόσο αθλητικής όσο και μη. Οι σχεδιαστές συνεργάζονται με αθλητικές ομάδες και χώρες προβάλλοντας την δουλεία τους μέσα από αυτούς. Επιπλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες προάγουν την ιδέα της ένδυσης ως μέσο έκφρασης της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες έχουμε την αποτύπωση όλων των παραπάνω μέσα από την ματιά της φωτογράφου Thalias Zerfou. Το make up και τα μαλλιά έχει επιμεληθεί ο Vaggelis Kolokotronis. Art director και stylist του συγκεκριμένου project o Lazaros Orfanidis με styling assistant την Kelly Xatzidaki.

Τρεις καταξιωμένοι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μοναδικές εικόνες με άρωμα Γαλλίας και έμπνευση την γαλλική σημαία. 

Η λευκή δημιουργία είναι του Christou Paraskeuopoulou και το brand ονομάζεται Christian P.

Η κόκκινη δημιουργία είναι του Giorgou Zeti και το brand έχει την ίδια ονομασία

Η μπλε ρουά δημιουργία είναι της Alkminis Trigonaki και το brand ονομάζεται Alkmini Fashion

Models : Alexia Traiko / Sophie Geotgoulia / Melina Giakou

Lazaros Orfanidis

Fashion Consultant, Visual Merchandiser

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Trophy/Τροφή

Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα
μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα
Γενιά

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι
στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας
συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την
ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο
συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία Μeet-up του προγράμματος με κύρια θεματική
τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα
πραγματοποιηθούν σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Τι είναι όμως τo Trophy/Τροφή;

Το Trophy/Τροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αναδεικνύει και επιβραβεύει
καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς
της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistic, με προϊόντα και υπηρεσίες
που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre seed).
Μέχρι σήμερα, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη στηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις
από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα Μeet-up είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Trophy/Τροφή. Εκεί, φοιτητές, startupper, νέοι
επιχειρηματίες και ερευνητές έρχονται σε επαφή με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και
εταιρείες και μαζί αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες, στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.
Για την DS Smith, η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται
στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί
να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα
αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία
υποστηρίζει στα τρία meet-up τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον
κλάδο της αγροδιατροφής».

Ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου, DS Smith Managing Director για το cluster της Ελλάδας δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της Νέας
Γεωργίας Νέας Γενιάς, καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε συνεισφέρει στην
ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που
διαδραματίζει η συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της
χώρας».

Τα τρία Meet-up με τη στήριξη της DS Smith Hellas, είναι τα ακόλουθα :
-TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δήλωσε: «Τo Trophy/Τροφή
είναι μία ουσιαστική πρωτοβουλία που διασυνδέει την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βιομηχανία
και την αγορά στον κρίσιμο κλάδο της αγροδιατροφής. Κάθε χρόνο φέρνει εκατοντάδες φοιτητές και
ερευνητές σε επαφή με καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από τα Trophy/Τροφή meetup που
διεξάγονται σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν μία αποτελεσματική πλατφόρμα
ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών. Πάνω από 700 φοιτητές έχουν συμμετάσχει τα
τελευταία δύο χρόνια στα meetup του προγράμματος, εργάστηκαν στην ανάπτυξη καινοτόμων
λύσεων και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η DS Smith, μία
πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που επενδύει σε
βιώσιμες πρακτικές υποστηρίζει από την πλευρά της 3 meetup, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο
της πρωτοβουλίας Trophy/Τροφή».

Η DS Smith παγκοσμίως έχει έδρα το Λονδίνο και είναι μέλος του FTSE 100, ενώ
δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα με την ιστορία της να
ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει
παρουσία τα τελευταία 65 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη,
απασχολώντας συνολικά πάνω από 400 εργαζομένους. Η DS Smith Hellas υποστηρίζει έμπρακτα
την πρωτοβουλία του Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με στόχο να
ενισχύσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, με ένα
ουσιαστικό και αξιόπιστο εγχείρημα επιτάχυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Trophy/Τροφή υλοποιεί με επιτυχία ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσα
από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Trending