Connect with us

Lifestyle

12 Φανταστικές Ιδέες για να διακοσμήσεις τους Εξωτερικούς Χώρους του Σπιτιού σου!

Το κλειδί στην διακόσμηση εξωτερικού χώρου είναι να πετύχεις την ισορροπία μεταξύ μίας όμορφης αισθητικής με χαλαρή ατμόσφαιρα. Είναι το μέρος όπου θα απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές βραδιές σου παρέα με φίλους και θα σου χαρίζει αξέχαστες στιγμές. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και ιδέες για το πώς μπορείς εύκολα να πετύχεις την διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Το μόνο που αρκεί είναι να διαθέτεις φαντασία, δημιουργικότητα και φυσικά, την δική σου άποψη και γούστο!

Μη φοβηθείς να παίξεις με τα διαφορετικά στυλ, να τολμήσεις υιοθετώντας τις τάσεις της μόδας και να πειραματιστείς με διάφορες κατασκευές. Αν λοιπόν, ψάχνεις ιδέες για να εμπνευστείς ώστε να διακοσμήσεις το μπαλκόνι, την αυλή, τον κήπο ή την ταράτσα σου τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα σου αποκαλύψουν όλα τα μυστικά για να μετατρέψεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου στον προσωπικό σου παράδεισο!

12 Ιδέες για τη Διακόσμηση Εξωτερικού Χώρου που θα σε μαγέψουν!

Συγκέντρωσε υλικά και χρήσιμα εργαλεία, παλιά υφάσματα, φυτά, ξύλα και παλιά έπιπλα για να ανανεώσεις την εικόνα του εξωτερικού σου χώρου, χωρίς πολλά έξοδα! Σίγουρα κάποια από τις επόμενες προτάσεις για την διακόσμηση εξωτερικού χώρου θα σε μαγέψει!

#1 Πλακάκι σε έντονο μοτίβο

Είχες φανταστεί ποτέ να “ντύσεις” το δάπεδο του εξωτερικού σου χώρου με πλακάκι; Ξέχνα το γρασίδι, το χώμα ή το ξύλινο αίθριο! Τα πλακάκια με έντονο χρώμα θα κάνουν την διαφορά και θα χαρίσουν ζωντάνια στον χώρο. Χρειάζεται να πλαισιωθούν με γήινα και εντυπωσιακά συγχρόνως έπιπλα, όπως μία κούνια από ξύλο bamboo και μεγάλα φυτά. Μία κατασκευή ξύλινης πέργκολας θα προσφέρει την σκίαση στο χώρο για να παραμένει δροσερός τις ηλιόλουστες ημέρες!

 

#2 Ουδέτερα χρώματα

Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου σε ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ και το απαλό γκρι φτιάχνουν ένα μίνιμαλ και μοντέρνο τοπίο. Αν είσαι λάτρης του έθνικ στυλ, τοποθέτησε διακοσμητικά αντικείμενα με άρωμα Ανατολής, κρεμαστές γλάστρες, ακόμη και μικρά σκαμπό. Η κούνια μπορεί εξίσου να προστεθεί ώστε να αναβαθμίσει την χαλαρή ατμόσφαιρα. Όλοι αυτοί οι συνδυασμοί ξεκουράζουν το μάτι και συνθέτουν ένα ήρεμο σκηνικό.

 

#3 Πινελιά από χρώμα

Για σένα που αγαπάς τα αγροτικά στοιχεία της εξοχής στη διακόσμηση της βεράντας ή του κήπου σου, είναι μία εύκολη επιλογή. Χρησιμοποίησε στοιχεία που αναδεικνύουν το αγροτικό στυλ όπως είναι ένα vintage ποτιστήρι που μπορεί να βρίσκεται στην αποθήκη σου. Καλλιέργησε τα δικά σου γλαστράκια με φρούτα και ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως η λεβάντα, σε όμορφες κατασκευές. Την διαφορά θα κάνουν τα ζωηρά χρώματα στα μαξιλάρια όπως ένα ρομαντικό ροζ και διάφορα μοτίβα με ποδήλατο. Άσε μερικά να πέσουν στο έδαφος και απόλαυσε το χαλαρωτικό σημείο που δημιούργησες στην αυλή σου!

#4 Μαγική αιώρα

Τι καλύτερο από έναν μεσημεριανό ύπνο ή μία χαλαρωτική στιγμή με ένα βιβλίο στο μπαλκόνι σου; Δεν χρειάζεται να βλέπεις τις αιώρες στις εικόνες των περιοδικών και να τις ζηλεύεις. Μπορείς και εσύ πανεύκολα να τοποθετήσεις μία υφασμάτινη αιώρα σε μία άκρη αντί για τον καναπέ ή την πολυθρόνα σου. Άσε την αιώρα να σε ταξιδέψει, ξεκουράσου τα καλοκαιρινά απογεύματα και απόλαυσε τα αστέρια τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια!

#5 Φωτάκια παντού

Βγάλε πάλι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από την αποθήκη και άφησέ τα να δώσουν όλη την λάμψη στην αυλή σου. Όσο πιο πρόχειρα τα κρεμάσεις, τόσο καλύτερα! Η προχειρότητα θα διαμορφώσει έναν χαλαρό και ζεστό φωτισμό χώρις πολύ προσπάθεια. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στον τοίχο ή στην καλαμωτή ή να τα τοποθετήσεις μέσα σε γυάλινα βαζάκια. Εκεί θα αιχμαλωτίσουν το ζεστό και ρομαντικό τους φως που μαζί με τα μαξιλάρια και τις ήρεμες αποχρώσεις στα έπιπλα δημιουργούν μία παραδεισένια εικόνα!

 

#6 Ιδιαίτερα έπιπλα

Το ξύλο είναι ένα πανίσχυρο υλικό που με την δυναμική του, δημιουργεί μία φανταστική διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Τα ξύλινα έπιπλα που εύκολα μπορείς να κατασκευάσεις με παλέτες αφού τις φρεσκάρεις λίγο, παραπέμπουν σε περιβάλλον της εξοχής με έντονο rustic χαρακτήρα. Τα σκαμπό από κούτσουρα και τα αναρριχώμενα φυτά ενισχύουν αυτή την διάθεση στην οποία πρωταγωνιστούν τα στοιχεία της φύσης.

 

#7 Άνετος καναπές

Αν διαθέτεις μεγάλη αυλή και θες να αξιοποιήσεις κάθε της γωνιά, τότε ιδανική λύση είναι ένας μεγάλος γωνιακός καναπές. Η φιλόξενη διάθεσή του είναι σε θέση να υποδεχτεί την οικογένεια και την παρέα σου. Τα ψάθινα στοιχεία που το περιβάλλουν, θυμίζουν έντονα καλοκαίρι και εικόνες από ελληνικό νησί. Χρησιμοποίησέ τα ως θήκες για γλάστρες στον τοίχο, σαν σκαμπό, ακόμη και στο φωτιστικό. Τριγύρω τους μπορείς να προσθέσεις μικρά φαναράκια, μαξιλάρια και όμορφα φυτά και θα φέρεις την ατμόσφαιρα του ελληνικού νησιού στον κήπο σου!

 

#8 Βιομηχανικό στυλ

Μία μεγάλη ταράτσα ή βεράντα, μπορεί εύκολα να γίνει η προέκταση του εσωτερικού σου χώρου. Εκεί μπορείς εξίσου να δημιουργήσεις το άνετο καθιστικό σου και την τραπεζαρία σου, δίνοντας έμφαση στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Ο συνδυασμός σκούρου γκρι και μπλε είναι μοναδικός και δίνει μία μοντέρνα όψη στον χώρο. Αν θες να κρατήσεις μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων και να φέρεις την φύση στο διαμέρισμά σου, οι μεγάλες γλάστρες με τα ψηλά φυτά θα πάρουν το ρόλο του φράχτη!

 

#9 Τροπικό κλίμα

Μία από τις πιο σύγχρονες και παιχνιδιάρικες τάσεις, από αυτές που σου φτιάχνουν την διάθεση, είναι τα τροπικά στοιχεία στο μπαλκόνι. Γλάστρες με φύλλα από μπανανιά, μαξιλάρια και διακοσμητικά φλαμίνγκο θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει με εξωτικό προορισμό! Απαλό πράσινο, γλυκό ροζ και διακριτικά χρυσά στοιχεία με φωτάκια ενώνονται και εντυπωσιάζουν! Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα ροζ φλαμίνγκο θα είναι για ακόμη μια χρονιά το must του καλοκαιριού.

 

#10 Boho Διακόσμηση

Το boho στυλ έχει καθιερωθεί και προτιμάται από ένα μεγάλο κοινό τόσο στις ενδυματικές επιλογές όσο και στη διακόσμηση εξωτερικού χώρου αλλά και εσωτερικού. Μπορείς λοιπόν με ένα πλεκτό χαλί και μαξιλάρια σε περίεργα μοτίβα σε σκούρο κεραμιδί και καφέ να φτιάξεις εύκολα αυτή την μποέμικη νότα στην βεράντα σου. Φαναράκια, κεριά και κατασκευές με σκοινιά θα σου δώσουν την πρωτότυπη ιδέα που έψαχνες από καιρό!

 

#11 Διαφορετική γωνιά

Ένας άδειος χώρος στο μπαλκόνι σου, σίγουρα δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Πώς μπορείς να τον εκμεταλλευτείς λοιπόν; Φτιάξε μία γωνία που αναδεικνύει την δημιουργικότητά σου και παράλληλα είναι αρκετά λειτουργική! Βάψε μία σκάλα και ένα ξύλινο σκαμπό σε λευκό χρώμα και τοποθέτησε χρήσιμα αντικείμενα που θες για την κηπουρική σου, μέχρι φυτά, μυρωδικά και αρωματικά κεράκια. Παίξε με τις κατασκευές από όμορφα καλαθάκια, αχρησιμοποίητα μπουκάλια και ανακυκλώσιμες δημιουργίες.

 

#12 Πικ-νικ στον κήπο

Αντί να δημιουργήσεις την κλασσική παραδοσιακή τραπεζαρία στην αυλή σου, γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό; Εμείς σου προτείνουμε την λύση με το τραπέζι του πικ νικ από ξύλο. Ένα χαμηλό παγκάκι κατά μήκος του, μαζί με όμορφα αναπαυτικά μαξιλάρια θα φιλοξενήσουν τα γεύματα με την παρέα σου και την οικογένειά σου. Κάλυψε το σημείο με μία κατασκευή από φυτά στην είσοδο της υπαίθριας βεράντας και φτιάξε την ιδανική ατμόσφαιρα!

Πηγή/Εικόνες:douleutaras.gr

Από:Γεωργία Γκόλφη

 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending